ČAROLIJA U GRADU DJEDA BOŽIĆNJAKA - 3 dana posebnim zrakoplovom

ROVANIEMI - LAPONIJA
Posebnim zrakoplovom iz Zagreba 07.12.2018. uz pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku

Cijena na upit

GRATIS TRANSFER Zagreb – Ljubljana – Zagreb na polasku 14.12.

Pratitelj putovanja na hrvatskom jeziku ZA MIN. 25 PRIJAVLJENIH PUTNIKA

Husky safari Potraga za polarnom svijetlošću Arktikum Vožnja motornim sanjkama

Zoo ranua farma jelena Selo Djeda Mraza Santa Park 

PROGRAM PUTOVANJA:

 

 

1.dan: ZAGREB – LJUBLJANA – ROVANIEMI (fakultativni izleti RANUA ZOO i AURORA BOREALIS)

Sastanak putnika u jutarnjim satima na Autobusnom kolodvoru Zagreb i prijevoz do zračne luke Brnik/Ljubljana. Prijava na let i polijetanje izravnog charter zrakoplova za Rovaniemi, grad koji leži na rubu Arktičkog kruga i zbog svojeg geografskog položaja poznaje čak osam različitih godišnjih doba - svaki od njih ima svoju specifičnu svjetlost, temperaturu i prirodne pojave. Grad je u obliku rogova sjevernog jelena projektirao slavni finski arhitekt Alvar Aalto. Odmah po dolasku bit će organiziran fakultativni izlet u Zoološki vrt Ranua, najsjeverniji park na svijetu gdje možete doživjeti kako izgleda prava arktička divljina jer u njemu borave životinje kao što su los, sjeverni medvjed, sivi vuk i ostala bića s tog područja. Slijedi prijevoz do hotela i večera (uz doplatu). Večer je namijenjena promatranju jedne od najljepših nebeskih pojava koju nazivamo "sjeverna zora" ili Aurora Borealis. Istinski doživljaj dočarat će vam odlazak na večernji izlet (doplata) u netaknutu prirodu. Ako bude sreće, svjedočit ćete svjetlosnom fenomenu kojega Finci zovu i „lisičja vatra“ uz topli napitak i laponski piknik. Povratak u hotel u kasnim noćnim satima. Noćenje.

 

2. dan: ROVANIEMI (fakultativni izleti ARTIKUM i ARKTIČKA AVANTURA)

Nakon doručka, predlažemo odlazak u Arktikum, muzej i znanstveni centar Laponije i Arktika koji vodi goste na uzbudljivo putovanje po arktičkim zemljama, upoznaje s kulturom i vjerovanjima ne samo finske Laponije već svih zemalja Arktika, objašnjava promjene koje se dešavaju na tom dijelu zemljine kugle i dočarava prirodne fenomene Sjevera, između ostalog izvrsno dočarava i auroru borealis (ulaznica uz doplatu). Za nešto starije preporučujemo odlazak na poludnevnu (trajanje 4 sata, doplata) „Arktičku avanturu“ koja će započeti posjetom farmi haskija i vožnjom (1 km, cca. 5-7 minuta) saonicama koje vuku haskiji. Saonice vuče od 4 do 5 haskija koji će vam ponuditi istinski uzbudljivu perspektivu za otkrivanje idiličnog krajolika. Arktička avantura nastavit će se posjetom farmi jelena, gdje će vam predstaviti njihov način života te vas naučiti ponešto o uzgoju sjevernih jelena. Za kraj ćete se još odvesti jelenskom zapregom (600 m) i svečano prijeći polarni krug. Za one avanturističkog duha preporučamo izlet motornim saonicama (doplata) u srce laponske prirode! Taj zaista posebni safari (5-15 km) vodit će vas po putevima zamrznutih rijeka, zasnježenih šuma, dolina i brda, s kojih će vam se otvarati prekrasni vidici. Izlet traje dva sata tijekom kojega ćete dobiti zimsku opremu i toplo piće s keksima. Povratak u hotel u kasnim večernjim satima.

 

3. dan: ROVANIEMI – (fakultativni izlet SELO DJEDA MRAZA) – LJUBLJANA – ZAGREB  

Nastavak s polarnim doživljajima. Predlažemo odlazak na haski safari „Thrill of Speed“ u dužini od 10 km ili pecanje na zaleđenom jezeru. U poslijepodnevnim satima vožnja do linije sjevernog polarnog kruga gdje je uređeno čuveno selo Djeda Mraza. Moći ćete posjetiti Djeda Mraza u njegovom uredu, s njim pročavrljati i povjeriti mu svoje želje. Zaustavit ćete se u poštanskom uredu u kojem su pohranjena pisma sa željama iz cijelog svijeta. Slobodno vrijeme za pisanje božićnih čestitki, za kupovinu u trgovinama ukrašenim u božićnom stilu, i sl. Unutar parka Djeda Mraza možete posjetiti Školu vilenjaka, otkriti tajanstveni Bubanj Želja, uživati u vožnji sanjkama, posjetiti očaravajuće kraljevstvo Ledene princeze i uživati u ostalim sadržajima. U ranim večernjim satima slijedi transfer do zračne luke i let izravnim charter zrakoplovom prema Ljubljani. Po dolasku, slijedi organizirani prijevoz do Zagreba.

 


REDOVNA CIJENA

 

 

Cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi (min. 45 putnika):……………………….4.995 kn

Cijena za dijete do 12 godina na osnovnom krevetu:…………………………..4.245 kn

Cijena za djecu do 12 godina na dodatnom krevetu:……………………………3.495 kn

 

Obvezna doplata za pristojbe zračnih luka: 995 kn

 

Cijena uključuje:

- autobusni prijevoz Zagreb – Ljubljana – Zagreb

- zrakoplovni prijevoz posebnim zrakoplovom Ljubljana - Rovaniemi – Ljubljana

- transfere na destinaciji prema programu

- dva noćenja s doručkom u hotelu 3/4*

- obilazak sela Djeda Mraza

- pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku (za min. prijavljenih 25 putnika)*

- organizaciju putovanja

*u slučaju da se prijavi manje od 25 putnika, pratitelj putovanja je na slovenskom jeziku

 

Cijena ne uključuje:

- pristojbe zračnih luka 995 kn

- doplatu za jednokrevetnu sobu 1.390 kn (na upit)

- ulaznice za lokalitete koji nisu navedeni kao uključeni

- putno zdravstveno osiguranje

- fakultativne sadržaje

- troškove osobnih narudžbi

 

 

FAKULTATIVNI IZLETI I DOPLATE (isključivo kod prijave, nije moguće plaćanje na licu mjesta):

  • 2 VEČERE U HOTELU: odrasli 640 kn, djeca do 12 god 445 kn.
  • IZLET U ZOOLOŠKI VRT RANUA S ULAZNICOM: odrasli 480 kn, djeca do 12 god 370 kn (min. 15 putnika)
  • PECANJE NA ZALEĐENOM JEZERU: odrasli 870 kn, djeca do 12 god 710 kn
  • ARKTIČKA AVANTURA: odrasli 1.490 kn, djeca do 12 god 1.260 kn
  • VOŽNJA MOTORNIM SAONICAMA: odrasli 790 kn, djeca do 12 god 670 kn (u cijenu uključena vožnja saonicama cca 2 h i topli napitak; *min prijava dvije osobe
  • IZLET AURORA BOREALIS*: 690 kn (u cijenu uključena vožnja do obližnje šume i odlazak pješice u potragu, topli napitak i snack, ovaj izlet ne preporučujemo djeci*)

                *izlet je organiziran u kasno večernjim satima i ne preporuča se djeci koja će biti previše umorna. Polarno svijetlo se pojavljuje samo u slučaju lijepog vremena, stoga nismo u mogućnosti garantirati da ćemo ga na izletu i vidjeti. Međutim, večernji izlet u šumu i doživljaj noći uz otvoreno ognjište predstavlja nezaboravan doživljaj.

 

Moguće doplate na licu mjesta:

·       ulaznica za Santa Park i prijevoz do parka odrasli 45 €, djeca do 12 god 35 €;

·       ulaznica za Arktikum 12 € odrasli, djeca 7-15 godina 5 €.

 

VAŽNO: Izleti se plaćaju prilikom rezervacije, jer postoji mogućnost da uplate na licu mjesta neće biti moguće Broj dvokrevetnih soba s jednim ili dva dodatna kreveta je ograničen, sobe su na upit. U cijenu svih aktivnosti u prirodi (haski safari, vožnja s motornim saonicama i jelenjom zapregom) je uključena topla odjeća koju ćete dobiti prije željenih aktivnosti.

 

 

 

KORISNE INFORMACIJE:

 

FINSKA/LAPONIJA

Temperatura zraka: prosječna temperatura u Helsinkiju –2 c°, u Rovaniemiju –10 c°

Vremenska razlika: +1 sat u odnosu na hrvatsku

Novac: euro

Jezik: finski, švedski, koristi se engleski

Voda: preporučujemo flaširanu vodu

Struja / GSM: 220 v / gsm roaming - VIPnet , T-Mobile, Tele 2

Hrana i piće: specijaliteti od svježe ribe (losos, haringe), Hranjive juhe, gulaš i složenci, jela od mesa sobova, gljive, deserti sa šumskim voćem; jako domaće pivo, likeri od šumskog voća, jaka alkoholna pića

Odjeća: topla, slojevita, sportska odjeća, tople čarape, šal, rukavice, jakne, udobna obuća, čizme

Shopping: dizajnirani predmeti, odjeća od vune, suveniri

 

ROVANIEMI

Selo Djeda Mraza je zabavni park 8 kilometara udaljen od Rovaniemia, podno planine Korvatunturi, čije ime, prevedeno s finskog, znači Ušata planina. Planina izgledom podsjeća na dva velika uha, tako da je bilo lako ispresti legendu o tome kako je ovo gorje čarobno jer Djed Mraz ovdje može čuti želje djece iz cijeloga svijeta a ovdje su i tajne radionice u kojima vilenjaci izradjuju igračke za Božić.

Najveća atrakcija u Selu je naravno upoznavanje Djeda i šaptanje želja na njegovo uho a godišnje ga posjeti oko 500.000 turista. Osim Djeda, njegovih pomoćnika i sobova u selu Djeda Mraza živi i djeluje i Baka Mraz.

U sklopu Sela Djeda Mraza dostupne su sljedeće aktivnosti:

Ured Djeda Mraza - Djed Mraz vas svakodnevno čeka u svom uredu kako biste mu šapnuli želju u uho!

Glavni poštanski ured Djeda Mraza - ovdje se obrađuju tisuće pisama iz cijeloga svijeta i na svako se odgovara. Razveselite rodbinu i prijatelje slanjem pisma Djeda Mraza, otisnuta ručno i s originalnim poštanskim žigom Poštanskog ureda Djeda Mraza. Pismo će stići na vijeme, pred Božić.

Djedova adresa: Santa Claus, Santa Claus Main Post Office, FI-96930 Arctic Circle

Božićna izložba - u Božićnoj kući, jedinstvena i nostalgična Božićna izložba predstavlja prikaz božićnih običaja i tradicija u različitim dijelovima svijeta.

Santa Park - niz podzemnih spilja i tunela gdje se izrrađuju Božićni pokloni

Suvenirnica - rukotvorine, laponska hrana, finski suveniri, tekstil, odjeća i igračke proizvedene od strane lokalnih poduzeća.

Husky Park - vožnja saonicama koje vuku haskiji u zimskim, a posjeta husky parku u ljetnim mjesecima.

Snowmobile Park - safari motornim saonicama i posebni programi za djecu

Reindeer Sleigh ride - vožnja saonicama sa sobovima

Farma sobova - nezaboravno iskustvo na farmi sobova, laponski obredi, laponska jela.

 

NAPOMENE:

Opći i posebni uvjeti te upute za turističke aranžmane  sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Vašim potpisom ugovora iskazujete da ste suglasni s navedenim uvjetima. Prema zakonskim propisima u slučaju da za putovanje ne bude prijavljen dovoljan broj putnika, organizator putovanja pridržava pravo otkazivanja putovanja o čemu će obavijestiti putnike najkasnije 5 dana prije početka putovanja i ovisno o raspoloživosti kapaciteta ponuditi nove uvjete putovanja ili novo putovanje. Organizator putovanja pridržava pravo izmjene cijene ukoliko dođe do promjene tečaja za više od 1,5 % u odnosu na tečaj na dan izrade programa te ukoliko bi došlo do promjene cijene prijevoznika ili hotelijera. Red letenja za izvanredne (charter) letove podložan je promjeni. Palma d.o.o. zadržava pravo izmjene redoslijeda itinerera putovanja ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplova i radnim vremenima mjesta koja se posjećuju. Iznos pristojba zračnih luka koje se obavezno plaćaju prilikom rezervacije aranžmana je promjenjiv do dana izdavanja zrakoplovnih karata. Putnici će dobiti obavijest o točnom redu letenja u putničkoj agenciji najkasnije unutar 3 dana prije puta. U hotelima s all inclusive uslugom početak usluge ovisi o itinereru zrakoplova. Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje, a može biti različita u odnosu na kategorizaciju u drugim zemljama. Svim putnicima koji nisu državljani Hrvatske i nemaju hrvatske putne dokumente preporučamo da se prije uplate aranžmana osobno informiraju o zemlji u koju putuju i uvjetima koje je potrebno ispuniti za putovanje u tu zemlju imajući u vidu različitost propisa koji vrijede za državljane pojedinih zemalja. Palma može uputiti putnika na izvor informacija ali niti na koji način ne preuzima odgovornost za posljedice koje bi uslijed nepoštivanja tih propisa mogle proisteći za samog putnika. Neispravni putni dokumenti ili neodobravanje vize (za zemlje gdje je potrebna), koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju Palmu te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja Palma d.o.o. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske, www.mvep.hr. Podaci sadržani u ovom materijalu obvezuju organizatora putovanja koji pridržava pravo njihove izmjene i u tom slučaju mjerodavno je ono što su stranke ugovorile prilikom sklapanje Ugovora o organiziranju putovanja. Šifra aranžmana: PLMT2018

Za ovo putovanje vrijede Opći uvjeti putovanja