ADVENT U BEČU I BRATISLAVI - 2 dana autobusom

Termini putovanja: 09.12. | 16.12.

 

 

 

Termini

Polazak
Povratak
Cijena
Upit
Dolazak
09.12.2023.
Odlazak
10.12.2023.
Cijena
Garantirano125.00€ (941.81 kn)
Dolazak
16.12.2023.
Odlazak
17.12.2023.
Cijena
Garantirano125.00€ (941.81 kn)

Predviđeni smještaj: HOTEL 3* 

 

1.dan ZAGREB – BRATISLAVA

Polazak iz Zagreba ispred zgrade Gradskog poglavarstva (parking južna strana) u 06.00 sati. Ugodna vožnja prema Bratislavi uz povremene odmore tijekom puta. Po dolasku u Bratislavu razgled grada (autobusom i pješice): Bratislavski dvorac je najvažnija znamenitost grada i nalazi se na brijegu u samom gradu. Dvorac krase četiri tornja i jedno je od rijetkih mjesta odakle se vide tri države: Austrija (3 km), Mađarska (13 km) i Slovačka. S dvorca se pruža prekrasan pogled na sve dijelove grada. Grad je podijeljen Dunavom na moderni i stari dio grada, spojen mostovima, najpoznatiji je Novi most – na samome mostu se nalazi rotirajući restoran i vidikovac NLO na visini od 84 metara. U podnožju brijega smjestila se katedrala svetog Martina, najveća i jedna od najstarijih crkava u Bratislavi koja je služila za krunidbe monarha. Stari grad ima mali, ali očuvan srednjovjekovni centar gdje se nalaze najvažnije povijesne znamenitosti i zanimljivosti Bratislave: glavni trg na kome se nalaze stara gradska vijećnica i Rolandova fontana – Mihalska vrata s tornjem iz 14. stoljeća, jedina preostala od četvora vratiju u gradskim zidinama – Primacijalna palača, današnje sjedište gradonačelnika Bratislave – Slovačko narodno kazalište – palača Grasalkovič, rezidencija slovačkih predsjednika. U Starom gradu nalaze se i mnoge druge zanimljivosti od najuže kuće u Europi do čudnovatih uličnih kipova...
Slobodno vrijeme, grad je prepun kafića, pubova i suvenirnica. Odlazak do hotela, prijava i smještaj. Nakon kraćeg odmora odlazak u grad s pratiteljem putovanja (pješice ili gradskim prijevozom) i uživanje u čarima božićnog sajma. Mogućnost fakultativne večere u tipičnom slovačkom restoranu (uz doplatu – plaćanje voditelju na licu mjesta). Noćenje.

 

2.dan BRATISLAVA - BEČ - ZAGREB

Doručak. Odjava iz hotela i odlazak prema Beču. Po dolasku panoramska vožnja Ringstraße, najpoznatijom bečkom ulicom, koja okružuje centar grada i mnogobrojne znamenitosti. Odlazak u šetnju povijesnom jezgrom Beča: Heldenplatz, odnosno Trg junaka – raskošna carska palača Hofburg koja je i dom brojnih muzeja – Parlament – zgrada Opera – impozantna gotička katedrala sv. Stjepana na istoimenom Trgu sv. Stjepana u centru grada... Slobodno vrijeme za božićni sajam koji je smješten ispred zgrade Gradske vijećnice, uživajte u kuhanom vinu i odličnom mjestu za kupovinu originalnih božićnihm poklona ili suvenira. Povratak prema Hrvatskoj. Dolazak u kasnim večernjim satima.

 


CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 
FIRST MINUTE 115,00 € / Redovna cijena 125,00 €

Tečaj konverzije 1 EUR = 7,53450 HRK

 

U program putovanja je uključeno:

 • prijevoz turističkim autobusom prema programu putovanja
 • 1 noćenje s doručkom u dvokrevetnim sobama u hotelu 3* u Bratislavi (trokrevetna soba na upit)
 • licenciranog voditelja putovanja na hrvatskom jeziku tijekom putovanja
 • jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje aranžmana

 

U program putovanja nije uključeno:

 • doplata za jednokrevetnu sobu - 55,00 €
 • ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike
 • ulaznicu za dvorac Schönbrunn, Imperial tura odrasli 24 EUR, mladi do 18 godina 17 EUR (ulaznica uključuje audio slušalice na jednom od stranih jezika ili tekst na hrvatskom jeziku, mogućnost i vrijeme ulaza u dvorac određeno je ukupnim brojem posjetilaca i sigurnosnim mjerama, organizator putovanja ne jamči mogućnost ulaska u unutarnje prostorije dvorca)

 

informativne cijene ulaznica za muzeje u Beču (mogu biti podložne promjeni):

 • ulaznica za Povijesno-umjetnički muzej KHM 21 EUR,
 • Albertina 18,90 EUR,
 • Carska riznica 14 EUR,
 • Akvarij Haus des Meeres i Aqua Terra Zoo 21,90 EUR,
 • Veliki kotač Riesenrad u Prateru 13,50 EUR, Muzej carskih kočija 12 EUR

 

Informativne cijene ulaznica za muzeje u Bratislavi (mogu biti podložne promjeni):

 • Slovačka nacionalna galerija 4 EUR,
 • Muzej grada Bratislave u Gradskoj vijećnici 8 EUR,
 • toranj Gradske vijećnice 3 EUR,
 • muzej u bratislavskom dvorcu 6 EUR

 

 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci,telefon, karte za javni gradski prijevoz itd.)
 • boravišnu pristojbu u hotelu (točnu obavijest u završnom pismu)
 • putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti

 

Napomena

Minimalan broj prijavljenih putnika: 40

Rok za prijavu: do popune mjesta odnosno 7 dana prije polaska

 

Popusti i doplate

Popusti

 • 20% popusta za jedno dijete do 11,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe (u trokrevetnoj sobi),
 • odrasla osoba u trokrevetnoj sobi po redovnoj cijeni

 

Mogućnost doplate za odabrana sjedala u autobusu:

Na ovom putovanju nudimo mogućnost odabira određenih sjedala u autobusu uz nadoplatu prilikom rezervacije. Doplata nije obavezna. Raspoloživost odabranih sjedala je na upit i podložna provjeri prilikom rezervacije.

za posebno sjedalo u autobusu:
- 1 red – sj. 3,4 - 15 EUR 
- 2 red – sj. 5,6,7,8  - 15 EUR 

- bilo koje drugo sjedalo po odabiru - 7 EUR
za dodatno prazno sjedalo u autobusu 50 EUR  / nudimo vam veći komfor kako biste sjedili sami

 

Važne napomene

 • Raspored sjedenja u autobusu sastavlja organizator putovanja prema redoslijedu uplata; agencija garantira posebno sjedalo u autobusu samo u slučaju da se za isto izvrši odgovarajuća nadoplata.
 • Završno pismo vam dostavljamo e-mailom najkasnije 72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom peronu i vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.).
 • Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta  u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.
 • Organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
 • Organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promjene redoslijeda programa.
 • Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili osobe koje zahtijevaju WC u autobusu.
 • Predviđene pauze tijekom vožnje okvirno su svakih 2,5 sata, uz minimalnu pauzu od 20 minuta.

 
UVJETI I NAČINI PLAĆANJA:

Prilikom prijave uplaćuje se 40% ukupne cijene aranžmana, a preostalih 60% najkasnije 30 dana prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Ukoliko se putnik odluči na obročnu otplatu aranžmana putem kreditne kartice, tada se prilikom prijave/rezervacije uplaćuje cijeli iznos aranžmana na željeni broj rata.

 

Mogućnosti plaćanja:

 • uplata na žiro račun uplatnicom ili internetskim bankarstvom
 • kreditne i debitne kartice, jednokratno i obročno: Visa Premium, Diners, Maestro, Visa, MasterCard
 • online putem web stranice 


Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:

Za državljane Republike Hrvatske viza za Austriju i Slovačku nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća putovnica ili osobna iskaznica. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje.

 

Pravo Agencije na raskid Ugovora: 

Agencija može raskinuti ugovor o putovanju u paket-aranžmanu prije početka paket-aranžmana i Putniku u cijelosti vratiti sva primljena plaćanja za paket-aranžman, bez obveze naknade štete Putniku, ako je broj osoba koje su prijavljene za paket-aranžman manji od najmanjeg broja navedenog u ugovoru ili programu putovanja koji je sastavni dio predugovorne informacije i ako obavijesti Putnika o raskidu ugovora unutar roka navedenog na promidžbenom materijalu ili programu putovanja, tj. 48 sati prije početka paket-aranžmana za putovanja koje traju kraće od 2 dana.

 

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. 


Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http://www.mvp.hr . 
Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa po danima ovisno o praznicima i vremenskoj prognozi.


Podaci sadržani u ovom materijalu obvezuju Organizatora putovanja koji pridržava pravo njihove izmjene i u tom slučaju mjerodavno je ono što su stranke ugovorile prilikom sklapanja Ugovora o organiziranju putovanja.

Šifra aranžmana: SP2023