ADVENT: TOSKANA I FIRENCA - 4 dana autobusom

Izlet u Pisu i Luccu, Predivan božićni sajam u Bologni

Termini putovanja: 16.12.

- bogati programi razgleda: Ferrara, Firenca, Siena, San Gimignano, Lucca, Pisa
- smještaj hotel 3* Montecatini Terme  - odlazak u Firencu vlakom
- uključena degustacija tipičnih toskanskih gastronomskih proizvoda i vina
- gradski vodiči u Firenci i Sieni - polasci Zagreb, Karlovac i Vrata Jadrana

Za ulazak u Italiju iz EU, putnik je dužan pokazati EU digitalnu COVID potvrdu ili tiskanu potvrdu kojom dokazuje:
- cijepljenje (14 dana od druge doze ili jednokratnog cjepiva) ili
- ozdravljenje od COVID-19, prije najduže 6 mjeseci ili
- negativni antigenski ili PCR test napravljen najduže 48 sati prije ulaska u Italiju, za putnike starije od 6 godina.
Potvrde moraju biti izdane na talijanskom, engleskom, francuskom ili španjolskom jeziku.
Molimo informirajte se o preporukama za putovanja i upozorenja za Italiju na službenim stranicama MVEP-a.

 

Termini

Polazak
Povratak
Cijena
Upit
Kupovina
Dolazak
16.12.2021.
Odlazak
19.12.2021.
Cijena
GarantiranoFM1490.00kn 1590.00kn

Program putovanja:

 

1.dan   ZAGREB/RIJEKA – FERRARA – MONTECATINI TERME
Polazak autobusom iz Zagreba s Autobusnog kolodvora turistički peroni 502-506 u 05:30 sati. Vožnja preko Karlovca (moguć polazak iz Karlovca s benzinske postaje Petrol kod naplatnih kućica u 06:15 sati uz obaveznu prethodnu najavu prilikom rezervacije). Polazak iz Rijeke sa sjevernog stajališta Vrata Jadrana u 08:00 sati. Vožnja kroz Sloveniju i Italiju uz kraća zaustavljanja na putu radi odmora. Dolazak u Ferraru, jedan od najvažnijih gradova pokrajine Emilia Romagne. Stari renesansni dio grada je upisan na popisu UNESCO-ve svjetske baštine. Šetnja gradskim središtem uz dvorac obitelji Este, katedralu sv. Juraja i židovsku četvrt. Kraće slobodno vrijeme. Nastavak putovanja prema Montecatini termama. Dolazak u hotel. Smještaj. Noćenje

 

2.dan   FIRENCA
Doručak. Cjelodnevni izlet u Firencu vlakom, glavni grad Toskane, svjetsko središte kulture i umjetnosti. Poludnevni razgled grada s gradskim vodičem: katedrala - krstionica - Giottov zvonik - crkve Santa Croce - Medičejske grobnice - crkva San Lorenzo - Ponte Vecchio - Piazza Signoria. U slobodno vrijeme možete posjetiti tržnicu s lokalnim proizvodima, popiti šalicu espressa ili čašu chiantia ili razgledati neki od brojnih firentinskih kulturnih spomenika ili muzeja ili posjetiti štandove božićnih sajmova. Povratak vlakom u Montecatini Terme. Noćenje.

 

3.dan   SIENA – SAN GIMIGNANO
Doručak. Vožnja do Siene. Posjet Sieni, jednom od najvažnijih toskanskih gradova, razgled grada s gradskim vodičem: katedrala - gradska vijećnica - crkva San Domenico - poznati trg Piazza del Campo. Degustacija nekih od poznatih toskanskih vina (Chianti, Vin Santo), maslinovo ulje sa kruhom i aceta balsamico kao i lokalne slastice - cantucci, panforte, panpepato ili ricciarelli. Slobodno vrijeme za ručak ili osobne programe. Predlažemo posjet katedrali bogatoj umjetničkim spomenicima ili rodnoj kući sv. Katarine Sienske. Poslijepodne odlazak u San Gimignano, "srednjevjekovni Manhattan", koji je zadržao svoj srednjevjekovni izgled i 14 od nekadašnjih 70-tak tornjeva...Šetnja živopisnom gradskom jezgrom s brojnim vinskim podrumima i suvenirnicama. Povratak u hotel. Noćenje.

 

4.dan   PISA - LUCCA – RIJEKA – ZAGREB
Doručak. Odlazak iz hotela. Odlazak u Pisu gdje ćemo posjetiti Campo dei Miracoli gdje se nalazi Katedrala, Krstionica, čuveni 58 m visoki Kosi toranj dovršen 1350. godine i groblje Camposanto sa svetom zemljom sa Maslinske gore. Nastavljamo vožnju do obližnje Lucce. Šetnja do  katedrale Sv. Martina, Krstionice i crkve Santi Giovanni i Reparta, te crkve San Michele in Foro. Vožnja prema Hrvatskoj uz kraća zaustavljanja putem radi odmora. Dolazak u Rijeku/Zagreb u kasnim satima.


 

 

FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 1.490 kn
REDOVNA CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 1.590 kn

 

FM cijena vrijedi do popune kapaciteta po FM cijeni
Rok za prijavu: 10 dana prije polaska.    Minimalan broj putnika: 40

 

Cijena uključuje:

 • prijevoz turističkim autobusom prema programu,
 • smještaj u Montecatini Termama u hotelu 3 * u dvokrevetnoj  sobi na osnovi 3 noćenja s doručkom
 • razgledavanja prema programu
 • mjesne vodiča u Firenci i Sieni
 • pratitelja tijekom putovanja,
 • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja
 

 

Cijena ne uključuje:

 • Moguću doplatu za jednokrevetnu sobu -  450 kn
 • Ulaznice za muzeje i kulturno – povijesne spomenike
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.).
 •  boravišnu pristojbu 1 EUR po osobi/noći – obavezna doplata na licu mjesta u hotelu na recepciji (točna informacija u završnom pismu)
 • kartu za vlak u Firencu: 6 EUR po osobi u jednom smjeru (informativna cijena podložna promjeni)
 • Putno osiguranje
 

Popusti:

 • Treća osoba u dvokrevetnoj sobi s pomoćnim ležajem 5 % popusta.

 

Napomena: Organizacija održavanja božićnih sajmova u nadležnosti je gradskih vlasti i mjesnih turističkih ureda. 

Mogućnost doplate za odabrana sjedala u autobusu:
Na ovom putovanju nudimo mogućnost odabira određenih sjedala u autobusu uz nadoplatu prilikom rezervacije. Doplata nije obavezna. Raspoloživost odabranih sjedala je na upit i podložna provjeri prilikom rezervacije.
-  sjedala 3 i 4 u prvom redu  doplata po osobi 100 kn
- sjedala 5,6,7,8 u drugom redu  doplata po osobi   100 kn
 

 

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:

Za  državljane RH viza za Italiju nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća putovnica ili osobna iskaznica. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

Organizator putovanja ne preuzima odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja. Cijene mogućih  ulaznica i fakultativnih sadržaja navedene su uz  pojedine programe  prema informaciji na dan  formiranja programa. Organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica i fakultativnih sadržaja do kojih može doći  nakon objave programa. Mogući fakultativni sadržaji plaćaju se na licu mjesta u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu navedeno plaćanje prije puta. Program nije pogodan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili  za osobe koje zahtjevaju  upotrebu WC-a u autobusu. Organizator putovanja ne može utjecati na dužinu čekanja na graničnim prijelazima, na prometne prilike kao i  na vrijeme dolaska autobusa u Hrvatsku na povratku s putovanja. Realizacija garantiranih polazaka ovisi o epidemiološkoj situaciji  i propisanim mjerama.

Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju.

Minimalan broj putnika za putovanje je 40. Agencija zadržava pravo otkazati putovanje najkasnije 20 (dvadeset) dana prije predviđenog polaska u slučaju putovanja koja traju više od šest dana i najkasnije 7 (sedam) dana prije predviđenog polaska u slučaju putovanja koja traju između dva i šest dana, ukoliko se na putovanje ne prijavi potreban, u programu ili ugovoru o putovanju naveden, broj ljudi.

Završno pismo šaljemo 2 dana prije početka putovanja.

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH, http://www.mvep.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.  Šifra aranžmana: 2021BRVT.  Za ovo putovanje vrijede sljedeći Opći uvjeti poslovanja.