KRAKOV - NOVA GODINA - 4 dana autobusom

Cijena na upit

Program bez noćne vožnje uz razgled Brna i Bratislave
Hotel Maximum 3*  na odličnom položaju u najužem centru Krakova u starom gradu
Molimo informirajte se o preporukama za putovanja i upozorenja za Poljsku na službenim stranicama MVEP-a vezano uz potrebe za PCR testiranja i mogućnostima ulaska u Poljsku.

PROGRAM PUTOVANJA:


1. dan  ZAGREB – BRNO - KRAKOV
Polazak autobusa iz Zagreba s Autobusnog kolodvora, turistički peroni 502-506 u 04:30 sati. Vožnja kroz Hrvatsku, Sloveniju, Austriju uz kraće zaustavljanje putem, te nastavak puta kroz Češku. Posjet Brnu, središtu južne Moravske. Šetnja povijesnom jezgrom: katedrala sv. Petra i Pavla – palača Dietrichstein – stara gradska vijećnica – kazalište. Slobodno vrijeme u gradskom središtu za osobne programe. Nastavak puta Poljskom do Krakova. Smještaj u hotel. Noćenje.


2. dan  KRAKOV - AUSCHWITZ - RUDNIK SOLI WIELICZKA
Doručak. Prije podne fakultativni izlet u  spomen područje Auschwitz (obavezna prijava prilikom rezervacije putovanja, doplata na licu mjesta, minimum 25 prijavljenih putnika). Poslije podne fakultativni izlet i posjet rudniku soli Wieliczka ( obavezna prijava i uplata prilikom rezervacije putovanja, minimum 20 prijavljenih putnika) s impresivnim svijetom i hodnika, svjetlucavih slanih kristala i svečanih  dvorana. Slobodno vrijeme za kupovinu suvenira. Povratak u Krakov. Putnici koji ne idu na fakultativne izlete imaju  slobodno vrijeme u Krakovu za osobne programe i posjete muzejima uz praktične upute pratitelja putovanja. Navečer se možete pridružiti stanovnicima Krakova u dočeku Nove godine na glavnom trgu. Noćenje.

 

3. dan  KRAKOV    SRETNA NOVA GODINA!
Doručak. Nakon odmora od dočeka Nove godine odlazak u poludnevni razgled grada u pratnji gradskog vodiča: dvorac Wavel  – katedrala  – glavni trg, jedan od najvećih srednjovjekovnih trgova u Europi i smatra se jednom od najljepših urbanističkih cjelina uopće – robna tržnica – palača Krzystofory – crkva Sv. Ane – Florianska ulica – Vrata Barbican - gotička crkva Naše drage Gospe.  Slobodno vrijeme za šetnju i osobne programe. Noćenje.

 

4. dan  KRAKOV – BRATISLAVA - ZAGREB
Doručak.Odlazak iz hotela. Putovanje kroz Slovačku. Dolazak u Bratislavu, šetnja starom povijesnom jezgrom: Michalski toranj – Katedrala sv. Martina – Academia Istropolitana - Slovačko narodno kazalište – glavni gradski trg. Kraće slobodno vrijeme. Nastavak putovanja prema Hrvatskoj  uz kraća zaustavljanja putem. Dolazak u Zagreb u kasnim satima.


 

FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 1.590 kn
REDOVNA CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 1.690 kn

 

FM cijena vrijedi do popune kapaciteta po FM cijeni
Rok za prijavu: 7 dana prije polaska.      Minimalan broj putnika: 40

 

Cijena uključuje:

 • prijevoz visokoturističkim autobusom prema programu
 • smještaj  u dvokrevetnim sobama na osnovi ukupno 3 noćenja s  doručkom u hotelu Maximum 3*  u najužem centru Krakova u povijesnoj jezgri
 • razgledavanja prema programu
 • gradskog vodiča u Krakovu
 • pratitelja tijekom putovanja
 • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

 

Cijena ne uključuje:

 • ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike
 • doplatu za jednokrevetnu sobu u hotelu – 650 kn
 • doplatu za izlet u rudnik soli Wieliczka (uključen prijevoz, ulaznica i vodič po rudniku, minimum 20 prijavljenih osoba,  maksimalna veličina grupe 29 osoba, uplata prilikom rezervacije programa): 250 kn
 • doplatu za izlet u Auschwitz (najmanje 25 prijavljenih, maksimalna veličina grupe 30 osoba, prijava prilikom rezervacije, doplata na licu mjesta, uključen prijevoz i rezervacija ulaza): 25 EUR
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz itd.)
 • putno osiguranje

 

Trokrevetne sobe: treća osoba u dvokrevetnoj sobi s pomoćnim ležajem 5% popusta.

 

Mogućnost doplate za odabrana sjedala u autobusu:        
Na ovom putovanju nudimo mogućnost odabira određenih sjedala u autobusu uz nadoplatu prilikom rezervacije. Doplata nije obavezna. Raspoloživost odabranih sjedala je na upit i podložna provjeri prilikom rezervacije.      
- sjedala 3 i 4 u prvom redu  doplata po osobi 100 kn    
- sjedala 5,6,7,8 u drugom redu  doplata po osobi 100 kn          
 

Napomena: organizacija dočeka Nove godine na otvorenom u europskim gradovima u nadležnosti je gradskih vlasti i turističkih ureda. Organizator putovanja nema utjecaja na održavanje dočeka, koncerata, priredbi itd.

 

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:

Za  državljane RH viza za Poljsku nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća putovnica ili osobna iskaznica. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.
Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju.
Minimalan broj putnika za putovanje je 40. Agencija zadržava pravo otkazati putovanje najkasnije 20 (dvadeset) dana prije predviđenog polaska u slučaju putovanja koja traju više od šest dana i najkasnije 7 (sedam) dana prije predviđenog polaska u slučaju putovanja koja traju između dva i šest dana, ukoliko se na putovanje ne prijavi potreban, u programu ili ugovoru o putovanju naveden, broj ljudi.
Završno pismo šaljemo 2 dana prije početka putovanja.
Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH, http://www.mvep.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.   Za ovo putovanje vrijede sljedeći Opći uvjeti poslovanja. Šifra aranžmana: 2021BRVT