ADVENT U MÜNCHENU I SALZBURGU – 3 dana autobusom

Termini putovanja: 10.12. | 17.12.

Molimo informirajte se o preporukama za putovanja i upozorenja  na službenim stranicama MVEP-a vezano uz potrebe za PCR testiranja i mogućnostima ulaska u Njemačku.

Termini

Polazak
Povratak
Cijena
Upit
Dolazak
10.12.2021.
Odlazak
12.12.2021.
Cijena
FM1190.00kn 1290.00kn
Dolazak
17.12.2021.
Odlazak
19.12.2021.
Cijena
FM1190.00kn 1290.00kn

PROGRAM PUTOVANJA:

 

1. dan  ZAGREB – MÜNCHEN  
Polazak autobusa iz Zagreba s Autobusnog kolodvora, peroni 502 - 506 u 05:00 sati. Vožnja kroz Sloveniju i Austriju  uz kraća zaustavljanja na putu radi odmora. Po dolasku u bavarsku metropolu razgled grada autobusom i pješice: Kraljevski trg – četvrt muzeja sa slavnim pinakotekama  - Ludwigstrasse – Maximilianeum – Isarska vrata – Karlov trg – glavni trg Marienplatz – crkva Frauenkirche – Residenz. Slobodno vrijeme. Smještaj u hotel. Noćenje.

 

2. dan  MÜNCHEN
Doručak. Odlazak do dvorca Nymphenburg. Moguć posjet prostorijama dvorca i/ili šetnja velikim parkom. Ovaj je dvorac građen u 17. stoljeću u čast rođenja prijestolonasljednika Maxa Emanuela. Bogato ukrašene prostorije dvorca uključuju salu grbova, kineski kabinet, sobu za audijencije, galeriju ljepotica itd. U velikom je parku muzej kraljevskih kočija i muzej porculana, kao i četiri kraljevska paviljona. Povratak u središte Münchena. Slobodno vrijeme u središtu Münchena za odličan shopping u glavnoj trgovačkoj ulici Kaufringerstrasse, posjet božićnim sajmovima, osobne programe ili  posjet tipičnoj bavarskoj pivnici. Muzejska ponuda Münchena vrlo je velika ( Stara i Nova pinakoteka, muzej Residenz, muzej BMW-a, Njemački tehnički muzej, Državni muzej egipatske umjetnosti, Bavarski nacionalni muzej, Zbirka antike, Muzej nogometnog kluba Bayern itd.) Povratak u hotel. Noćenje.

 

3. dan  MÜNCHEN – SALZBURG - ZAGREB
Doručak. Odlazak iz hotela. Vožnja do Salzburga, Mozartovog grada. Razgled povijesne jezgre uz pratnju gradskog vodiča: Mozartov trg sa spomenikom - biskupska rezidencija – katedrala - samostan sv. Petra - Festivalska dvorana - Sveučilišna crkva - Mozartova rodna kuća - stari prolazi među palačama puni malih restorana i trgovina - park Mirabell. U slobodno vrijeme možete  posjetiti božićni sajam, uživati u kavi i kolačima u tradicionalnim kavanama - slastičarnicama, kupiti originalne Mozart kuglice, tipične suvenire buketiće suhog cvijeća i začina ili otići gradskom uspinjačom na utvrdu Hohensalzburg otkuda se pruža prekrasan panoramskim pogled na grad. Nastavak vožnje kroz Austriju i Sloveniju uz kraća zaustavljanja putem radi odmora. Dolazak u Zagreb u kasnim večernjim satima.

 

 

 

FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI:  1.190 kn
REDOVNA CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI:  1.290 kn

 

FM cijena vrijedi do popunjenja kapaciteta po FM cijeni       
Rok za prijavu: 10 dana prije polaska.    Minimalan broj putnika: 40

 

 

Cijena uključuje:

 • prijevoz turističkim autobusom prema programu
 • smještaj na osnovi dva noćenja s doručkom u u hotelu 3/4*  u Münchenu
 • razgledavanja prema programu
 • gradskog vodiča u Salzburgu
 • pratitelja tijekom putovanja,
 • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

 

Cijena ne uključuje:

 • moguću doplatu za jednokrevetnu sobu: 450 kn
 • ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike
 • ulaznice za muzeje i kulturno - povijesne spomenike (informativne cijene ulaznica mogu biti podložne promjeni, obavijest o točnom iznosu u završnom pismu): dvorac Nymphenburg 8 EUR,  Stara pinakoteka 7 EUR, muzej Residenz 9 EUR, Deutsches museum 14 EUR
 • ulaznice za spomenike i muzeje u Salzburgu koje možete posjetiti u slobodno vrijeme (cijene ulaznica su informativne i mogu biti podložne promjeni): Mozartova rodna kuća 12 EUR, utvrda Hohensalzburg 12,40 EUR  (uključuje uspinjaču i ulaznice u muzeje na utvrdi), muzej grada Salzburga 9 EUR, muzej okrugle panoramske slike Salzburga 4,50 EUR, muzej prirodnih znanosti s akvarijem 8,50 EUR,  muzej Domquartier 13 EUR
 • dodatne usluge i troškove koji nisu predviđeni programom,
 • troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.).
 • Putno osiguranje

 

Popusti:

 • Djeca do 12 godina u pratnji dviju odraslih osoba: 5% popusta u dvokrevetnoj sobi s pomoćnim ležajem.
 • Treća osoba u dvokrevetnoj sobi s pomoćnim ležajem po redovnoj cijeni.

 

Mogućnost doplate za odabrana sjedala u autobusu:
Na ovom putovanju nudimo mogućnost odabira određenih sjedala u autobusu uz nadoplatu prilikom rezervacije. Doplata nije obavezna. Raspoloživost odabranih sjedala je na upit i podložna provjeri prilikom rezervacije.
-  sjedala 3 i 4 u prvom redu  doplata po osobi 100 kn
- sjedala 5,6,7,8 u drugom redu  doplata po osobi  100 kn

 

Napomena: Organizacija održavanja božićnih sajmova u nadležnosti je gradskih vlasti i mjesnih turističkih ureda. 

 

 

Granične,vizne i zdravstvene formalnosti:
Za  državljane RH viza za Njemačku i Austriju nije potrebna, ali je za putovanje potrebna osobna iskaznica ili važeća putovnica. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

Organizator putovanja ne preuzima odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja. Cijene mogućih  ulaznica i fakultativnih sadržaja navedene su uz  pojedine programe  prema informaciji na dan  formiranja programa. Organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica i fakultativnih sadržaja do kojih može doći  nakon objave programa. Mogući fakultativni sadržaji plaćaju se na licu mjesta u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu navedeno plaćanje prije puta. Program nije pogodan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili  za osobe koje zahtjevaju  upotrebu WC-a u autobusu. Organizator putovanja ne može utjecati na dužinu čekanja na graničnim prijelazima, na prometne prilike kao i  na vrijeme dolaska autobusa u Hrvatsku na povratku s putovanja. Realizacija garantiranih polazaka ovisi o epidemiološkoj situaciji  i propisanim mjerama.

Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju.

Minimalan broj putnika za putovanje je 40. Agencija zadržava pravo otkazati putovanje najkasnije 20 (dvadeset) dana prije predviđenog polaska u slučaju putovanja koja traju više od šest dana i najkasnije 7 (sedam) dana prije predviđenog polaska u slučaju putovanja koja traju između dva i šest dana, ukoliko se na putovanje ne prijavi potreban, u programu ili ugovoru o putovanju naveden, broj ljudi. Završno pismo šaljemo 2 dana prije početka putovanja.

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH, http://www.mvep.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa. Šifra aranžmana;2021BRVT. Za ovo putovanje vrijede sljedeći Opći uvjeti poslovanja.