BILBAO I BASKIJA

Termini putovanja: 02.08. | 01.11.

Vrijednost više:

IZVRSTAN RED LETENJA, HOTELI 4*, UKLJUČEN CJELODNEVNI IZLET SAN SEBASTIAN I GUERNICA 

Termini

Polazak
Povratak
Cijena
Upit
Dolazak
02.08.2024.
Odlazak
05.08.2024.
Cijena
GarantiranoFM
995.00€
1090.00€
Dolazak
01.11.2024.
Odlazak
04.11.2024.
Cijena
GarantiranoFM
950.00€
995.00€

 

PROGRAM PUTOVANJA:

 

1. dan: ZAGREB – MUNCHEN - BILBAO

Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci minimalno dva sata prije predviđenog polijetanja zrakoplova. Prijava na let  i polijetanje zrakoplova za München u 06:20  sati uz dolazak u München  predviđen u 07.30 sati. Nastavak leta za Bilbao u 08.35 sati uz dolazak u Bilbao predviđen u 10:50 sati po lokalnom vremenu. Nakon obavljenih carinskih formalnosti slijedi organizirani transfer do hotela uz kraći panoramski razgled: Most De Deusto uz prekrasan pogled na grad - Muzej Guggenheim - Plaza Moyua, centralni trg novog dijela Bilbaa - Moderni Iberdrola Toranj – Muzej Primijenjene umjetnosti - Palacio Euskalduna De Congresos Y Musica – Stadion San Mames. Odlazak u hotel te smještaj. Po smještaju slijedi kraće slobodno vrijeme za odmor  te odlazak s voditeljem putovanja na  orijentacijsku šetnju starim dijelom grada. Svakako predlažemo da isprobate  pintxose uz  izvrsna baskijska vina. Povratak u hotel. Noćenje.

 

2.dan: BILBAO

Doručak. Nakon doručka slijedi odlazak na razgled grada pri čemu ćemo posjetiti i njegov stariji i novi- modern dio. Krećemo s Casco Viejo, pješačkom zonom  starom više od  700 godina: Gradska vijećnica - Stanica Concordia poznata i kao stanica Santander – Teatar Arriaga – Crkva Sv. Nikole – Katedrala Santiago ili Katedrala Sv. Jakova – Plaza Nueva ili Plaza Barrio, monumentalni trg sagrađen u neoklasicističkom stilu – Pseća Fontana - Trg Miguela Unamuna – stepenice Begoña kojima se ide do Bazilike Begona, jedne od najpoznatijih građevina Bilbaa koja se nalazi na gornjem gradu. Šetnja po sedam ulica srednjovjekovnog Bilbaa, gdje svaka od ulica nosi ime jednog od zanata koji je bio specifičan za ovu ulicu - crkva Sv. Antona i Kameni Most - Tržnica Ribera, za koju neki kažu da je najveća tržnica zatvorenog tipa u Europi, idealno mjesto za probu lokalne kuhinje, a gdje ćemo imati i pauzu za ručak. U popodnevnim satima slijedi šetnja novijem dijelom grada: Ulica Don Diega Lopeza koji se smatra osnivačem Bilbaa - Plaza Moyua - Muzej Guggenheim, gdje se možemo poslikati sa poznatom skulpturom pauka. U slobodno vrijeme predlažemo posjet muzeju ili  odlazak gradskom uspinjačom na brdo iznad Bilbaa odakle se pruža fenomenalna panorama grada. Navečer preporučamo istraživanje noćnog života grada  Noćenje.

 

3.dan: CJELODNEVNI  IZLET   SAN SEBASTIAN – GUERNICA 

Doručak. Oslazak na cjelodnevni  izlet do San Sebastiana, a potom Guernice. Po dolasku u San Sebastian slijedi razgled starog dijela grada: Most Maria Kristina - Katedrala Sv. Sebastijana - Plaza Sarriegi - Plaza De La Constitution - Crkva Sv. Vincenta - Muzej San Telmo - Bazilika Sv. Marije - monumentalna gradska viječnica, odakle se pruža pogled na La Conchu – jednu od najljepših europskih plaža koja se nalazi u samom centru grada. Slobodno vrijeme za vlastite sadržaje, uživanje na La Conchi i ručak. Za one u boljoj kondiciji, sugeriramo uspon na Monte Urgull, vojnu utvrdu iz 12. stoljeća koja se nalazi tik iznad starog grada te nadgleda San Sebastian, a na kojem se ujedno nalazi i sa podnožjem 24 metara visok kip Sagrado Corazón. Izlet nastavljamo u smjeru Bilbaa, prema gradu čije je stradanje inspiriralo Pabla Picassa na jedno od njegovih najpoznatijih djela a ujedno dijeli i ime sa istim – Guernica. Kraći razgled Guernice uz pratnju vodiča: Euskal Herreria Muzej – Park Naroda europe -  Palača Udetxea – Muzej Mira – Crkva Sv. Marije - Gradska škola, jedna od rijetkih zgrada koje su preživjele bombardiranje – Mural posvećen Piccasovoj Guernici. Kraće slobodno vrijeme za vlastite sadržaje. Povratak prema Bilbau u kasnim poslijepodnevnim/ranim večernjim satima. Noćenje.

 

4.dan: BILBAO – FRANKFURT - ZAGREB

Doručak. Slobodno vrijeme u Bilbau za vlastite programe do transfera  prema aerodromu. Iskoristite vrijeme za kupovinu suvenira ili u ležernom skupljanju dojmo Let prema Frankfurtu u 18.50 sati uz Dolazak u Frankfurt u 20.55 sati. Nastavak leta za Zagreb u 21.40 sati te dolazak u Zagreb predviđen u 23.55 sati. 

 

*** raspored obilaska je podložan promjenama ovisno o terminima mogućnosti rezerviranja ulaznica, situaciji na terenu i procjeni voditelja putovanja.


 

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • povratni prijevoz zrakoplovom iz Zagreba do Bilbaa
 • smještaj u hotelu 4**** na bazi 3 noćenja s doručkom u dvokrevetnoj sobi
 • transfer od/do zračne luke u Bilbau
 • boravišnu pristojbu
 • Razgled grada u pratnji lokalnog vodiča
 • razglede prema programu
 • cjelodnevni izlet San Sebastian/Guernica
 • licenciranog pratitelja putovanja za vrijeme putovanja
 • pripremu i organizaciju putovanja te jamčevno osiguranje
   

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • boravišnu/turističku pristojbi ( točna informacija u završnoj obavijesti)
 • ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje
 • karte javnog gradskog prijevoza, doplate za izlete i obroke koji nisu prema programu
 • osiguranje od otkaza putovanja (preporučujemo)

 

DOPLATE I POPUSTI:

Informativne cijene ulaznica ( moguća promjena):

 • muzej Guggenheim:13 EUR,
 • uspinjača u Bilbau:  3,6 EUR
 • Muzej Altamira : 3 EUR
 • katedrala Sv. Jakov i crkva Sv. Antuna: 5 EUR

 

Popusti i doplate:

 • dijete na pomoćnom ležaju 30 EUR / 226,040 kn
 • odrasla osoba na pomoćnom ležaju 50  kn
 • doplatu za jednokrevetnu sobu od 290 EUR/ 185,01 KN

 

INFORMACIJE O LETU:

 

LH1405 ZAGREB 06:20 MUNCHEN 07:30
LH1142 MUNCHEN 08:35 BILBAO 10:50
LH1825 BILBAO 18:55 FRANKFURT 21:00
LH1728 FRANKFURT 20:05 ZAGREB 23:30

 

PRIJEVOZNIK: Lufthansa

 

Dozvoljena težina prtljage 23kg (uključena u cijenu) + 1 komad do 8kg ručne prtljage.

 

Napomena: zrakoplovna kompanija zadržava pravo promjene vremena leta.

***Agencija zadržava pravo promjene letova do destinacije

 

VAŽNE INFORMACIJE:

 • Završno pismo dostavljamo vam e-mailom  najkasnije 48 sati prije putovanja – to je završni dokument u kojem se nalaze sve bitne informacije poput točnog vremena i mjesta polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, imena hotela i sl.)
 • Eventualne doplate za izlete i ulaznice plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje, osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.
 • Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
 • Agencija ima pravo promjene redoslijeda programa.

 

 

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:  

Za državljane RH viza za Španjolsku  nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica.

 

UPLATE I REZERVACIJE:

 • Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti minimun 40% ukupnog iznosa, a ostatak najkasnije minimum 31 dan  prije početka putovanja.
 • Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Preporučamo uplatu paketa osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.
 • Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju.  U slučaju uplate na račun ljubazno molimo da nam OBAVEZNO pošaljete kopiju uplate ili ukoliko Vam je to nezgodno, barem da nas o uplati obavijestite mailom kako bismo je evidentirali te Vam poslali Ugovor za putovanje i račun.
 • Dok ne dobijete Ugovor za putovanje, Vaša rezervacija nije potvrđena!) Potom 48 sati prije putovanja završno pismo. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 5 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija dužna je obavijestiti putnika o otkazu putovanja. 

 

MOGUĆNOSTI PLAĆANJA:

 • gotovina, internet bankarstvo
 • kreditne kartice:  Diners, Maestro, Visa, Mastercard

 

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.

Sukladno ZPUT-u Agencija je s osiguravajućim društvom UNIQA osiguranje d.d. Zagreb temeljem Ugovora o osiguranju od dana 14.09.2023. ugovorila: osiguranje jamčevine za slučaj nesolventnosti koje omogućava Ugovaratelju/Putniku neposredno ostvarivanje prava iz jamčevine od osiguravajućeg društva pod brojem police 45 - 7002936394 te osiguranje od odgovornosti za štetu koju Agencija prouzroči Putniku neispunjenjem, djelomičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obveza iz Ugovora pod brojem police 11 - 7002936569..U slučaju nastanka osiguranog slučaja Ugovaratelj/Putnik je dužan na najbrži način kontaktirati osiguravatelja UNIQA osiguranje d.d. Zagreb. Ovo vrijedi kao potvrda o osiguranju za slučaj stečaja ili platne nemogućnosti Agencije i osiguranju od odgovornosti za štetu.

 

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, www.mvp.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Šifra aranžmana:MT2024.

Tečaj konverzije 1 EUR= 7,53450 kn