SICILIJA NOVA GODINA - 4 DANA ZRAKOPLOVOM

GARANTIRANI POLAZAK

Cijena na upit

4 DANA / 3 NOĆENJA

First Minute popust 200 kn za uplate do 45 dana prije polaska ili do popunjenja kapaciteta po FM cijeni

Uključena novogodišnja večera u hotelu u Palermu, Pratitelj putovanja na hrvatskom jeziku, Izravan charter let iz Zagreba za Cataniu

1.dan, 30.12.2018.: ZAGREB – CATANIA – SIRACUSA – PALERMO
Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb dva sata prije predviđenog polijetanja zrakoplova. Prijava na izravan let posebnim charter zrakoplovom za Cataniju u 8:00 sati. Po dolasku u zračnu luku Catania u 10:00 sati, slijedi vožnja do Siracuse, nekadašnje najvažnije grčke kolonije na Siciliji. Posjet arheološkom nalazištu: grčki teatar, rimski amfiteatar, Dionizijevo uho, zatim odlazak do otočića Ortigia - šetnja slikovitim ulicama do katedrale koja predstavlja jedinstven primjer arhitekture - spoj grčkog hrama božice Atene i barokne crkve. Povijesna jezgra grada se nalazi na popisu UNESCO baštine. Uživajte u šetnji gradom kojeg je Ciceron opisao kao „od svih, najveći i najljepši grčki grad“ . Nastavak vožnje do Palerma, prijava i smještaj u hotel. Predlažemo odlazak u večernju šetnju do glavnog gradskog trga Politeama, a svakako preporučujemo da u nekom od brojnih autohtonih restorana isprobate neke od tipičnih sicilijanskih specijaliteta; cannolo, cassata, arancino, pasta alla norma, caponata i sl. Noćenje.

 

2. dan, 31.12.2018.: PALERMO – MONREALE – PALERMO 
Doručak. Odlazak na razgled grada: arapsko-normanska katedrala, Kraljevska Palača - bivša arapska tvrđava koja je pretvorena od strane normanskih vladara u jednu od najimpresivnijih vladarskih palača u Europi, prekrasna Cappella Palatina, maestralni Teatro Massimo, Quattro Canti - srce staroga Palerma, crkva Martorana i Piazza del Comune s fontanom Pretoria koju Sicilijanci kolokvijalno nazivaju „fontanom srama“” (fontana della vergogna). Zatim odlazimo do gradića Monreale, 7 km udaljenog od Palerma, poznatog po benediktinskom samostanu i prekrasnoj katedrali iz 12. stoljeća, ukrašenoj serijom zlatnih mozaika koji su remek-djelo bizantske umjetnosti. Poslijepodne slobodno vrijeme i priprema za doček Nove godine. Novogodišnja večera u hotelu (uključena u cijenu). Noćenje. 
SRETNA NOVA 2019. GODINA!

 

3. dan, 1.1.2019.: PALERMO – CEFALÙ – TAORMINA 
Nakon doručka i odjave iz hotela, nastavljamo prema 75 km udaljenom ribarskom mjestu Cefalù na Tirenskoj obali s brojnim arheoloških lokalitetima na kojima se vidi utjecaj grčke, rimske, bizantske i islamske kulture.  Po dolasku razgledavanje slikovitog gradića smještenog uz stijenu poznatu kao Rocca di Cefalù u kojem dominira Normanska katedrala s jednim od najljepših mozaika južne Italije. Katedrala je započeta u 12. stoljeću i prikazuje remek djela bizantskih majstora mozaika. Slobodno vrijeme za šetnju uz plaže i slikovitom obalom uz brojne tradicionalne restorane. Potom nastavljamo prema Taormini, jednog od najljepših gradića Italije, izgrađenog na brdu Monte Tauro s kojeg se pruža fantastičan pogled na okolicu. Posjet grčko-rimskom teatru s nezaboravnim pogledom na Etnu ( doplata za ulaznice). Prijava i smještaj u hotel u centru Taormine.

 

4. dan, 2.1.2019.: TAORMINA – ETNA – CATANIA – ZAGREB
Nakon doručka odjava iz hotela i vožnja do Etne, najvišeg aktivnog vulkana u Europi. Cesta nas vodi crnim krajolikom kojim je nekada prolazila užarena lava. Na 100 m nadmorske visine prestaje vegetacija, te su prema vrhu vulkana samo ostaci lave i pepela. Izlet se odvija u skladu s vremenskim prilikama. Ako su povoljne autobus će doći do 1800 m/nmv do kratera Silvestri, ili će voziti naseljima u podnožju. Fakultativno, mogućnost uspona žičarom do 2.500 metara visine te dalje terenskim vozilima na 2.900 metara, gdje možete prošetati oko vulkanskih kratera u pratnji lokalnog vodiča. Nastavljamo prema Cataniji. Po dolasku kraći razgled; Katedrala u kojoj se nalazi kapelica Sv.Agate, zaštitnice grada, potom Litorno, kip slona, dio grada u baroknom stilu s građevinama od smeđeg vulkana, Palazzo dele scienze, amfiteatar, kazalište. U poslijepodnevnim satima odlazak prema zračnoj luci Catania i prijava na izravan let posebnim zrakoplovom za Zagreb. Dolazak u Zagreb predviđen je u večernjim satima.

 


First Minute cijena aranžmana po osobi : 4.490 kn*
Redovna cijena aranžmana po osobi: 4.690 kn 


*First Minute popust 200 kn za uplate do 45 dana prije polaska ili do popunjenja mjesta.

 

Obavezne doplate za zrakoplovne pristojbe 850 kn
Doplata za jednokrevetnu sobu: 990 kn

 

Cijena aranžmana po osobi uključuje: 

 • prijevoz posebnim charter zrakoplovom na relaciji Zagreb – Catania – Zagreb
 • transfere i razglede prema programu
 • 3 noćenja s doručkom u hotelima  3*/4* u dvokrevetnim sobama u Palermu i Taormini
 • novogodišnju večeru u hotelu u Palermu
 • pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku
 • jamčevinu i troškove organizacije putovanja

 

Cijena ne uključuje:

 • zrakoplovne pristojbe 850 kn
 • doplatu za jednokrevetnu sobu 990 kn, 
 • boravišnu pristojbu u Palermu 2 EUR dnevno, Taormini 2 EUR dnevno po osobi (plaćanje na recepciji hotela)
 • ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)
 • napojnica za vozača i vodiča 2,00 – 5,00 EUR po osobi (nije obavezno, po želji)

 

Ulaznice (informativne cijene):

 • arheološki lokaliteti u Siracusi 10 EUR,
 • Monreale katedrala 4 EUR,
 • Monreale klaustar samostana 6 EUR,
 • Normanska palača i Palatinska kapelica u Palermu 10 EUR,
 • Grčko-rimski teatar u Taormini 10 EUR  (ulaznice se plaćaju na licu mjesta)


Napomena: izlet do vulkana Etne ovisi o vremenskim prilikama.

 

Popusti: 10% popusta za dijete do 12 god. na pomoćnom ležaju, 5% popusta za osobe starije od 12 god. na pomoćnom ležaju. 

 

Predviđeni red letenja: 
30.12.2018. (C3 322)  Zagreb – Catania  08.00 - 10.00
02.01.2019. (C3 323)  Catania – Zagreb   18.00 - 20.00

 


NAPOMENE

 • Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji u Italiji te može biti različita u odnosu na kategorizaciju u drugim zemljama
 • Državljanima Republike Hrvatske za ulazak u Republiku Italija dovoljna je važeća putovnica ili osobna iskaznica. 
 • Neispravni putni dokumenti koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju organizatora putovanja te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja organizatora putovanja
 • Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtjeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.
 • U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana.
 • Prema zakonskim propisima agencija pridržava pravo otkaza putovanja u slučaju da se ne prijavi dovoljan broj putnika potreban za realizaciju programa, pravo izmjene cijene ukoliko dođe do promjene tečaja za više od 1,5 % u odnosu na tečaj na dan izrade programa te ukoliko bi došlo do promjene cijene prijevoznika ili hotelijera.
 • Kod charter letova, red letenja podložan je promijeni u vrlo kratkom vremenu pred polazak na put. Putnici će dobiti obavijest o točnom redu letenja u putničkoj agenciji najkasnije 3 dana prije puta.
 • Agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda programa putovanja, ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplovom, radnim vremenima, lokalitetima koji se posjećuju i vremenskim uvjetima. Radno vrijeme pojedinih znamenitosti je različito tako da se vremenski tijek razgledavanja može mijenjati.

 

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za  državljane RH viza za Italiju nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili  putovnica.

Prilikom prijave plaćate akontaciju 30% iznosa aranžmana čime je vaša rezervacija potvrđena.
Ostatak iznosa uplaćujete najkasnije 21 dan prije polaska na put ukoliko se niste odlučili za obročno plaćanje.

Preporučamo uplatu putnog osiguranja.Informacije na prodajnim mjestima.

Molimo Vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr

Najmanji broj putnika potreban za realizaciju aranžmana: 45

Za navedeni aranžman vrijede “Opći uvjeti i uputstva za turističke aranžmane” turističke agencije.  Prilikom prijave potpisujete ugovor o putovanju čiji su sastavni dio Opći uvjeti i uputstva za turističke aranžmane. Vašim potpisom iskazujete suglasnost s Općim uvjetima poslovanja.

 

 

KORISNE INFORMACIJE

 • Odjeća i obuća: Savjetujemo ponijeti sportsku i praktičnu odjeću (najbolje slojevitu), nešto odjeće pogodne za vlažno vrijeme (vjetrovka, kišobran, kape…), te udobnu sportsku obuću. NAPOMENA: prilikom odlaska na Etnu, savjetujemo ponijeti toplu odjeću i obuću zbog vrlo niske temperature i mogućeg vjetra.
 • Novac: EURO 1 EUR = cca 7,50 kn
 • Vremenska razlika u odnosu na Hrvatsku: nema
 • Kreditne kartice: U skoro svim restoranima i trgovinama prihvaćaju se sve vrste kreditnih kartica (EC/MC, AMEX,Visa).
 • Trgovine: Većina trgovina radi od 8 sati, ali s obaveznom poslijepodnevnom pauzom od 12 – 16 sati. Trgovine najčešće zatvaraju već u 20 sati.
 • Restorani: Samo mali broj restorana radi cijeli dan, većina ih otvara oko 19.00 sati. Dobar riblji obrok košta cca 25 Eur. Prosječna cijena pizze je 6 Eur.
 • Hrana: Jede se u popularnima 'trattorijama' . Preporučamo sve osim »fast fooda«: 'antipasti' (hladna predjela od povrća, mesa ili morskih plodova), razne vrste tjestenine, riblje specijalitete i pizze.
 • Prosječna cijena večere u restoranu je cca 30-50 EUR.
 • Voda: Voda iz vodovoda je pitka, ali se preporučuje piti flaširanu vodu
 • Shopping: Dućani su dobro opskrbljeni svim vrstama robe. Cijene odjeće i obuće su slične kao u zapadnoj Evropi.
 • Zabava: Ljudi se uglavnom druže u lokalima na promenadi i u restoranima. Popularne diskoteke se obično napune oko 2 sata iza ponoći.
 • Napojnice: Obično ih očekuju svi: nosači, konobari i sl.
 • Telefoniranje: Pozivni broj iz Italije za Hrvatsku : 00385
 • Imovina i dokumenti: Preporučamo da putovnice, kao i ostale vrijednosti, pohranite u hotelskom sefu. 
 • Prilikom razgleda ili šetnje, treba dobro čuvati torbice i ruksake zbog opasnosti od džepara.