BEČ, BRNO I BRATISLAVA - 3 DANA

Termini putovanja: 29.10.

Osim svoje povijesti i znamenitosti, ovo putovanje će upravo zaokružiti ovaj srednjoeuropski krug te vam pokazati najljepše od austrijske i slovačke prijestolnice, ali vas upoznati i s Brnom, drugim najvećim gradom u Češkoj, kojeg često nazivaju malim Bečom. Neka vas putevi nekadašnje Austro–Ugarske vrate u njezinu slavnu prošlost.

Termini

Polazak
Povratak
Cijena
Upit
Dolazak
29.10.2023.
Odlazak
31.10.2023.
Cijena
Garantirano152.00€ (1,145.24 kn)

PROGRAM PUTOVANJA:

 

1. ZAGREB - BEČ - BRNO

Polazak iz Zagreba u 5:00 sati. Ugodna vožnja do Beča uz povremene odmore tijekom puta. Po dolasku panoramska vožnja Ringom (Ringstraße), najpoznatijom bečkom ulicom dugom 6,5 km, koja okružuje centar grada i mnogobrojne znamenitosti. Kako biste vidjeli i one dijelove Beča do kojih sigurno ne biste otišli, naša vožnja traje cca. 1,30 tijekom koje ćete vidjet jako puno i to sve iz udobnosti autobusa: zgradu Opere, Trg Marije Terezije, gdje se nalaze dva najpoznatija muzeja Prirodoslovni muzej i Muzej povijesti umjetnosti, kompleks muzeja (MQ), Narodno kazalište, Parlament, Carsko kazalište, Gradsku vijećnicu, Bečko sveučilište, Zavjetnu crkvu, Burzu, zabavni park Augarten, Prater te širi centar grada s Dunavom i njegovim rukavcima gdje se na umjetnom otoku usred Dunava nalazi TV toranj a nedaleko i UN city. Tu se okrećemo i na povratku prema centru proći ćemo pored Muzeja zvuka, crkve Sv. Karla Boromejskog, Hofburga itd. Između ovih znamenitih građevina nalaze se parkovi Burggarten, Volksgarten, Rathauspark i Stadtpark. U blizini Trg-a Marije Terezije izlazimo iz autobusa i odlazimo u šetnju gradskim središtem: od širokog slavoluka – Heldenplatz – kompleks carskih palača Hofburg, danas službena rezidencija predsjednika Republike Austrije – Trg sv. Mihovila – Stahlburg, gdje su smješteni lipicanci koji nastupaju u Španjolskoj školi jahanja – Crkva sv. Augustina gdje su se odvijala carska vjenčanja – Albertina – palača Lobkowitz – Opera – hotel Sacher – Kohlmark ulica s najpoznatijom bečkom slastičarnicom "Demel" (ujedno najskuplja bečka ulica) – Graben – Peterskirche – kavana Hawelka ... do centra grada i impozantne gotičke katedrale sv. Stjepana. Slobodno vrijeme za ručak ili kupovinu u poznatim trgovačkim ulicama Kärntner Straße i Mariahilfer Straße ili odlazak u jednu od tradicionalnih bečkih kavana. U kasnim poslijepodnevnim satima nastavak vožnje prema Brnu. Dolazak u Brno, najveći grad Moravske. Smještaj u hotel. Predlažemo odlazak na fakultativnu večeru u tradicionalnu pivnicu. Noćenje.

 

2 dan: BRNO
Doručak. Brno je drugi najveći grad u Češkoj, kojeg često nazivaju malim Bečom. Razgled grada (autobusom i pješice): utvrda Špilberk nalazi se na vrhu brda koje dominira nad gradom, no nije samo bila utvrda, već često tamnica i mučilište. Šetnja povijesnom jezgrom: Zeleni trg sa neobičnom Parnasovom fontanom – katedrala sv. Petra i Pavla s toranjem visokim 84 m, zanimljivo je da zvona na tornjevima zvone svaki dan u 11:00 sati. Naime, legenda kaže, da je nakon opsade grada od  tri i pol mjeseca švedski general najavio njegov pad prije nego zvona odzvone podne. Vođa obrane grada je tada naredio da zvona zvone sat ranije, pa se nakon toga zbunjena švedska vojska povukla – stara gradska vijećnica iz 13. st s punjenim "zmajem", odnosno krokodilom, koji je simbol grada i za koga legenda tvrdi da je nekada zastrašivao sve one koji su se približavali rijeci Svratka – Masarykova ulica je glavna ulica – najvećeg trga grada Trga Slobode s astronomskim satom posebnog umjetničkog izgleda jer asocira na metak i slavi pobjedu nad Švedskom koja se dogodila nekoliko stoljeća ranije – crkve Sv. Jakuba – Kapucinski samostan, u čijoj se kripti nalaze mošti i mumije svetaca i biskupa… Slobodno vrijeme u gradskom središtu za otkrivanje čeških gastronomskih delicija i osobne programe. Češka ulica, poznatija kao Čára je poznato sastajalište u Brnu s bogatom ponudom pivnica i restorana. Noćenje.

 

3 dan: BRNO – BRATISLAVA – ZAGREB
Doručak i odjava iz hotela. Na povratku prema kući, zaustavljanje u prelijepoj Bratislavi ... gradu šarmantnih kuća, elegantnih palača, malih trgova i romantičnih uskih uličice. Po dolasku razgled grada (autobusom i pješice): Stari grad Bratislavsky Hrad najvažnija znamenitost grada i nalazi se na brijegu u samom gradu. Dvorac krase četiri tornja i jedno je od rijetkih mjesta odakle se vide tri države: Austrija (3 km), Mađarska (13 km) i Slovačka. Tu je bila i granica Rimskog carstva, pored utvrde je moderna zgrada Parlamenta Slovačke. S dvorca se pruža prekrasan pogled na sve dijelove grada. Grad je podijeljen Dunavom na moderni i stari dio grada, spojen mostovima, najpoznatiji je Novi most – na samome mostu se nalazi rotirajući restoran i vidikovac NLO na visini od 84 metara. U podnožju brijega smjestila se katedrala svetog Martina, najveća i jedna od najstarijih crkava u Bratislavi koja je služila za krunidbe monarha. Stari grad ima malu, ali odlično očuvanu povijesnu jezgru gdje se nalaze najvažnije povijesne znamenitosti i zanimljivosti Bratislave: glavni trg sa starom gradskom vijećnicom i Rolandovom fontanom – Mihalska vrata s tornjem visokim 51 m iz 14. stoljeća, jedina preostala od četvora vratiju u gradskim zidinama – Primacijalna palača, današnje sjedište gradonačelnika Bratislave – Slovačko narodno kazalište – palača Grasalkovič, rezidencija slovačkih predsjednika... Slobodno vrijeme. Povratak prema Hrvatskoj. Dolazak u kasnim večernjim satima.

 
 

 

Cijena uključuje:

 • prijevoz turističkim autobusom prema programu putovanja
 • 2 noćenja s buffet doručkom u hotelu 3*/4* u dvokrevetnim sobama tuš/WC/TV na području Brna
 • razglede prema programu (izvana)
 • voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
 • jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje

 

 

Cijena ne uključuje:

 • boravišnu pristojbu u iznosu cca. 2 eur po osobi po noćenju (obavezna doplata voditelju putovanja na licu mjesta, točan iznos u završnoj obavijesti)
 • večeru u tradicionalnoj pivnici 25 eur – 3 slijeda / piće se plaća dodatno
 • doplatu za jednokrevetnu sobu (obavezna doplata kad putuje samo 1 osoba) 75 eur (565,09 hrk)
 • doplatu za dodatno prazno sjedalo u autobusu 70 eur (527,42 hrk) – nudimo vam veći komfor ukoliko želite sjediti sami
 • sve što nije navedeno kao uključeno (ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja, dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode kao što su piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i slično)
 • putno osiguranje i osiguranje za slučaj otkaza putovanja (otkaz od strane putnika), preporučamo
 
Nema popusta za trokrevetnu sobu. Trokrevetne i jednokrevetne sobe su na upit budući hoteli raspolažu s manjim brojem takvih soba i potvrda ovisi o raspoloživosti.
 
Smještaj naših grupa u Brnu je u kvalitetnim hotelima 3*/4* (lokalna kategorizacija). Svi hoteli koje koristimo su izvrsno povezani linijama javnog gradskog prijevoza.
 
 
Praktične napomene:
Valuta u Češkoj Republici je češka kruna CZK. Krune je moguće nabaviti u Hrvatskoj prije početka putovanja ili zamijeniti na licu mjesta. 
 
Lista polazaka:
 • Zagreb
 • Varaždin
 • Čakovec
 
Način plaćanja:
 • uplata na žiro račun (internet bankarstvom ili uplatnicama), jednokratno i obročno
 • online plaćanje debitnim i kreditnim karticama, jednokratno
 
 
Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
 • Za  državljane RH viza za Češku  nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća putovnica ili osobna iskaznica.
 • Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http://www.mvp.hr. 
 • Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.
 
Napomene:
 • Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 30% ukupnog iznosa, a ostatak 21 dan prije početka putovanja.
 • Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma.
 • Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju. 
 • Minimalan broj putnika za putovanje je 40.
 • Agencija zadržava pravo otkazati putovanje najkasnije 20 (dvadeset) dana prije predviđenog polaska u slučaju putovanja koja traju više od šest dana i najkasnije 7 (sedam) dana prije predviđenog polaska u slučaju putovanja koja traju između dva i šest dana, ukoliko se na putovanje ne prijavi potreban, u programu ili ugovoru o putovanju naveden, broj ljudi.
 • Završno pismo šaljemo 2 dana prije početka putovanja.
 • Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji.
 • Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.
 
Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju sljedeće Opće uvjete putovanja. Šifra: ICT2023.