LONDON 5 DANA

Termini putovanja: 16.08. | 05.10. | 28.10.

Ujedinjeno kraljestvo, Velika Britanija, Engleska, London

Termini

Polazak
Povratak
Cijena
Upit
Dolazak
16.08.2024.
Odlazak
20.08.2024.
Cijena
GarantiranoFM
779.00€
809.00€
Dolazak
05.10.2024.
Odlazak
09.10.2024.
Cijena
GarantiranoFM
679.00€
709.00€
Dolazak
28.10.2024.
Odlazak
01.11.2024.
Cijena
GarantiranoFM
949.00€
979.00€

Program putovanja: 

 

1. DAN ZAGREB - LONDON
Sastanak putnika s voditeljem putovanja u Zračnoj luci Zagreb dva sata prije polijetanja zrakoplova. Prijava na izravan let za London, a po dolasku u London slijedi organizirani prijevoz do hotela, po dolasku smještaj u hotel u središtu Londona. Nakon kraćeg predaha, zavisno od vremena letova, odlazak na  večernju šetnju West Endom, do Leicester Squarea, središta zabave i noćnog života s poznatim kinima, kazalištima i restoranima i Piccadilly Circusa. Slobodno vrijeme za večeru. Povratak u hotel s voditeljem putovanja ili u individualnom aranžmanu. Noćenje.

 

2. DAN LONDON
Nakon doručka odlazimo javnim prijevozom i pješice u razgled britanske prijestolnice u pratnji voditelja putovanja. Prva postaja nam je gradski okrug Westminster u kojem su se smjestila neka od najvažnijih zdanja u Londonu poput zgrade Britanskog parlamenta s čuvenim Big Benom odnosno Westminsterska palača čija je gradnja započela u razdoblju vladavine britanske kraljice Viktorije, a bila je na neki način nužna jer je veći dio prijašnjih zgrada parlamenta na toj lokaciji izgorio u velikom požaru 1834. godine. Ovdje se smjestila i Westminsterska opatija (Westminster Abbey), krunidbena i grobna crkva engleskih i britanskih vladara od 1066. godine koja se od 1987. nalazi na UNESCO-ovu popisu svjetske kulturne baštine. Nastavljamo prema ulici Downing Street gdje se nalazi službena rezidencija britanskog premijera. Prošetat ćemo po Whitehallu, gdje su smještena Vladina ministarstva, vidjeti kraljevsku stražu na konjima, posjetit najveći londonski trg Trafalgar Square na kojem se nalazi Nacionalna galerija sa svjetski poznatim majstorima likovne umjetnosti te otići potom kroz kraljevski park St. James Park do Buckinghamske palače, rezidencije britanske kraljevske obitelji. Slobodno poslijepodne i večer. Svakako preporučujemo i odlazak na jedinstveni vidikovac – Sky Garden, na visini od 155 metara koji se proteže na tri etaže te nudi pogled na London od 360 stupnjeva, a nalazi se na vrhu nebodera poznatijem kao The Walkie-Talkie. Sky Garden nudi, kao i što samo ime govori, prekrasno uređene vrtove, vidikovce, otvorenu terasu i dva restorana. Noćenje u hotelu

 

3. DAN LONDON
Doručak. Nastavljamo s razgledom Londona javnim prijevozom i pješice. Odlazimo prema istočnom dijelu Londona i razgled započinjemo s katedralom St. Paul, kojom dominira 108 metara visoka kupola, druga po veličini nakon one Sv. Petra u Vatikanu. Nastavljamo preko londonskog Cityja, koji oduševljava sjajnim spojem starog i novog, modernih poslovnih nebodera i starih londonskih zdanja, do srednjovjekovne tvrđave Tower of London koja čini jednu od središnjih gradskih točaka i nalazi se na istočnom rubu povijesnog središta Londona uz samu sjevernu obalu rijeke Temze. Tower of London je ujedno i najstarija kraljevska rezidencija u kojoj se čuvaju kraljevski dragulji iz 11. stoljeća te je jedna od najvećih atrakcija Londona. Mogućnost razgleda uz doplatu (prijava i uplata prilikom rezervacije aranžmana). Nastavljamo do najpoznatijeg londonskog mosta Tower Bridge prelaskom kojeg stižemo na južnu obalu Temze i šetnicom uz rijeku tzv. Queenswalk stižemo do katedrale Southwark, zatim i replike gusarskog broda Golden Hinde kojim je Sir Francis Drake u 16. st. oplovio svijet, Shakespeareova kazališta – The Globe Theatre, galerije Tate Modern, te panoramskog kotača London Eye s kojeg se pruža veličanstven pogled na grad. Doživite London sa 137 m visine uz 4D projekciju filma o Londonu (ulaznica uz doplatu i prijavu prilikom rezervacije aranžmana). Za poslijepodnevne sate predlažemo posjet poznatim trgovačkim ulicama Oxford Street, Bond Street, Regent's Street ili nekoj od robnih kuća kao što su Harrods, Selfridges, Primark, Hamleys – najpoznatiji dućan s igračkama na sedam etaža. Navečer predlažemo odlazak na neku od čuvenih kazališnih predstava na londonskom West Endu. Povratak u hotel. Noćenje.

 

4. DAN LONDON
Nakon doručka predlažemo odlazak u čuveni muzej voštanih figura Madame Tussauds, najstariji muzej voštanih figura na svijetu (ulaznica uz doplatu i prijavu prilikom rezervacije aranžmana) ili posjet nekom do tri čuvena muzeja na Exhibition Roadu, s besplatnim ulazom: Natural History Museum, jedan od najboljih prirodoslovnih muzeja na svijetu, Science Museum i Victoria and Albert Museum. Poslijepodne slobodno za vlastite aktivnosti. Predlažemo svakako posjetu poznatom British Museumu, muzej povijesti koji se nalazi u blizini hotela, posjet mondenoj četvrti Notting Hill, poznatoj po uličnim sajmovima te atraktivnim terasama velikih viktorijanskih palača i elegantnih restorana ili odlazak do četvrti Camden s istoimenim osebujnim sajmom, prepun kafica i restorana sa street foodom. Dovoljno je vremena i za odlazak do kraljevske zvjezdarnice Greenwich gdje prolazi nulti meridijan. U četvrti se nalazi i najveći pomorski muzej na svijetu kao i kliper Cutty Sark, jedan od posljednjih svoje vrste prije dominacije parnih brodova. Noćenje u hotelu.

 

5. DAN LONDON - ZAGREB
Poslije doručka odjava iz hotela te slobodno vrijeme do transfera za  zračnu luku. Transfer do zračne luke, te prijava na izravan let za Zagreb. Dolazak u Zagreb predviđen prema datumu polaska.


 

 

Cijena uključuje:

 • prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na izravnoj liniji Zagreb – London – Zagreb
 • zrakoplovne pristojbe
 • uključen 1 komad predane prtljage koja se prijavljuje po osobi (svaki kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm)
 • povratni transfer autobusom zračna luka – hotel – zračna luka
 • 4 noćenja s doručkom u hotelu 3* u Londonu u dvokrevetnim sobama
 • sve razglede prema programu
 • voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
 • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja
   

Doplate

 • London Eye (panoramski kotač), cijena od: 33 € odrasli, 29 € djeca do 16 godina
 • Madame Tussauds (svjetski poznati muzej voštanih figura), cijena od: 40 € odrasli, 36 € djeca do 16 godina
 • Tower of London: cijena ulaznice od: 40 € odrasli, 20 € djeca do 16 godina, djeca do 5 godina besplatno.
   

Hotel u Londonu:

 • ROYAL NATIONAL HOTEL 3* (ili slični)
 • https://www.imperialhotels.co.uk/hotels/royal-national-hotel
 • Hotel se nalazi u centru grada u neposrednoj blizini British Museuma i Oxford Streeta

Šifra aranžmana:PT2024.