RIM - 4 DANA AUTOBUSOM

Termini putovanja: 11.08. | 25.09. | 02.11.

Moguć polazak iz Karlovca  i  Rijeke bez doplate.

Program putovanja:

 

0. Dan: ZAGREB, KARLOVAC, RIJEKA


 Polazak autobusa u 22:00 sati iz Zagreba (točno mjesto polaska prema naknadnom dogovoru). Ugodno putovanje kroz Sloveniju i Italiju.


1. Dan: VATIKAN

Dolazak u Rim u jutarnjim satima. Odlazak na upoznavanje VATIKANA: BAZILIKA SV. PETRA, TRG SV. PETRA, VATIKANSKI MUZEJI (nalaze se u Vatikanskoj palači koje s 1400 soba tvore izvanredno važan muzejski sklop, kako zbog množine i vrijednosti remekdjela koje su Pape skupljali stoljećima, tako i zbog raskošnih prostorija u kojima su smještena), SIKSTINSKA KAPELA. Odlazak do groba Ivana Pavla II. te kripte Papa. Slijedi slobodno vrijeme za osobne programe. Predlažemo posjet Vatikanskim muzejima i Sikstinskoj kapeli uz unaprijed kupljene ulaznice preko interneta (fakultativno), ali i razgled bazilike te kupole Sv. Petra (ulaz u baziliku besplatan, ulaz u kupolu se naplaćuje). Ovisno o preostalom vremenu nastavak razgleda odlaskom do ANĐEOSKE TVRĐAVE i PALAČE PRAVDE te dalje preko rijeke Tiber i Anđeoskog mosta do PIAZZA NAVONA. Slijedi odlazak u hotel. Smještaj u sobe. Noćenje.

2. Dan: RIM   

Doručak. Odlazak u središte RIMA (djelomično javnim gradskim prijevozom) te nastavak razgledavanja grada: BAZILIKA SV. PAVLA IZVAN ZIDINA, BAZILIKA SV. IVANA LATERANSKOG, BAZILIKA SV. MARIJE VELIKE, BAZILIKA SV. PETRA U OKOVIMA, KOLOSEUM, FORUM ROMANUM, KAPITOLIJ, PANTEON, VENECIJANSKI TRG, OLTAR DOMOVINE, ŠPANJOLSKI TRG, FONTANA DI TREVI, ZAVOD I CRKVA SV.JERONIMA, BAZILIKA SANTA MARIA SOPRA MINERVA… Povratak u hotel. Noćenje.

3. Dan: KATAKOMBE

Doručak. Odlazak do RIMSKIH KATAKOMBI SV. KALISTA, mjesta ranokršćanskog bogoslužja i mjesta za čuvanje relikvija mučenika. Hodnici u katakombama su najčešće dugi tri do četiri kilometra, a široki tek toliko da se dva pogrebnika, koja nose mrtvačka nosila, mogu mimoići. Stube koje vode u ove hodnike ponekad su i 12 metara ispod zemlje, a pri njihovom se dnu hodnici račvaju u brojnim pravcima. Razgled Katakombi fakultativno uz doplatu. Slijedi odlazak u središte Rima javnim gradskim prijevozom te slobodno vrijeme za osobne programe. Povratak u hotel. Noćenje.

4. Dan: VATIKAN (Angelus s Papom) - ZAGREB

Doručak. Odjava iz hotela. Odlazak u Vatikan na PODNEVNI ANGELUS S PAPOM. Nakon Angelusa odlazak iz Vatikana i Rima. Putovanje prema Hrvatskoj s kraćim pauzama radi odmora. Dolazak na mjesto polaska u noćnim satima. 


First Minute cijena vrijedi do popunjenja kapaciteta po FM cijeni 

 

Cijena uključuje:

 • prijevoz turističkim autobusom prema programu
 • tri noćenja sa doručkom u hotelu 3* (dvokrevetne/trokrevetne sobe) van centra grada Rima
 • razgledavanja prema programu
 • pratitelja tijekom putovanja
 • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja.

 

Cijena ne uključuje:

 • ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja,
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.).
 • Kalistove katakombe 8 €
 • Koloseum, Forum Romanum i Palatinum 12 € 
 • Vatikanski muzeji 16 €
 • karta za metro 1,50 €
 • boravišna pristojba od 4,00 € po osobi po danu u hotelu 3* Djeca do 10 godina ne plaćaju pristojbu. Plaćanje na licu mjesta.
 • putno osiguranje.

 

Moguće doplate:

Doplata za jednokrevetnu sobu: 890 kn
 

Prijava za sve fakultativne programe u agenciji kod rezervacije. Minimalno 20 prijavljenih osoba.
Kalkulacija je rađena na bazi minimalno 40 prijavljenih osoba.

Prilikom prijave uplaćuje se 40% objavljene cijene na ime rezervacije aranžmana, a ostatak najkasnije 20 dana prije početka putovanja. Cijena postavljena na bazi 40 prijavljenih osoba.

Prilikom uplate rezervacije preporučujemo uplatiti: osiguranje od rizika otkaza putovanja, osiguranje od posljedica nesretnog slučaja, osiguranje od rizika oštećenja i gubitka prtljage te dobrovoljno zdravstveno osiguranje osoba za vrijeme puta i boravka u inozemstvu.

 

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:   

Za  državljane RH viza za Italiju nije potrebna, ali je za putovanje potrebna osobna iskaznica ili važeća putovnica.

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: TOPTOURS putnička agencija

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http://www.mvp.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.

 

Prije REZERVACIJE / KUPOVINE aranžmana pozivamo Vas da pročitate naše upute KAKO KUPOVATI kroz naš WEBSHOP

Termini

Polazak
Povratak
Cijena
Upit
Kupovina
Dolazak
11.08.2019.
Odlazak
15.08.2019.
Cijena
FM1890.00kn 1990.00kn
Kupovina
Kupi
Dolazak
25.09.2019.
Odlazak
29.09.2019.
Cijena
FM1890.00kn 1990.00kn
Kupovina
Kupi
Dolazak
02.11.2019.
Odlazak
06.11.2019.
Cijena
FM1890.00kn 1990.00kn
Kupovina
Kupi