PRAG I ČEŠKI DVORCI - 4 dana autobusom

Termini putovanja: 08.10.

Termini

Polazak
Povratak
Cijena
Upit
Kupovina
Dolazak
08.10.2020.
Odlazak
11.10.2020.
Cijena
FM995.00kn 1250.00kn
Kupovina
Kupi

Program putovanja:  

1. dan ::  ZAGREB – TELČ – PRAG

Polazak u 04.30 sati  iz Zagreba s Autobusnog kolodvora ( peroni 502-506). Slijedi ugodna vožnja kroz Hrvatsku, Sloveniju, Austriju i Češku do Telča. Dolazak u Telč, srednjovjekovni gradić pod zaštitom UNESCO-a. Prošetat ćemo malom starogradskom jezgrom uz dvorac Zachariáša od Hradeca i uz kuće sa životopisnim fasadama. Kratki razgled centra grada u pratnji pratitelja putovanja te slobodno vrijeme. Polazak prema Pragu. Dolazak u Prag u poslijepodnevnim satima. Smještaj u hotel. Po želji, odlazak u grad javnim gradskim prijevozom na upoznavanje sa centrom grada u pratnji pratitelja. Povratak u hotel. Noćenje.

2. dan  ::  PRAG

Doručak. Odlazak u poludnevno razgledavanje grada u pratnji lokalnog vodiča: Hradčani, jedan od najvećih dvoraca na svijetu koji je ujedno i rezidencija čeških vladara, veličanstvenim zdanjem dominiraju tornjevi gotičke katedrale Sv. Vita u kojoj su pokopani češki vladari – Zlatna ulica, iz 16. st., ulica je dobila ime po svojim prvim stanovnicima, dvorskim alkemičarima (napomena: Zlatna ulica se za vrijeme razgleda ne posjećuje jer se ulaz posebno naplaćuje te se može posjetiti u slobodno vrijeme) – Mala strana, barokna četvrt s pitoresknim kućama, nalazi se u podnožju dvorca i nasuprot staroga grada do kojeg se mora prijeći Karlov most, na kojem se nalaze štandovi raznih majstora i umjetnika, dok ulični zabavljači svih vrsta, od jazz-bendova do lutkara pružaju stalni izvor zabave – Staromestské námesti, najljepše i najživlje mjesto u središtu staroga grada, gdje se nalazi i spomenik Janu Husu okružen živopisnim fasadama – Václavské námesti, glavna gradska prometnica u kojoj se nalaze najveće praške robne kuće… Slobodno vrijeme za uživanje u čarima „Zlatnog grada“ u romantičnom ugođaju. Predlažemo odlazak na romantičnu vožnju brodom po Vltavi (fakultativno). Navečer predlažemo odlazak u nacionalnu pivnicu na večeru (fakultativno). Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan ::  PRAG – KARLŠTEJN – KONOPIŠTE - PRAG

Nakon doručka, odlazak na cijelodnevni fakultativni izlet u okolicu Praga i posjet prekrasnim praškim dvorcima: KARLŠTEJN - srednjovjekovni dvorac kojeg je izgradio Karlo IV usred šumovitih brežuljaka. Posjet prostorijama dvorca u pratnji stručnog vodiča, te slobodno vrijeme za predah u okolici dvorca. KONOPIŠTE - prekrasnom dvorcu s jedinstvenom zbirkom oružja, antiknog namještaja, te preko 300 000 lovačkih trofeja, najvećim dijelom vlasništva Habsburškog prijestolonasljednika Franje Ferdinanda, koji je ovaj dvorac nastanio 1887., te ovdje živio s svojom suprugom Sofijom sve do atentata u Sarajevu 1914. Razgled dvorca i slobodno vrijeme za kupovinu suvenira.

Za sve koji ostaju u Pragu, preporučamo posjet nekom od brojnih muzeja, posjet crkvi Svetog Nikole te šetnju židovskom četvrti. Povratak u hotel. Noćenje.

4.dan  :: PRAG – CESKY KRUMLOV - ZAGREB

Nakon doručka i odjave iz hotela, vožnja prema Krumlovu, prekrasnom srednjovjekovnom gradu pod zaštitom UNESCO-a. Po dolasku slijedi šetnja do dvorca i gradskim središtem koje je u potpunosti onakvo kakvo je bilo u srednjem vijeku. Mogućnost fakultativnog posjeta muzeju u sklopu dvorca. Nakon razgleda grada i kraćeg slobodnog vremena, nastavak vožnje prema Zagrebu. Povratak u Zagreb u kasnim večernjim satima

 

Napomena: vremena obilaska podložna su promjeni ovisno o radnom vremenu dvoraca!

Cijena uključuje:

 • prijevoz visokoturističkim autobusom prema programu putovanja
 • 3 noćenja s doručkom u hotelu 3* u Pragu u dvokrevetnim sobama
 • razgledavanja prema programu
 • turističkog pratitelja tijekom puta
 • razgled Praga u pratnji stručnog mjesnog vodiča na hrvatskom jeziku
 • jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje aranžmana

Cijena ne uključuje:

 • Fakultativni izlet u posjet dvorcima Karlštajn i Konopište – 250 kn po osobi (cijena uključuje izlet i ulaznice u oba dvorca)
 • Vožnja brodom po Vltavi – 90 kn
 • Večera u lokalnoj pivnici – 150 kn
 • Ulaznice za objekte i muzeje koji se posjećuju, te javni prijevoz
 • Putno osiguranje

Za fakultative je potrebno minimalno 20 prijavljenih putnika

Informativne cijene ulaznica za dvorce:

 • dvorac Krumlov – 12 € po osobi

 

NAPOMENA: razgled objekata na Hradčanyma moguće je pogledati u slobodno vrijeme, postoje 2 vrste ulaznica: MALI KRUG (stara kraljevska palača, bazilika sv. Jurja, Zlatna ulica i katedrala sv. Vita) po cijeni od 250 ČKR te VELIKI KRUG (stara kraljevska palača, pregled nastanka praškog dvorca u galeriji koja se nalazi u podrumu dvorca, bazilika sv. Jurja, Zlatna ulica, galerija slika kraljevskog dvorca, Barutna kula, katedrala sv. Vita i palača Rožmberk) po cijeni od 350 ČKR. Cijene ulaznice su informativne.

 

Kalkulacija je rađena na bazi 40 prijavljenih osoba.

 

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 30% ukupnog iznosa, a ostatak 21 dan prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma.

 

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:

Za državljane RH viza za Češku Republiku nije potrebna, ali je za putovanje potrebna osobna iskaznica ili važeća putovnica. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

 

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.
Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, www.mvp.hr

Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.

Odgovorni organizator: Toptours