ALBANIJA 5 DANA - PREMIUM

Cijena na upit

Balkan - spoj sličnosti i različitosti koji, koliko nam je blizak, toliko je i nepoznat. A što nam je to poznato, a što nepoznato u Skopju, Tirani, Draču, Krujama i Skadru saznajte na ovom petodnevnom putovnju koje će vam otkriti i prirodu i kulturu zemalja s brdovitog Balkana.

PROGRAM PUTOVANJA:

1.dan ZAGREB- SKOPLJE

Polazak iz Zagreba u 5:00 sata. Ugodna vožnja preko Srbije do Makedonije uz povremene odmore tijekom puta. Dolazak u Skopje, glavni grad Makedonije smješten u dolini između sedam brda koja prema legendi predstavljaju začaranog zmaja koji je postao zaštitnikom grada. Skopje je dugo vremena bilo u sjeni Ohrida, no projekt „Skopje 2014“ je makedonskoj metropoli donio velike promjene i prilično promijenio gradske vizure. U sklopu projekta izgradili su se brojni spomenici, fontane, novi mostovi, zgrade - Skopje je danas znatno drukčiji i turistima zanimljiviji grad. Smještaj u hotel. Nakon kraćeg odmora odlazak u grad s voditeljem putovanja (gradskim prijevozom), te prvo upoznavanje središta makedonske prijestolnice. Navečer predlažemo fakultativnu večeru u restoranu na skopskoj čaršiji. Noćenje.

2.dan  SKOPLJE- DRAČ

Doručak. Skoplje je nakon potresa 1963. godine obnovljeno, pa je dosta spomenika i arhitekture zapravo nedavno izgrađeno. Odlazak u razgled znamenitosti grada na obalama rijeke Vardar (autobusom i pješice): gradska utvrda Kale u blizini samoga središta grada, s koje se pruža prekrasan pogled na Skopje, s jedne strane na novi stadion “Filip II Arena”, a s druge strane na na centar grada - stara željeznička stanica koja je danas Gradski muzej - središnji gradski bulevar - Feudalna kula, kompleks muzeja - spomen kuća i spomenik Majke Tereze, najpoznatije i jedine dobitnice Nobelove nagrade za mir iz Makedonije - trijumfalna kapija Makedonija - Trg Makedonija, glavni trg na kojem je impozantan spomenik „Ratniku na konju“, spomenik Aleksandru Velikom - simbol grada Kameni most iz 6. stoljeća koji zapravo spaja stari i novi dio grada - spomenik Filipu Makedonskom - Mustafa pašina džamija, jedna je od najveličanstvenijih građevina osmanskog razdoblja - stara Čaršija (najveći otvoreni bazar na Balkanu), zanatski, kulturni i povijesni dio Skopja koji svjedoči o osmanskom utjecaju - Daut Pašin Hamam iz 15. st., danas umjetnička galerija - Sat toranj - spomenik Skender bega - crkva sv. Spasa djelomično građena pod zemljom zbog starog turskog zakona po kojem su crkve morale biti niže od džamija kako ih ne bi nadvisivale - stara gradska tržnica. Nakon razgleda nastavak putovanja prema Draču. Po dolasku smještaj u hotel. Noćenje.

3. dan  DRAČ - TIRANA - DRAČ

Nakon doručka slijedi orijentacijski razgled Drača i najpoznatijih lokaliteta ovog mediteranskog grada: Venecijanska kula - ostaci zidina bizantske utvrde - amfiteatar - glavni gradski bulevar i šetnica Epidamn - Ilirski trg - džamija Fatih - Gradska vijećnica. Predlažemo cjelodnevni fakultativni izlet do obližnje Tirane, glavnog grada Albanije koji je preteklih godina doživio preporod iz vrlo oronulog grada u modernu europsku prijestolnicu. Centar obiluje živopisnim zgradama na kojima su umjetnici oslikavali murale po kojima je Tirana neslužbeno dobila ime - grad šarenih građevina. Razgled središta grada: Nacionalni povijesni muzej s mozaikom koji prikazuje povijesne trenutke zemlje - Skenderbergov trg sa spomenikom najpoznatijem albanskom junaku Skenderbegu - Opera - palača kulture - džamija Et'hem Bey - toranj sa satom visok 35 m s kojeg se pruža lijep pogled na centar - tiranska tvrđava - u obližnjem parku, nalazi se zgrada parlamenta - pravoslavna crkva Kristovog Uskrsnuća - Nacionalna umjetnička galerija sa modernom skulpturom Reja (oblak) - katedrala sv. Pavla - tiranska piramida, betonska građevina u obliku piramide izgrađena u čast Envera Hodže - trg Majke Tereze - glavna gradska šetnica Murat Toptani - četvrt Ish-Blloku gdje je bivša rezidencija Envera Hodže - bunker na Checkpointu - glavna gradska avenija Bulevardi Dëshmorët e Kombit - Predsjednička Palača - Park Rinia.Nakon razgleda slobodno vrijeme. Povratak u Drač. Noćenje.

4.dan  DRAČ- KRUJE - SKADAR- DRAČ

Doručak. Odlazak na fakultativni izlet u Kruje i Skadar. Srednjevjekovni Kruje je jedan od najljepših albanskih gradova, ujedno i najpoznati s obzirom da je rodni grad Skenderbega i u 15. st. je bio glavni grad Albanije. Po dolasku slijedi kraći razgled grada: veličanstvena Skenderbegova utvrda iz 6. stoljeća u kojoj se nalaze povijesni i etnografski muzeji. Popločane ulice vode do poznatog starog bazara, gdje se nalaze brojne trgovine s autentičnim tradicionalnim suvenirima. Ostavština je osmanske kulture u Albaniji koja je do danas uspjela sačuvati duh, izgled i svrhu koju je imala prije stotina godina. U neposrednoj blizini nalazi se bazar džamija iz 16. stoljeća. Slobodno vrijeme. Put nas dalje vodi prema Skadru, na obali Skadarskog jezera i na izvoru rijeke Bojane, koji se smatra najstarijim gradom u Albaniji. Razgled grada: glavna znamenitost je utvrda Rozafa s prekrasanim panoramskim pogled – iza utvrde se nalazi Olovna džamija sa više kupola - katedralu sv. Stjepana - spomenik Majci Terezi. Slobodno vrijeme. Povratak u Drač. Noćenje.

5.dan  DRAČ - ZAGREB

Doručak i odjava iz hotela. Cjelodnevna vožnja prema Hrvatskoj. Dolazak u kasnim večernjim satima.

 


 

CIJENE PUTOVANJA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI

Datum putovanja 2022 OSNOVNA cijena REDOVNA cijena PLUS cijena
05.10 - 09.10 1.621 kn 1.735 kn 1.844 kn

 

Sami birate cijenu putovanja koja vam najviše odgovara, a cijene se razlikuju u dijelu autobusa gdje želite sjediti.

 • OSNOVNA cijena – sjedala od 29 pa nadalje
 • REDOVNA cijena – sjedala od 9 do 28
 • PLUS cijena – sjedala 3, 4, 5, 6, 7 i 8 (na pojedinim putovanjima moguća su i sjedala 1 i 2)

Sve cijene su raspoložive do trenutka popunjenja broja mjesta za pojedinu cijenu.

Cijena uključuje:

 • ​​​​​prijevoz turističkim autobusom prema programu putovanja
 • 4 noćenja s buffet doručkom u hotelima 3*/4* u dvokrevetnim sobama tuš/WC/TV (1 noćenje u Skopju, 3 noćenja u Draču)
 • razglede prema programu
 • voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
 • jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje

Cijena NE uključuje:

 • boravišnu pristojbu u iznosu 1 eur po osobi po noćenju u hotelima (obavezna doplata na licu mjesta, točan iznos u završnoj obavijesti)
 • večeru u u restoranu na skopskoj čaršiji 15 eur – 3 slijeda / piće se plaća dodatno
 • izlet Tirana 20 eur (izlet uključuje: prijevoz autobusom, razglede prema programu)
 • izlet Kruje i Skadar 20 eur (izlet uključuje: prijevoz autobusom, razglede prema programu)
 • doplatu za jednokrevetnu sobu (obavezna doplata kad putuje samo 1 osoba) 704 kn
 • doplatu za polazak iz Čakovca i Varaždina 100 kn
 • doplatu za dodatno prazno sjedalo u autobusu 874 kn (nudimo vam veći komfor ukoliko želite sjediti sami)
 • popust: djeca do 12 godina ostvaruju 50% popust, a djeca od 12 do 18 godina ostvaruju 20% popusta na fakultativnu ponudu
 • sve što nije navedeno kao uključeno (ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja, dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode kao što su piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i slično)
 • putno osiguranje i osiguranje za slučaj otkaza putovanja (otkaz od strane putnika), preporučamo

Informativne individualne cijene ulaznica (podložne promjeni): muzej Skenderbega u Kruji 4 eur, utvrda Rozafa u Skadru 4 eur, Nacionalni povijesni muzej 5 eur, Nacionalna umjetnička galerija 2 eur.

VAŽNE NAPOMENE

 

Rok za prijavu: do popune mjesta odnosno 7 dana prije polaska.

Minimalan broj prijavljenih putnika: 40 putnika.

Za sve polaske (osim Zagreba) potrebna prethodna pismena najava.

Točno vrijeme i mjesto polaska iz Čakovca, Varaždina i Slavonskog Broda bit će definirano 3 dana prije polaska.

Redoslijed obilaska, kao i vremena su informativna i podložna promjenama prema procjeni voditelja putovanja na licu mjesta.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:

 • hrvatskim državljanima je za ovo putovanje potrebna osobna iskaznica ili putovnica
 • putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su informirati se o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.
 • putnici su dužni informirati se o zdravstvenim mjerama (vezano uz COVID-19) zemlje u koju putuju na službenoj stranici Re-open EU (https://reopen.europa.eu/hr/). Informacije o mjerama koje su na snazi za pojedinu državu učestalo se ažuriraju i dostupne su na hrvatskom jeziku. Isto tako, putnici su dužni informirati se o trenutnim okolnostima vezanim uz putovanje i uvjete ulaska u zemlju u koju putuju na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske (https://mvep.gov.hr/informacije-za-gradjane-244593/konzularne-informacije-22730/preporuke-za-putovanja-22854/upozorenja/245044)

VAŽNE INFORMACIJE ZA PUTOVANJE (obavezno pročitati):

 • prilikom prijave (rezervacije) plaćate akontaciju od 30% ukupnog iznosa putovanja čime je Vaša rezervacija potvrđena, dok ostatak iznosa uplaćujete najkasnije 30 dana prije polaska na put
 • preporučamo putno osiguranje i osiguranje u slučaju otkaza putovanja (od strane putnika) koje možete uplatiti u bilo kojoj osiguravajućoj kući prema vašem izboru
 • pridržavamo pravo otkaza putovanja u slučaju da se ne prijavi dovoljan broj putnika potreban za realizaciju programa – najkasnije 7 dana prije početka putovanja
 • raspored sjedenja u autobusu sastavlja organizator putovanja prema vašem IZBORU cijene i redosljedu uplata, agencija garantira prazno sjedalo u autobusu samo uz odgovarajuću doplatu
 • završnu obavijest o putovanju dostavljamo mailom najkasnije 48 sati prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom mjestu i vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.)
 • za realizaciju fakultativne ponude potreban je minimum od 20 prijavljenih putnika; fakultativna ponuda nije obavezni dio programa i plaćanje je na licu mjesta voditelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti države u koju se putuje) osim ako u programu putovanja nije drugačije navedeno. Cijena se sastoji od troškova rezervacije i organizacije, prijevoza, usluga voditelja putovanja itd.
 • lokalnu valutu države u koju putujete možete nabaviti u bankama u RH prije polaska na putovanje
 • napominjemo da je putovanje grupno i tome je sve podređeno. Prema tome, potrebno je jasno sagledati situaciju da su u autobusu, glazba i filmovi koji se puštaju neutralni po svom sadržaju. Temperatura u autobusu se ne može za svako sjedalo individualno podesiti i imajte u vidu da ono što je za nekoga toplo, za drugog je hladno i sl. Dakle, za grupno putovanje potrebno je puno razumijevanje među putnicima i osjećaj zajedništva sa svima kao i voditeljem i vozačem autobusa
 • zaustavljanje radi usputnih odmora određeno je propisima o radnom vremenu i obveznim odmorima vozača, zaustavljanja su na usputnim stajalištima u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta stajališta i uvjeta na putu, predviđene pauze tijekom vožnje su okvirno svakih 2,5 sata, uz minimalnu pauzu od 15 minuta
 • u turističkim autobusima nema WIFI, nema utičnica i nije moguće koristiti WC u autobusu
 • program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću
 • dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tijekom putovanja ovisi o objektivnim okolnostima (npr. dužini trajanja razgleda, terminima polazaka, vremena dolaska kao i daljeg rasporeda putovanja)
 • putnicima koji za cilj imaju posjet izložbama, lokalitetima i slično (koje nisu dio programa), molimo da samostalno na internetu provjere radno vrijeme istih i da željeni posjet usklade sa slobodnim vremenom na putovanju
 • organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa po danima ovisno o objektivnim okolnostima na odredištu u skladu s procjenom voditelja putovanja na licu mjesta. Molimo uzmite u obzir da postoji mogućnost da uslijed državnih ili vjerskih praznika na određenoj destinaciji neki od lokaliteta, muzeja, restorana ili trgovačkih centara ... ne rade
 • organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena fakultativne ponude navedenih u programu na dan formiranja programa, promjenu termina fakultativne ponude, kao i za nepredviđene okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u prometu, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak, kvar prijevoznog sredstva i slično)
 • putnici su dužni voditi računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima tijekom trajanja putovanja. Ostavljanje vrijednih stvari u autobusu ili u hotelskim sobama nije preporučljivo jer agencija, prijevoznik i hotel ne odgovaraju za iste. U slučaju krađe, putnik može zatražiti nadoknadu štete samo za svoje osigurane stvari kod ovlaštenih osiguravajućih kuća. Organizator putovanja ne može odgovarati niti se organizatoru putovanja pišu prigovori u slučaju ovih nepredviđenih okolnosti
 • prostor za prtljagu u autobusu je ograničen i predviđena količina prtljage po putniku je 1 kofer i 1 komad ručne prtljage
 • organizator putovanja ne može utjecati na razmještaj soba u hotelu jer to isključivo ovisi o recepciji hotela
 • zahtjevi za povezanim sobama, obiteljskim sobama i slično uzet će se u obzir, ali grupna autobusna putovanja ne podrazumijevaju takvu vrstu smještaja niti izbora soba i njihovog sadržaja (balkon, terasa, pušačka soba, kat, francuski ležaj…) – organizator ne može obećavati ovakve usluge
 • smještaj je u dvokrevetnim ili dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem namijenjenim za smještaj treće osobe. Sobe sa pomoćnim ležajem su manje komforne, a treći ležaj je pomoćni i može biti standardnih ili manjih dimenzija
 • kvaliteta hotela – na nivou Europske unijepokušala se napraviti hotelska standardizacija koja bi bila prihvaćena u svim državama. Ipak, iako je izrađena, ona nije pravilo, već služi samo kao smjernica državama članicama. Prema tome se u različitim državama razlikuje i hotelska kategorizacija. Svi su hoteli standardizirani i odgovaraju lokalnoj službenoj kategoriji
 • u smještajnom objektu su neki od dopunskih sadržaja dostupni uz doplatu, a postoji i mogućnost odstupanja oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smještajnih objekata (npr. sef, mini-bar, TV, klima uređaj, fen za kosu, internet...). Savjetujemo da se i sami informirate o istima putem interneta, odnosno specijaliziranih portala koji pružaju tu vrstu pomoći putnicima poput tripadvisor.com , www.booking.com …
 • organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja
 • molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine države informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH, https://mvep.gov.hr/informacije-za-gradjane-244593/konzularne-informacije-22730/preporuke-za-putovanja-22854/upozorenja/245044

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju, te sadrže za putnika sve potrebne predugovorne informacije. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Šifra aranžmana:ICT2022