PORTUGAL - NOVA GODINA - 5 dana zrakoplovom

Termini putovanja: 29.12.

Porto-Coimbra-Fatima-Batalha-Sintra-Cabo da Roca-Cascais-Estoril-Lisabon  

Program putovanja:
1. dan 29.12.2019., Zagreb-Porto
Sastanak u zračnoj luci Zagreb 2 sata prije leta. Let posebnim zrakoplovom za Porto u 10.35 sati. Dolazak u Porto predviđen je u 13.50 sati. Odlazak u razgled grada čija je četvrt Ribeira 1996. god. proglašena dijelom UNESCO-ve svjetske baštine: Trg Liberdade s vijećnicom, Casa da Musica, crkva sv. Franje, željeznički kolodvor Sao Bento, Katedrala, Trg Ribeira uz obalu rijeke Douro sa zgradom Burze te pogledom na most Dom Luis,... Mogućnost posjete jednom od mnogobrojnih vinskih podruma u četvrti Villa Nova de Gaia te kušanje poznatog vina Porta. Transfer do hotela. Slobodno vrijeme. 
2. dan 30.12.2019., Porto-Coimbra-Fatima-Batalha-Lisabon
Doručak. Odlazak iz hotela te vožnja do Coimbre, starog grada s jednim od prvih sveučilšta u Europi, osnovanom 1290.g. Razgled „Grada studenata“: samostan Santa Cruz, romanička katedrala, sveučilište... Nastavak vožnje do Fatime, koja je uz Lourdes, najpoznatije marijansko svetište u Europi. Na tom se mjestu Djevica Marija ukazala djeci 1917. god. Po dolasku, kratak obilazak svetišta: bazilika, šetalište s Kapelom ukazanja,... Slijedi put prema Batalhi te posjet osebujnom, nikad dovršenom gotičkom samostanu i crkvi Santa Maria da Vitoria, koji je dio UNESCO-ve svjetske baštine. Nastavak puta prema Lisabonu s dolaskom u predvečerje. Smještaj u hotel. Odlazak u upoznavanje grada s vodičem. Šetnja kroz četvrt Baixa s karakaterističnim ulicama, poznatim dizalom st. Justa (po nacrtima Eiffela) te pogledom na obližnju utvrdu Castelo sao Jorge. Također moguć fakultativni odlazak u restoran na večeru uz Fado glazbu u poznatoj četvrti Bairro Alto. Noćenje. 
3. dan, 31.12.2019., Lisabon 
Doručak. Odlazak u razgled grada autobusom u pratnji vodiča: prvo odlazak do poznate Belemske kule, Spomenika Otkrića te obližnje crkve i samostana sv. Jeronima odakle su kretali brodovi na plovidbu morima svijeta i gdje je sahranjen Vasco da Gama, pogled na most 25. Aprila (sličan Golden Gate mostu u San Franciscu) te spomenik Kristu kralju (po uzoru na onog u Rio de Janeiru); zatim povratak u centar grada te panoramski razgled Trg Marques de Pombal, Avenida Liberdade – jedna od najpoznatijih avenija Europe građena po uzoru na Champs-Elysees, Trgovi Restauradores, Rossio i Comercio,.. Slijedi šetnja kroz četvrt Alfama (dio grada koji je ostao sačuvan nakon katastrofalnog potresa 1755.) s razgledom katedrale sagrađene u 12. stoljeću, četvrti Chiado i Bairro Alto s mnoštvom restorana, kafića, umjetničkih trgovina,... Slobodno poslije podne za kupovinu i pripreme za najluđu noć. 
4. dan 01.01.2020., Lisabon
Kasniji doručak. Slobodan dan za vlastite interese. Predlažemo šetnju starim dijelom grada Bairro Alto ili Baixa, uživanje uz kavicu na nekoj od terasa kafića, vožnju poznatim žutim tramvajem br.28, kupovinu suvenira ili posjet dijelu grada nazvan Park Nacija gdje je 1998. bio održan EXPO, a danas se nalaze tamo Ocenarij, sportska dvorana, kazino, veliki shopping centar, najduži most u Europi Vasco da Gamma i dr. Noćenje.
5.dan 02.01.2020., Lisabon-Sintra-Cabo Da Roca-Cascais-Estoril-Lisabon-Zagreb 
Doručak. Odjava iz hotela. Odlazak autobusom na izlet u okolicu Lisabona koji uključuje vožnju do Sintre, slikovitog gradića pod zaštitom UNESCO-a, a Lord Byron napisao je da je „mjestašce Sintra najljepše na svijetu“. U centru grada slobodno vrijeme za posjet osebujnoj Nacionalnoj palači, nekadašnjoj ljetnoj kraljevskoj rezidenciji, ili uz kraću vožnju autobusom uspon do bajkovite palače Pena na uzvisini iznad grada koju uspoređuju s njemačkim dvorcem Neuschwansteinom. Izgraditi ju je dao Fernando II na temeljima nekadašnjega samostana, uništenog u velikom potresu 1755. godine. Zatim vožnja do najzapadnije točke europskog kontinenta, Cabo da Roce, za koju je rečeno da je „mjesto gdje zemlja završava a more počinje“. Nastavak vožnje do Cascaisa, nekadašnjeg ribarskog sela, pa ljetnikovca europskih kraljevskih obitelji, a danas poznatog mondenog ljetovališta. U povratku prema Lisabonu prolazak kroz Estoril (poznat po nekadašnjim utrkama Formule 1 i kockarnici).  Organizirani prijevoz do zračne luke. Let za Zagreb u 19.40 sati. Dolazak u Zagreb predviđen je u 22.50 sati.

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi:  4.490 kn
FM* cijena aranžmana po osobi:  4.290 kn
* First minute cijene su važeće do popunjenja određenog broja mjesta

 

Obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe: 990 kn
Doplata za jednokrevetnu sobu:  1.150 kn

 

Cijena aranžmana po osobi uključuje: 

  • povratnu zrakoplovnu kartu Zagreb-Porto-Lisabon-Zagreb, smještaj u odličnim hotelima 3* u 1/2 sobama s doručkom, stručno vodstvo tijekom puta, prijevoz autobusom po programu, jamčevinu i organizaciju.  

Cijena aranžmana ne uključuje:

  • zrakoplovne pristojbe 990 kn (promjenjivo do puta), boravišnu taksu u Portu i u Lisabonu po 2 eur po danu, ulaznice za kulturno-povijesne spomenike koji se posjećuju, večeru u restoranu s Fadom cca 390 kn (plaćanje u agenciji kod rezervacije).

Minimum prijavljenih putnika: 40

 

Napomene: Kod charter letova, red letenja podložan je promjeni i u vrlo kratkom vremenu pred polazak na putovanje. Agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda programa putovanja, ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplova, radnim vremenom lokaliteta koji se posjećuju i vremenskim uvjetima. Svim putnicima koji nisu državljani Hrvatske i nemaju hrvatske putne dokumente preporučamo da se prije uplate aranžmana osobno informiraju o zemlji u koju putuju i uvjetima koje je potrebno ispuniti za putovanje u tu zemlju imajući u vidu različitost propisa koji vrijede za državljane pojedinih zemalja. Organizator putovanja može uputiti putnika na izvor informacija ali niti na koji način ne preuzima odgovornost za posljedice koje bi uslijed nepoštivanja tih propisa mogle proisteći za samog putnika. Za ulazak u zemlju putovnica ili osobna iskaznica mora biti važeća još najmanje 6 mjeseci nakon povratka.

Termini

Polazak
Povratak
Cijena
Upit
Dolazak
29.12.2019.
Odlazak
02.01.2020.
Cijena
4290.00kn 4490.00kn