Andaluzija - jug Portugala - Maroko i Gibraltar

Cijena na upit

Posjetite najjužnije dijelove Portugala i Španjolske gdje su zvuci fada i flamenca, maurski osvajači i kršćanski kraljevi oblikovali najšarmantnije arhitektonske forme u Europi. Posjetite Gibraltar i jedinu koloniju majmuna na Europskom tlu, a onda se brodom otisnite preko Gibraltarskog tjesnaca i počastite se mirisima 1001 noći u jednom od najpoznatijih i najvećih gradova Maroka.

 

 

 

 

PROGRAM PUTOVANJA:

 

Program putovanja: 

1. dan:  Zagreb - Lisabon – Sevilla
Sastanak putnika u Zračnoj luci Franjo Tuđman kod šaltera informacija u 11:10 sati. Let zrakoplovom kompanije TAP Portugal u 13:10 sati, s dolaskom u Lisabon u 15:50 sati. Po slijetanju u Lisabon slijedi ukrcaj u autobus i vožnja autobusom prema Sevilli. Po dolasku u Sevillu smještaj u hotel. Noćenje.

 

2. dan: Sevilla – Real Alcazar
Doručak. Odlazak na razgled kraljevske palače Real Alcazar - nekadašnje palača maurskih vladara, koja se nalazi na UNESCO-voj listi zaštićene kulturne baštine, često opisivana kao „raj na zemlji“ (doplata za ulaznicu na licu mjesta). Slijedi razgled grada pješice: Plaza San Francisco, Gradska vijećnica, park Marie Luise, Plaza de Espana, katedrala Santa Maria de la Sede u kojoj se nalazi najveći oltar na svijetu, načinjen od dvije tone zlata, te grob Kristofora Kolumba. Katedralu krase slike velikih španjolskih majstora Zurbarana i Goye, te toranj Giralda, simbol grada. U večernjim satima slobodno vrijeme za vlastito istraživanje grada. Noćenje.

 

3. dan: Sevilla - Cordoba – Granada
Doručak. Odjava iz hotela i vožnja autobusom do  Cordobe, prijestolnice maurskog kalifata  Al-Andalus. Po dolasku u Cordobu odlazak razgled simbola grada i čuda islamske arhitekture - čuvene Mezquite, katedrale koja je nekoć bila najveća džamija na svijetu (doplata za ulaznicu na licu mjesta). Slijedi šetnja slikovitom židovskom četvrti Judeira i slobodno vrijeme za ručak. Nastavak vožnje do Granade, smještene u podnožju Sierra Nevade. Smještaj u hotel i kraći odmor. Odlazak na razgleda grada: katedrala u kojoj se nalazi Capilla Real, s grobnicom Isabelle i Fernanda, jednih od najznačajnijih vladara Španjolske, Medresa, Plaza de Bib Rambla.  Slobodno vrijeme za večeru. Navečer predlažemo odlazak na autentični flamenco show u špiljama Sacramontea, četvrti koja se smjestila na brežuljcima iznad Granade. Noćenje.

 

4. dan: Granada - Alhambra - Malaga – Algeciras
Doručak. Odlazak na razgled Alhambre, najznačajnije i najočuvanije arapske palače iz 13. st., jedinstvenog primjera maurske arhitekture na europskom prostoru: palača Karla V., Nasridska palača, vrtovi Generalife (doplata za ulaznicu na licu mjesta). Nakon kraćeg slobodnog vremena, nastavak vožnje do Malage, najveće andaluzijske luke i rodnom mjestu Pabla Picassa. Kraća šetnja središtem grada: katedrala,  Nastavak vožnje i smještaj u hotel u Algecirasu. Noćenje.

 

5. dan: Algeciras – fakultativni izlet brodom Tangier - Algeciras
Doručak. Predlažemo cjelodnevni izlet brodom u Maroko (doplata u agenciji). Odlazak autobusom do Tarife, ukrcaj na brzi trajekt i vožnja brodom do Tangiera (1 sat vožnje). Slijedi razgled Tangiera autobusom i pješice, u pratnji lokalnog vodiča: svjetionik Cap Spartel, Herkulove špilje, Sultanova palača, tvrđava Kasbah, stari grad – Medina. U izlet je uključen i ručak u tipičnom marokanskom restoranu i slikanje s devama kod pustinjskih dina. Slobodno vrijeme za kupovinu suvenira i lokalnih proizvoda na  tržnici - souk. Povratak brodom u popodnevnim satima. Slobodna večer za šetnju Algecirasom. Noćenje.

 

6. dan: Algeciras – fakultativni izlet Gibraltar - Cadiz
Doručak. Odlazak na razgled Gibraltara, britanskog prekomorskog teritorija, smještenog iznad Gibraltarskih vrata, tjesnaca koji odvaja Atlantski ocean od Sredozemnog mora, i Europu od Afrike. Gibraltar, poznat pod imenom „The Rock“, prostire se na površini od 6,5 km2 (doplata za izlet na licu mjesta). Vožnja mini busevima strmom cestom do vrha stijene, uz usputno zaustavljanje kod Europa Pointa, najjužnije točke Gibraltara, s prekrasnim pogledom na Afriku i Maroko. Slijedi posjet špilji sv. Mihovila, čudesnom podzemnom kompleksu špilji, te vožnja do poznatog rezervata majmuna. U povratku slijedi vožnja kroz stari grad Gibraltar. Slobodno vrijeme za ručak. Nastavak vožnje do Cadiza, jednog od najstarijih gradova u jugozapadnoj Europi. Šetnja uskim uličicama do trga San Antonio, čije palače s izbočenim željeznim ogradama na balkonima podsjećaju na Havanu, katedrale i najznačajnijeg spomenika grada Torre Tavira, s čijeg se vrha pruža pogled na cijeli grad i jednu od najpoznatijih španjolskih obala Coste de la Luz. Smještaj u hotel u okolici Cadiza. Noćenje.

 

7. dan: Cadiz – obala Algarve – Lisabon
Doručak. Vožnja autobusom do predivna obale Algarve na jugu Portugala, poznate po iznimno lijepim zlatnim plažama, čudesnim stijenama, toplom moru i malim slikovitim selima. Zaustavljanje u priobalnom mjestu u okolici Faroa, najpoznatije portugalske turističke destinacije. Šetnja obalom Atlantskog oceana i slobodno vrijeme za ručak. Nastavak vožnje prema Lisabonu. Smještaj u hotel. Odlazak pješice i javnim prijevozom u večernju šetnju gradom: trg Marques de Pombal, Avenida da Liberdade, trg Rossio,  četvrt Baixa - središte grada, dizalo Santa Justa, trgovačka ulica Rua Augusta, trgovački trg Praça do Comércio sa slavolukom i spomenikom kralju Joseu I, Lisabonska katedrala. Predlažemo zajednički odlazak na večeru uz fado program. Noćenje.

 

8. dan: Lisabon - Zagreb
Odjava iz hotel u 5:30 sati (breakfast box umjesto doručka). Vožnja autobusom do zračne luke u Lisabonu. Let zrakoplovom TAP Air Portugal u 08:05 sati. Dolazak u Zagreb u 12:25 sati.


 

Fiksni tečaj konverzije 1 EUR = 7,53450 kn

 

Popust: dijete do 12 godina 10% popusta na pomoćnom ležaju u sobi s dvije odrasle osobe, odrasla osoba bez popusta na trećem ležaju.

 

Prilikom rezervacije aranžmana potrebno je dostaviti sljedeće podatke svih putnika: ime i prezime, datum rođenja, broj osobne iskaznice.

 

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE: 

 • prijevoz zrakoplovom kompanije TAP Portugal na liniji  Zagreb - Lisabon - Zagreb,
 • pristojbe zračnih luka,
 • voditelja putovanja,
 • smještaj u hotelima 3*/4* u dvokrevetnim sobama,
 • na osnovi 7 noćenja s doručkom,
 • sve prijevoze i transfere autobusom prema programu,
 • sve razglede prema programu,
 • troškove organizacije i prodaje aranžmana.

 

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: 

 • ulaznice za kulturno - povijesne spomenike i muzeje koje nisu izrijekom navedene kao uključene,
 • karte javnog prijevoza,
 • fakultativne sadržaje,
 • troškove osobnih narudžbi, n
 • apojnice,
 • putno osiguranje.

 

PRTLJAGA uračunata u cijenu: 1 komad predane prtljage do 23 kg + 1 komad ručne prtljage do 8 kg težine, dimenzija 55 x 40 x 20 cm
    
 

Fakultativna ponuda izleta (obavezna prijava u agenciji, plaćanje na licu mjesta):
-    Paket ulaznica: Real Alcazar + Mezquita + Alhambra: €80 (uključuje razglede u pratnji lokalnih vodiča i voditelja putovanja, slušalice) 
-    Gibraltar €35 - razgled mini busom u pratnji lokalnog vodiča: vidikovac, rezervat majmuna, špilje sv. Mihovila €35
-    Granada: Flamenco show s pićem €35
-    Lisabon: večera uz fado program €60 (večera u 3 slijeda i piće uz fado program)

 

Izlet u Maroko (Tanger) €100 (753,45 kn)  – doplata u agenciji kod rezervacije aranžmana.
-    cjelodnevni izlet brodom i autobusom, s uključenim razgledima u pratnji lokalnog vodiča i ručkom 
Za jednodnevni izlet brodom u Maroko državljanima Republike Hrvatske (EU) potrebna je važeća osobna iskaznica ili putovnica, te je potrebno ispuniti zdravstveni obrazac, dostupan na linku i predati prilikom ulaska u Maroko.

 

Obavezne doplate: 
- napojnice za lokalne vodiče i vozače €20 po osobi (plaćanje na licu mjesta)
- obavezna doplata za boravišnu pristojbu u Lisabonu €2 po osobi i danu (plaćanje na recepciji hotela). Djeca do 13 godina ne plaćaju boravišnu pristojbu.

Vremenske zone: Portugal -1 sat, Španjolska +0

 

GRANIČNE FORMALNOSTI

 • Državljanima Republike Hrvatske potrebna je valjana osobna iskaznica ili putovnica za ulazak u Portugal, Španjolsku, Gibraltar i jednodnevni izlet brodom u Maroko. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili ambasadi zemlje u koju se putuje. 


Napomena: Molimo da svakako provjerite ispravnost putnih isprava. Pripazite na Vaše putne isprave, kao i na sve vrijedne stvari. Nemojte nositi na put novčanice od 200 ili 500 EUR jer ih je gotovo nemoguće usitniti ili plaćati takvim novčanicama. Organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda grada, ovisno o redu letenja, radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda. Organizator nije odgovoran za eventualno povećanje cijena ulaznica i fakultativne ponude.

Šifra aranžmana.INT2023.