PALMA DE MALLORCA - 5 DANA IZRAVNIM LETOM IZ ZAGREBA

Termini putovanja: 13.10.

Španjolska, Balearski otoci, Mallorca, Porto Christo, Palma de Mallorca

Termini

Polazak
Povratak
Cijena
Upit
Dolazak
13.10.2024.
Odlazak
17.10.2024.
Cijena
GarantiranoFM
959.00€
999.00€

PROGRAM PUTOVANJA:

 

1. DAN ZAGREB – PALMA DE MALLORCA
Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb dva sata prije polijetanja zrakoplova. Slijedi prijava na direktan let zrakoplovom iz Zagreba za Palma de Mallorcu. Po slijetanju u zračnu luku Palma de Mallorca slijedi organizirani transfer autobusom do hotela. Prijava i smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za šetnju i prvi susret s ljepotama otoka i njegovog glavnog grada. Noćenje.

 

2. DAN PALMA DE MALLORCA
Nakon doručka u hotelu, odlazimo na cjelodnevni razgled Palma de Mallorce u pratnji lokalnog vodiča. Glavni grad Baleara smješten je  u zaljevu ispod tvrđave Bellver. Arapska palača i veličanstvena gotička katedrala  iznad obale okružene su spletom uličica i avenija u kojima se nižu renesansne rezidencije trgovaca i moreplovaca. Trgovačke ulice oko Plaze Mayor, Ramble i Pasea Born nude najbolji španjolski dizajn, majorkinske perle, tipične proizvode i delikatese bogate otočke kuhinje. Nakon razgleda slobodno vrijeme za osobne programe. Predlažemo odlazak u jednu od brojnih kavana i kušanje “ensaimado”, lokalnog specijaliteta. Povratak u hotel. Noćenje.

 

3. DAN PALMA DE MALLORCA – (fakultativni izlet VALLDEMOSSA i PUERTO SOLLER)
Doručak. Slobodan dan za vlastite programe i aranžmane ili predlažemo odlazak na cjelodnevni fakultativni izlet u spektakularno planinsko gorje Serra de Tramuntana, kulturni krajolik upisan na UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine u Europi. Tijekom današnjeg izleta posjetit ćemo dva najljepša i najpoznatija mjesta. Prvu stanku napraviti ćemo u planinskom selu Valldemossi. Valldemossa je jedno od najljepših mjesta na Mallorci. Nalazi se 400 metara iznad razine mora, okružena brdima Sierra de la Tramuntane i šarmantnim seoskim pejzažima. Od grada Palme udaljena je oko 20-ak km. Okolica Valldemosse bogata je voćnjacima i maslinicima s čijih se terasa pruža pogled na središte otoka. U staroj gradskoj jezgri nalaze se trgovine, suvenirnice, kafići i restorani. Valldemossa i Mallorca postali su poznati u pariškim salonima nakon što su 1838. godine Frederic Chopin i George Sand proveli zimu u kartuzijanskom samostanu u Valdemossi. Već bolestan, Chopin je te hladne zime skladao poznate «Kišne kapi», a George Sand je napisala knjigu o Mallorci pod naslovom «Zima na Mallorci». U Muzeju Chopina može se vidjeti jedan od njegovih glasovira, faksimili nota i drugi osobni predmeti. Uz Chopinov, tu je i Kartuzijanski muzej s autentičnim namještajem, knjigama i spisima iz vremena kad je samostan bio središte kulture i znanosti. Uz samostan je i Palača kralja Sancha. Vožnja u Soller u kojem su ljudi oduvijek živjeli od maslinarstva i uzgoja voća. U 19 st. su naranče i vino mijenjali za francusku robu i proizvode i tako se dan danas u gradiću osjeća francuski štih. I danas su poznati po najboljem soku od naranče te po izvrsnom sladoledu. Posebnost gradića je stara željeznička stanica i vlak s drvenim vagonima u kojima se danas nalazi muzej, u kojem su izložena djela Picassa. S tramvajem iz 1913. godine ćemo se odvesti do Port Soller od kuda slijedi prijevoz autobusom do hotela u Palmi. Slobodna večer. Noćenje.

 

4. DAN PALMA DE MALLORCA – fakultativni izlet ZMAJEVE ŠPILJE (CUEVAS DEL DRACH)

Doručak. Slobodno vrijeme za vlastite programe i aktivnosti ili odlazak na poludnevni fakultativni izlet Zmajeve špilje koji počinjemo posjetom manufakturi čuvenih majorkinskih umjetnih bisera. Nastavak vožnje prema istočnoj obali - u vapnenastom reljefu Mallorce nastalo je mnogo špilja od kojih su svakako najpoznatije i najbogatije Zmajeve špilje (uključena ulaznica). Na njihovom se dnu stvorilo i Martelovo jezero, najveće podzemno jezero u Europi. Zmajeve špilje su jedna od glavnih atrakcija Mallorce, vrlo su efektno osvijetljene i dnevno ih posjećuju tisuće turista. Šetnja špiljom završava malim koncertom romantične glazbe u auditoriju pored Martelovog jezera. Za one koji ostaju u gradu, predlažemo posjet galeriji slavnog španjolskog slikara Joana Miroa smještenoj u njegovom ateljeu iznad trgovačkog centra Porto Pi ili Pueblo Espanol s maketama najznačajnijih građevina  španjolske arhitekture. Povratak u hotel. Noćenje.

 

5. DAN PALMA DE MALLORCA – ZAGREB
Doručak. Poslije doručka odjava iz soba, prtljaga će se odložiti u za to namijenjenu prostoriju. Slobodno vrijeme za vlastite aktivnosti i zadnje obilaske ili kupovinu. U poslijepodnevnim satima transfer do zračne luke Palma de Mallorca te prijava na direktan let za Zagreb.


 

Cijena uključuje

 • prijevoz posebnim charter zrakoplovom na relaciji Zagreb – Palma de Mallorca – Zagreb
 • pristojbe zračnih luka
 • 1 komad predane prtljage koja se prijavljuje po osobi do 20 kg i 1 komad ručne prtljage do 5 kg, dimenzija 55 x 40 x 23 cm
 • smještaj u hotelu 4* na osnovu 4 noćenja s doručkom
 • voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
 • prijevoz od/do zračne luke u Palma de Mallorci
 • cjelodnevni razgled grada Palme uz pratnju lokalnog vodiča i voditelja putovanja
 • troškove organizacije i prodaje
   

Doplate

 • doplata za jednokrevetnu sobu 290 € 
 • obavezna doplata ECO tax – turistička pristojba: 3 € po osobi po noćenju (plaćanje na recepciji hotela)
   

Fakultativni izleti:

 • Izlet VALLDEMOSSA i PUERTO SOLLER: 95 €. Trajanje izleta 8 sati; uključen prijevoz autobusom, lokalni vodič
 • Izlet ZMAJEVE ŠPILJE: 85 €. Trajanje izleta 4 sata; uključen prijevoz autobusom, lokalni vodič i ulaznice

 

Minimum 15 prijavljenih osoba u agenciji za realizaciju izleta.

Popusti:

 1. Popust za djecu od 2 do 11 godina na pomoćnom ležaju: 10%
 2. Popust za odraslu osobu na pomoćnom ležaju: 5%
   

Predviđeni smještaj: HOTEL JOAN MIRÓ MUSEUM 4* ili sl.

 

Šifra aranžmana:PT2024