BEČ, BRNO I ČEŠKI DVORCI - 2 dana autobusom

Termini putovanja: 26.09.

Termini

Polazak
Povratak
Cijena
Upit
Dolazak
26.09.2020.
Odlazak
27.09.2020.
Cijena
FM690.00kn 750.00kn
PROGRAM PUTOVANJA:
 
1.DAN ZAGREB – BEČ – BRNO 
Polazak u 05:00 sati s Autobusnog kolodvora Zagreb turistički peroni 502-506. Vožnja kroz Sloveniju i Austriju do Beča uz kraća zaustavljanja putem radi odmora. Dolazak u Beč. Panoramski razgled grada autobusom: Karlov trg – Ring – Opera – Hofburg – Parlament – Gradska vijećnica – Prater – UN City.  Šetnja do katedrale sv.Stjepana. Slobodno vrijeme za ručak ili posjet slavnim kavanama-slastičarnicama. Upotpunite doživljaj Beča kulinarskim okusima  poput velikog  bečkog odreska ili fine Sacher torte sa šlagom. Nastavak vožnje prema Češkoj. Dolazak u Brno, najveći grad Moravske. Šetnja s pratiteljem povijesnom jezgrom Brna: katedrala sv. Petra i Pavla – palača Dietrichstein – stara gradska vijećnica – kazalište. Nastavak razgleda centra grada: Trg slobode – brnjenski Orloj – Češka ulica. Češka ulica – poznatija kao Čára je poznato sastajalište u Brnu s bogatom ponudom pivnica i restorana. Slobodno vrijeme u gradskom središtu za večeru ili osobne programe. Predlažemo odlazak u neku od tradicionalnih pivnica i večeru uz pivski gulaš, tradicionalne češke knedlice i  hladno češko pivo.Smještaj u hotel u Brnu. Noćenje. 
 
 
2.DAN BRNO –   ČEŠKI DVORCI I PARKOVI LEDNICE I  VALTICE – ZAGREB 
Doručak. Danas ćemo posjetiti neke od najljepših krajolika parkova i vrtova Češke! Odlazakiz hotela i kratka vožnja prema dvorcu Lednice. Dvorac je pod zaštitom UNESCO-a i svoje posjetitelje zadivljuje veličanstvenim vanjskim izgledom u neo-gotičkom stilu te zelenim parkom koji se prostire na površini većoj od gotovo 200 hektara, a u sebi skriva djeliće arhitekture iz cijelog svijeta: kineski paviljon, venecijanske fontane, rimske akvedukte, minaret itd. Mogućnost posjeta unutarnjim prostorijama dvorca (vođene ture na strnim jezicima) kao i za posjet prekrasnom stakleniku sa tropskim biljem. Šetnja fantastičnim krajolikom uz jezera, vrtove i fontane ostavlja nezaboravan dojam na posjetitelje.Doživljaj ovog prekrasnog područja upotpuniti će kratka vožnja prema dvorcu Valtice,sjedištu slavne plemićke obitelji Liechtenstein.Svoj trag na Valticama su ostavila velika imena arhitekture 17. i 18. stoljeća. Izvorno gotički dvorac danas ima barokni izgled okrunjen bujnim vrtom koji je turistička atrakcija još od početka 19. stoljeća. Dvorac Valtice i vrt koji ga okružuje su pod zaštitom UNESCO-a. Mogućnost posjeta dvorcu (vođene ture na stranim jezicima) ili šetnju parkom. Slobodno vrijeme za ručak ili probu vina u jednom od vinskih podruma. Vožnja prema Hrvatskoj uz kratka zaustavljanja putem radi odmora. Povratak u Zagreb u kasnim večernjim satima. 

 

FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 690 kn

REDOVNA CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 750 kn

 
First minute cijena vrijedi  do popune kapaciteta po FM cijeni
Rok za prijavu:7 dana prije polaska   Minimalan broj putnika: 
 
 
Cijena uključuje:
• prijevoz turističkim autobusom prema programu
• smještaj u Brnuu hotelu 3*/4*na osnovi 1 noćenja s doručkom
• razgledavanja prema programu
• pratitelja tijekom putovanja
• jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje aranžmana
 
 
Cijena ne uključuje:
• doplatu za jednokrevetnu sobu - 190 kn
• ulaznice za  muzeje i kulturno - povijesne spomenike
• ulaznice za dvorce ( informativne cijene ulaznica, cijene mogu biti podložne promjeni, doplata na licu mjesta): dvorac Lednice  - ulaznica za dvorac sa vođenjem na stranom jeziku 300 CZK, ulaznica za staklenik u Lednicama – 80 CZK, dvorac Valtice – ulaznica za dvorac sa vođenjem na stranom jeziku – 290 CZK
• dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz itd.)
• putno osiguranje
 
 
Popusti:
Treća osoba u dvokrevetnoj sobi s pomoćnim ležajem 10% popusta.
 
Mogućnost doplate za odabrana sjedala u autobusu:
Na ovom putovanju nudimo mogućnost odabira određenih sjedala u autobusu uz nadoplatu prilikom rezervacije. Doplata nije obavezna. Raspoloživost odabranih sjedala je na upit i podložna provjeri prilikom rezervacije.
 • sjedala 3 i 4 u prvom redu  doplata po osobi 100 kn
 • sjedala 5,6,7,8 u drugom redu  doplata po osobi  100 kn
 
Praktične napomene:
Valuta u Češkoj Republici je češka kruna CZK. Krune je moguće nabaviti u Hrvatskoj prije početka putovanja ili zamijeniti na licu mjesta. 
 
 
Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
 • Za  državljane RH viza za Češku  nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća putovnica ili osobna iskaznica.
 • Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http://www.mvp.hr. 
 • Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.
 
Napomene:
 • Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 30% ukupnog iznosa, a ostatak 21 dan prije početka putovanja.
 • Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma.
 • Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju. 
 • Minimalan broj putnika za putovanje je 40.
 • Agencija zadržava pravo otkazati putovanje najkasnije 20 (dvadeset) dana prije predviđenog polaska u slučaju putovanja koja traju više od šest dana i najkasnije 7 (sedam) dana prije predviđenog polaska u slučaju putovanja koja traju između dva i šest dana, ukoliko se na putovanje ne prijavi potreban, u programu ili ugovoru o putovanju naveden, broj ljudi.
 • Završno pismo šaljemo 2 dana prije početka putovanja.
 • Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji.
 • Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.
 
Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju sljedeće Opće uvjete putovanja. Šifra 2020BRV.