KLAGENFURT I MINIMUNDUS - 1 DAN AUTOBUSOM

Termini putovanja: 31.10.

Doživite svijet u malom i obiđite ga u samo jednom danu!

Minimundus se nalazi u parku na Wörthersee. Izložba je najljepših građevina svijeta u omjeru 1:25. Dok šećemo Minimundusom, stvara se osjećaj kao da smo 25 puta narasli pa iz ptičje perspektive promatramo svijet. Ovdje je postavljeno 170 minijaturnih građevina iz 50 država svijeta. Izgradili su ga profesionalni graditelji modela i visoka tehnička učilišta od izvornih materijala. Na samom ulazu nas čeka skela koja upozorava na mjerila malog svijeta, a kada iziđemo ponovno nas vraća u svijet realnih mjerila. Ulaznica je prilog za nezbrinutu djecu svijeta.

Termini

Polazak
Povratak
Cijena
Upit
Kupovina
Dolazak
31.10.2020.
Odlazak
31.10.2020.
Cijena
FM200.00kn 240.00kn
Kupovina
Kupi

Program putovanja: 

Polazak iz ZAGREBA u 7:00 sati ujutro - TOČNO MJESTO POLASKA PREMA ZAVRŠNOJ OBAVIJESTI.  Vožnja kroz Sloveniju i Austriju uz kraća zaustavljanja putem radi odmora. Dolazak u KLAGENFURT oko 10:00 sati. Po dolasku razgled grada: KATEDRALA SV. TROJSTVA – ALTER PLATZ – STARA I NOVA VIJEĆNICA – LANDHAUS – SV. EGID – NEUER PLATZ S FONTANOM ZMAJA. Nakon razgleda grada slobodno vrijeme. Odlazak u MINIMUNDUS. Po dolasku samostalni obilazak: OPERNA KUĆA – SYDNEY – KINESKI ZID – SALZBURŠKA KATEDRALA – CRKVA SV. MARKA – EIFFELOV TORANJ. Nakon razgleda Minimundusa slobodno vrijeme. Predlažemo odlazak na WÖRTHERSEE, najpopularnije ljetovalište na jezeru, gdje možete uživati u prekrasnom krajoliku do polaska. Predviđeni povratak u Hrvatsku oko 18:00 sati. Dolazak u ZAGREB u večernjim satima.


Cijena uključuje:

  • prijevoz kvalitetnim modernim klimatiziranim turističkim autobusom
  • sve razglede prema programu
  • tuističkog pratitelja tijekom putovanja
  • troškove organizacije i realizaciju putovanja
  • PDV.

Cijena ne uključuje:

  • ulaznice za objekte, muzeje i kulturno-povijesne ustanove i spomenike koji se posjećuju tijekom razgledavanja, a nisu navedeni kao uključeni
  • dodatne te fakultativne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom
  • troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz).

Ulaznica za Minimundus - grupna cijena ulaznice uz min. 20 prijavljenih osoba:

  studeni - ožujak travanj - listopad
Odrasli 11 € 18 €
Djeca (6 - 15 godina) 6 € 9 €

 

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti: za državljane Republike Hrvatske nije potrebna viza, ali je za ovo putovanje potrebna osobna iskaznica ili važeća putovnica.

 

Austrija je država u Srednjoj Europi, a graniči s Lihtenštajnom i Švicarskom na zapadu, Italijom i Slovenijom na jugu, Mađarskom i Slovačkom na istoku te Njemačkom i Češkom na sjeveru. Austrijski zapad i jug leže u Alpama. Zbog tih planinskih područja, Austrija je glasovito turističko odredište za zimske sportove. Sjever i istok zemlje su brežuljkasti i ravni. Najveća rijeka je Dunav. Ima sedam nacionalnih parkova i šezdesetak prirodnih rezervata. Službeni jezik je njemački. Ovdje su rođeni mnogi slavni skladatelji: Mozart, Schubert, Haydn, Strauss. Najveći gradovi su: Beč, Graz, Linz, Salzburg, Innsbruck i Klagenfurt.

Klagenfurt je glavni i najveći grad austrijske savezne pokrajine Koruške. Službeno ime grada je Klagenfurt am Wörthersee. Najveći dio stanovnika služi se njemačkim kao materinjim jezikom. Druga etnička skupina su Hrvati, a slijede ih Slovenci. Klagenfurt se nalazi na jugu Austrije u dolini između Alpi i planina Karavanki, kojima prolazi granica Austrije i Slovenije. Grad je u kotlini sa svih strana okružen brdima. Kroz grad teče rijeka Glan, a nedaleko od grada na jugu teče rijeka Drava. Na Dravi se nalazi nekoliko umjetnih jezera. Klima je umjereno-kontinentalna s relativno visokim godišnjim amplitudama temperature (godišnjim razlikama najtoplijeg i najhladnijeg mjeseca). S obzirom da je grad u u kotlini, česte su inverzije temperature (u dolini je hladnije nego u okolnim brdima). S Karavanki često puše topli vjetar fen, koji uzrokuje brzo taljenje snijega.

 

Za ovo putovanje vrijede Opći uvjeti i upute za turističke aranžmane turističke agencije TOPTOURS.

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju, suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.

Odgovorni organizator: INŽENJERING POLJAK d.o.o., putnička agencija TOPTOURS HR-AB-01-080168730 zadržava pravo promjene redoslijeda organizacije programa. Polica jamčevine br.: 990007015434 uplaćena kod Triglav osiguranja.