BUDIMPEŠTA – 2 dana autobusom

Termini putovanja: 31.08. | 12.10.

Kraljica Dunava vas očekuje! Dvodnevno putovanje u Budimpešti je prekrasna opcija za vikend putovanje, ali i kao poklon putovanje :-)

Termini

Polazak
Povratak
Cijena
Upit
Dolazak
31.08.2024.
Odlazak
01.09.2024.
Cijena
Garantirano93.00€
Dolazak
12.10.2024.
Odlazak
13.10.2024.
Cijena
Garantirano93.00€

PROGRAM PUTOVANJA:


1. dan ZAGREB - BUDIMPEŠTA
Polazak autobusa u 06:00 sati iz Zagreba (obavijest o mjestu polaska u završnom pismu). Polazak moguć sa stajališta Ljubeščica na auto cesti za putnike s varaždinskog područja (uz obaveznu prijavu mjesta ukrcaja prilikom rezervacije putovanja). Moguć ukrcaj na stajalištu Petrol. Sv. Križ kod Čakovca uz obaveznu najavu kod rezervacije  putovanja, Vožnja kroz Mađarsku uz zaustavljanje za odmor i kavu putem. Put nas vodi iznad područja Blatnog jezera i blizu jezera Velence do Budimpešte. Po dolasku u gradsko središte prošetat ćemo s pratiteljem putovanja od impresivne Bazilike Sv.Stjepana, do trga Vorosmarty ter, slavne slastičarnice Gerbaud, do glavne trgovačke ulice Vaci Utca s bogatom ponudom suvenirnica, trgovina, ugostiteljskih lokala i šetalištem uz Dunav. Zajedničku šetnju završit ćemo pred prekrasnom zgradom zatvorene tržnice u kojoj ćete pronaći bogatu ponudu suvenira, vina, poznatih mađarskih rakija, različitih vrsta začinske paprike i veliki izbor zalogajnica s popularnim savijačama, gulaš juhom, raznim vrstama kobasica, kolačima i drugim mađarskim specijalitetima. Slobodno vrijeme u gradskom središtu za kupovinu. Odlazak do hotela i smještaj u sobe. Nakon kraćeg odmora fakultativni odlazak na vožnju brodom po Dunavu uživat ćete u doživljaju prekrasne mađarske prijestolnice s rijeke, uz obale Margaretinog otoka, ispod mostova, s panoramskim pogledom na dunavsku i peštansku stranu grada. Povratak u hotel. Noćenje.

 

2. dan BUDIMPEŠTA - ZAGREB
Doručak. Razgled grada autobusom i pješice približit će nam najvažnije povijesne znamenitosti i zanimljivosti Budimpešte: Trg heroja podignut za tisuću godina dolaska Mađara, aveniju Andrassy najljepšu gradsku ulicu sa sjajnim palačama i Operom, povijesni Budim s kraljevskom palačom, ribarskom utvrdom i Matijaševom crkvom... Po završetku razgleda slobodno vrijeme u povijesnoj jezgri Budima i odlazak iz Budimpešte.  Povratak u Hrvatsku u kasnim večernjim satima. 
 


 

Cijena uključuje:

 • prijevoz turističkim autobusom prema programu putovanja
 • 1 noćenje s doručkom u hotelu  3*/4* u Budimpešti
 •  turističkog pratitelja tijekom puta
 •  razglede prema programu
 •  jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje aranžmana


Cijena ne uključuje:

 • boravišnu pristojbu u iznosu cca. 2 eur po osobi po noćenju (obavezna doplata voditelju putovanja na licu mjesta, točan iznos u završnoj obavijesti)
 • plovidbu Dunavom i razgled Budimpešte s broda 17 eur
 • folklorni program uz večeru u tradicionalnoj čardi 25 eur – piće dobrodošlice, meni od 3 slijeda, 0,5 l vina, voda
 • doplatu za jednokrevetnu sobu (obavezna doplata kad putuje samo jedna osoba) 39 eur (293,85 hrk)
 • doplatu za dodatno prazno sjedalo u autobusu 40 eur (301,38 hrk) – nudimo vam veći komfor ukoliko želite sjediti sami
 • popust: djeca do 18 godina ostvaruju 20% popusta na fakultativnu ponudu (plovidba brodom, večera)
 • sve što nije navedeno kao uključeno (ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja, dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode kao što su piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i slično)
 • putno osiguranje i osiguranje za slučaj otkaza putovanja (otkaz od strane putnika), preporučamo

 

 

 

Nema popusta za trokrevetnu sobu. Trokrevetne i jednokrevetne sobe su na upit budući hoteli raspolažu s manjim brojem takvih soba i potvrda ovisi o raspoloživosti.

Popusti:

 • popust: djeca do 18 godina ostvaruju 20% popusta na fakultativnu ponudu (plovidba brodom, večera i ručak)

 

 

Praktične napomene: valuta u Mađarskoj je mađarska forinta (HUF). Forinte se mogu nabaviti u Hrvatskoj prije početka putovanja (tečaj može biti povoljniji) ili zamijeniti na licu mjesta. Zamjena hrvatskih kuna u forinte moguća je u Budimpešti u nekim mjenjačnicama. Fakultativni sadržaji se na licu mjesta uplaćuju u eurima.


 

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:   
Za državljane RH viza za Mađarsku nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća putovnica ili osobna iskaznica. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

 

 

VAŽNO! COVID 19: 

Uredbom Vlade Mađarske od 23. lipnja 2021. ukinuta su sva ograničenja za ulazak u Mađarsku iz Republike Hrvatske, osim u slučajevima putovanja civilnim zrakoplovom. Za putnike koji dolaze iz Hrvatske kopnenim putem za ulazak u Mađarsku  nije potreban test niti COVID potvrda o cijepljenju ili preboljenju No prilikom povratka u Hrvatsku biti će potreban test ili COVID potvrda o cijepljenju ili preboljenju. Za putnike koji nemaju COVID dokument, takvi putnici na graničnom prijelazu na povratku biti će  zapisani za samoizolaciju, koju će moći ukinuti negativnim rezultatom testa i javljanjem rezultata testa nadležnoj instituciji. Molimo da provjerite pravila za putovanje u Mađarsku koja  možete naći i  na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija: http://www.mvp.hr.   U Mađarskoj su maske obavezne u sredstvima javnog prijevoza, a moguće je da će doći i do ponovnog uvođenje obaveze  nošenja maski u zatvorenim prostorima.  Sve informacije su prema stanju na dan 08.11.2021. i mogu biti podložne promjeni.

 

Mogućnosti plaćanja:
• gotovina, netbanking internet bankarstvo, opće uplatnice
• kreditne kartice:
- jednokratno: PBZ Visa Premium, Diners, Mastercard, Visa, Maestro
- obročno:
- PBZ Visa Premium: 2-6 rata beskamatno
- Diners: 2-6 rata beskamatno
- Mastercard ZABA: 2-6 rata beskamatno


 

Organizator putovanja:

 • ne preuzima odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja. Cijene mogućih ulaznica i fakultativnih sadržaja navedene su uz pojedine programe prema informaciji na dan formiranja programa. Organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica i fakultativnih sadržaja do kojih može doći nakon objave programa.
 • Mogući fakultativni sadržaji plaćaju se na licu mjesta u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu navedeno plaćanje prije puta. Program nije pogodan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili za osobe koje zahtjevaju upotrebu WC-a u autobusu.
 • Organizator putovanja ne može utjecati na dužinu čekanja na graničnim prijelazima, na prometne prilike kao i na vrijeme dolaska autobusa u Hrvatsku na povratku s putovanja. Realizacija garantiranih polazaka ovisi o epidemiološkoj situaciji i propisanim mjerama
 • .Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 30% ukupnog iznosa, a ostatak 21 dan prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju.
 • Minimalan broj putnika za putovanje je 40.
 • Agencija zadržava pravo otkazati putovanje najkasnije 20 (dvadeset) dana prije predviđenog polaska u slučaju putovanja koja traju više od šest dana i najkasnije 7 (sedam) dana prije predviđenog polaska u slučaju putovanja koja traju između dva i šest dana, ukoliko se na putovanje ne prijavi potreban, u programu ili ugovoru o putovanju naveden, broj ljudi.
 • Završno pismo šaljemo 2 dana prije početka putovanja.

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH, http://www.mvep.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa. Šifra aranžmana:ITCT2024