EGIPAT - KRSTARENJE NILOM I KAIRO

Termini putovanja: 11.10.


Vrijednost više:

UKLJUČEN UNUTARNJI LET ASUAN - KAIRO, POSJET EGIPATSKOM MUZEJU I ULAZNICE!

ODLIČAN RED LETENJA

SMJEŠTAJ U HOTELU I BRODU 5*

Termini

Polazak
Povratak
Cijena
Upit
Dolazak
11.10.2024.
Odlazak
19.10.2024.
Cijena
GarantiranoFM
1790.00€
1865.00€

Program putovanja:

 

1. dan 11.10.2024./PETAK   ZAGREB - ISTANBUL

Sastanak putnika s pratiteljem putovanja u zračnoj luci Franje Tuđmana u Zagrebu dva sata prije leta. Prijava na večernji let za Istanbul. Po slijetanju prijavljujemo se na let za Hurghadu.

 

2. dan 12.10.2024./SUBOTA   ISTANBUL - HURGHADA - LUKSOR/UKRCAJ NA BROD NA NILU

Ukrcaj i let za Hurghadu. Po slijetanju, preuzimanje prtljage, obavljanje viznih graničnih i carinskih formalnosti te prijevoz do Luksora. Upoznavanje Egipta započeti ćemo razgledima na istočnoj obali Nila gdje ćemo posjetiti hramove u Karnaku i Luksoru. Luksor je jedno od najdragocjenijih nasljeđa Egipta kada je u pitanju egipatska drevna civilizacija, s ogromnim brojem nevjerojatnih drevnih spomenika posvećenih bogovima Amonu, Mutu i Khonsu, a u Karnaku se nalazi kompleks sastavljen od brojnih hramova, kapelica i drugih drevnih građevina. Ukrcaj na brod. Ručak i slobodno vrijeme za odmor od puta. Večera i noćenje.

 

3. dan 13.10.2024./NEDJELJA KRSTARENJE NILOM - LUKSOR - DOLINA KRALJEVA, DEIR EL BAHARA - ENA - EDFU

Doručak na brodu.  Danas ćemo posjetiti znamenitosti zapadne obale Nila.  
Prva na redu je Dolina Kraljeva - groblje faraona Novog kraljevstva starog Egipta (16.–11. stoljeće p.n.e.) gdje su otkrivene čak 63 grobnice, od kojih je najpoznatija Tutankamonova, koju je britanski arheolog Howard Carter 1922. godine pronašao gotovo netaknutu nakon više od tri tisuće godina.
Zatim krećemo na razgled terasastog hrama kraljice Hatšepsut u Deir El-Bahari, koji se smatra remek-djelom drevne arhitekture, a koji je potpunosti iskopan između 1893. i 1906. tijekom ekspedicije Fonda za istraživanje Egipta. Razgledat ćemo  Memnonove kolose, okrenute Nilu i izlazećem suncu koji su stajali na ulazu u hram Amenofisa III. Povratak na brod te plovidba preko riječne rampe u Esni. Ručak na brodu. Plovidba do Edfu. Večera i noćenje.

 

4. dan 14.10.2024./PONEDJELJAK    KRSTARENJE NILOM - EDFU - KOM-OMBO - ASUAN

Doručak na brodu. Posjet i razgled Hrama boga Horusa u Edfu, najočuvanijeg egipatskog hrama sagrađenog u doba Kleoptare, zadnje vladarice Egipta. Ispred hrama nalazi se veličanstvena statua sokola s duplom krunom, od crnog granita, koji predstavlja boga Horusa. Zidovi hrama ukrašeni su prikazima žrtvovanja, nizovima mitoloških scena, prikazima izgradnje hrama i raznim uklesanim crtežima kojima je iskazana duboka odanost i obožavanje bogova.  Ručak na brodu za vrijeme plovidbe do Kom-Ombo. Po dolasku razgled dvostrukog simetričnog hrama posvećenog bogu Sobeku s krokodilskom glavom i bogu Horusu sa sokolovom glavom. U hramu se nalazi egipatski kalendar tj raspored darova bogovima prema sezonama i nekoliko dobro očuvanih mumija krokodila. Za razliku od ostalih, uz prethodnu dozvolu svećenstva, u ovaj hram dozvoljen je bio ulaz i običnim smrtnicim kako bi se molili bogovima. Plovidba prema Asuanu. Večera i noćenje na brodu.

 

5. dan: 15.10.2024./UTORAK - KRSTARENJE NILOM, ASUAN / FAKULTATIVNI IZLET U ABU SIMBEL - FAKULTATIVNI IZLET U NUBIJSKO SELO ili slobodno vrijeme

Doručak na brodu ili na izletu.  Mogućnost ranojutarnjeg fakultativnog izleta do hramova Abu Simbel. 
Opis izleta: Rano ujutro sastanak grupe s lokalnim vodičem te polazak klimatiziranim autobusom do Abu Simbela. Vožnja od Asuana do Abu Simbela u jednom smjeru traje oko 3,5 sata. Dva hrama Abu Simbela, sa svojim jedinstvenim stilom, smatraju se remek-djelima starog Egipta. Oni odražavaju slavu i veličinu novog Kraljevstva. Suradnjom egipatske vlade i UNESCO-a ovi hramovi spašeni su od  poplave. Hram Ramsesa II bio je posvećen četirima univerzalnim bogovima Ptahu, Re-Her-Akhteyu, Amun-Reu i samom Ramsesu II. Veliki hram Abu Simbel također se naziva Sunčev hram Ramzesa II. Hram kraljice Nefertari naziva se i Hram Hator, koja je bila žena boga Sunca, tako da na simboličan način, dva hrama, onaj Ramzesa II i onaj Nefertari, povezuju Ramzesa II, Nefertari, Hator i Bog Sunca zajedno kao cjelina. Kasnije ćete biti otpraćeni natrag iz Abu Simbela do vašeg broda u Asuanu.
Ručak na brodu.  Poslijepodne mogućnost fakultativnog izleta u Nubijsko selo.
Opis izleta: Sastanak putnika s lokalnim vodičem. Ukrcaj i plovidba motornim čamcem do nubijskog sela koje se nalazi na zapadnoj obali rijeke Nil u Asuanu, nasuprot otoka Soheil i blizu Asuanske brane koja prolazi pored prva katarakta u Asuanu, ova fantastična tura do nubijskog sela omogućuje vam da upoznate nubijsku obitelj i dotaknete se te da naučite o njihovom jednostavnom načinu života, kulturi i tradiciji. 
Povratak na brod. Večera.

 

6. dan 16.10.2024./SRIJEDA - KRSTARENJE NILOM - ASUAN- LET ASUAN-KAIRO

Nakon doručka na brodu slijedi iskrcaj.  U sklopu razgleda Asuana posjetit ćemo Hram Philae - otočni hramski kompleks u akumulacijskom jezeru Asuanske niske brane i Asuansku visoku branu. Brana na Nilu, visoka 111 metara sadrži 18 puta veću količinu materijala od one koja se koristila u Velikoj piramidi, a dovršena je 1970. godine. Slobodno vrijeme. Slijedi transfer do zračne luke u Asuanu iz koje ćemo unutarnjim letom krenuti za Kairo. Po slijetanju, preuzimanju prtljage uputit ćemo se prema hotelu. Večera u vlastitom aranžmanu. Noćenje.

 

7. dan 17.10.2024./ČETVRTAK - KAIRO I GIZA

Doručak u hotelu. Krećemo na razgled najčuvenijih simbola Egipta - tri veličanstvene piramide i sfinge u Gizi. Najpoznatija piramida je Keopsova, sagrađena oko 2500 g pne,  složena od oko 2 miliona kamenih blokova, zapanjujućih proporcija (danas visoka 138,8 m, a široka 230 m). Nešto manjih dimenzija, ali jednako veličanstvena je Kefrenova piramida, dok je treća Mikeronova piramida manja s mnogo većim kamenim blokovima manje savršeno obrađene površine.  Velika Sfinga,  postavljena kao čuvar piramida je kip mitološkog bića s tjelom lava i glavom čovjeka, sagrađena u isto vrijeme kada i piramide.
Nakon toga posjetiti ćemo Egipatski muzej, jedan od najboljih svjetskih muzeja, u kojem je među više od 120 000 drevnih egipatskih eksponata iz egipatske povijesti, moguće razgledati i 27 kraljevskih mumija iz faraonskog doba. Ručak u jednom od lokalnih restorana. Povratak u hotel. Večera u vlastitom aranžmanu. Povratak u hotel. Noćenje.

 

8. dan 18.10.2024./PETAK  KAIRO

Doručak u hotelu. Nakon odjave iz hotela krećemo u razgled Kaira.  Prvo ćemo razgledati područje islamskog Kaira a zatim krećemo prema Koptskom djelu kako bismo posjetili Viseću crkvu Sv. Barbare.  Crkvu sv.Barbare zovu Viseća crkva jer je podignuta iznad ruševina rimske tvrđave, na trupcma palmi i slojevima kamenja koji služe kao temelj. To je jedinstvena crkva s drvenim krovom u obliku Noine arke. Zatim ćemo razgledati Crkvu Abu Serga, jednu od najstarijih crkava u gradu, koja datira iz 5. stoljeća. Posjetit ćemo bazar Khan El Khalili, dom mnogim egipatskim obrtnicima i radionicama koje se bave proizvodnjom tradicionalnih zanata i suvenira. Ručak u lokalnom restoranu. Nakon ručka slobodno vrijeme u Kairu. U kasnim večernjim satima polazak prema zračnoj luci.

 

9. dan 19.10.2024./SUBOTA  KAIRO - ISTANBUL - ZAGREB

Prijava na povratni let za Istanbul s presjedanjem za Zagreb. Po slijetanju u Zagreb kraj programa.


 

 

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb - Hurghada, te na povratku Kairo - Zagreb s presjedanjima u Istanbulu
 • zrakoplovne pristojbe
 • 4 noćenja na riječnom brodu 5* na rijeci Nil, na bazi punog pansiona
 • 2 noćenja u hotelu kategorije 5* u Kairu, na temelju usluge noćenje s doručkom
 • unutarnji let Asuan - Kairo
 • uključene ulaznice za sve lokacije navedene u aranžmanu
 • prijevoz klimatiziranim autobusom prema programu
 • lokalni vodič na engleskom jeziku
 • voditelj putovanja na hrvatskom jeziku tijekom cijelog putovanja
 • osiguranje jamčevine i osiguranje od odgovornosti
 • organizaciju u pripremu putovanja
   

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • doplata za jednokrevetnu sobu/kabinu 635 EUR po osobi (obavezna doplata ako osoba putuje sama)
 • moguća doplata za polupansion u Kairu (2 večere) 90 EUR po osobi
 • osobne troškove, pića, te ostalo što nije navedeno pod „cijena aranžmana uključuje“
 • napojnice vozačima i vodiču
 • zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja (preporučamo)
 • fakultativne izlete

 

DOPLATE I POPUSTI:

Obavezne doplate na putovanju:

 • troškovi ulazne egipatske vize 25 USD po osobi- ishodi se u egipatskoj zračnoj luci po slijetanju.
 • napojnice za vozače, lokalne vodiče i nosače prtljage - 60 USD po osobi , plaćanje na licu mjesta
 • Popusti na osnovnu cijenu aranžmana:
 • popust za dijete mlađe od 12 godina na trećem ležaju u sobi/kabini 500 EUR
 • popust za dijete mlađe od 5 godina bez ležaja u sobi s roditeljima 800 EUR
 • popust za dijete mlađe od 2 godine - na upit

FAKULTATIVNI IZLETI (OBAVEZNA prijava prilikom uplate aranžmana, uplata na licu mjesta u dolarima):

 • ABU SIMBEL doplata 140 USD / cca 129 EUR (minimalni broj prijavljenih 10 putnika)
 • NUBIJSKO SELO doplata 55 USD / cca 50 EUR (minimalni broj prijavljenih 10 putnika)
 • VAŽNA NAPOMENA: Viza, napojnice i  izleti plaćaju se na putovanju isključivo u USD, koji moraju biti izdani nakon 2006.g.

 

INFORMACIJE:

Informacije o letu:

 

PREDVIĐENI RED LETENJA:

 

11.10.2024 TK 1056 ZAGREB 20:30 ISTANBUL 23:45
12.10.2024 TK 702 ISTANBUL 02:05 HURGADA 03:50
19.10.2024 TK 693 KAIRO 03:25 ISTANBUL 06:45
19.10.2024 TK 1057 ISTANBUL 11:55 ZAGREB 13:00

 

 

PRIJEVOZNIK: Turkish Airlines

Prtljaga: uključeno je 2 komada predane prtljage do ukupno 23 kg + 1 komad ručne prtljage do 8 kg     

Napomena: zrakoplovna kompanija zadržava pravo promjene vremena leta.

 

VAŽNE INFORMACIJE:

 • Molimo informirajte se o preporukama za putovanja i upozorenja za EGIPAT na službenim stranicama MVEP-a.
 • Završnu obavijest dostavljamo Vam e-mailom najkasnije 48 sati prije putovanja – to je završni dokument u kojem se nalaze sve bitne informacije poput točnih vremena i mjesta polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, imena hotela i sl.
 • Eventualne doplate za izlete i ulaznice plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje, osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.
 • Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa ili promjenu iznosa zrakoplovnih pristojbi. Agencija ima pravo promjene redoslijeda programa.

 

GRANIČNE, VIZNE I ZDRAVSTVENE FORMALNOSTI:

Putnicima s hrvatskim državljanstvom putovnica mora vrijediti minimalno 6 mjeseci od datuma ulaska u Egipat i imati 2 prazne stranice za vizu. Putnici iz drugih država obavezni su sami kontaktirati veleposlanstvo i sakupiti informacije o potrebi vize za Egipat, potrebnoj dokumentaciji za ishođenje te se pridržavati tih uputa te na put krenuti s potrebnom dokumentacijom.

Cijepljenje: nije potrebno

 

KORISNE INFORMACIJE:

Kategorizacija hotela je lokalna te se može razlikovati odnosu na europsku.

Službeno ime: Arapska Republika Egipat

Glavni grad: Kairo

Broj stanovnika: oko 100 milijuna

Službeni jezik: arapski

Većinska religija: islam

Vremenska razlika u odnosu na RH: +1 sat

Službena valuta: egipatska funta/EGP. Tečaj 100 EGP = cca 3 EUR

U većini hotela moguće je zamjeniti valute.

U mnogim trgovinama, restoranima i hotelima primaju većinu kreditnih kartica (Master Card, Visa, Dinners Club, American Express).

Savjetujemo da preostale funte promjenite u eure pri kraju boravka u hotelu, jer ih u Hrvatskoj nije moguće zamijeniti.

Napon struje: 220V

Pozivni broj zemlje: +20

Klima: suptropska pustinjska klima, na sjeveru zemlje mediteranska. Kiše su vrlo rijetke, uglavnom u obliku kratkotrajnih pljuskova. Od ožujka do lipnja mogu puhati vrući vjetrovi.

 

UPLATE I REZERVACIJE:

 • Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti minimun 40% ukupnog iznosa, a ostatak najkasnije minimum 31 dan  prije početka putovanja.
 • Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Preporučamo uplatu paketa osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju.
 • U slučaju uplate na račun ljubazno molimo da nam OBAVEZNO pošaljete kopiju uplate ili ukoliko Vam je to nezgodno, barem da nas o uplati obavijestite mailom kako bismo je evidentirali te Vam poslali Ugovor za putovanje i račun.
 • Dok ne dobijete Ugovor za putovanje, Vaša rezervacija nije potvrđena! Prilikom uplate aranžmana, uplatitelj je dužan agenciji dostaviti točna imena, prezimena (onako kako je navedeno u putovnicama), datume rođenja, brojeve putovnica te datume valjanosti putovnica svih putnika. Potom 48 sati prije putovanja završno pismo.
 • Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 5 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija dužna je obavijestiti putnika o otkazu putovanja.

 

MOGUĆNOSTI PLAĆANJA:

 • gotovina, internet bankarstvo
 • kreditne kartice:  Diners, Maestro, Visa, Mastercard

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Sukladno ZPUT-u Agencija je s osiguravajućim društvom UNIQA osiguranje d.d. Zagreb temeljem Ugovora o osiguranju od dana 14.09.2023. ugovorila: osiguranje jamčevine za slučaj nesolventnosti koje omogućava Ugovaratelju/Putniku neposredno ostvarivanje prava iz jamčevine od osiguravajućeg društva pod brojem police 45-7002936394 te osiguranje od odgovornosti za štetu koju Agencija prouzroči Putniku neispunjenjem, djelomičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obveza iz Ugovora pod brojem police 11-7002936569. U slučaju nastanka osiguranog slučaja Ugovaratelj/Putnik je dužan na najbrži način kontaktirati osiguravatelja UNIQA osiguranje d.d. Zagreb. Ovo vrijedi kao potvrda o osiguranju za slučaj stečaja ili platne nemogućnosti Agencije i osiguranju od odgovornosti za štetu.

 

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, www.mvp.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Šifra aranžmana:MZ2024

BROJ PUTNIKA:

Minimalni broj: 18
Maksimalni broj: 24