SARAJEVO - 2 dana autobusom

Termini putovanja: 15.04. | 29.04. | 27.05.

Termini

Polazak
Povratak
Cijena
Upit
Kupovina
Dolazak
15.04.2023.
Odlazak
16.04.2023.
Cijena
Garantirano86.00€ (647.97 kn)
Dolazak
29.04.2023.
Odlazak
30.04.2023.
Cijena
Garantirano86.00€ (647.97 kn)
Kupovina
Kupi
Dolazak
27.05.2023.
Odlazak
28.05.2023.
Cijena
Garantirano86.00€ (647.97 kn)
Kupovina
Kupi

PROGRAM PUTOVANJA:

 

1. dan ZAGREB - SARAJEVO

Polazak autobusa u 05:00h iz Zagreba s južnog parkirališta Gradskog poglavarstva. Vožnja kroz Hrvatsku i Bosnu uz kraća zaustavljanja tokom puta. Predviđeni dolazak u Sarajevo u ranim popodnevnim satima. Odmah po dolasku slijedi panoramski razgled grada busom te razgledavanje grada uz pratnju vodiča: Gradska Vijećnica – mostovi preko MIljacke – Inat kuća – Latinska Ćuprija – muzej Atentata –Baščaršija uz nezaobilazne čevape– Kazandžijska ulica – Šebilj – Džamija Havadže Duraka – Morića Han – Gazi-Husrev Begova Džamija, Medresa, Biblioteka i bezistan – Katedrala srca Isusova – rijeka Miljacka – saborna Crkva – tržnica Markale – Vječna vatra – Careva Džamija – Franjevački samostan – Sarajevska Pivara. Odlazak u hotel te smještaj. Istraživanje noćnog života Sarajeva uz odlazak u jedan od mnogobrojnih barova ili restorana. Noćenje.


2. dan SARAJEVO (fakultativni izlet "Ratno Sarajevo" i Vrelo Bosne)

Doručak. Slobodno vrijeme za vlastite programe, šetnju Sarajevom, kavu i uživanje u tradicionalnim bosanskim specijalitetima.
Predlažemo odlazak na izlet Ratno Sarajevo i Vrelo Bosne u pratnji voditelja putovanja: „RATNO SARAJEVO“: Obilazimo poznatu “Aleju Snajpera” i liniju razdvajanja, prve borbene linije. Prolazimo pokraj stadiona Grbavica te odlazimo prema čuvenom sarajevskom ” Tunelu Spasa” koji je bio jedini izlazak iz okupiranog Sarajeva. Nakon posjeta tunelu idemo na Vrelo Bosne – mjesto gdje izvire rijeka Bosna. Svakako možete probati čistu izvorsku vodu. Vraćamo se u centar grada te ćete imati kraće slobodno vrijeme. Povratak prema Hrvatskoj je u poslijepodnevnim satima. Dolazak u Zagreb se očekuje u kasnijim večernjim satima.

 


 

Rok za prijavu: 7 dana prije puta ili dok ima mjesta

Minimalan broj putnika: 40  /  Maksimalan broj putnika: 58

 

Cijena uključuje:
 • • prijevoz visokoturističkim (visokopodnim) autobusom prema programu, 
 • • jedno noćenje u hotelu Holiday**** u  Sarajevu, u dvokrevetnim  sobama s doručkom,
 • • razgledavanja prema programu, 
 • • lokalnog vodiča u Sarajevu,
 • • voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku,
 • • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja.
 
Cijena ne uključuje:
 • Izlet Ratno Sarajevo i Vrelo Bosne – 15,00 € (uključuje prijevoz autobusom,  vođenje od strane našeg vodiča, ulaznicu za muzej Tunela spasa uz kratku priču od strane lokalnog vodiča te video o opsadi, ulaznicu za Vrelo Bosne); min 20 prijavljenih putnika
 • Boravišna pristojba u hotelu – 1,5 € po osobi
 • Ulaznice za objekte koji se fakultativno posjećuju
 • Doplatu za jednokrevetnu sobu – 190 kn (25,22 €)
 • Dobrovoljno putno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja osiguranje s uključenim Covid pokrićem:

 

Minimalan broj putnika: 40

Mogućnost doplate za odabrana sjedala u autobusu:

 

Na ovom putovanju nudimo mogućnost odabira određenih sjedala u autobusu uz nadoplatu prilikom rezervacije. Doplata nije obavezna. Raspoloživost odabranih sjedala je na upit i podložna provjeri prilikom rezervacije.

 • sjedala 3 i 4 u prvom redu doplata po osobi 100 kn (13,27 €)
 • sjedala 5,6,7,8 u drugom redu doplata po osobi 100 kn (13,27 €)
 • sjedala iza drugih vrata doplata po osobi 100 kn (13,27 €)
 • bilo koje drugo sjedalo po odabiru – 50 kn (6,64 €)
 • za dodatno prazno sjedalo u autobusu 200 kn (26,55 €) (nudimo vam veći komfor kako biste sjedili sami)
 
 
VAŽNE INFORMACIJE 
- raspored sjedenja u autobusu sastavlja organizator putovanja prema redoslijedu uplata; agencija garantira posebno sjedalo u autobusu samo u slučaju da se za isto izvrši odgovarajuća nadoplata,
- završno pismo vam dostavljamo e-mailom 72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom peronu i vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.), 
- fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta voditelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta,
- organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa, 
- organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja, 
- organizator putovanja zadržava pravo promjene redoslijeda programa,
- program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili osobe koje zahtijevaju WC u autobusu,
- predviđene pauze tijekom vožnje su okvirno svakih 2,5 sata, uz minimalnu pauzu od 20 minuta,
 

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:

 Za  državljane RH viza za Bosnu i Hercegovinu nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća putovnica ili osobna iskaznica. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju.

Minimalan broj putnika za putovanje je 40. Ukoliko se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 5 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja. Završno pismo šaljemo 2 dana prije prije početka putovanja.

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http://www.mvp.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa. Za ovo putovanje vrijede Opću uvijeti putovanja.

Šifra putovanja: SPT2022