MÜNCHEN, BAJKOVITI DVORCI BAVARSKE - 3 dana autobusom

MÜNCHEN- DVORCI BAVARSKE- CHIMSEE

Termini putovanja: 15.10.

Munchen i bajkoviti dvorci Bavarske putovanje autobusom iz Zagreba. Putovanje u Bavarsku u sjećanju ostaje kao putovanje u svijet iz bajke; čudesni dvorci, bajkoviti krajolici – od planina do šuma i jezera, srednjovjekovnih dvoraca...
Od 1. kolovoza 2021. svi putnici stariji od 12 godina dužni su prilikom ulaska u Njemačku, neovisno o načinu dolaska i području iz kojeg dolaze, moći predočiti potvrdu o potpunom cijepljenju, dokaz o preboljenju korona virusa ili negativan rezultat PCR testa ( ne starijeg od 72 sata od trenutka uzimanja brisa) ili antigenskog testa  (ne starijeg od 48sati). Molimo informirajte se o preporukama za putovanja i upozorenja za Njemačku na službenim stranicama MVEP-a.

Putnici za ulazak u Austriju moraju imati jedan od ova tri dokumenta:
- negativan COVID test (PCR test ne stariji od 72 sata ili antigenski test ne stariji od 48 sati). Djeca do 12 godina oslobođena su obveze testiranja i predočenja ostalih potvrda.
- potvrdu o cjepivu (od prve doze cjepiva ili jednokratnog cjepiva mora proći najmanje 22 dana, do najviše 3 mjeseca, a nakon druge doze maksimalno 9 mjeseci. Ako se prva doza primila 21. dan nakon preboljenja, moguće je odmah putovati nakon prve doze.)
- dokaz da ise infekcija preboljela u posljednjih 6 mjeseci ili nalaz antitijela ne stariji od 3 mjeseca. Molimo informirajte se o preporukama za putovanja i upozorenja za Austriju na službenim stranicama MVEP-a.

Termini

Polazak
Povratak
Cijena
Upit
Dolazak
15.10.2021.
Odlazak
17.10.2021.
Cijena
FM1090.00kn 1190.00kn

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan ZAGREB – MÜNCHEN
Polazak autobusa s Autobusnog kolodvora Zagreb u 06:00h. Vožnja kroz Sloveniju i Austriju uz kraća zaustavljanja putem. Dolazak u München. Razgled grada panoramski i pješice: Königplatz – muzejska četvrt sa starom i novom pinakotekom – Hofgarten – Prinzregentenstrasse – Ludwigstrasse sa sveučilištem – Marienplatz – Gradska vijećnica – Residenz – katedrala Frauenkirche. Slobodno vrijeme za shopping ili posjet nekoj od slavnih pivnica kako bi osjetili autohtonu atmosferu grada! Vožnja do hotela i smještaj u hotel. Noćenje.

2. dan MÜNCHEN – DVORCI NEUSCHWANSTEIN, HOHENSCHWANGAU, LINDERHOF – MÜNCHEN (ulaznice uz doplatu)
Doručak. Cjelodnevni izlet u najljepše bavarske dvorce. Krećemo od „dvorca iz bajke“ – Neuschwensteinu, svjetski poznatoj znamenitosti, dvorcu Ludwiga II. Ovaj dvorac godišnje posjećuje preko milijun posjetitelja! U bajkovitom okruženju njemačkih Alpi, sa zanimljivim i neobičnim unutarnjim prostorijama poput sale pjevača, prijestolne dvorane, spavaće sobe Ludwiga II itd. Slijedi posjeta dvorac Hohenschwangau, obiteljskom sjedištu u doba Ludwigovog oca Maksimilijana II. koji privlači unutarnjim prostorijama: velikom viteškom dvoranom, orijentalnom sobom i glazbenom sobom Ludwiga II. Dvorac Linderhof, omiljeni Ludwigov dvorac, sagrađen je nakon posjeta Versaillesu. Čudesni svijet Linderhofa uključuje dvoranu ogledala, maurske paviljone, terase i vodopade u jednom od najpoznatijih vrtova 19. stoljeća, Venerinu špilju i fontane. Povratak u München. Noćenje.

3. dan MÜNCHEN – CHIMSEE – DVORAC HERRENCHIEMSEE – ZAGREB
Doručak. Vožnja do jezera Chiemsee, tzv. “bavarskog mora“. Po dolasku u Prien slijedi romantična plovidba do otoka Herreninsel. Ovdje je Ludwig II. planirao svoju gradnju „novog Versaillesa“ inspiriran likom i djelom francuskog kralja Louisa XIV., “kralja sunca“. Posjet dvorcu s velikom dvoranom ogledala te vrtu, primjeru francuske vrtne arhitekture. U dvorcu je i muzej o životu Ludwiga II., kao i nekadašnji augustinski samostan. Vožnja brodićem na kopno. Kraće slobodno vrijeme. Nastavak vožnje kroz Austriju uz kraća zaustavljanja putem radi odmora. Dolazak u Zagreb 3 dana 15.10.2021. od1.090 kn u kasnim večernjim satima. ***redoslijed obilazaka je podložan promjenama ovisno o mogućnostima rezervacija


 

 

First Minute cijena vrijedi do popunjenja kapaciteta po FM cijeni

 

 

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

  • prijevoz kvalitetnim turističkim autobusom prema programu, 
  • sve razglede prema programu, 
  • smještaj u hotelu Ibis Messe München 3* ili sl. u dvokrevetnim sobama na bazi 2 noćenja s doručkom, 
  • obilaske prema programu u pratnji voditelja putovanja, 
  • licenciranog voditelja putovanja na hrvatskom jeziku – vodstvo tijekom cijelog putovanja,
  • sve turističke pristojbe za ulaz autobusa u gradove navedene u programu, 
  • osiguranje jamčevine i osiguranje od odgovornosti, organizaciju i realizaciju putovanja.

 

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

  • Ulaznice, osobne troškove, putno osiguranje (preporučamo)

 

DOPLATE I POPUSTI:
POPUSTI I DOPLATE:

  • Trokrevetna soba na upit, nema popusta
  • Doplata za jednokrevetnu sobu: 550 kn

 

CIJENA ULAZNICA ZA DVORCE- obavezna prijava prilikom rezervacije, plaćanje na licu mjesta
Ulaznice i trošak rezervacija za dvorce Linderhof, Hohenschwangau i Neuschwenstein 
 – odrasli 40 €, djeca do 18 godina plaćaju samo troškove rezervacije 8 € 
Herrenchiemsee – ulaznica dvorac i vožnja brodom te trošak rezervacije – odrasli 20€,
djeca do 18 godina 10€

 

 

VAŽNE INFORMACIJE:
Završno pismo dostavljamo vam e-mailom  najkasnije 48 sati prije putovanja – to je završni dokument u kojem se nalaze sve bitne informacije poput točnog vremena i mjesta polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, imena hotela i sl. Eventualne doplate za izlete i ulaznice plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje, osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta. Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa. Agencija ima pravo promjene redoslijeda programa.

 

Minimalni broj putnika: 40 osoba

 

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:  
Za državljane Republike Hrvatske vize za Njemačku i za Austriju nisu potrebne, ali je za putovanje potrebna važeća putovnica ili osobna iskaznica. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.
Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 30% ukupnog iznosa, a ostatak 21 dan prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju. Minimalan broj putnika za putovanje je 40. Ukoliko se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 5 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja. Završno pismo šaljemo 2 dana prije prije početka putovanja.
Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http://www.mvp.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji.Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa. 

Agencija ima pravo promjene redoslijeda programa. S obzirom na stalne izmjene vezano za epidemiološke mjere i u Hrvatskoj i u inozemstvu, zadržavamo pravo otkaza aranžmana ukoliko će epidemiološka situacija to zahtijevati ili promjene programa na koje putnici ne moraju pristati ukoliko ne žele!

Šifra aranžmana:2021MNDT Za ovo putovanje vrijede sljedeći Opći uvjeti poslovanja.