ADVENT U BEČU – 2 dana autobusom

Termini putovanja: 14.12. | 21.12.

 

 

 

1.dan     ZAGREB - BEČ

Polazak iz Zagreba u 5.00 sati - točno mjesto polaska prema završnoj obavijesti. Slijedi ugodna vožnja kroz Hrvatsku, Sloveniju i Austriju do Beča. Izlazimo iz autobusa i s našim pratiteljem putovanja ćemo napraviti orijentacijsku šetnju. Slobodno vrijeme slijedi ubrzo jer danas je dan kada možete posjetiti Mariahilfer strasse, poznatu po odličnim trgovinama ali i po imenu koja ulica nosi. Naime muški su tako uzdisali „Mario pomozi“ kada bi žene krenule u kupovinu. Onima kojima nije do kupovine predlažemo posjet slavnim bečkim muzejima: KHM – povijesno umjetnički muzej, Carska riznica, Muzej prirodnih znanosti, Albertina, Museumquartier, itd. Zajednički odlazak do hotela i prijava u hotel. Kratki odmor. Slijedi povratak u grad gdje predlažemo posjetiti Adventski sajam u Beču, smješten ispred zgrade Gradske vijećnice, koji je najpopularniji i ima kultni status u Europi.  Kuhano vino u tradicionalnim šalicama koje se mogu zadržati i kao suvenir je nezaobilazno. Christkindlmarkt je ipak najljepši noću, a izvrsno je mjesto za kupnju originalnih božićnih darova uključujući ukusne domaće kolače i drvene igračke. Povratak u hotel. Noćenje.

 

2.dan     BEČ  - ZAGREB

Doručak. Prvo ćemo posjetiti dvorac Schonbrunn, jednu od najljepših baroknih palača Europe. To je bila ljetna rezidencija carice Sisi. Možete uz asistenciju našeg pratitelja kupiti ulaznice za Imperial turu te posjetiti unutrašnjost dvorca ili prošetati parkom. Posebnu tradiciju čuva i Božićni sajam pred dvorcem Schönbrunn. Nastavljamo autobusom prema gradu te ulazimo u poznati bečki prsten koji okružuje unutarnji dio grada. Proći ćemo pored Urania opservatorija, Muzeja i akademija primjenjenih umjetnosti, velikog Gradskog parka, palače Württemberg (sada Hotel Imperial), zgrade Opere, obližnji Karlov trg i crkvu, Akademije i Muzeja likovnih umjetnosti, Prirodoslovnog muzeja, dvorca Hoffburg, Trga Marije Terezije, parkova Burggarten, Volksgarten i Rathauspark, Parlamenta, Burgtheatra, zgrade univerziteta i neo-gotičke crkve Votivkirche. Zatim nastavljamo razgled grada pješice: Hofburg – Graben – katedrala sv. Stjepana, Kärtnerstrasse, Augustinska crkva. Slobodno vrijeme. Predlažemo  vožnju kočijom. A zašto ne bi? Vožnja od 20 min iznosi 55 eur po kočiji, u koju stane 4 osobe. Polazak za Zagreb u popodnevnim satima.  Dolazak se očekuje u kasnim večernjim satima.

 

**Ovo su okvirna vremena polazaka - točno vrijeme polaska biti će naznačeno u završnom pismu i ovisiti će o vremenskim prilikama u terminima polazaka


Cijena uključuje:

  • prijevoz visokoturističkim autobusom prema programu,
  • jedno noćenje u hotelu 3* u okolici Beča, u dvokrevetnim/trokrevetnim sobama sa doručkom,
  • razgledavanja prema programu,
  • pratitelja tijekom putovanja,
  • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja.

 

Cijena ne uključuje:

  • ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja,
  • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.),
  • doplata za jednokrevetnu sobu 190 kn po osobi,
  • ulaznica u Schonbrunn (Imperial tour) 16 eur po osobi, djeca 11,50 eur po osobi – ulaznice se kupuju na glavnoj blagajni kod ulaza te ovise o raspoloživim terminima koji su slobodni,
  • Putno osiguranje.

 

Napomena: za vrijeme advenata u Beču vlada posebna regulacija prometa, te do samog centra neće biti moguće doći autobusom, nego će se morati koristiti javni gradski prijevoz

 

Prilikom prijave uplaćuje se 30% objavljene cijene na ime rezervacije aranžmana, a ostatak najkasnije 10 dana prije početka putovanja. Cijena postavljena na bazi 40 prijavljenih osoba.

Ukoliko se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 5 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja.

Prilikom uplate rezervacije preporučujemo uplatiti: osiguranje od rizika otkaza putovanja, osiguranje od posljedica nesretnog slučaja, osiguranje od rizika oštećenja i gubitka prtljage te dobrovoljno zdravstveno osiguranje osoba za vrijeme puta i boravka u inozemstvu.

 

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:   

Za  državljane RH viza za Austriju nije potrebna, ali je za putovanje potrebna osobna iskaznica ili važeća putovnica.

 

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. 

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http://www.mvp.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.

 

Odgovorni organizator:  TOPTOURS PUTNIČKA AGENCIJA

 

Prije REZERVACIJE / KUPOVINE aranžmana pozivamo Vas da pročitate naše upute KAKO KUPOVATI kroz naš WEBSHOP

Termini

Polazak
Povratak
Cijena
Upit
Kupovina
Dolazak
14.12.2019.
Odlazak
15.12.2019.
Cijena
FM590.00kn 650.00kn
Kupovina
Kupi
Dolazak
21.12.2019.
Odlazak
22.12.2019.
Cijena
590.00kn 650.00kn
Kupovina
Kupi