SALZBURG, BAVARSKA I AUSTRIJSKA JEZERA - 3 dana autobusom

Termini putovanja: 01.05. | 11.06. | 09.10.

Termini

Polazak
Povratak
Cijena
Upit
Dolazak
01.05.2020.
Odlazak
03.05.2020.
Cijena
FM1290.00kn 1350.00kn
Dolazak
11.06.2020.
Odlazak
13.06.2020.
Cijena
FM1290.00kn 1350.00kn
Dolazak
09.10.2020.
Odlazak
11.10.2020.
Cijena
FM1290.00kn 1350.00kn

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan ZAGREB – SALZBURG - HOTEL

Polazak autobusa iz Zagreba s mjesta po dogovoru u 05:00 sati. Vožnja kroz Sloveniju i  Austriju uz kraće zaustavljanje putem. Dolazimo u Salzburg, Mozartov grad. Razgled povijesne jezgre uz pratnju gradskog vodiča: Mozartov trg sa spomenikom – biskupska rezidencija – katedrala – samostan sv. Petra – Festivalska dvorana – Sveučilišna crkva – Mozartova rodna kuća – stari prolazi među palačama puni malih restorana i trgovina – park Mirabell. U slobodno vrijeme možete uživati u kavi i kolačima u tradicionalnim kavanama-slastičarnicama, kupiti originalne Mozart kuglice, tipične suvenire buketiće suhog cvijeća i začina ili otići gradskom uspinjačom na utvrdu Hohensalzburg s lijepim panoramskim pogledom na grad. Smještaj u hotel. Noćenje.
 
2. dan RUDNIK SOLI  – BAVARSKE ALPE – BERCHTESGADEN – (ORLOVO GNIJEZDO) – JEZERO KÖNIGSEE
Doručak. Posjet rudniku soli (ulaznica uz doplatu) uz  stručno vođenje,  spuštanje niz rudarske tobogane i vožnju rudarskim vlakićem. Pri ulazu ćete dobiti rudarsku odjeću i čuti zanimljivu audio-vizualnu priču o soli. Nastavak izleta do njemačkih bavarskih Alpa. Prekrasne prirodne ljepote, visoki planinski vrhunci, romantični gradići kao iz slikovnice našeg djetinjstva – to je područje Bavarske najbliže Salzburgu i austrijskoj granici. Posjet ljupkom gradiću Berchtesgadenu, razgled povijesne jezgre uz trg Markt i kraljevski dvorac. Slobodno vrijeme za ručak u jednoj od tradicionalnih gostionica i kupovinu alpskih suvenira. Vožnja prekrasnim krajolikom do Kehlsteinhausa – Orlovog gnijezda, čuvenog vidikovca smještenog na 1834 m kojeg je Hitler dobio kao poklon za 50. rođendan (ulaznica uz doplatu, mogućnost posjeta Orlovom gnijezdu ovisna je o vremenskim prilikama i prohodnosti prilaznih puteva.). Odlazak posebnim autobusom i dizalom do vrha vidikovca s kojeg se pruža prekrasan pogled na austrijske i njemačke Alpe. Kratka vožnja do alpskog jezera Königsee (Kraljevsko jezero), najdubljeg alpskog jezera Njemačke čije su obale jednim dijelom u nacionalnom parku. Moguća fakultativna vožnja brodićem po jezeru do crkve St. Bartholamaa i šetnja prekrasnim poluotokom uz crkvu. Povratak u hotel.  Noćenje.
 
3.dan   AUSTRIJSKA JEZERA - ZAGREB
Doručak. Odlazak iz hotela. Vožnja do prekrasnog područja austrijskih jezera. Posjet jezeru Wolfgangsee - najprije ćemo se zaustaviti u mjestu St. Gilgen i prošetati do kuće Mozartove majke, crkve sv.Egidija, glavnog gradskog trga s gradskom vijećnicom i fontanom. Vožnjom uz obalu jezera Wolfgangsee dolazimo do ljupkog i idiličnog mjesta St.Wolfgang, poznatog po velikoj crkvi s Pacherovim renesansnim oltarom i vidikovcem s pogledom na jezero. Mjesto je postalo poznato po operetama i hotelima u koje dolaze bogati i slavni. Nastavljamo put vožnjom kroz idilične krajolike i mala mjesta do austrijske romantične ceste. Spuštamo se prema Hallstatskom jezeru i  dolazimo do jednog od najpoznatijih fotografskih motiva Austrije, Halstatta – mjestašca s ribarskim kućama i poznatog po arheološkom nalazištu keltske kulture koja je u cijeloj Europi poznata pod imenom „Hallstatska kultura“. Šetnja uz obalu do protestantske crkve i glavnog trga te uskim uličicama uz vodopad do katoličke crkve s vidikovcem i poznatim grobljem. Povratak vožnjom kroz lijepe planinske predjele do Liezena uz zaustavljanje kod tradicionalnog proizvođača medenjaka u mjestu Bad Aussee. Put nastavljamo dalje prema Hrvatskoj uz zaustavljanje putem. Dolazak u Zagreb u kasnim satima.

 

 


 

 

FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 1.290 kn

REDOVNA CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 1.350 kn

 

 

FM cijena vrijedi do popune kapaciteta po FM cijeni

Rok za prijavu: 10 dana prije puta  Minimalan broj putnika: 40

 

 

Cijena uključuje:

 • prijevoz turističkim autobusom prema programu
 • smještaj na osnovi  2 noćenja s doručkom u hotelu 3* u okolici Salzburga (područje Salzkammerguta)
 • gradskog vodiča za razgled grada u Salzburgu
 • razgledavanja prema programu
 • pratitelja putovanja
 • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

 

Cijena ne uključuje:

 • doplatu za jednokrevetnu sobu:  590 kn
 • ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz itd.)
 • ulaznicu za rudnik soli  21 EUR po osobi  ( informativna grupna cijena za najmanje 20 osoba), ulaz u rudnik nije moguć djeci mlađoj od 4 godine (doplata na licu mjesta)
 • ulaznicu za Orlovo gnijezdo – Kehlsteinhaus 16,10 EUR, mladi do 14 godina – 9,30 EUR (doplata na licu mjesta, informativna cijena). Mogućnost posjeta Orlovom gnijezdu ovisna je o vremenskim prilikama i prohodnosti prilaznih puteva. Organizator putovanja ne može garantirati da je posjet moguće realizirati jer to ovisi o vremenskim prilikama na licu mjesta.
 • ulaznice za spomenike i muzeje u Salzburgu koje možete posjetiti u slobodno vrijeme: Mozartova rodna kuća 11 EUR, utvrda Hohensalzburg 16,30 EUR (uključuje uspinjaču i ulaznice u muzeje na utvrdi), novi muzej katedrale i biskupska rezidencija Domquartier 13 EUR, muzej prirodnih znanosti s akvarijem 8,50 EUR (informativne cijene)
 • Putno osiguranje

 

Popusti:

 • Djeca do 12 godina u pratnji dviju odraslih osoba: 10% popusta u dvokrevetnoj sobi s pomoćnim ležajem.
 • Treća odrasla osoba u dvokrevetnoj sobi s pomoćnim ležajem po redovnoj cijeni.

 

Mogućnost doplate za odabrana sjedala u autobusu:

Na ovom putovanju nudimo mogućnost odabira određenih sjedala u autobusu uz nadoplatu prilikom rezervacije. Doplata nije obavezna. Raspoloživost odabranih sjedala je na upit i podložna provjeri  prilikom rezervacije.

 • sjedala 3 i 4 u prvom redu doplata po osobi 100 kn
 • sjedala 5,6,7,8 u drugom redu doplata po osobi 100 kn

 

Napomena uz posjet Kehlsteinu-Orlovo gnijezdo:

Mogućnost posjeta ovisna je o vremenskim prilikama i prohodnosti prilaznih puteva. Planinska cesta prema Orlovom gnijezdu može biti zatvorena i vrlo kratkoročno odlukom Uprave nacionalnog parka.

 

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:   

 • Za  državljane Republike Hrvatske  viza za Austriju i Njemačku  nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća putovnica ili osobna iskaznica.
 • Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje.  Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http://www.mvp.hr. 
 • Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

 

Napomene:

 • Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma.
 • Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.
 • Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju, a zatim 2 dana prije putovanja završno pismo.
 • Minimalan broj putnika za putovanje je 40.
 • Ukoliko se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 5 dana prije početka paket aranžmana, utoliko je putnička agencija dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja.
 • Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju.
 • Minimalan broj putnika za putovanje je 40.
 • Agencija zadržava pravo otkazati putovanje najkasnije 20 (dvadeset) dana prije predviđenog polaska u slučaju putovanja koja traju više od šest dana i najkasnije 7 (sedam) dana prije predviđenog polaska u slučaju putovanja koja traju između dva i šest dana, ukoliko se na putovanje ne prijavi potreban, u programu ili ugovoru o putovanju naveden, broj putnika.
 • Završno pismo šaljemo 2 dana prije početka putovanja.
 • Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji.
 • Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.

 

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju sljedeće Opće uvjete putovanja. Šifra 2020BRV.