PARIZ - 6 dana autobusom

Termini putovanja: 26.08.

Eiffelov toranj, Louvre, Champs Elysees, Versailles, Montmartre, Moulin Rouge … niz vam je poznat. Bisere Pariza ne treba posebno predstavljati, njih jednostavo treba vidjeti i doživjeti. No, nisu Pariz samo „poznate face“ s razglednica, kažu da je to „grad s dušom“. A da biste je  doživjeli, najbolji je stari recept - put pod noge i fotoaparat u ruke. A mi ćemo vam u tome pomoći! Putovanje u Pariz za pravi kulturni, moderni, zabavni i gastronomski gušt.

 

Termini

Polazak
Povratak
Cijena
Upit
Dolazak
26.08.2024.
Odlazak
31.08.2024.
Cijena
GarantiranoFM
439.00€
449.00€

 

PROGRAM PUTOVANJA

 

1. dan: Zagreb – JEZERO CHIEMSEE – hotel
Polazak iz Zagreba u 5:00 sati. Ugodna vožnja uz povremene odmore tijekom puta. Na samom ulasku u Bavarsku skriva se jezero Chiemsee, poznato i pod nazivom „Bavarsko more“, jedno od najvećih jezera u Njemačkoj. Uz nekoliko manjih, tri su glavna otoka na jezeru, posebno zanimljivih imena: Muški otok (Herreninsel, najveći otok na jezeru), Ženski otok (Fraueninsel) i Biljni otok (Krautinsel). Uvod u našu francusku priču je Herreninsel poznat je po veličanstvenoj palači Herrenchiemsee, minijaturnoj kopiji francuskog Versaillesa koju je u znak dubokog štovanja kralja Luja XIV., Ludwig II. dao  1878. godine sagraditi poznate kao „bavarski Versailles“ ... no otočna povijest seže mnogo dalje. Nastavak puta kroz Njemačku. Smještaj u hotel u blizini njemačko-francuske granice. Noćenje.

 

2 dan REIMS – PARIZ
Doručak. Odjava iz hotela. Vožnja kroz pokrajine Lorraine i Champagne do Reimsa, grada u kojem su krunjeni francuski kraljevi. Posjet čuvenoj katedrali Notre Dame, arhitektonskom remek djelu koje mnogi smatraju najljepšom gotičkom katedralom na svijetu. Pokraj nje je palača Tau iz 17. st. u kojoj su se održavala slavlja nakon krunidbe francuskih kraljeva, a danas je to muzej koji čuva vrijedne relikvije među kojima je i ampula sa svetim uljem kojim su se pomazivali kraljevi. Obilazak gradskog središta i kraće slobodno vrijeme. Nastavljamo put prema regiji Ile de France i Parizu. Ukoliko bude dovoljno vremena po dolasku u Pariz, kraća panoramska orijentacijska vožnja kroz grad. Smještaj u hotel. Noćenje.

 

3 dan PARIZ
Nakon doručka odlazak u razgledavanje Pariza (pješice i gradskim prijevozom): Montmartre nudi najbolju panoramu grada i orijentaciju gdje se što nalazi u Parizu: obilazak bazilike Sacre Coeur (Svetog srca) i Place du Tertre (poznat kao Trg slikara) – spuštamo se do trga Pigalle i prolazimo pored slavnog Moulin Rougea. Obilazak centra započinjemo od „Ile de la Cité“, otoka na rijeci Seini na kojem se nalazi Notre Dame de Paris, jedan od glavnih simbola Pariza i posljednji ostaci nekadašnje kraljevske palače: kapela Sainte Chapelle i La Conciergerie, najpoznatiji kao zatvor Marie Antoinette. Odlazak do Latinske četvrti i Beaubourgu (Nacionalni centar umjetnosti i kulture) – Palais Royal – Louvre, jedan od najpoznatijih svjetskih muzeja, koji, uz tisuće neprocjenjivih eksponata, čuva i najpoznatiju sliku na svijetu, Mona Lisu (posjet muzeju u slobodno vrijeme 09:00-18:00, osim utorka i blagdana) – najstariji park, Jardin des Tuileries – pariška Opera Garnier – trg Place De La Concorde – najpoznatiji pariški most, Pont Alexandre III, kojeg okružuju Petit Palais, Grand Palais i Les Invalides, kompleks muzeja i spomenika posvećenih francuskoj vojnoj i ratnoj povijest, među kojima se nalazi i Napoleonova grobnica – šetnja pariškom avenijom Champs-Elysees, dugom 2 km. Slobodno vrijeme za ručak. Nastavljamo do trga Le Trocadero s najljepšim pogledom na Eiffelov toranj do kojeg stižemo kratkom šetnjom, visokog 324m (posjet tornju u slobodno vrijeme 11:00-23:00) – Champ de Mars, najveća javna zelena površina u Parizu (Marsove poljane) – Arc de Triomphe (Slavoluk pobjede) nalazi u središtu Trga Charlesa de Gaullea i drugi je najveći slavoluk na svijetu, visok 50 m... Na kraju razgleda predlažemo vožnju Seinom koja teče kroz samo središte grada, pa je plovidba uistinu jedan od najboljih načina da doživite Pariz i njegove znamenitosti te će upotpuniti dojam „grada svjetlosti“ (rezervacija prilikom rezervacije putovanja, plaćanje voditelju putovanja na licu mjesta). Povratak u hotel. Noćenje.

 

4 dan PARIZ
Nakon doručka slobodno vrijeme. Predlažemo fakultativni odlazak javnim prijevozom do dvorca Versailles, dom francuskih kraljeva između 1662. i 1789., jedna je od najvažnijih znamenitosti u francuskoj povijesti, također uvrštena na UNESCO-ov popis svjetske baštine. Vrijeme za individualno razgledavanje unutrašnjosti dvorca Louisa XIV. i šetnja prekrasnim parkom, koji je najljepši primjer francuske vrtne arhitekture. Ili odlazak do Eiffelovog tornja (moguć uspon do vrha ili na 2. kat tornja, liftom ili stepenicama – ulaznice se kupuju individualno „online“ ili na licu mjesta). A putnici koji to žele mogu otići brzim vlakom RER do Disneylanda i iskoristiti dan za posjet zabavnom parku, jednoj od najvećih turističkih atrakcija Francuske. U večernjim satima mogućnost odlaska na cabaret predstavu u poznati Moulin Rouge ili neki drugi slavni cabaret (rezervacija na upit uz uplatu prilikom rezervacije putovanja). Noćenje.

 

5 dan  PARIZ – STRASBOURG
Doručak. Odjava iz hotela. Danas je slobodno vrijeme predviđeno za obilazak muzeja Louvre, šetnju po Champs Elysees, kupovinu ili jednostavno uživanje u pariškom ozračju. Vožnja do Strasbourga, glavnog grada pokrajine Alsace, uz kraća zaustavljanja putem. Smještaj u hotel. Noćenje.

 

6 dan STRASBOURG – Zagreb
Nakon doručka odjava iz hotela. Razgled grada čije je središte grada UNESCO proglasio kulturnom svjetskom baštinom: središte grada, četvrt Grande Île (Veliki otok) – katedrala Notre-Dame sa zvonikom visine 142 metra na koji se možete popeti i odakle se pruža nevjerojatan pogled na grad i Schwarzwald (Crnu šumu) – glavni trg Kleber – kuća kuća Kammerzell, jedna od najljepših kuća u gradu, gotovo cijela izrezbarena od drveta – Palača Rohan, bivša biskupska palača u kojem je danas gradski muzej – mostovi na rijeci Île kojima je „veliki otok“ povezan s gradom – slikovita četvrt „Mala Francuska“ – malo dalje su crkve Saint-Thomas i Saint Paul – Gutenberg trg... Zanimljivo je u Strasbourgu nastala čuvena Marseljeza, danas francuska državna himna koju je skladao Claude Joseph Rouget de Lisle u noći 25. na 26. 04. 1792. godine, tijekom objave rata Austriji. Slobodno vrijeme. Povratak prema Hrvatskoj. Dolazak u kasnim večernjim satima.


 

 

Cijena uključuje:

 • prijevoz turističkim autobusom prema programu putovanja
 • 5 noćenja s uslugom buffet doručka u hotelima 3* u dvokrevetnim sobama tuš/WC/TV
 • razglede prema programu (izvana)
 • voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
 • jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje


Cijena NE uključuje:

 • boravišnu pristojbu u iznosu cca. 3 do 4 eur po osobi po noćenju (obavezna doplata voditelju putovanja na licu mjesta, točan iznos u završnoj obavijesti)
 • uređaj sa slušalicama za razgled Pariza 4 eur (obavezna doplata voditelju putovanja na licu mjesta)
 • razgledi se obavljaju pješice i gradskim prijevozom tako da je potrebno kupiti kartu za javni prijevoz, npr. karnet od 10 karata za metro u Parizu cca. 15 eur
 • plovidbu Seinom u trajanju jednog sata 25 eur – rezervacija prilikom rezervacije putovanja, plaćanje voditelju putovanja na licu mjesta (minimum 20 putnika)
 • ulaznicu za cabaret show npr. Moulin Rouge, Lido ili Crazy Horse cca. 170 eur (rezervacija na upit uz uplatu prilikom rezervacije putovanja s obzirom na provjeru raspoloživosti termina u 21 ili 23 sata na odabrani dan, uključuje pola boce šampanjca ili vina po osobi tijekom predstave)
 • doplatu za jednokrevetnu sobu (obavezna doplata kad putuje samo 1 osoba) 241 eur
 • doplatu za transfer Varaždin - Zagreb - Varaždin 22 eur, minimum 10 putnika
 • doplatu za dodatno prazno sjedalo u autobusu 210 eur, nudimo vam veći komfor ukoliko želite sjediti sami
 • popust: djeca do 14 godina ostvaruju 20% popusta na fakultativnu ponudu (krstarenje Seinom)
 • sve što nije navedeno kao uključeno (ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja, dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode kao što su piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i slično)
 • putno osiguranje i osiguranje za slučaj otkaza putovanja (otkaz od strane putnika), preporučamo

 

Informativne individualne cijene ulaznica (podložne promjeni) – ulaznice se kupuju online ili na licu mjesta na blagajni, a ulaz ovisi o trenutno slobodnim terminima / preporučamo da ulaznice kupite na vrijeme.

 • ulaznica za muzej Louvre osoba 22 eur / djeca i mladi iz EU do 25 godina gratis
 • ulaznica za Eiffelov toranj (djeca do 4 godine gratis): do vrha s liftom odrasla osoba 28,30 eur / djeca 12-24 godina 14,10 eur / djeca 4-11 godina 7,10 eur; na 2.kat s liftom odrasla osoba 18,80 eur / djeca 12-24 godina 9,4 eur / djeca 4-11 godina 4,7 eur
 • ulaznica za Muzej Versailles odrasla osoba 21 eur / djeca i mladi iz EU do 26 godina gratis
 • povratna karta za brzi vlak RER do Disneylanda odrasla osoba 11 eur (linija A, vožnja traje cca. 40 min, stanica 2 minute od ulaza u Disneyland)
 • ulaznica za Disneyland (1 park) odrasla osoba od 72-99 eur / djeca 3-11 godina od 67-91 eur
 • ulaznica za toranj Montoparnasse (pon-pet) odrasla osoba 22 eur / mladi 12-17 godina i studenti 16,5  eur / djeca 4-11 godina 12 eur/ do 4 godine gratis, vikendom i blagdanima su ulaznice skuplje
 • ulaznica za Muzej Orsay odrasla osoba 16 eur / djeca i mladi iz EU do 25 godina gratis

 

Smještaj naših grupa je u provjerenim i kvalitetnim hotelima 3* (lokalna kategorizacija).

Nema popusta za trokrevetnu sobu. Trokrevetne i jednokrevetne sobe su na upit budući hoteli raspolažu s manjim brojem takvih soba i potvrda ovisi o raspoloživosti.

Šifra aranžmana:ICT204.