ISTANBUL - 4 dana zrakoplovom

Termini putovanja: 15.08.

 

Odličan hotel u srcu Istanbula : hotel Palazzo Donizetti ****

Termini

Polazak
Povratak
Cijena
Upit
Dolazak
15.08.2024.
Odlazak
18.08.2024.
Cijena
GarantiranoFM
590.00€
620.00€

 

Program putovanja:


1. dan, ZAGREB– ISTANBUL

Sastanak svih putnika u Zračnoj luci Franjo Tuđman u Zagrebu, pored kioska Tiska oko 07:00h. Prijava na let za Istanbul na liniji TK 1054 (Turkish Airlines)  s predviđenim polijetanjem zrakoplova u 09:15h. Po slijetanju u Istanbul u 13:25h po lokalnom vremenu nakon  obavljanja  graničnih i carinskih formalnosti, vožnja prema hotelu uz panoramski pogled na Istanbul i okolicu. Prijava u hotel i kraći odmor za osvježenje od puta. U poslijepodnevnim satima odlazak uz pratitelja putovanja u orjentacijsku  kratkog odmora orijentaciona šetnja s pratiteljem putovanja do Galata mosta po najužurbanijoj ulici Istiklal Caddesi (Ulica nezavisnosti s brojnim restoranima, trgovinama i barovima) do trga Taksim, centra noćnog života. Slobodno vrijeme za večeru. Povratak u hotel u dogovoreno vrijeme. Noćenje.

 

2. dan, ISTANBUL – FAKULTATIVNI IZLET NA STARI DIO GRADA
Nakon doručka predlažemo odlazak na poludnevni razgled grada pješice i javnim prijevozom prema potrebi, u pratnji lokalnog vodiča; krećemo od najveće palače u Istanbulu – džamije Sulejmana Veličanstvenog nakon koje slijedi zanimljive priče  o hipodromu i Plavoj džamiji  (zbog renoviranja moguć je samo  razgled izvana), monumentalnog zdanja i posljednje velike kraljevske džamije, koju je sa 6 minareta izgradio Mehmet Aga da bi nadmašio poznatu Aja Sofiju. Aja Sofija – bila je najveća crkva u Bizantskom carstvu, te je naknadno pretvorena u džamiju, danas je jedno od najvećih graditeljskih dostignuća tog vremena.  Slijedi slobodno vrijeme za ručak i okrjepu. Nastavljamo razgled razgleda starog dijela grada uz posjet Topkapi palači – bivšoj Sultanovoj palači, a bila je sjedište Osmanlijskog carstva. Sagradio ju je sultan Mehmed II (uz doplatu). Nastavljamo do  Grand Bazaara, zatvorenu tržnicu i najveći bazar na svijetu. ( ima više od 5.000 trgovina) Ovdje možete  osjetiti čar kupovine i trgovanja:  zlata, tekstila, suvenira i dr. Slobodno vrijeme za shopping ili opuštanje u jednom od poznatih hamama. Navečer predlažemo odlazak na zajedničku večeru u tradicionalni restoran uz ples trbušnih plesačica te folklorni program. Noćenje.

 

3. dan, ISTANBUL (FAKULTATIVNI IZLET – DOLMABAHCE PALAČA, KRSTARENJE BOSPOROM, AZIJSKA STRANA)
Doručak. Odlazimo na fakultativni poludnevni izlet koji uključuje posjet Dolmabahce palači – posljednjoj rezidenciji turskih sultana iz 19. stoljeća. Sagrađena je  u rokoko stilu. Nakon razgleda odlazimo  na krstarenje Bosporom, morskim tjesnacem koji razdvaja Europu i Aziju, s pogledom na carske palače, tvrđave i romantična mjestašca Bosporskog tjesnaca.Krstarenje završavamo na  Azijskoj strani grada gdje će vas pratitelj upoznati s kulturološkim razlikama europskog i azijskog dijela grada. Šetnja slikovitim djelom grada Uskudarom odakle možete vidjeti Djevojačku kulu. Slijedi vožnja Marmaray tunelom, jednim od najdubljih podmorskih željezničkih tunela na svijetu koji prolazi podno bosporskog kanala i povezuje europski i azijski dio Istanbula. Po povratku na europski dio grada izlet završavamo posjetom živopisnoj Egipatskoj tržnici začina. Slobodno vrijeme za kupovinu i uživanje u turskim specijalitetima. Ostatak dana slobodan za vlastite sadržaje. Povratak u hotel. Noćenje.

 

4. dan, ISTANBUL (FENER I BALAT) – ZAGREB
Doručak. Odjava iz hotela. Zajednički odlazak javnim prijevozom do najšarmantnijih četvrti Istanbula – Fener i Balat. Fener je nekadašnja grčka četvrt koja je danas uz Balat jedna od „najinstagramskijih“ lokacija Istanbula prošaran šarmantnim kafićima, bistroima i restoranima ali i zanimljivom povijesti. Nakon razgledavanja Fenera dolazimo u susjednu četvrti Balat, nekoć prosperitetnu židovsku četvrt, a danas poznatu po simpatičnim uskim uličicama i šarenim kućama koje podsjećaju na filmske kulise. Po povratku u hotel kreće slobodno vrijeme za vlastite programe, shopping ili ispijanje čaja uz sakupljanje posljednjih dojmova do transfera. Transfer do zračne luke. Prijava na let za Zagreb i polijetanje zrakoplova. Dolazak u Zagreb u večernjim satima.


 

 

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • povratni prijevoz zrakoplovom iz Zagreba do Istanbula
 • zrakoplovne pristojbe i naknade
 • smještaj u hotelu na bazi 3 noćenja s doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu Palazzo Donizzeti 4*
 • transfer od/do zračne luke
 • razglede prema programu
 • pratitelja iz Zagreba
 • pripremu i organizaciju putovanja te jamčevno osiguranje

 

 

PRTLJAGA uključena u cijenu: 

 •    1 komad predane prtljage do 23 kg
 •     1 komad kabinske prtljage do 8 kg težine, dimenzija 55x40x23 cm
 •     1 manji komad osobne prtljage (npr. 1 ženska ručnu torbu ili 1 torba za laptop ili 1 torba za spise), dimenzija 40x30x15 cm

 

 

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje
 • karte javnog gradskog prijevoza, doplate za izlete i obroke koji nisu prema programu
 • osobne troškove, pića i napojnice te ostalo što nije navedeno pod cijena uključuje
 • zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja

 

DOPLATE I POPUSTI:

Popusti:

 • dijete na pomoćnom ležaju 30 EUR

 • odrasla osoba na pomoćnom ležaju 20 EUR

 

Doplate (plaćanje na licu mjesta, prijava u agenciji kod rezervacije):

 • Izlet na stari dio grada koji uključuje ulaznicu u Topkapi palaču s haremom, obilazak džamije Sulejmana Veličanstvenog, uz korištenje slušalica te uz pratnju lokalnog vodiča i pratitelja putovanja 65 € (minimum prijavljenih putnika 15)
 • ulaznica u Hagia Sofiju se po novom pravilniku naplaćuje 25 € na licu mjesta za sve koji žele
 • Poludnevni izlet koji uključuje ulaznicu u Dolmabahce palaču, krstarenje Bosporom, posjetu azijskoj strani – Uskudar s pogledom na djevojačku kulu, vožnja Marmaray tunelom, korištenje slušalica i posjeta Egipatskoj tržnici: 90 € (minimum 15 prijavljenih putnika)
 • Fakultativni izleti/ulaznice -PRIJAVA U AGENCIJI, PLAĆANJE NA LICU MJESTA
 • Večera u tradicionalnom restoranu s folklornim programom: 60 € ( uključen transfer, večera u tri slijeda, sva alkoholna i bezalkoholna pića – domaće proizvodnje)

 

Red letenja:

TK1054 ZAGIST 09:15 – 13:255
TK1055 ISTZAG 19:00 – 19:10

 

GRANIČNE I ZDRAVSTVENE FORMALNOSTI:

 • Za putovanje hrvatskih državljana u Tursku potrebna je valjana putovnica koja mora važiti još najmanje 6 mjeseci od datuma ulaska u Tursku.
 • Sve osobe koje putuju u Tursku moraju imati valjano putno-zdravstveno osiguranje koje pokriva razdoblje boravka u Turskoj.

 

Šifra aranžmana:BT2024.