ADVENT U PEČUHU - jednodnevni izlet

Cijena na upit

Program putovanja: 

Polazak autobusa u 6:00 sati iz Zagreba. Vožnja u pravcu Virovitice i graničnog prijelaza Terezino polje te dalje do Sigeta. U Sigetu je najjača utvrda Južnog Zadunavlja – sigetska utvrda koju je junački branio i pred kojom je poginuo hrvatski ban i glavni kapetan Zadunavlja Nikola Šubić Zrinski, koji se slavi kao najveći hrvatski vojni junak, a i Mađari ga smatraju svojim nacionalnim junakom. Nakon sigetske utvrde slijedi odlazak do Parka Mađarsko-turskog prijateljstva, mjesta gdje se nalazio turski tabor prilikom opsade Sigeta i gdje je pokopana utroba glasovitog sultana Sulejmana Veličanstvenog, a tijelo je balzamirano i preneseno u Tursku. Nakon Sigeta slijedi nastavak putovanja do Pečuha te razgled jednog od najljepših gradova u Mađarskoj – europska prijestolnica kulture 2010. godine – „Grad mira“ nagrada koju je UNESCO dodijelio Pečuhu zbog promicanja manjinskih kultura i tolerancije. Slijedi razgled grada u pratnji pratitelja putovanja: ulica Kiraly, Gazi Kasim Pašina Džamija, Barbakan – biskupska tvrđava, Bazilika Sv.Petra, Szecheny trg, sinagoga, kazalište, muzeja Zsolnay (ukrasno – umjetnička keramika). Slobodno vrijeme za vlastite programe, shopping i ručak.
Polazak prema Zagrebu planiran je oko 17.00 sati. Dolazak u kasnim večernjim satima.


Cijena uključuje: 

  • vožnju visokokvalitetnim modernim turističkim autobusom prema programu
  • turističkog pratitelja tijekom putovanja
  • ulaznicu za utvrdu i muzej u Sigetu
  • jamčevno osiguranje
  • troškove organizacije putovanja
  • PDV.

Cijena ne uključuje. 

  • Utvrda i muzej u Szigetvaru = 1850 HUF 
  • Bazilika u Pečuhu = 1200 HUF, studenti i učenici 600 HUF
  • Muzej keramike Zsolnay = 1.500 HUF 
  • putno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza. 

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 30% ukupnog iznosa, a ostatak 21 dan prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:

Za državljane RH viza nije potrebna, ali je za putovanje potrebna osobna iskaznica ili važeća putovnica. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju. Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, www.mvp.hr  Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije.programa.Odgovorni organizator: TOPTOURS