LISABON I PORTO - 5 DANA ZRAKOPLOVOM

Termini putovanja: 11.08. | 01.11. | 14.11. | 04.12.

 

Putovanje LISABON I PORTO. Zrakoplovom iz Zagreba za Lisabon, povratak iz Porta! (LISABON-PORTO - SINTRA-CASCAIS-CABO DA ROCA-OBIDOS-BATALHA-FATIMA )

 

                                         

 

Termini

Polazak
Povratak
Cijena
Upit
Dolazak
11.08.2024.
Odlazak
15.08.2024.
Cijena
GarantiranoFM
980.00€
1020.00€
Dolazak
01.11.2024.
Odlazak
05.11.2024.
Cijena
GarantiranoFM
980.00€
1020.00€
Dolazak
14.11.2024.
Odlazak
18.11.2024.
Cijena
GarantiranoFM
990.00€
1040.00€
Dolazak
04.12.2024.
Odlazak
08.12.2024.
Cijena
GarantiranoFM
990.00€
1040.00€

PROGRAM PUTOVANJA:

 

1. dan ZAGREB – LISABON
Sastanak putnika u Zračnoj luci Franjo Tuđman Zagreb u 04:30 sati  na odlaznom terminalu gdje će vam pratitelj putovanja podijeliti putnu dokumentaciju. Let za Lisabon preko Frankfurta u 06:20 sati. Po slijetanju u Lisabon u 11:15,* ( točan red letenja za svaki polazak je ispod programa putovanja ) nakon obavljanja carinskih formalnosti, slijedi transfer autobusom do grada te odlazak do jedne od najpoznatijih lisabonskih četvrti – Belem koja je pod zaštitom UNESCO-a. Prvo ćemo otići do jednog od simbola grada, prekrasne Belemske kule koja izgleda kao da je izgrađena od pijeska, a nekada je služila za obranu grada. Od tuda se pruža i pogled na moderan Most 25. travnja, koji podsjeća na Golden Gate most u San Franciscu. Nakon toga idemo do Spomenika Otkrićima te obližnje crkve i samostana sv. Jeronima odakle su kretali brodovi na istraživačke pohode i mjesto gdje je sahranjen Vasco da Gama. Slobodno vrijeme za šetnju do najpoznatije lisabonske slastičarnice Pasteis de Belem iz 1837. godine gdje svakako savjetujemo kušanje istoimene slastice. Odlazak do hotela. Smještaj u hotel te navečer odlazak do centra grada u pratnji pratitelja putovanja. Šetanja i slobodno vrijeme za večeru. Povratak u hotel. Noćenje.

 

2. dan LISABON – SINTRA – CASCAIS – CABO DA ROCA – ESTORIL
Doručak. Slobodan dan u Lisabonu. Predlažemo odlazak na izlet u okolicu Lisabona. Proći ćemo kroz šarmantni gradić Estoril, gdje se nekada vozila čuvena utrka Formule 1 i gdje se nalazi najveća kockarnica u Europi te sjedište europske špijunaže za vrijeme Drugog svjetskog rata. Nastavak putovanja do najzapadnije točke Europe, Cabo da Roca, s natpisom „Ovdje završava kopno i počinje more…“. Ovdje možete kupiti priznanje da ste došli do najzapadnije točke Europe. Slobodno vrijeme za fotografiranje te nastavak vožnje do Sintre, šarmantnog gradića i poznatog odmorišta portugalskih vladara, grada pod zaštitom UNESCO-a s prekrasnom kraljevskom palačom. Svakako predlažemo posjet jednoj od najprepoznatljivih znamenitosti Portugala – bajkovita palaču Pena koja je okružena prekrasnim mediteranskim vrtovima, koji se prostiru na više od 200 hektara i u kojima se nalaze brojne egzotične biljke sa svih strana svijeta s brojnim fontanama i jezercima. Nastavak vožnje do poznatog ljetovališta Cascais, nekadašnjeg ribarskog sela, a nakon toga ljetnikovca europskih kraljevskih obitelj. Slobodno vrijeme za ručak. Povratak u Lisabon oko 18:00h. Slobodno vrijeme. Navečer predlažemo zajednički odlazak na večeru uz čuveni Fado program. Povratak u hotel. Noćenje.

 

3. dan  LISABON – OBIDOS-FATIMA – BATALHA - PORTO
Doručak.  Odlazak iz Lisabona prema Portu.  Vožnja do slikovitog mjestašca Obidos opasanog  zidinama koji je zbog svoje strateške pozicije uvijek bio predmet zanimanja portugalskih kraljeva. Obidos je poznat po lokalnom specijalitetu „ginga“ (žinža) – liker koji se pije iz čašica od čokolade koje se nakon ispijanja pojedu. Kraće slobodno vrijeme. Nastavak vožnje do Fatime, koja je uz Lourdes najpoznatije marijansko svetište u Europi. Na tom se mjestu Djevica Marija ukazala djeci 1917. godine. Kraći obilazak svetišta: bazilika, šetalište s Kapelom ukazanja… Nastavak vožnje do Batalhe te predlažemo posjet osebujnom, nedovršenom gotičkom samostanu i crkvi Santa Maria da Vitoria s prekrasnim klaustrom koji je dio UNESCO-ve svjetske baštine. Gradnja ovog remek djela trajala je preko 130 godina, no ostao je nedovršen. U kapeli Utemeljitelja počiva pobjednik, kralj Ivan (Joao) I, njegova supruga Philippa od Lancastera kao i njihova 4 sina, uključujući i glasovitog princa Henrika Moreplovca. Nastavak vožnje do Porta, drugog najvećeg grada i prijestolnice sjevernog Portugala kojeg mnogi izdvajaju kao najljepši grad Atlantika. Smještaj u hotel. Predlažemo odlazak javnim gradskim prijevozom u pratnji voditelja putovanja do Ribeire, najstarijeg gradskog dijela grada uz rijeku Douro, gdje se nalaze brojni restorani i barovi. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje.

 

4. dan PORTO 
Doručak. Razgled Porta, grada koji je na popisu UNESCO-ve svjetske baštine: katedrala iz 12. st., bogata crkva sv. Francisca s pozlaćenim baroknim rezbarijama, Trg Liberdade, zvonik Torre dos Clerigos, palača burze … Šetnja preko mosta D. Luisa- jedanog od glavnih simbola grada na drugu stranu rijeke Douro. Odlazak do dijela grada koji se zove Nova Gaia i koji obiluje vinarijama. Kako je Porto svjetski poznat po slakom desertnom vinu Porto, predlažemo posjet jednoj od poznatih vinarija gdje se ćete se upoznati s načinom proizvodnje uz degustaciju Porta. Slobodno vrijeme. Predlažemo da odete do poznate knjižare Lello, jedne od najljepših knjižara svijeta koja je otvorena 1906.g. i izgleda identično kao i tada. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje. 

 

5. dan PORTO- ZAGREB 
Doručak. Slobodno vrijeme u Portu do transfera do zračne luke. ( točan red letenja za svaki polazka je ispod progtama putovanja ).  Prijava za let preko Franfurta za Zagreb. Dolazak u Zagreb u kasnim večernjim satima. Kraj programa.

Raspored obilaska je podložan promjenama prema procjeni pratitelja.


 

 

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI S UKLJUČENIM PRISTOJBAMA ZRAČNIH LUKA

 

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • prijevoz zrakoplovom prema programu
 • pristojbe zračnih luka u iznosu od 185 Eur ( 1.393,89 kn )
 • uključen 1 komad predane prtljage koja se prijavljuje po osobi (svaki kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm)
 • transfere autobusom prema programu
 • razgled Lisabona, Porta i svih navedenih gradova autobusom i pješice u pratnji pratitelja putovanja
 • smještaj u hotelima 4* u Lisabonu, na osnovi 2 noćenja sa doručkom u dvokrevetnoj sobi
 • smještaj u hotelu 4* u Portu, na osnovi 2 noćenja sa doručkom u dvokrevetnoj sobi
 • voditelja putovanja na hrvatskom jeziku tijekom putovanja
 • organizaciju i pripremu putovanja.
 • osiguranje jamčevine i osiguranje od odgovornosti
   

 

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 1. boravišnu pristojbu u Lisabonu u iznosu 2€ po osobi po noćenje (plaćanje na licu mjesta)
 2. boravišnu pristojbu u Portu u iznosu 2€ po osobi po noćenje (plaćanje na licu mjesta)
 3. doplata za cjelodnevni izlet u okolicu Lisabona (Sintra – Cascais – Cabo da Roca-Estoril) – 45 Eur)
 4. ulaznice za lokalitete i objekte koji se posjećuju, a nisu navedeni u cijeni aranžmana
 5. obroke koji nisu uključeni u cijenu
 6. napojnice vozačima, vodiču, restoranima
 7. doplata za smještaj u jednokrevetnoj sobi – 180 Eur / 1.356,21 Eur
   

DOPLATE I POPUSTI:

Eventualne doplate: ( okvirne cijene, točne cijene ulaznica dobit ćete u završnoj obavijesti )- PRIJAVA PRIJE PUTOVANJA, PLAĆANJE VODITELJU PUTOVNJA NA LOKACIJI!

Doplata za odlazak do Palače Pena sa ulaznicom za prekrasne vrtove ( mini bus do dvorca + ulaznica ) - potrebno je min 20 putnika -15 eur
Doplata za Fado večeru u Lisabonu (večera u 3 slijeda sa uključenim pićem i FADO program-60 eur
Doplata za obilazak poznate vinarije uz degustaciju vina Porto u Portu – 13 eur
Doplata za samostan u Batalhi – cca 9 Eur
Doplata za cjelodnevni izlet Sintra-Cascais-Cabo da Roca-Estoril u pratnji pratitelja na hrvatskom jeziku (potrebno je min 15 putnika) – 45 eur
Doplata za smještaj u jednokrevetnoj sobi –180 Eur / 1.356,21 kn
 

Popusti:         

dijete do 12 godina na pomoćnom ležaju – popust 45 Eur ( 339,06 kn), odrasla osoba na trećem ležaju na upit

 

INFORMACIJE:

 

Informacije o letu:

 

RED LETENJA NA POLASCIMA 17.02 i 23.03.

 

ODLAZNI LET

 

LH 1405 ZAGREB 06:05 FRANKFURT 07:40
LH 1166 FRANKFURT 09:05 LISABON 11:15

 

POVRATNI LET

 

LH 1177 PORTO 12:35 FRANKFURT 16:25
LH 1404 FRANKFURT 20:30 ZAGREB 21:55

 

RED LETENJA NA POLASKU 12.04.

 

ODLAZNI LET

LH 1731 ZAGREB 06:25 MUNCHEN 07:30
LH 1166 MUNCHEN 11:15 LISABON 13:30

 

POVRATNI LET

LH 1179 PORTO 16:30 FRANKURT 20:10
LH 1404 FRANKFURT 21:55 ZAGREB 23:20

 

 

PRIJEVOZNIK: LUFTHANSA

U cijenu uključen 1 komad predane prtljage do 23 kg i 1 komad ručne prtljage do 8 kg ukupnih dimenzija 115 cm (55 x 40 x 20)  - uključeno u cijenu!

 

Napomena: zrakoplovna kompanija zadržava pravo promjene vremena leta

 

VAŽNE INFORMACIJE:

 • Završnu obavijest dostavljamo Vam e-mailom najkasnije 48 sati prije putovanja – to je završni dokument u kojem se nalaze sve bitne informacije poput točnog vremena i mjesta polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, imena hotela i sl.).
 • Eventualne doplate za izlete i ulaznice plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje, osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.
 • Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
 • Agencija ima pravo promjene redoslijeda programa.

 

 GRANIČNE, VIZNE I ZDRAVSTVENE FORMALNOSTI:

Za državljane RH viza za putovanje u Portugal nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica.

 

UPLATE I REZERVACIJE:                          

 • Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti minimalno 40% ukupnog iznosa, a ostatak najkasnije 21 dan prije početka putovanja.
 • Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma.
 • Preporučamo uplatu paketa osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.
 • Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju. U slučaju uplate na račun ljubazno molimo da nam OBAVEZNO pošaljete kopiju uplate ili da nas o uplati obavijestite e-mailom kako bismo je evidentirali te Vam poslali Ugovor za putovanje i račun. Dok ne dobijete Ugovor za putovanje,
 • Vaša rezervacija nije potvrđena! 48 sati prije putovanja dobit ćete završno pismo. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 5 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija dužna je obavijestiti putnika o otkazu putovanja.

 

MOGUĆNOSTI PLAĆANJA:

 • gotovina, internet bankarstvo
 • kreditne kartice: Diners, Maestro, Visa, Mastercard 

 

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Šifra aranžmana:MT2024

Tečaj konverzije 1 EUR= 7,53450 kn

BROJ PUTNIKA:

Minimalni broj: 20
Maksimalni broj: 30