JUŽNA TOSKANA DELUXE - 4 dana autobusom

GARANTIRANI POLAZAK

Termini putovanja: 12.10. | 28.10.

Cortona– Siena–San Gimignano –Val D'Orcia (Bagno Vignoni, Pienza, Montalcino) –Montepulciano –Arezzo

VRIJEDNOST VIŠE: Uključeni svi izleti,razgled Siene s lokalnim vodičem i degustacije prema programu!

Uz Zagreb moguć polazak i iz Karlovca i Rijeke uz prethodnu najavu.

Predviđeni hoteli: Hotel Mizar 4*,  Hotel Posta 3*/4*., Hotel Alexander Palme 4*

 

Termini

Polazak
Povratak
Cijena
Upit
Dolazak
12.10.2023.
Odlazak
15.10.2023.
Cijena
Garantirano235.00€ (1,770.61 kn)
Dolazak
28.10.2023.
Odlazak
31.10.2023.
Cijena
Garantirano235.00€ (1,770.61 kn)

PROGRAM PUTOVANJA

1.dan: ZAGREB/RIJEKA–CORTONA–CHIANCIANO TERME783km
Polazak autobusom iz Zagreba s autobusnog kolodvora (peroni 502-506) u 5:00 sati. Vožnja preko Karlovca (polazak s KA Petrol u 5:40 sati) i kroz Gorski kotar do Rijeke. Polazak iz Rijeke sa sjevernog odmorišta Vrata Jadrana u 7:30 sati. Vožnja kroz Hrvatsku, Sloveniju i Italiju uz zaustavljanja po putu radi odmora.Nastavak vožnje do Cortone. Ovaj grad postao je svjetski poznat po romanu, a kasnije i istoimenom filmu - „Pod suncem Toskane“. Prirodnu poziciju brda za gradnju utvrda i naselja prepoznali su Umbri, a kasnije Etruščani i Rimljani. Grad oduševljava strmim ulicama koje kriju srednjovjekovne i renesansne građevine, a prema legendama, starija je i od Troje. Slobodno vrijeme za šetnju po Via Nazionale, za ručak ili predah uz upijanje talijanske svakodnevice u restoranima i kafićima s pogledom na scene iz filma „Pod suncem Toskane“. Vožnja do hotela. Smještaj u hotel. Noćenje.
 
 
2.dan, CHIANCIANO TERME - cjelodnevni izlet VAL D'ORCIA: BAGNO VIGNONI –– MONTALCINO –– PIENZA – MONTEPULCIANO   91 km

Doručak. Danas obilazimo najljepša toskanska sela kroz tipičan toskanski krajolik s fotografija i filmova, prepun čempresa, maslinika i vinograda. Vožnja do mjesta Bagno Vignoni. Umjesto glavnog trga, u njegovom središtu ćete pronaći veliki bazen termalne vode čija su terapeutska svojstva poznata još od antike. Bazen zvan kao „kvadrat izvora“ potječe iz 16. stoljeća, s vodom koja izvire iz tla vulkanskog podrijetla. Kraće slobodno vrijeme za fotografiranje, a potom slijedi vožnja do još jednog dragulja - Montalcina. Zahvaljujući poznatom vinu zvanom Brunello, godišnje ga posjeti oko milijun turista, a vino možete kušati posvuda. Šetnja do glavnih znamenitosti: katedrala Svetog Spasitelja, gradska vijećnica, Piazza Grande, trg prepun gradskih palača i plemićkih kuća. Predahnite uz talijanski ručak i čašu Brunella. Kraća vožnja autobusom i stižemo u Pienzu,idilični renesansni grad Pape Pia II, koji se nekoć zvao Corsignano.Pienza je bila projekt Silvia Piccolominija, koji će kasnije postati spomenuti Papa. Od 1996. je pod zaštitom UNESCO-a. Ovaj arhitektonski dragulj poslužio je kao kulisa za filmove „Engleski pacijent“, „Gladijator“ i „Pod suncem Toskane“. Šećući uz brojne palače proći ćete Ulicom ljubavi i Papinim trgom. Kraća šetnja Pienzom uz pratnju voditelja putovanja koji će Vas odvesti do najatraktivnijih lokacija za fotografiranje. Krećemo prema obližnjem Montepulcianu, svega 12-ak kilometara od Chianciano Terma. Ovaj pitoreskni gradić je po mnogima gastro središte Toskane, a poznat je po Vino nobile, crnom vinu koje odlično prija uz brojne toskanske mesne delicije. Labirint uskih uličica vode vas do 

srca grada gdje se nalazi glavni trg; Piazza Grande, okružen krasnim palačama, poput Palazzo Comunale. Uz Duomo i crkvu Santa Maria delle Grazie, jedna od poznatijih crkava je San Biaggio, remek djelo arhitekta Antonija Sangalla. Slobodno vrijeme za upijanje ljepota današnjeg dana uz čašu poznatog vina Vino nobile i kupnju suvenira. Posjet jednom od seoskih domaćinstava gdje ćemo degustirati njihovo maslinovo ulje.Napomena: Kako bi se maksimalno iskoristio dan, moguća je promjena rasporeda razgleda i degustacije u ovom danu, a prema procjeni voditelja putovanja. Povratak u hotel. Noćenje.
 
 
3. dan, CHIANCIANO TERME: cjelodnevni izlet SIENA –  SAN GIMIGNANO       255 km   
Doručak. Put nas vodi dalje prema Sieni. Već prvi pogled s terase s kojeg vidite cijeli grad u svojem punom sjaju ostavit će vas bez daha! Povijesna jezgra Siene uvrštena je na popis spomenika svjetske baštine organizacije UNESCO i pretvorena u veliku pješačku zonu. Nezaboravna Piazza del Campo je gradski trg izgrađen na mjestu nekadašnjeg rimskog kazališta. Također je poznat i po konjskoj utrci Palio, jednoj od najtežih i najopasnijih konjskih utrka u svijetu za vrijeme koje cijeli grad slavi, a posebno kontrada koja pobijedi. Fascinirat će vas fasada čarobne katedrale – preporučujemo posjet tijekom slobodnog vremena. Posjet jednoj od toskanskih vinarija gdje ćemo degustirati bijela i crna vina i probati izvrsno maslinovo ulje s tartufima i peperoncinom. Nastavljamo prema San Gimignanu. Po dolasku u „Grad lijepih tornjeva“, oduševit će vas na brdu mali utvrđeni srednjovjekovni grad. Slavan je po svojim tornjevima zbog kojih se naziva i „Srednjovjekovni Manhattan“ koji se mogu vidjeti na kilometrima udaljenosti, a kojih je nekoć bilo čak 72. Gradić je poznat i po svojem bijelom vinu, Vernaccia di San Gimignano, koje se dobiva samo od loze koja raste u okolici i po sladoledu. Slobodno vrijeme. Napomena: Moguća je promjena rasporeda razgleda u ovom danu, prema procjeni voditelja putovanja. Povratak u hotel. Noćenje.
 
 
4.dan: CHIANCIANO TERME – AREZZO–RIJEKA/ZAGREB779km
Doručak i odjava iz hotela.Vožnja prema Arezzu. Grad leži u dolini gornjeg toka rijeke Arno i rodni je grad čuvenog pjesnika Francesca Petrarce i jednog od glavnih arhitekata obitelji Medici – Giorgija Vasarija, ali i mjesto gdje se nalazi najveći ciklus freski Piera della Francesce. Zahvaljujući svojoj zlatarskoj tradiciji, jedan je od najbogatijih gradova u regiji. Šetnja gradom: Fortezza, Piazza Grande, Palazzo delle Logge, Casa di Petrarca, crkva Santa Maria della Pieve, katedrala Duomo di San Donato, Palazzo del Popolo, Palazzo del Fraternita dei Laici. Arezzo i njegov glavni trg poslužili su kao kulisa filmu Roberta Benignija „La vita e bella“, odnosno „Život je lijep“, Oscarom nagrađeni film. Kraće slobodno vrijeme za uživanje u „lijepom životu“ uz čašu chiantija ili talijanski gelato. Povratak prema Hrvatskoj u poslijepodnevnim satima. Vožnja kroz Italiju, Sloveniju i Hrvatsku preko Rijeke i Karlovca do Zagreba. Povratak u Zagreb u kasnim večernjim satima.
 
Napomena: Agencija zadržava pravo promjene redosljeda programa po danima, a konačan raspored po danima bit će objavljen u završnom pismu.

 


 
 
Cijena aranžmana po osobi: FM 1.590 kn (211,02€) / RC 1.690 kn(224,30€)
Rok za prijavu:7 dana prije puta ili dok ima mjesta
Minimalan broj putnika 40  /  Maksimalan broj putnika: 58
 
 
Cijena uključuje:
• prijevoz visokoturističkim (visokopodnim) autobusom prema programu
• smještaj u Chianciano Termama u hotelu 3*/4* u dvokrevetnoj/trokrevetnoj sobi na osnovi 3noćenja s doručkom
• vanjske razglede u svim navedenim gradovima i taksama za ulaz
• posjet Arezzu, Montepulcianu i Cortoni
• izlet u Sienu i San Gimignano
• razgled Siene s lokalnim vodičem na hrvatskom/srpskom jeziku
• izlet u Val D'Orcia (Bagno Vignoni, Pienza, Montalcino)
• posjet manufakturama i domaćinstvima uz degustacije(bruschette, vino, maslinovo ulje) prema programu
• voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku
• pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja
 
 
Cijena ne uključuje:
• ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja 

• dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)

• boravišnu pristojbu u iznosu od 1 – 2eur po osobi po noćenju (u završnom pismu bit će objavljen točan iznos boravišne pristojbe)
• doplata za jednokrevetnu sobu 490 kn (65,03€), obavezna doplata ako osoba spava sama u sobi,
• napojnicu za vozača i vodiča– 2 eur po osobi po danu
• putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti
 
 
Popusti i doplate
• 20% popusta za jedno dijete od 3 do 11,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe (na pomoćnom ležaju)
 
Nadoplata za odabir sjedala u autobusu (nije obavezna): 
• za posebno sjedalo u autobusu:
- 1 red – sj. 3,4 100 kn (13,27€)
- 2 red – sj. 5,6,7,8 100 kn (13,27€)
• za dodatno prazno sjedalo u autobusu  350 kn (46,45€) (nudimo vam veći komfor kako biste sjedili sami)
 
Autobus iz Karlovca kreće s parkirališta benzinske postaje Ka Petrol u 5:40 sati, a iz Rijeke sa sjevernog odmorišta Vrata Jadrana (McDonald's strana) u 7:30 sati. 
Za sve polaske (osim Zagreba) potrebna je prethodna pismena najava. 
 
 
VAŽNE INFORMACIJE 
  • Raspored sjedenja u autobusu sastavlja Organizator putovanja prema redoslijedu uplata; posebno sjedalo u autobusu garantiramo samo u slučaju da se za isto izvrši odgovarajuća nadoplata.
  • Završno pismo vam dostavljamo e-mailom 72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom peronu i vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.).
  • Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta voditelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.
  • Organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa. 
  • Organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja. 
  • Organizator putovanja zadržava pravo promjene redoslijeda programa.
  • Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili osobe koje zahtijevaju WC u autobusu.
  • Organizator putovanja nije odgovoran za gužve na granicama, u gradovima i prilikom ulaska u objekte koji se posjećuju.
  • Predviđene pauze tijekom vožnje okvirno su svakih 2,5 sata, uz minimalnu pauzu od 20 minuta.
 
Italija je država na jugu Europe. Sastoji se od poluotoka i dva velika otoka na Sredozemnom moru, Sicilije i Sardinije. Jedinu kopnena granica nalazi se na sjeveru, na Alpama, gdje graniči s Francuskom u zapadnom dijelu, Švicarskom na sjeverozapadnom dijelu, Austrijom na sjevernom dijelu, te Slovenijom na sjeveroistočnomdijelu. Uz kopnene granice ima i morsku granicu s Hrvatskom.Neovisne države San Marino i Vatikan nalaze se unutar teritorija Italije.
 
 
Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:    
Za  državljane RH viza za Italiju nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.
 
U slučaju gubitka ili otuđenja putnog dokumenta najbliže predstavništvo Hrvatske u Italiji nalazi se u Firenzi. 
Konzulat Republike Hrvatske u Talijanskoj Republici (Firenza) se nalazi na adresi Via della Mattonaia 13, 50121 Firenza, Italija. Kontakt podaci: tel. 0039 055 263 9272, fax. 0039 055 246 9418. Počasna konzulica: Alessandra Fusi.
 
Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 40% ukupnog iznosa, a ostatak 30 dana prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i 

 

bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti. 
 
Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju, zatim 72 sata prije putovanja dobit ćete završno pismo. Minimalan broj putnika za putovanje je 40, a maksimalan broj putnika je 58. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 7 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija dužna je obavijestiti putnika o otkazu putovanja.
 
 
Mogućnosti plaćanja: 
• uplata na žiro račun uplatnicom ili internetskim bankarstvom
• keks pay
• kreditne i debitne kartice, jednokratno i obročno: Visa Premium, Diners, Maestro, Visa, MasterCard
• online putem web stranice (navedenim kreditnim i debitnim karticama)
 
Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. 
 
Polica jamčevine br. 45-7002825220 uplaćena kod UNIQA osiguranje d.d., Zagreb, tel. 01/6324-200.Ugovor o osiguranju od odgovornosti za štetu koju prouzroči Putniku neispunjenjem, djelomičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obveza koje se odnose na putovanje: broj police/ugovor 11-7002825243, uplaćena kod UNIQA osiguranje d.d., Zagreb, tel. 01/6324-200.
 
Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa. Za ovo putovanje vrijede sljedeći opći uvjeti putovanja. Šifra aranžmana:IDP2022