VENECIJA, PADOVA I OTOCI LAGUNE - 3 DANA

Cijena na upit

 

Svi znamo – romantična je. Ali je i renesansna i barokna, i mediteranska i srednjoeuropska, i otmjena i jednostavna. Životpisna je. Ali i tone. Požurite!  Program putovanja sa cjelodnevnim boravkom u Veneciji.

PROGRAM PUTOVANJA:

 

1. dan: ZAGREB - PADOVA - VENECIJA:

Polazak iz Zagreba u 5:00 sati. Ugodna vožnja prema Italiji uz povremene odmore tijekom puta do Padove. Dolazak u Padovu, slikoviti grad s gustom mrežom ulica koje su arkadama povezane s velikim gradskim trgovima i desecima još ljepših palača. Razgled povijesnog dijela grada: najimpresivnija i najveća je palača Ragione – oko palače su trgovi Piazza delle Erbe i Piazza della Frutta – zatim Piazza dei Signori sa Torre dell Orologio i Palazzo del Capitanio, palača i veliki toranj sa astrološkim satom – četvrti trg je Duomo, ispred katedrale – glavna trgovačka ulica VIII. febraio i trg Cavour gdje se može sjesti na klupe i odmoriti – uskim ulicama dolazimo do kultnog mjesta kafića Pedrochi smještenog u palači iz 1831. godine; zovu ga caffe bez vrata, jer do prvog svjetskog rata bio je otvoren dan i noć – prekoputa je Palača Bo gdje je oduvijek bio smješten dio Univerziteta u Padovi – park sa ostacima rimske arene pored koje je crkva i muzej Eremitami, u okviru koga je famozna kapela Scrovegni s Giottijevim plavim freskama – veliki trg Prato dello Valle, najveći kružni trg u Europi s 78 statua – na obližnjem trgu El Santo nalazi se najznačajniji spomenik Padove, ali i jedan od najznačajnih kod kršćana veličanstvena bazilika Sv. Antuna Padovanskog koju milijuni vjernika posjećuje svake godine kako bi se pomoliti uz njegov grob i relikvije drugih svetaca. Slobodno vrijeme za poslijepodnevni ručak u nekom od tipičnih talijanskih restorana ili kupovinu suvenira. Odlazak do hotela i smještaj u sobe. Noćenje.

 

2. dan: VENECIJA:

Doručak i odlazak do pristaništa Punta Sabbioni, ukrcaj na brodić (vaporetto) i plovidba do Venecije. Ako prvi put idete u Veneciju, vjerojatno će vas zbuniti položaj grada. Naime, ono što se smatra Venecijom, dakle stari dio grada sa svim znamenitostima, zapravo je otok od kopna udaljen oko 4 km. Ulazak brodićem u Veneciju je poseban doživljaj jer s mora izgleda nevjerojatno, a sam ulazak u lagunu je najbolje vrijeme za prve fotografije. Na mjestu spajanja kanala Grande i zaljeva sv. Marka nalazi se veličanstvena crkva Santa Maria della Salute koja „pozdravlja“ putnike. Iskrcaj s brodića i odlazak u šetnju gradom: Most uzdaha, koji je napravljen kako bi povezao stari i novi zatvor, no postoje dvije priče o tome kako je dobio svoje ime – Trg svetog Marka, središta Venecije na kojem se nalaze čak tri  znamenitosti: bazilika sv. Marka, Duždeva palača i toranj sv. Marka – kanal Grande, 4 km dug vodeni put koji vijuga kroz Veneciju, ujedno i najpoznatija 'ulica' te presijeca stari dio grada na dva dijela – most Rialto, najstariji od četiri mosta preko kanala Grande – riva Degli Schiavoni ... i još puno toga. Venecija izgleda kao labirint, no snalaženje je vrlo jednostavno budući su po zgradama natpisi u kojem se smjeru krećete. Slobodno vrijeme za šetnju šarmatnim uličicama i uživanje u nekom od kafića uz kanal Grande ili nezaboravnu vožnju gondolom. Povratak brodićem do pristaništa gdje nas čeka autobus. Odlazak do hotela i smještaj u sobe. Noćenje.

 

3.dan VENECIJA - IZLETI OTOCI VENECIJANSKE LAGUNE MURANO I BURANO - ZAGREB

Doručak. Odjava iz hotela i vožnja do pristaništu Punta Sabbioni, ukrcaj na brodić (vaporetto) i izlet na otoke venecijanske lagune Burano i Murano. Tijekom vrlo zanimljive plovidbe po močvarnoj laguni (vodenoj autocesti), koja je ponegdje duboka samo metar, saznat ćete puno zanimljivosti i tajni koje su skrivali otoci i otočići u laguni. Prvo plovimo prema ribarskom otoku Burano, danas najpoznatijem po čipkarstvu i šareno obojanim kućama. Burano se, kaže legenda, žarkim bojama svojih fasada okitio kako bi njegovi ribari lakše našli put kućama u gustoj magli koja većinu zimskih večeri obavija lagunu ili ako bi dublje zavirili u čašicu... Tradicija se održala do danas, a lokalna uprava odobrava boju u koju vlasnici žele obojiti fasade svojih kuća. U slobodno vrijeme obavezno probajte tradicionalne kolačiće koji nose ime otoka – bussolai buranei, no nakon što kušate finu ribu s otoka. Nastavljamo do otoka Murano, točnije arhipelaga od sedam otoka povezanih mostovima. Otok Murano je svjetski poznat po proizvodnji stakla, posjetit ćemo i tvornicu stakla uz prezentaciju izrade stakla. Ovo mjesto vrvi malim trgovina staklom, koje još uvijek izrađuju vrsni majstori ... stoga iskoristiti priliku i na otoku kupite suvenir; uz dobro cjenkanje možete jednako dobro i uštedjeti. Povratak brodićem do pristaništa gdje nas čeka autobus. Povratak prema Hrvatskoj. Dolazak u kasnim večernjim satima.

 

 

Cijena uključuje:

 • Prijevoz visokoturističkim autobusom prema programu putovanja
 •  Voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
 •  2 noćenja s buffet doručkom u dvokrevetnim sobama u hotelu 3* u okolici Venecije
 •  Razgledavanja prema programu
 •  Jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje aranžmana

 

Cijena ne uključuje:

 • boravišnu pristojbu u iznosu cca. 2 eur po osobi po noćenju (obavezna doplata voditelju putovanja na licu mjesta, točan iznos u završnoj obavijesti)
 • vožnju brodićem na Punta Sabbioni – San Marco – Punta Sabbioni i audio slušalice za razgled Venecije 20 eur (obavezna doplata voditelju putovanja na licu mjesta / vožnja traje oko 40 minuta u jednom smjeru)
 • izlet otoci venecijanske lagune 25 eur (izlet uključuje: vožnju brodićem Punta Sabbioni – Burano – Murano – Punta Sabbioni, razglede prema programu)
 • doplatu za jednokrevetnu sobu (obavezna doplata kad putuje samo 1 osoba) 58 eur (437,00 hrk)
 • doplatu za polazak iz Čakovca i Varaždina 21 eur (158,22 hrk), minimum 10 putnika
 • doplatu za dodatno prazno sjedalo u autobusu 66 eur (497,28 hrk) – nudimo vam veći komfor ukoliko želite sjediti sami
 • popust: djeca do 18 godina ostvaruju 20% popusta na fakultativnu ponudu (izlet otoci venecijanske lagune)
 • sve što nije navedeno kao uključeno (ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja, dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode kao što su piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i slično)
 • putno osiguranje i osiguranje za slučaj otkaza putovanja (otkaz od strane putnika), preporučamo


Nema popusta za trokrevetnu sobu. Trokrevetne i jednokrevetne sobe su na upit budući hoteli raspolažu s manjim brojem takvih soba i potvrda ovisi o raspoloživosti.

 

Mogućnost polaska iz (potrebna je najava!):

 • Zagreb
 • Karlovac
 • Rijeka
 • Varaždin
 • ČakovecGranične, vizne i zdravstvene formalnosti:   

 • Za  državljane Republike Hrvatske  viza za Italiju nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća putovnica ili osobna iskaznica.
 • Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http://www.mvp.hr.
 • Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.
 
Napomene:
 • Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma.
 • Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju. 
 • Minimalan broj putnika za putovanje je 40.
 • Agencija zadržava pravo otkazati putovanje najkasnije 20 (dvadeset) dana prije predviđenog polaska u slučaju putovanja koja traju više od šest dana i najkasnije 7 (sedam) dana prije predviđenog polaska u slučaju putovanja koja traju između dva i šest dana, ukoliko se na putovanje ne prijavi potreban, u programu ili ugovoru o putovanju naveden, broj ljudi.
 • Završno pismo šaljemo 2 dana prije početka putovanja.
 • Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji.
 • Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.
 
Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju sljedeće Opći uvjeti poslovanja. Šifra ICT2023.