JAPAN VELIKA TURA - 12 DANA

Termini putovanja: 21.10.

Putovanje Japan - velika tura 12 dana avionom 21.10.-01.11.2024.
GARANTIRANI POLAZAK

Termini

Polazak
Povratak
Cijena
Upit
Dolazak
21.10.2024.
Odlazak
21.10.2024.
Cijena
Garantirano4800.00€

PROGRAM PUTOVANJA:

 

1. dan: ZAGREB – DOHA, 21.10.2024.
Sastanak putnika u zračnoj luci u Zagrebu dva sata prije leta. Prijava na let. Polijetanje zrakoplova Qatar Airways za Dohu u 16:30 sati. Obrok na letu. Dolazak u Dohu u 22:50 sati po lokalnom vremenu. Let traje 6 sati.

2. dan: DOHA  – Kansai International Airport Osaka - OSAKA, 22.10.2024.
Prijava na let za Osaku. Polet aviona iz Dohe u 01:20. Noćni let s obrocima na letu. Let traje oko 11 sati i 30 minuta. Dolazak u zračnu luku Kansai International predviđen je u 16:30 sati. Nakon carinskih formalnosti sastanak s predstavnikom lokalnog agenta i odlazak u hotel. Smještaj. Noćenje.

 

3. dan: OSAKA, 23.10.2024.
Doručak. Razgled započinjemo s Osaka dvorcem (ulaznica u cijeni), koji je u kasnom 16. stoljeću sagradio Toyotomi Hideyoshi, moćni ratnik i državnik koji je odigrao ključnu ulogu u ujedinjenju Japana. Dvorac je trebao služiti kao sjedište vlade Toyotomi i bio je najveći dvorac u Japanu u to vrijeme. Glavna kula dvorca, visoka pet katova, okružena je kamenim zidovima i opkopima, a pristupa joj se kroz niz vrata i mostova. Toranj sadrži niz izložaka koji pričaju priču o povijesti dvorca i životu Toyotomija Hideyoshija. Osim glavne kule, dvorac Osaka također ima niz drugih zgrada i građevina, uključujući vrata Otemon, glavni ulaz u dvorac i palaču Hommaru, manju palaču koja se koristila za službene ceremonije. Dvorac je okružen prekrasnim vrtovima koji su posebno lijepi u proljeće kada cvjetaju trešnje. Nakon obilaska dvorca slobodno vrijeme za ručak. Nastavljamo prema Umeda Sky Buildingu (photo stop). Slobodno vrijeme možete provesti u Umeda shopping ili Dotombori, ulicama poznatima po restoranima i trgovinama. Povratak u hotel. Noćenje.

 

4. dan: OSAKA – NARA – KYOTO, 24.10.2024.
Doručak. Odjava iz hotela. Odlazak prema Nari. Posjet Todai-ji hramu (ulaznica u cijeni) poznatom po velikom brončanom kipu Bude i masivnoj drvenoj glavnoj dvorani, Daibutsuden. Dvorana hrama najveća je drvena građevina na svijetu i nacionalno je blago Japana. Odlazak prema Nara parku (ulaznica u cijeni), domu stotinama jelena koji slobodno lutaju, a koji se u Japanu smatraju svetima i grad ih štiti. Jeleni u parku Nara popularna su atrakcija, a posjetitelji mogu kupiti krekere da ih nahrane. Jeleni su poznati kao prijateljski nastrojeni i često prilaze posjetiteljima u potrazi za hranom. Park Nara popularno je turističko odredište, a posebno je prometno tijekom sezone cvata trešanja u proljeće. Slobodno vrijeme za ručak. Vožnja prema Kyotu, gradu u središnjem Japanu s bogatom kulturnom i povijesnom baštinom. Bio je glavni grad Japana više od tisuću godina i dom je mnogih hramova, svetišta i drugih znamenitosti koje odražavaju dugu povijest grada. Po dolasku posjetit ćemo četvrt Gion. Odlazak u hotel. Smještaj. Noćenje.

 

5. dan: KYOTO, 25.10.2024.
Doručak. Prvo ćemo posjetiti Arashiyama Bamboo, glavnu znamenitost Kyota. Stajati usred visokih stabljika bambusa oduševit će vas na prvi pogled. Ako brzo hodate možete za sat vremena proći cijeli dio, a za sporije, trebat će do kraja i tri sata. Nastavljamo prema Kinkakuji (ulaznica uključena) ili Zlatnom paviljonu, točnije hramu, čija su gornja dva kata prekrivena zlatnim listićima. Prvi kat je izgrađen od prirodnog drva i žbuke. Slobodno vrijeme za ručak. Posjet i svetištu
Kiyomizu-dera (ulaznica uključena) koji je jedan od najpoznatijih i najslikovitijih hramova u Kyotu. Poznato je po svojoj drvenoj verandi s koje se pruža prostran pogled na Kyoto. Kiyomizu-dera znači "Hram čiste vode" i mjesto je UNESCO-ve svjetske baštine. Šetnja ulicama Sannenzaka Ninenzaka, japanske tradicionalne ulice smještene u povijesnoj četvrti Higashiyama u istočnom Kyotu. Popločane pješačke uličice povezuju hramove četvrti, a restorani i suvenirnice nižu se uz njihove velike kamene stepenice. Također je idealno mjesto za susret s Japancima odjevenim u kimono ili yukatu. Povratak u hotel. Noćenje.

 

6. dan: KYOTO – KOBE – HIROŠIMA, 26.10.2024.
Doručak. Vožnja prema Kobeu i prekrasnom botaničkom vrtu (ulaznica u cijeni). Biljni vrtovi Kobe Nunobiki, najveći su japanski vrtovi s oko 75 000 biljaka i cvijeća koje cvjeta tijekom cijele godine. Postoji 12 prostranih vrtova prema različitim temama. Slikoviti puteljci rade cvjetne gredice koje se naslanjanju na obronke brda, preplavljeni bojom i mirisom određenog godišnjeg doba. Kraće slobodno vrijeme u Kobe Chinatownu. Nastavljamo prema Hirošimi. Smještaj u hotel. Noćenje.

 

7. dan: HIROŠIMA, 27.10.2024.
Doručak. Posjet Atomic Bomb domu (ulaznice uključene u cijenu) i Memorijalnom muzeju mira, smještenom u Memorijalnom parku mira. Posvećen dokumentiranju atomskog bombardiranja Hirošime u Drugom svjetskom ratu, muzej je osnovan u kolovozu 1955. godine s Memorijalnom dvoranom mira u Hirošimi. Nastavljamo  na izlet brodom do Miyaji otoka. Šest kilometara od grada Hirošime, Miyajima je sveto mjesto šintoizma i budizma. Prekriven drevnim šumama, Misen San je najviši vrh na otoku, na 530 m nadmorske visine. Miyajima je glavni hram Itsukushima svetišta (uključena ulaznica), prvi puta izgrađen 593. godine a kasnije dorađen do današnje veličine, nacionalno blago Japana. Slobodno vrijeme. Povratak brodom u Hirošimu. Po želji odlazak u hotel. Noćenje.

 

8. dan: HIROŠIMA – TOKIO, 28.10.2024.
Doručak. Odjava iz hotela. Odlazak prema željezničkoj stanici te ukrcaj na vlak za Tokio. 804 km ćemo se voziti brzim vlakom svega četiri sata. Po dolasku u Tokio proći ćemo kroz najprometniji kvart Shibuya, najveći u Tokiju, a koji s Yokohamom, Kawasakijem, Chibom i Saitamom čini područje preko 35 milijuna stanovnika. U 30 minuta svakoga dana kroz istoimeno raskrižje Shibuya prođe više od 40 000 ljudi. Kvart koji nikad ne spava poznat je i po brončanom psu pod imenom Hachiko, koji je na ovom mjestu čekao svog vlasnika 10 godina i što je znak simbola odanosti u Japanu. Nastavljamo prema Shibuya Scramble trgu, na kojem se nalazi novi neboder s prekrasnim pogledom na grad. Odlazak u hotel. Smještaj. Noćenje.

 

9. dan: TOKIO, 29.10.2024.
Doručak. Odlazak na City tour Tokio. Prvo ćemo posjetiti četvrt Asakusa, u kojoj se nalazi jedna od najpopularnijih gradskih turističkih atrakcija, budistički hram Asakusa, poznat i kao Senso-ji. Hram je osnovan u 7. stoljeću i ima dugu povijest kulturnog i duhovnog značaja u Japanu. Posvećen je bodhisattvi Kannonu, za kojeg se vjeruje da donosi mir i blagostanje. Osim samog hrama, područje Asakusa također je dom nizu drugih atrakcija, kao što su svetište Asakusa, trgovačka ulica Nakamise i rijeka Sumida. Proći ćemo i kraj Carske palače s prekrasnim parkovima iz 17. stoljeća, koji su otvoreni za javnost samo dva puta godišnje. Pauza za okrepu. Nastavljamo prema najvišem tornju u Japanu - Tokyo Skytree, visokom 634 metra (ulaznica u cijeni). Kaligrafija (u cijeni aranžmana). Proći ćemo i kraj Ginze, tzv. japanski Times Square, samo puno stariji, meka za shopping i uživanje u čaju, pogotovo vikendom kada je zatvoren za promet. Do Odaibe, futurističkog umjetnog otoka doći ćemo prelaskom preko Duginog mosta ili Rainbow bridgea, koji je dobio naziv po svjetlima tijekom noći. Slobodno vrijeme u Odaibi. Povratak u hotel. Noćenje.

 

10. dan: TOKIO – MT FUJI - TOKIO, 30.10.2024.
Doručak. Odlazak prema Oshino Hakkai, malom selu, smještenom u podnožju planine Fuji, odakle se pruža prekrasan pogled na planinu (u cijeni aranžmana). Šetnja i slobodno vrijeme. Slijedi vožnja panoramskom žičarom (Mt. Fuji Panoramic Rope way) do vidikovca (u cijeni aranžmana). S vidikovca koji se nalazi na više od 1000 metara nv, pruža se panoramski pogled na jezero i planinu Fuji. Slobodno vrijeme i shopping u Gotema Premium Outletu. Povratak u Tokio. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje.

 

11. dan: TOKIO – ZRAČNA LUKA HANEDA TOKIO, 31.10.2024.
Doručak. Odjava iz hotela. Slobodno jutro. Slobodan dan u Tokiju možete iskoristiti za posjet Tokyo National Museum u Uenou ili Tokyo Metropolitan Art Museum u Uenou. Ili obiđite "električnu četvrt", Akihabara, raj za ljubitelje tehnologije, animea i mangi. Tu su i brojni trgovci elektronikom, trgovine anime figurama i kafići s temama. A za ručak predlažemo najveći riblji market u Tokiju, Tsukiji, gdje možete kušati svježe sushi i sashimi. Oko 20 sati odlazak u zračnu luku Haneda. Prijava na let Qatar Airways za Dohu. Polet aviona u 23:55.

 

12. dan: DOHA – ZAGREB, 01.11.2024.
Dolazak u Dohu u 06:50 sati. Prijava na let za Zagreb u 09:10 sati. Dolazak u Zagreb u 13:15 sati.


 

Rok za prijavu: 7 dana prije puta ili dok ima mjesta
Minimalan broj putnika: 20 / Maksimalan broj putnika: 31

 

Informacije o avio prijevozniku: Qatar Airways  
QR 218  21OCT  ZAG 16:30  DOH 22:50  
QR 802  22OCT  DOH 01:20 KIX 16:30  
QR 813  31OCT  HND 23:55 DOH 06:50+1  
QR 217  01NOV  DOH 09:10 ZAG 13:15  

 

Predviđeni hoteli:
Osaka: Art hotel Osaka Bay Tower 4*
Kyoto: Keihan Kyoto Eki Minami 4*
Hirošima: Grand Prince Hiroshima 4*
Tokio: Hotel East 21 Tokyo 4*

 

Cijena uključuje

 

 • zrakoplovnu karta na relaciji Zagreb – Doha – Osaka (Kansai International Airport) / Tokio (Haneda International) – Doha - Zagreb, ekonomska klasa
 • zrakoplovne pristojbe
 • uključen 1 komad predane prtljage koja se prijavljuje po osobi (svaki kofer do 30 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm)
 • 2 noćenja s doručkom u hotelu 4* u Osaki
 • 2 noćenja s doručkom u hotelu 4* u Kyotu
 • 2 noćenja s doručkom u hotelu 4* u Hirošimi
 • 3 noćenja s doručkom u hotelu 4* u Tokiju
 • kaligrafija, umjetnost lijepog pisanja, predivno iskustvo
 • svi izleti prema programu (nema doplate)
 • prijevoz klimatiziranim privatnim autobusom
 • lokalnog vodiča na engleskom jeziku
 • napojnice za lokalnog vodiča i lokalnog vozača
 • ulaznice za: Osaka dvorac, Todai-ji hram i Park jelena, Kasuga Taisha Shrine, Kinkaku-Ji Zlatni paviljon, Kiyomizodera, botanički vrt Kobe, izlet brodom na Miyaji otok sa ulaznicom za hram Itsikushima Jinja, Hirošima park Mira i muzej Atomske bombe, Hirošima memorijalni muzej, Mt.Fuji Rope way (žičara), Oshino Hakkai, Tokyo Skytree
 • vožnja brzim vlakom tzv. Shinkanshen vlakom, na relaciji Hirošima - Tokio
 • voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku
 • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja,

 

Cijena ne uključuje

 • doplatu za jednokrevetnu sobu 650 EUR, obvezna doplata ako osoba spava sama u sobi
 • ulaznice za objekte i muzeje koji se samostalno posjećuju tijekom razgledavanja
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)
 • putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti.

 

Popusti i doplate

 

Popusti
· trokrevetne sobe (na upit) za odrasle osobe po redovnoj cijeni

 

Važne napomene

 • - Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja Qatar Airways objavljenom u 2023. godini i podložna su promjeni.
 • - Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačan iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
 • - Organizator putovanja može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda, ovisno o redu letenja, radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda.
 • - Završno pismo dostavljamo Vam e-mailom najkasnije 72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom mjestu i vremenu sastanka putnika, vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja i sl.).
 • - Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta u USD ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje, osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.
 • - Organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
 • - Organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
 • - Organizator putovanja zadržava pravo promjene redoslijeda programa.
 • - Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću.

 

JAPAN
Otočna država koja se nalazi u istočnoj Aziji. Sastoji se od četiri glavna otoka (Honshu, Hokkaido, Kyushu i Shikoku) i tisuće manjih otoka. Zemlja je poznata po jedinstvenom spoju tradicionalne kulture i moderne tehnologije. Japan ima bogatu povijest i osebujnu kulturu koja je na mnogo načina utjecala na svijet. Neki od najpoznatijih aspekata japanske kulture uključuju njezinu umjetnost, književnost, film, hranu i modu. U zemlji se također nalaze mnogi drevni hramovi i svetišta, kao i prekrasni prirodni krajolici, poput planine Fuji, najviše planine u Japanu. Službeni jezik Japana je japanski, a valuta je japanski jen. Glavni grad Japana je Tokyo, koji je jedan od najmnogoljudnijih i tehnološki najnaprednijih gradova na svijetu.

 

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:

Za državljane Republike Hrvatske viza za Japan nije potrebna. Putovnica mora vrijediti minimalno 6 mjeseci nakon ulaska u Japan. Putnici su dužni informirati se o propisima države u koju putuju, o vizama, deviznim, carinskim i zdravstvenim propisima te provjeriti valjanost putovnice. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani. Molimo da se prije uplate aranžmana konzultirate sa svojim liječnikom o rizicima putovanja. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

 

U slučaju gubitka ili otuđenja putnog dokumenta te bio kakvih drugih problema, za hrvatske putnike nadležno je diplomatsko predstavništvo Hrvatske u Tokiju.
NADLEŽNI DKP RH: Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Japanu Telefon: 0081 3 5469 3014 Fax: 0081 3 5469 3015
Adresa: 3-3-10 Hiroo Shibuya-ku, Tokyo 150-0012 JAPAN Email: tokyo@mvep.hr, Web: https://mvep.gov.hr/jp

 

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 40% ukupnog iznosa, a ostatak 45 dana prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti.

 

Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju, a zatim 72 sata prije putovanja završno pismo. Minimalan broj putnika za putovanje je 20, a maksimalan broj putnika je 31. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 20 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja. Agencija ima pravo izmjene cijene ako dođe do promjene tečaja za više od 1,5% u odnosu na tečaj na dan izrade programa te ako dođe do promjene cijene prijevoznika ili hotelijera.

 

Mogućnosti plaćanja:

 • · uplata na žiro račun uplatnicom ili internetskim bankarstvom
 • · keks pay
 • · kreditne i debitne kartice, jednokratno i obročno: Visa Premium, Diners, Maestro, Visa, MasterCard
 • · online putem web stranice (navedenim kreditnim i debitnim karticama)

 

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Šifra aranžmana:IDP2024