KUBA - CLASICA - 12 dana zrakoplovom

Cijena na upit

Program putovanja:

1.DAN ZAGREB – ISTANBUL – HAVANA
Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb 120 minuta prije leta kod Info pulta. Prijava na let za Istanbul koji je predviđen u 20.00h. Po dolasku u Istanbul 00.10h, nastavak leta za Havanu 02.25h. Noćni let za Havanu.

2.DAN HAVANA – VARADERO
Dolazak u Havanu predviđen je u 08.10h ujutro. Nakon carinskih formalnosti slijedi vožnja do turističkog mjesta Varadero, udaljenog 2h vožnje od Havane. Predlažemo usputno zaustavljanje u malom radničkom mjestu San Francisco de Paula gdje se nalazi Finca Vigia, Hemingwayeva kuća. Hemnigway je na Kubi živio gotovo trećinu svoga života. Ovdje je napisao svoje najslavnije romane: “Kome zvono zvoni” i “Starac i More”. Nakon Hemingwayove smrti 1961. godine, kubanska vlada je preuzela vlasništvo nad imovinom, te je kasnije pretvorila u muzej. Nakon razgleda slijedi nastavak vožnje za Varadero. Po dolasku prijava i smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za kupanje i sunčanje na prekrasnim pješčanim plažama. Noćenje.

3.DAN VARADERO
Nakon doručka, slobodno vrijeme za uživanje na plaži. Noćenje.

4.DAN VARADERO – CAYO BLANCO – VARADERO
Nakon doručka slijedi slobodno vrijeme za odmor ili fakultativne aktivnosti. Predlažemo odlazak (fakultativno) na cjelodnevni izlet katamaranom na Cayo Blanco, maleni otok s prekrasnim pješčanim plažama gdje možete uživati u tirkiznom moru, morskim specijalitetima ili plivati s delfinima (uz nadoplatu). Uključen je buffet ručak te neograničena konzumacija piće za vrijeme trajanja izleta. Slobodno vrijeme. Noćenje.

5.DAN VARADERO – TRINIDAD – VARADERO
Nakon ranog doručka, predlažemo odlazak na cjelodnevni izlet u Trinidad, vožnja do Trinidada traje cca 3:30h. Po dolasku razgled znamenitosti malog kubanskom mjesta koje je pod UNESCO-vom zaštitom, kao svjetski poznato kulturno nasljeđe, razgled mjesnog muzeja »Cantero Palace« i kuće muzike “Trova”, odlazak do poznatog bara “La Canchanchara”, Plaza Mayor, crkva Svetog Trojstva i ostalih znamenitosti. Povratak u Varadero u poslijepodnevnim satima. Noćenje.

6.DAN VARADERO
Nakon doručka, slobodno vrijeme za uživanje na rajskim plažama. Noćenje.

7.DAN VARADERO – HAVANA
Nakon doručka, slobodno vrijeme do transfera u Havanu. Prijava i smještaj u hotel 4* u Old Havani. Nakon kraćeg odmora predlažemo odlazak na zajedniči ručak u Old Havanu. Uživajte u tradicionalnom spremljenom ručku kod našeg domaćina u Havani. Nakon ručka odlazak u lokalni bar sa živom kubanskom glazbom. Slobodno vrijeme za opuštanje i ples uz Latino ritmove. Noćenje.

8.DAN HAVANA – CITY TURA
Nakon doručka, predlažemo odlazak (fakultativno) na razgled grada s lokalnim vodičem. Uz stručno vodstvo imati ćete priliku vidjeti znamenitosti stare i nove Havane: Plaza de Armas, Plaza de la Catedral, Plaza Vieja, El Capitoli i mnoge druge, te prošetati kroz kolonijalni dio Havane koji je proglašen svjetskim kulturnim spomenikom od strane UNESCO-a. Odlazak na ručak u popularni restoran u staroj Havani. Nakon ručka slijedi vožnja oldtimer cabrioletima do Trga Revolucije gdje se nalaze poznati murali s likovima Che Guevare i Camila Cienfuegosa. Slijedi panoramska vožnja po Maleconu, Miramaru i ostalim dijelovima Havane. Odlazak u najpoznatiji hotel Nacional de Cuba na popularni Mojito Mafia. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

9.DAN HAVANA – VIÑALES – HAVANA
Nakon doručka predlažemo odlazak (fakultativno) na izlet u Vinales, najzapadaniju kubansku regiju, poznatu po uzgoju duhana. Po dolasku slijedi posjet farmi duhana, gdje ćete se moći upoznati sa postupkom izrade ovog karakterističnog kubanskog proizvoda. Mogućnost kupnje kubanskih cigara od lokalnih farmera. Po dolasku, kraći razgled grada, te odlazak na vidikovac “Los Jazmines” odakle se pruža nezaboravan pogled na dolinu. Slobodno vrijeme za fotografiranje. Slijedi posjet Indijanskoj špilji s podzemnom rijekom. U sklopu ture posjetiti ćemo i lokalnu eko farmu gdje ćemo imati ručak. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

10.DAN HAVANA
Nakon doručka slobodno vrijeme u Havani za kupnju suvenira i uživanje u kolonijalnoj atmosferi Stare Havane. U večernjim satima predlažemo odlazak u Buena Vista Social Club (fakultativno) – mjesto gdje uz mnoštvo glazbenika i plesača u spektakularnom showu možete doživjeti bogatstvo kubanske glazbe i plesa. Noćenje.

11. DAN HAVANA – ISTANBUL
Nakon doručka slijedi transfer u zračnu luku. Prijava na let za Istanbul u 09.30h. Let sa međuslijetanjem (tehnički stop, putnici ne napuštaju zrakoplov).

12.DAN STANBUL – ZAGREB
Po dolasku u Istanbul u 10.00h , slijedi nastavak leta za Zagreb u 18.55h. Mogućnost izlaska u grad u Istanbulu (potrebna viza). Dolazak u Zagreb predviđen je u u 19.05h.


First minute cijena u dvokrevetnoj sobi iznosi: 8.490 kn

Redovna  cijena u dvokrevetnoj sobi iznosi: 9.190 kn

U cijenu je uključeno:

 • avionska karta Zagreb – Havana – Zagreb
 • smještaj u dvokrevetnim sobama:
  • Varadero: hotel 4* na bazi all inclusive-a
  • Havana: hotel 4* u staroj Havani s uključenim doručkom
 • transferi iz zračne luke od/do hotela
 • transfer Havana – Varadero – Havana
 • organizacija putovanja
 • pratitelj putovanja na hrvatskom jeziku

U cijenu nije uključeno:

 • zrakoplovne pristojbe 2.950 kn (obavezno kod prijave, podložne promjenama)
 • viza za Kubu (mogućnost posredovanja agencije) – 456 kn (putovnica mora vrijediti još minimalno 6 mjeseci od ulaska u zemlju)
 • jednokrevetna soba 2.180 kn
 • Varadero upgrade na hotel 5* na bazi all inclusive-a 1.350 kn po osobi u dvokrevetnoj sobi
 • putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja (mora se ugovoriti najkasnije do 48h nakon prve uplate)

Fakultativni izleti i ulaznice za razglede:

 • Havana City tura 460 kn,
 • Vinales tura 590 kn,
 • kuća Hemingwaya 100 kn,
 • Cayo Blanco 690 kn,
 • Trinidad 670 kn

Napomene:

 • izleti se bookiraju i plaćaju u Hrvatskoj 15 dana prije putovanja
 • kategorizacija hotela na Kubi odgovara lokalnoj kategorizaciji koja se razlikuje od europske, zamjetna je razlika u smještaju i usluzi. Potrebna prilagodba na lokalne standarde, prijevozna sredstva, običaje i način života tijekom boravka na Kubi.

 

Red letenja 15.01. – 26.01.2020.
K1056 L 15.01. ZAGREB 20:00 ISTANBUL 00:10*
TK 183 L 16.01. ISTANBU 02:25 HAVANA 08:10
TK 183 L 25.01. HAVANA 09:30 ISTANBU 10:00
TK1055 L 26.01. ISTANBUL 18:55 ZAGREB 19:05
 

 

Minimalni broj putnika: 15

Za ovo putovanje vrijede opći uvjeti putovanja.