CRNA GORA DELUXE - NOVA GODINA - 4 dana autobusom

Termini putovanja: 30.12.

29.12.2019.-01.01.2020.
GARANTIRANI POLAZAK

Uz razgled Dubrovnika, Kotor, Perast i Bar
Degustacija vina


Uz Zagreb, moguć polazak i iz Čakovca, Varaždina i Karlovca uz prethodnu najavu.

Predviđeni hotel: Hotel Butua Residence 4* (u centru Budve)

Program putovanja.:
1. dan ZAGREB – DUBROVNIK – BUDVA/ nedjelja, 29.12.2019.
Polazak iz Zagreba s Autobusnog kolodvora u 05:00 sat (peroni 502-506). Slijedi vožnja autobusom u smjeru Dalmacije, uz usputna stajanja. Po dolasku u Dubrovnik, slijedi razgled grada u pratnji lokalnog vodiča: vrata od Pila koja vode u stari dio grada, Onofrijeva česma, Franjevački samostan, Katedrala, Knežev dvor, Stradun, Orlandov stup i gradske zidine. Nastavak vožnje prema Crnoj Gori. Smještaj u hotel u centru Budve. Šetnja starim gradom koji ima tipično srednjovjekovni izgled. U njemu se nalazi najveća i najdragocjenija nekropola na Jadranu. Povratak u hotel. Noćenje. 
 
2. dan BUDVA, fakultativni izlet u BAR / ponedjeljak, 30.12.2019.
Doručak. Fakultativni izlet u Bar uz lokalnog vodiča. Boraviti u Baru, a ne posjetite njegov stari dio tj. Stari Bar, isto je kažu Barani, kao i da niste ni dolazili u taj grad. Stari Bar, koji je 4 kilometra udaljen od centra Novog Bara, nalazi se na strmoj litici u podnožju planine Rumije. U Baru je predviđena šetnja starim dijelom grada, razgledavanje najvažnijih obilježja grada i tvrđave s lokalnim vodičem. Nastavak vožnje prema „Plantažama“, uz Skadarsko jezero. Obilazak impresivnog podruma „Šipčanik“ uz degustaciju tri vina – dva iz klasik linije (Crnogorski Krstač, Crnogorski Vranac) i jedno specijalno (Vranac Pro Corde) uz bruskete s njeguškim sirom na maslinovom ulju i ružmarinu (u cijeni izleta). Povratak u Budvu. Noćenje. 
 
3. dan BUDVA, fakultativni izlet u  KOTOR  i PERAST / utorak, 31.12.2019.
Nakon doručka slijedi vožnja autobusom do Kotora - grada trgovaca i moreplovaca, smještenog u jednom od najljepših zaljeva svijeta. Razgled grada (u pratnji lokalnog vodiča) koji je zbog svoje srednjovjekovne arhitekture i brojnih spomenika uvršten na UNESCO-ov popis Svjetske prirodne i kulturne baštine. Nastavljamo prema Perastu - barokni gradić koji se nalazi nedaleko Kotora te obiluje sakralnim spomenicima. Odlazimo na izlet brodom do otoka Gospa od Škrpjela. Nakon šetnje i razgledavanja, povratak u Perast te  Budvu. Po želji, odlazak na proslavu Nove godine na gradski trg. Noćenje. 
 
4. dan BUDVA - TIVAT – ZAGREB / srijeda, 01.01.2020.
Kasniji doručak. Odlazak do gradića Tivat, koji je po mnogima najraskošnija i najbogatija yacht marina na Jadranu. Mještani koriste ime Porto Montenegro, dio je akvatorija Boke Kotorske, koja je pod zaštitom UNESCO-a, spoj divlje ljepote nadomak europskih prijestolnica. Nakon slobodnog vremena, odlazak prema Zagrebu. Dolazak se očekuje do ponoći.

Cijena aranžmana po osobi  FM 1.550 kn / RC 1.690 kn
Rok za prijavu: do 7 dana prije puta ili dok ima mjesta
Minimalan broj putnika: 40  /  Maksimalan broj putnika: 48
 
Cijena uključuje: 
• prijevoz visokoturističkim (visokopodnim) autobusom prema programu,
• 3 noćenja s doručkom u centru Budve u hotelu 3*/4* u dvokrevetnim sobama,
• razgled Dubrovnika u pratnji lokalnog vodiča,
• razglede prema programu, 
• voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku,
• pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja.
 
Cijena ne uključuje: 
• ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgleda,
• dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, osobne troškove (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.),
• doplata za jednokrevetnu sobu 690 kn - obavezna doplata ako osoba spava sama u sobi
• boravišna pristojba u hotelu 1,50 eur po noćenju po osobi, ukupno 4,50 eur za tri noćenje,
• slušalice za razgled Dubrovnika 15 kn po osobi,
• napojnicu za vozača i vodiča 2,00 - 5,00 eur po osobi (po želji, nije obavezno, no ako ste zadovoljni s našim vozačima i vodičima, čistoćom autobusa ili dodatnim trudom koji ulažu, lijepo ih je nagraditi),
• putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti.
 
Fakultativni izleti (min 20 osoba) - prijava kod rezervacije putovanja/plaćanje izleta na licu mjesta: 
1. fakultativni izlet u Kotor i Perast, 20 eur po osobi, (pristojba ulaska u Kotor, vožnja brodom do otoka Gospe od Škrpjela i ulaznica u muzej)
2. fakultativni izlet u Bar i degustacija vina prema programu, 20 eur po osobi, (prijevoz autobusom, lokalni vodič, degustacija 3 vrste vina)
 
Popusti i doplate
• 20% popusta za jedno dijete do 11,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe (u trokrevetnoj sobi)
• 10% popusta za odraslu osobu na pomoćnom (trećem) ležaju u trokrevetnoj sobi,
• doplata za polazak iz Čakovca i Varaždina 60 kn po osobi.
 
Točno vrijeme polaska iz Varaždina i Čakovca bit će definirano 7 dana prije polaska.
 
Nadoplata za odabir sjedala u autobusu (nije obavezna): 
1. za posebno sjedalo u autobusu:
- 1 red – sj. 3,4 100 kn
- 2 red – sj. 5,6,7,8 100 kn
2. za dodatno prazno sjedalo u autobusu 450 kn (nudimo vam veći komfor kako biste sjedili sami)
 
VAŽNE INFORMACIJE 
- raspored sjedenja u autobusu sastavlja Organizator putovanja prema redoslijedu uplata; posebno sjedalo u autobusu garantiramo samo u slučaju da se za isto izvrši odgovarajuća nadoplata,
- završno pismo vam dostavljamo mailom 72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom peronu i vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.), 
- fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta voditelja putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta,
- Organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa, 
- Organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
- Organizator putovanja zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa,
- Organizator putovanja ne odgovara za gužvu na granicama, u gradovima i objektima koji se posjećuju,
- program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili osobe koje zahtijevaju WC u autobusu,
- predviđene pauze tijekom vožnje su okvirno svakih 2,5 sata, uz minimalnu pauzu od 20 minuta.
 
 
U slučaju gubitka ili otuđenja putnog dokumenta najbliže predstavništvo Hrvatske u Crnoj Gori nalazi se u Kotoru. 
Generalni konzulat Republike Hrvatske u Crnoj Gori se nalazi na adresi Trg od oružja bb, Kotor, Crna Gora. Kontakt podaci: tel. 00382 32 323 161, 00382 32 323 127 i 00382 32 304 680, fax. 00382 32 323 124, e-mail: kotor@mvep.hr. Konzul savjetnik: Marijan Klasić.
 
Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 40% ukupnog iznosa, a ostatak 30 dana prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti. 
 
Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju. A zatim 72 sata prije putovanja završno pismo. Minimalan broj putnika za putovanje je 40, a maksimalan broj putnika je 48. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 7 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja.
 
Mogućnosti plaćanja: 
• gotovina, uplata na žiro račun uplatnicom ili internetskim bankarstvom 
• kreditne kartice, jednokratno i obročno: American Express, Diners, Maestro, Visa, MasterCard
• online putem web stranice.
 

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Polica jamčevine br. 1501-00000732 uplaćena kod Wiener osiguranja Vienna Insurance group d.d. Zagreb, Slovenska 24. Ugovor o osiguranju od odgovornosti za štetu koju prouzroči Putniku neispunjenjem, djelomičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obveza koje se odnose na putovanje: broj police/ugovor 1399-00034979, Wiener osiguranje Vienna Insurance group d.d., Slovenska 24, tel. 072000006. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http://www.mvep.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa. Šifra aranžmana: IDPT2019. Za ovo putovanje vrijede sljedeći Opći uvjeti poslovanja.

Termini

Polazak
Povratak
Cijena
Upit
Dolazak
30.12.2019.
Odlazak
01.01.2020.
Cijena
FM1550.00kn 1690.00kn