ADVENT U PRAGU - 3 dana autobusom

Cijena na upit

Iskoristite vrijeme kada najviše volimo putovati jer nas čeka uzbuđenje isčekivanja najljepšeg događaja u godini.

... osjećate li i vi miris adventa u zraku? ma priznajte si da baš obožavate taj dio godine, isčekivanje, topla čokolada, pokloni... A znate onaj prekrasan slatki miris kada se miješaju slatko i slano? Mmmm, kuhano vino, kobasice, trdelnik, medovina, pivo... Ma baš sve to nudi vam Prag, i još puno više...

Na polasku 13.12. i 20.12. - hotel Fortuna West 3*

ITINERER

1.dan: Zagreb – Prag
Krećemo iz Zagreba u 00.30 sati (pola sata poslije ponoći sa četvrtka na petak) - točno mjesto polaska prema završnoj obavijesti! Vozimo Vas modernim autobusom turističke klase prema Sloveniji, kroz Austriju sve do Češke i Praga. Očekujemo da u Prag stižete oko 11 sati. Po dolasku u Prag, napraviti ćemo panoramski razgled dijela grada autobusom, a po dolasku u centar grada krenuti ćete u šetnju s pratiteljem putovanja kroz središte starog grada. Ovo je orijentacijska šetnja gdje će Vas pratitelj upoznati sa središtem grada, i pokazati mjesta gdje možete promjeniti novac i otići na ručak. U dogovoreno vrijeme slijedi polazak prema hotelu i prijava u hotel. Kako biste dobili osjećaj sigurnosti u korištenju javnog prijevoza u Pragu, koji je vrlo dobro organiziran i stvarno ga je jednostavno koristiti, pratitelj će se s Vama vratiti u grad javnim prijevozom. U večernjim satima predlažemo odlazak na vožnju brodom po Vltavi (fakultativno). Ostanite u gradu koliko Vam odgovara, uživajte u božićnom ugođaju, raznim štandovima, gužvi i mirisim adventa i u hotel se vratite s pratiteljem ili samostalno javnim prijevozom. Povratak u hotel. Noćenje.
2.dan: Prag
Doručak. Nakon doručka krećemo u poludnevno razgledavanje grada u pratnji lokalnog vodiča, dio razgleda je u autobusu a dio pješice: autobusom ćete se provozati do prekrasnih Hradčana, starog praškog grada, koji slovi kao jedan od najvećih dvoraca na svijetu koji je ujedno i rezidencija čeških vladara, veličanstveno zdanje kojim dominiraju tornjevi gotičke katedrale Sv. Vita u kojoj su pokopani češki vladari  - nastavak razgledavanja je u pješačkoj turi kroz stari grad u kojem se nalazi i poznata Zlatna ulica, iz 16. st. Ulica je dobila ime po svojim prvim stanovnicima, dvorskim alkemičarima (napomena: Zlatna ulica se za vrijeme razgleda ne posjećuje jer se ulaz posebno naplaćuje i  može se posjetiti u slobodno vrijeme) – zatim slijedi šetnja kroz Malu stranu, baroknu četvrt s pitoresknim kućama, koja se nalazi u podnožju dvorca i nasuprot staroga grada do kojeg se mora prijeći preko Karlovog mosta. Na mostu možete vidjeti štandove raznih majstora i umjetnika, dok ulični zabavljači svih vrsta, od jazz-bendova do lutkara pružaju stalni izvor zabave. Nakon što se na mostu zadržimo kratko vrijeme prošetati ćemo se prema Staromestské námesti, najljepšem i najživljem mjestu u središtu staroga grada, gdje se nalazi i spomenik Janu Husu okružen živopisnim fasadama, zatim dalje prema  Václavské námesti, glavnoj gradskoj prometnici u kojoj se nalaze najveće praške robne kuće… Tu naše vrijeme sa lokalnim vodičem završava i kreće vaše slobodno vrijeme za uživanje u čarima „Zlatnog grada“ u adventskom ugođaju. Navečer predlažemo odlazak u nacionalnu pivnicu na večeru (fakultativno). Povratak u hotel. Noćenje.
3.dan: Prag – Češki Krumlov – Zagreb
Nakon doručka i odjave iz hotela, vožnja prema Češkom Krumlovu, prekrasnom srednjovjekovnom gradu pod zaštitom UNESCO-a. Po dolasku slijedi šetnja do dvorca i gradskim središtem koje je u potpunosti onakvo kakvo je bilo u srednjem vijeku. Mogućnost fakultativnog posjeta muzeju u sklopu dvorca. Nakon razgleda grada i kraćeg slobodnog vremena, nastavak vožnje prema Zagrebu. Povratak u Zagreb u kasnim večernjim satima.


Cijena aranžmana uključuje:

  •  prijevoz autobusom visoke turističke klase prema predloženom programu
  •  smještaj u hotelu 3*** u Pragu u dvokrevetnoj sobi na bazi 2 noćenja s doručkom (hotel u zoni javnog gradskog prijevoza)
  •  poludnevni razgled Praga u pratnji lokalnog/mjesnog vodiča na hrvatskom jezik
  •  sve razglede prema programu
  •  organizaciju i realizaciju putovanja
  •  licenciranog turističkog pratitelja – vodstvo tijekom cijelog putovanja
  •  osiguranje jamčevine

Doplata – fakultativno (po želji):

  •  vožnja Vltavom u posebnom adventskom ugođaju – 90 kn po osobi
  •  večera u nacionalnoj pivnici – 180 kn po osobi

Prijava za sve fakultativne programe u agenciji kod rezervacije. Minimalno 20 prijavljenih osoba.

Informativne cijene ulaznica: Češki Krumlov – 12 €

Kalkulacija je rađena na bazi minimalno 40 prijavljenih osoba.
Doplata za 1/1 sobu iznosi 290 kuna. Popust za djecu do 12 godina u sobi sa roditeljima iznosi 15%.

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 30% ukupnog iznosa, a ostatak 21 dan prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:

Za državljane RH viza za Češku Republiku nije potrebna, ali je za putovanje potrebna osobna iskaznica ili važeća putovnica. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. 
Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, www.mvp.hr
Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.

Odgovorni organizator: TOPTOURS

 

Prije REZERVACIJE / KUPOVINE aranžmana pozivamo Vas da pročitate naše upute KAKO KUPOVATI kroz naš WEBSHOP