ADVENT U SALZBURGU, BAVARSKOJ I AUSTRIJSKIM JEZERIMA - 3 dana autobusom

Termini putovanja: 10.12. | 17.12.

Vrijednost više: izlet u Bavarsku uključen u cijenu!

Putnici za ulazak u Austriju moraju imati jedan od ova tri dokumenta:
- negativan COVID test (PCR test ne stariji od 72 sata ili antigenski test ne stariji od 48 sati). Djeca do 12 godina oslobođena su obveze testiranja i predočenja ostalih potvrda.
- potvrdu o cjepivu (od prve doze cjepiva ili jednokratnog cjepiva mora proći najmanje 22 dana, do najviše 3 mjeseca, a nakon druge doze maksimalno 9 mjeseci. Ako se prva doza primila 21. dan nakon preboljenja, moguće je odmah putovati nakon prve doze.)
- dokaz da se infekcija preboljela u posljednjih 6 mjeseci ili nalaz antitijela ne stariji od 3 mjeseca.

 

Termini

Polazak
Povratak
Cijena
Upit
Dolazak
10.12.2021.
Odlazak
12.12.2021.
Cijena
FM1290.00kn 1350.00kn
Dolazak
17.12.2021.
Odlazak
19.12.2021.
Cijena
FM1290.00kn 1350.00kn
Program putovanja:
 

1. dan  ZAGREB -  SALZBURG -  HOTEL
Polazak autobusa iz Zagreba s Autobusnog kolodvora  u 05:00 sati. Vožnja kroz Sloveniju i  Austriju uz kraće zaustavljanje putem. Dolazak u Salzburg, Mozartov grad. Razgled povijesne jezgre u pratnji gradskog vodiča: Mozartov trg sa spomenikom - biskupska rezidencija – katedrala - samostan sv. Petra - Festivalska dvorana - Sveučilišna crkva - Mozartova rodna kuća - stari prolazi među palačama puni malih restorana i trgovina. U slobodno vrijeme možete uživati u kavi i kolačima u tradicionalnim kavanama - slastičarnicama, kupiti originalne Mozart kuglice, tipične suvenire buketiće suhog cvijeća i začina ili otići gradskom uspinjačom na utvrdu Hohensalzburg s lijepim panoramskim pogledom na grad. Božićni sajam ispred  katedrale  i na trgu Residenz, prekrasni  ugođaj osvijetljenog starog grada  ili romantična vožnja kočijom privlače brojne posjetioce u Salzburg. Smještaj u hotel na području Salzkammerguta. Noćenje.

 

2. dan  IZLET BAVARSKE ALPE – BERCHTESGADEN – (RUDNIK SOLI)  - JEZERO KÖNIGSEE
Doručak. Cjelodnevni izlet do njemačkih bavarskih Alpa. Prekrasne prirodne ljepote, visoki planinski vrhunci pod snijegom, romantični gradići kao iz slikovnice našeg djetinjstva – to je područje Bavarske najbliže Salzburgu i austrijskoj granici. Vožnja do alpskog jezera Königsee (Kraljevsko jezero) čije su obale jednim dijelom u nacionalnom parku. Moguća fakultativna vožnja brodićem po jezeru do poznate hodočasničke crkve St. Bartholomaa (mogućnost vožnje ovisna je o vremenskim prilikama, doplata na licu mjesta). To je jedno od najdubljih alpskih jezera Njemačke. Posjet ljupkom gradiću Berchtesgadenu, razgled povijesne jezgre uz trg Markt i kraljevski dvorac. Slobodno vrijeme za kupovinu alpskih suvenira ili odlazak na božićni sajam. Moguć fakultativni posjet rudniku soli koji se nalazi u samom mjestu. Rudnik u Berchtesgadenu ima tradiciju od 1517. godine. Jednosatna tura po rudniku s vođenjem je na engleskom jeziku (postoji i mogućnost tumačenja putem  audio slušalica na više stranih jezika). Vožnja rudarskim vlakićem, spuštanje niz rudarske tobogane, magična slana soba, jezero zrcala, „katedrala“ od kristala soli samo su neke od atrakcija posjeta ovom rudniku u kojem je stalna temperatura od 12 stupnjeva. Na kraju posjeta u trgovini rudnika možete kupiti razne proizvode od soli. (prijava prilikom rezervacije putovanja, doplata za ulaznicu na licu mjesta). Putnici koji ne žele posjetiti rudnik imaju dodatno slobodno vrijeme za kavu, šetnju i kupovinu u povijesnoj jezgri Berchtesgadena ili posjet Muzeju planina. Povratak u hotel u Austriji. Noćenje.

 

3.dan   AUSTRIJSKA JEZERA - ZAGREB
Doručak. Odlazak iz hotela. Vožnja do prekrasnog područja austrijskih jezera. U doba Adventa slikoviti su mali barokni adventski sajmovi s jaslicama, plutajućim lanternama po jezeru i romantičnim ugođajem u svim gradićima. Posjet jezeru Wolfgangsee. Vožnjom uz obalu jezera Wolfgangsee dolazimo do ljupkog i idiličnog mjesta St. Wolfgang, poznatog po velikoj crkvi s Pacherovim renesansnim oltarom i vidikovcem s pogledom na jezero. Mjesto je postalo poznato po operetama i hotelima u koje dolaze bogati i slavni, mali barokni božićni sajam oko crkve pridonosi čarobnom ugođaju ovog mjesta. Posjet Bad Ischlu, otmjenom ljetovalištu iz carskih vremena. Šetnja gradskim središtem uz zgradu pošte iz koje je poslan brzojav koji je najavio početak 1.svjetskog rata - župna crkva - otmjena dvorana termalne vode - vile na rijeci Traun . U gradskom središtu imati ćete prilike posjetiti jednu od najslavnijih slastičarnica Austrije „Zauner“ i kušati autentične išlere, kolače koji su dobili ime po Bad ischlu. Ovdje je Carska vila i park - ljetna ladanjska rezidencija obitelji Habsburg u kojoj su oni redovito ljetovali. Nakon slobodnog vremena za kavu ili šetnju nastavljamo put vožnjom kroz idilične krajolike i mala mjesta do austrijske romantične ceste. Spuštamo se prema Hallstatskom jezeru i  dolazimo do jednog od najpoznatijih fotografskih motiva Austrije, Halstatta - mjestašca s ribarskim kućama i poznatog po arheološkom nalazištu keltske kulture koje je u cijeloj Europi poznato pod imenom „Hallstatska kultura“. Šetnja uz obalu do protestantske crkve i glavnog trga te uskim uličicama uz vodopad do katoličke crkve s vidikovcem i poznatim grobljem. Put nastavljamo dalje prema Sloveniji i Hrvatskoj uz zaustavljanje putem. Dolazak u Zagreb u kasnim satima.


 

 

FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 1.290 kn

REDOVNA CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 1.350 kn


FM cijena vrijedi do popune kapaciteta po FM cijeni
Rok za prijavu: 10 dana prije putovanja Minimalan broj putnika: 40

 

Cijena uključuje:

 • prijevoz turističkim autobusom prema programu
 • smještaj u dvokrevetnim sobama na osnovi dva noćenja s doručkom  u hotelu 3/4* na području Salzkammerguta
 • gradskog vodiča za razgled grada u Salzburgu
 • pristojbe za ulazak autobusa u Salzburg
 • izlete i razgledavanja prema programu
 • pratitelja putovanja
 • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

 

 

Cijena ne uključuje:

 • moguću doplatu za jednokrevetnu sobu : 650 kn
 • ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike
 • ulaznicu za rudnik soli u Berchtesgadenu 18 EUR po osobi  uz doplatu na licu mjesta  (grupna cijena za najmanje 20 osoba, vrijeme ulaza u rudnik ovisi o dobivenom terminu na grupnoj rezervaciji ulaza, prijava prilikom rezervacije putovanja, doplata za ulaznicu na licu mjesta), iako nema dobnih ograničenja  ne preporučuje se ulaz jako maloj djeci
 • ulaznice za spomenike i muzeje u Salzburgu koje možete posjetiti u slobodno vrijeme (cijene ulaznica su informativne i mogu biti podložne promjeni): Mozartova rodna kuća 12 EUR, utvrda Hohensalzburg 12,40 EUR  (uključuje uspinjaču i ulaznice u muzeje na utvrdi), muzej grada Salzburga 9 EUR, muzej okrugle panoramske slike Salzburga 4,50 EUR, muzej prirodnih znanosti s akvarijem 8,50 EUR,  muzej Domquartier 13 EUR
 • ulaznica za Muzej planina Haus der Berge u Berchtesgadenu 4 EUR
 • vožnju brodom po jezeru Königsee: 17 EUR po osobi (grupna cijena za najmanje 20 prijavljenih putnika, prijava i doplata na licu mjesta, mogućnost vožnje brodom ovisna je o vremenskim prilikama)
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz itd.)
 • Putno osiguranje

 

Popusti:

 • Djeca do 12 godina u pratnji dviju odraslih osoba: 10% popusta u dvokrevetnoj sobi s pomoćnim ležajem.
 • Treća odrasla osoba u dvokrevetnoj sobi s pomoćnim ležajem 5% popusta.

 

Napomena: Organizacija održavanja božićnih sajmova u nadležnosti je gradskih vlasti i mjesnih turističkih ureda. 

 

Mogućnost doplate za odabrana sjedala u autobusu:

Na ovom putovanju nudimo mogućnost odabira određenih sjedala u autobusu uz nadoplatu prilikom rezervacije. Doplata nije obavezna. Raspoloživost odabranih sjedala je na upit i podložna provjeri prilikom rezervacije.
-  sjedala 3 i 4 u prvom redu  doplata po osobi 100 kn
- sjedala 5,6,7,8 u drugom redu  doplata po osobi  100 kn
 

 
 
Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:   
Za  državljane Republike Hrvatske  viza za Austriju i Njemačku  nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća putovnica ili osobna iskaznica. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju. 
Minimalan broj putnika za putovanje je 40. Rok za prijavu je 10 dana prije putovanja. Agencija zadržava pravo otkazati putovanje najkasnije 20 (dvadeset) dana prije predviđenog polaska u slučaju putovanja koja traju više od šest dana i najkasnije 7 (sedam) dana prije predviđenog polaska u slučaju putovanja koja traju između dva i šest dana, ukoliko se na putovanje ne prijavi potreban, u programu ili ugovoru o putovanju naveden, broj ljudi.
Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju. 
Završno pismo šaljemo 2 dana prije početka putovanja.
 
Šifra aranžmana;2021BRVT. Za ovo putovanje vrijede sljedeći Opći uvjeti poslovanja.