SICILIJA - 6 dana autobusom i brodom

Cijena na upit

Putovanje Sicilija 6 dana autobusom 21.06. i 04.10.2020.

GARANTIRANI POLASCI

 

PROGRAM PUTOVANJA

 

1. dan ZAGREB/RIJEKA – luka CIVITAVECCHIA
Polazak autobusom iz Zagreba s Autobusnog kolodvora (peroni 502-506) između 01:00-03:00 sati (vrijeme polaska prvog dana putovanja ovisi o satnici trajekta, a točno vrijeme polaska bit će objavljeno u završnom pismu). Vožnja preko Karlovca (moguć polazak s benzinske postaje Ka Petrol) kroz Gorski kotar do Rijeke. Moguć polazak iz Rijeke sa Sjevernog stajališta Vrata Jadrana. Vožnja kroz Sloveniju i Italiju, uz usputna zaustavljanja do Civitavecchije. Ukrcaj u četverokrevetne unutarnje kabine (ili kabine koje ste doplatili) u večernjim satima, dva sata prije isplovljavanja. Noćenje na brodu.

2. dan luka TERMINI IMERESE – SIRACUSA – CATANIA
Iskrcaj s broda u jutarnjim satima. Iskrcaj u luci Termini Imerese. Krećemo autobusom prema Siracusi, koja je bila najznačajniji grad u pokrajini koju su Grci prozvali Magna Grecia. Obilazak arheološkog parka Neapolis (doplata) s brojnim znamenitostima: grčki teatar, rajski vrt, rimski amfiteatar, Dionizijevo uho. Kraća vožnja do središta grada koji je smješten na otoku Ortigia. Ondje se nalazi povijesna jezgra u kojoj je smještena čuvena Arteuzijina fontana - Gradska vijećnica i ostaci Apolonovog hrama, za koji se vjeruje da je najstariji grčki hram na Siciliji. Predivna je Siracusa, toliko da ćete se odmah prisjetiti scena iz filma “Malena” ili naše reklame za mortadelu. Nastavljamo prema Cataniji. Odlazak u hotel. Smještaj. Noćenje.

3. dan CATANIA – ETNA – TAORMINA – CATANIA
Doručak. Odlazak do obližnje Etne - najvišeg aktivnog vulkana u Europi. Cesta nas vodi crnim krajolikom kojim je nekada prolazila užarena lava. Na 100 metara nadmorske visine prestaje vegetacija te su prema vrhu vulkana samo ostaci lave i pepela. Izlet se odvija u skladu s vremenskim prilikama. Ako su povoljne, autobus će doći do 1800 m/nmv do kratera Silvestri ili će voziti naseljima u podnožju. Slobodno vrijeme možete iskoristiti za kupnju vina u vulkanskoj lavi ili pak slikanje na krateru. Odličan osjećaj! Na Etni ćemo se zadržati oko 2,5-3 sata. Nastavak vožnje do slikovite Taormine, jednog od najljepših gradića Italije, izgrađenog na brdu Monte Tauro s kojeg se pruža fantastičan pogled na okolicu. Šetnja gradom. Uzmite si vremena za grad u kojem ćete poželjeti ostati. Slobodno vrijeme za šetnju slikovitim uličicama šarmantnog gradića, ručak i posjet znamenitsotima. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan CATANIA – DOLINA HRAMOVA – PALERMO
Doručak i odjava iz hotela. Kraća vožnja do centra Catanije. Šetnja gradom u pratnji voditelja putovanja: katedrala u kojoj se nalazi kapelica sv. Agate, zaštitnice grada; potom Litorno, kip slona, Via Crociferi - dio grada u baroknom stilu s građevinama od smeđeg vulkana, Palazzo dele Scienze, amfiteatar, kazalište. Slobodno vrijeme za kavu ili obilazak uvijek žive tržnice i ribarnice na otvorenom. Vožnja prema Agrigentu. Po dolasku posjet antičkom lokalitetu Dolina hramova s lokalnim vodičem na Siciliji (doplata). Lokalitet je od 1997. godine pod zaštitom UNESCO-a. Pored Tezejeva hrama u Ateni i Herina u Paestumu, Konkordijin hram u Agrigentu je najbolje sačuvan grčki hram. On je jedan od posljednjih sagrađenih u Velikoj Grčkoj (Magna Grecia), a njegovom očuvanju pomogla je činjenica da je pretvoren u kršćansku crkvu 597. god. Ostali hramovi su očuvani samo fragmentarno, zbog mnogih potresa i odnošenja kamena za druge potrebe. Najveći je bio Hram Olimpijskog Zeusa koji je bio posvećen Bitci na Himeri 480. pr. Kr. Vjeruje se kako je on bio najveći dorski hram ikada izgrađen. Čak i ako niste ljubitelj arheoloških lokaliteta, kada pogledate u daljinu pogled je toliko veličanstven da možete osjetiti svu moć koju su imali tadašnji imperatori. Kraća pauza. Nastavljamo dalje prema Palermu. Po dolasku smještaj u hotel. Slobodna večer. Probajte cannole, sicilijanski slatki specijalitet. Noćenje.

5. dan PALERMO – luka TERMINI IMERESE
Doručak i odjava iz hotela. Kraća vožnja do gradića Monreale, 7 km udaljenog od Palerma, poznatog po benediktinskom samostanu i prekrasnoj katedrali iz 12. stoljeća (doplata), ukrašenoj serijom zlatnih mozaika koji su remek–djelo bizantske umjetnosti. Kraće slobodno vrijeme uživanje u prekrasnom pogledu na Palermo, za šetnju i kupovinu suvenira. Vožnja do Palerma. Razgled grada s lokalnim vodičem. Glavni grad Sicilije čuva tragove svoje burne prošlosti: Katedrala - Kraljevska palača - Cappella Palatina - Teatro Massimo - Crkva Martorana - Piazza del Comune s fontanom „Srama“. Slobodno poslijepodne u Palermu za šetnju, shopping i večeru. U kasnim poslijepodnevnim ili večernjim satima odlazak autobusom u luku Termini Imerese. Ukrcaj na trajekt dva sata prije isplovljavanja, u večernjim satima. Smještaj u četverokrevetne unutarnje kabine (ili kabine koje ste doplatili). Noćenje na brodu.

6. dan luka CIVITAVECCHIA – RIJEKA/ZAGREB
Iskrcaj sa broda u Civitavecchiji u poslijepodnevnim satima (vrijeme iskrcaja ovisi o satnici trajekta, a približno vrijeme iskrcaja biti objavljeno u zavbršnom pismu). Nastavak vožnje prema Hrvatskoj. Dolazak se očekuje u kasnim noćnim ili ranim jutarnjim satima 7. dana putovanja.

 

Po uplati aranžmana svaki putnik je dužan dostaviti točno ime i prezime, datum rođenja, državljanstvo i broj osobne iskaznice ili putovnice.
 

 


 

 

Popusti i doplate
· jedno dijete 4-11,99 god. na pomoćnom ležaju u trokrevetnoj sobi 30% popusta,
· trokrevetne sobe su raspoložive po redovnoj cijeni, doplata za prazno mjesto u kabini, trokrevetna kabina
· doplata za polazak Čakovec i Varaždin 100 kn po osobi.

 

Cijena uključuje

 • prijevoz visokoturističkim (visokopodnim) autobusom prema programu
 • dva noćenja na brodu u četverokrevetnim unutarnjim kabinama na relaciji: polazak Civitavecchia – Termini Imerese i povratak Termini Imerese – Civitavecchia
 • dva noćenja s doručkom u hotelu 3* u Cataniji ili okolici u dvokrevetnim sobama
 • jedno noćenje s doručkom u hotelu 3* u Palermu u dvokrevetnim sobama
 • razgledavanja prema programu
 • lokalni vodič u Palermu na hrvatskom/srpskom ili engleskom jeziku
 • izlet Etna i Taormina
 • voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku
 • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

Cijena ne uključuje

 • ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz, ulaznice za kulturno povijesne spomenikei sl.)
 • boravišnu pristojbu od 1,50-3 eur po osobi po noćenju – obvezna doplata
 • ulaznicu za Dolinu hramova u Agrigentu i lokalni vodič na hrvatskom/srpskom ili engleskom jeziku - 17 eur po osobi; djeca do 18 godina plaćaju 7 eur po osobi
 • ulaznicu i lokalnog vodiča u Siracusi na hrvatskom/srpskom ili engleskom jeziku - 17 eur po osobi; djeca do 18 godina plaćaju 7 eur po osobi
 • izlet na Monreale (parkirne takse, lokalni vodič na hrvatskom/srpskom ili engleskom jeziku, ulaznica za katedralu) - 5 eur po osobi
 • dnevni najam uređaja i slušalica za razgled gradova - 4 eur po osobi po danu
 • doplatu za jednokrevetnu sobu - 590 kn (obvezna doplata ako osoba spava sama u sobi)
 • doplatu za jednokrevetnu unutarnju kabinu - 550 kn po osobi (ako je samo jedna osoba u kabini)
 • doplatu za dvokrevetnu unutarnju kabinu - 250 kn po osobi (ako su dvije osobe u kabini)
 • doplatu za trokrevetnu unutarnju kabinu - 150 kn po osobi (svaka od tri osobe plaća)
 • napojnicu za vozača i vodiča 2 - 5 eur po osobi (po želji, nije obavezno, no ako ste zadovoljni s našim vozačima i vodičima, čistoćom autobusa ili dodatnim trudom koji ulažu, lijepo ih je nagraditi)
 • putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti