ADVENT U PRAGU - 3 dana autobusom

Termini putovanja: 13.12. | 20.12.

Iskoristite vrijeme kada najviše volimo putovati jer nas čeka uzbuđenje isčekivanja najljepšeg događaja u godini.

... osjećate li i vi miris adventa u zraku? ma priznajte si da baš obožavate taj dio godine, isčekivanje, topla čokolada, pokloni... A znate onaj prekrasan slatki miris kada se miješaju slatko i slano? Mmmm, kuhano vino, kobasice, trdelnik, medovina, pivo... Ma baš sve to nudi vam Prag, i još puno više...

1.dan: Zagreb – Prag
Krećemo iz Zagreba u 00.30 sati (pola sata poslije ponoći sa četvrtka na petak) - točno mjesto polaska prema završnoj obavijesti! Vozimo Vas modernim autobusom turističke klase prema Sloveniji, kroz Austriju sve do Češke i Praga. Očekujemo da u Prag stižete oko 11 sati. Po dolasku u Prag, napraviti ćemo panoramski razgled dijela grada autobusom, a po dolasku u centar grada krenuti ćete u šetnju s pratiteljem putovanja kroz središte starog grada. Ovo je orijentacijska šetnja gdje će Vas pratitelj upoznati sa središtem grada, i pokazati mjesta gdje možete promjeniti novac i otići na ručak. U dogovoreno vrijeme slijedi polazak prema hotelu i prijava u hotel. Kako biste dobili osjećaj sigurnosti u korištenju javnog prijevoza u Pragu, koji je vrlo dobro organiziran i stvarno ga je jednostavno koristiti, pratitelj će se s Vama vratiti u grad javnim prijevozom. U večernjim satima predlažemo odlazak na vožnju brodom po Vltavi (fakultativno). Ostanite u gradu koliko Vam odgovara, uživajte u božićnom ugođaju, raznim štandovima, gužvi i mirisim adventa i u hotel se vratite s pratiteljem ili samostalno javnim prijevozom. Povratak u hotel. Noćenje.
2.dan: Prag
Doručak. Nakon doručka krećemo u poludnevno razgledavanje grada u pratnji lokalnog vodiča, dio razgleda je u autobusu a dio pješice: autobusom ćete se provozati do prekrasnih Hradčana, starog praškog grada, koji slovi kao jedan od najvećih dvoraca na svijetu koji je ujedno i rezidencija čeških vladara, veličanstveno zdanje kojim dominiraju tornjevi gotičke katedrale Sv. Vita u kojoj su pokopani češki vladari  - nastavak razgledavanja je u pješačkoj turi kroz stari grad u kojem se nalazi i poznata Zlatna ulica, iz 16. st. Ulica je dobila ime po svojim prvim stanovnicima, dvorskim alkemičarima (napomena: Zlatna ulica se za vrijeme razgleda ne posjećuje jer se ulaz posebno naplaćuje i  može se posjetiti u slobodno vrijeme) – zatim slijedi šetnja kroz Malu stranu, baroknu četvrt s pitoresknim kućama, koja se nalazi u podnožju dvorca i nasuprot staroga grada do kojeg se mora prijeći preko Karlovog mosta. Na mostu možete vidjeti štandove raznih majstora i umjetnika, dok ulični zabavljači svih vrsta, od jazz-bendova do lutkara pružaju stalni izvor zabave. Nakon što se na mostu zadržimo kratko vrijeme prošetati ćemo se prema Staromestské námesti, najljepšem i najživljem mjestu u središtu staroga grada, gdje se nalazi i spomenik Janu Husu okružen živopisnim fasadama, zatim dalje prema  Václavské námesti, glavnoj gradskoj prometnici u kojoj se nalaze najveće praške robne kuće… Tu naše vrijeme sa lokalnim vodičem završava i kreće vaše slobodno vrijeme za uživanje u čarima „Zlatnog grada“ u adventskom ugođaju. Navečer predlažemo odlazak u nacionalnu pivnicu na večeru (fakultativno). Povratak u hotel. Noćenje.
3.dan: Prag – Češki Krumlov – Zagreb
Nakon doručka i odjave iz hotela, vožnja prema Češkom Krumlovu, prekrasnom srednjovjekovnom gradu pod zaštitom UNESCO-a. Po dolasku slijedi šetnja do dvorca i gradskim središtem koje je u potpunosti onakvo kakvo je bilo u srednjem vijeku. Mogućnost fakultativnog posjeta muzeju u sklopu dvorca. Nakon razgleda grada i kraćeg slobodnog vremena, nastavak vožnje prema Zagrebu. Povratak u Zagreb u kasnim večernjim satima.


Cijena aranžmana uključuje:

  •  prijevoz autobusom visoke turističke klase prema predloženom programu
  •  smještaj u hotelu 3*** u Pragu u dvokrevetnoj sobi na bazi 2 noćenja s doručkom (hotel u zoni javnog gradskog prijevoza)
  •  poludnevni razgled Praga u pratnji lokalnog/mjesnog vodiča na hrvatskom jezik
  •  sve razglede prema programu
  •  organizaciju i realizaciju putovanja
  •  licenciranog turističkog pratitelja – vodstvo tijekom cijelog putovanja
  •  osiguranje jamčevine

Doplata – fakultativno (po želji):

  •  vožnja Vltavom u posebnom adventskom ugođaju – 90 kn po osobi
  •  večera u nacionalnoj pivnici – 180 kn po osobi

Prijava za sve fakultativne programe u agenciji kod rezervacije. Minimalno 20 prijavljenih osoba.

Informativne cijene ulaznica: Češki Krumlov – 12 €

Kalkulacija je rađena na bazi minimalno 40 prijavljenih osoba.
Doplata za 1/1 sobu iznosi 290 kuna. Popust za djecu do 12 godina u sobi sa roditeljima iznosi 15%.

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 30% ukupnog iznosa, a ostatak 21 dan prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:

Za državljane RH viza za Češku Republiku nije potrebna, ali je za putovanje potrebna osobna iskaznica ili važeća putovnica. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. 
Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, www.mvp.hr
Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.

Odgovorni organizator: TOPTOURS

 

Prije REZERVACIJE / KUPOVINE aranžmana pozivamo Vas da pročitate naše upute KAKO KUPOVATI kroz naš WEBSHOP

Termini

Polazak
Povratak
Cijena
Upit
Kupovina
Dolazak
13.12.2019.
Odlazak
15.12.2019.
Cijena
Garantirano890.00kn
Kupovina
Kupi
Dolazak
20.12.2019.
Odlazak
22.12.2019.
Cijena
Garantirano890.00kn
Kupovina
Kupi