PARIZ - 5 DANA

Termini putovanja: 14.08. | 26.10. | 01.11.

Grupni polasci: 20.2.-24.2, 13.3.-17.3., 29.3.-2.4., 2.4.-6.4., 2.5.-6.5.2024.

Termini

Polazak
Povratak
Cijena
Upit
Dolazak
14.08.2024.
Odlazak
18.08.2024.
Cijena
GarantiranoFM
839.00€
869.00€
Dolazak
26.10.2024.
Odlazak
30.10.2024.
Cijena
GarantiranoFM
799.00€
829.00€
Dolazak
01.11.2024.
Odlazak
05.11.2024.
Cijena
GarantiranoFM
749.00€
779.00€

Program putovanja:

 

1. DAN: ZAGREB - PARIZ
Sastanak putnika u Zračnoj luci u Zagrebu 2 sata prije polaska. Let zrakoplovom Croatia Airlines na liniji OU470 za Pariz u 9.05 sati, s dolaskom u 11.05 sati. Po dolasku u Pariz slijedi panoramski razgled grada autobusom: Champs-Elysées, glavna i najduža pariška avenija, jedna od najraskošnijih svjetskih ulica koja povezuje trg Concorde i Arc de Triomphe odnosno čuveni Slavoluk pobjede, jedan od najpoznatijih pariških spomenika, dignut 1806. u čast francuskim borcima po uzoru na rimski Titov slavoluk - veliki bulevari (les Grands Boulevards), projekt baruna Georges-Eugène Haussmanna iz 19. st., poznate pariške avenije u središtu grada - trg Concorde, najveći trg u Parizu i ishodišna točka Champs-Elysées – Opera Garnier - trg Bastille, današnji trg nalazi se na mjestu gdje je nekoć stajala glasovita tvrđava Bastille - Latinska četvrt, slavna pariška umjetnička četvrt na lijevoj obali Seine - Sorbona, glasovito pariško sveučilište iz 13. st. - Panteon, nekoć crkva a danas mauzolej u kojem su pokopani mnogi slavni Francuzi - Luksemburški park, vrtovi sagrađeni za Katarinu Medici - Les Invalides, kompleks građevina u kojem je nekoć bio dom za umirovljene francuske veterane, mjesto gdje je pokopan Napoleon - Trocadéro, mjesto gdje je održana svjetska izložba 1878., s odličnim pogledom na Eiffelov toranj. Smještaj u hotel. Odlazak s voditeljem putovanja javnim prijevozom na Montmartre, sjevernu i najvišu parišku četvrt, na glasu kao i najživopisniju; slavna je postala u drugoj polovici 19. stoljeća kad su tu dolazili mnogi slavni umjetnici, Toulouse Lautrec, Apollinaire, Van Gogh, Degas, itd. - bazilika Sacré-Cœur  - crkva sv. Petra – Place du Tertre, trg slikara, omiljena pariška adresa boema i umjetnika. Noćenje.

 

2. DAN: PARIZ
Doručak. Odlazak javnim prijevozom do jednog od najbogatijih i najraskošnijih svjetskih muzeja – impresivnog Muzeja Louvre (Musée du Louvre) koji je 700 god. bio rezidencija francuskih kraljeva, do njihovog preseljenja u Versailles, a  sada čuva najpoznatiju svjetsku kolekciju umjetničkih djela, među kojima je i slavna Leonardova Mona Lisa, individualni razgled (doplata za ulaznicu kod prijave). Odlazak do najstarijeg dijela Pariza, otočića Ile de la Cité, na kojem se nalaze impresivna katedrala Notre Dame (ulazak u katedralu trenutno nije moguć) i “Vrata raja”- crkva Sainte Chapelle, biser gotičke umjetnosti s jedinstvenom kolekcijom vitraja, remek djelom srednjovjekovne umjetnosti. Preporučujemo ručak u živopisnoj Latinskoj četvrti. U večernjim satima predlažemo odlazak do legendarnog cabareta Moulin Rouge, u kojem je prije 120 godina nastao ples “can can”. Predstava u 23.00 sata s posluženim šampanjcem (uključen u cijenu doplate - kod prijave). Noćenje.

 

3. DAN: PARIZ - (fakultativno KRSTARENJE SEINOM; izlet u VERSAILLES)
Doručak. Odlazak javnim prijevozom, u pratnji vodiča do Eiffelovog tornja koji već 125 godina nosi titulu najpoznatijeg simbola Pariza. U dogovoru s vodičem, mogućnost uspona liftom do vrha ili pješice do 2. kata (dalje liftom), uživanje u pogledu na grad s 324 metra visine (kupnja ulaznice individualno na licu mjesta ili unaprijed preko interneta). Predlažemo da od Eiffelovog tornja krenete na 1-satnu vožnju brodom rijekom Seinom, ispod 24 pariška mosta (doplata za ulaznicu kod prijave). Po završetku krstarenja preporučujemo vam odlazak javnim prijevozom (RER prigradska željeznica) u Versailles, jedan od najfascinantnijih dvoraca na svijetu koji se koristio kao kraljevska rezidencija Luja XIV., Luja XV. i Luja XVI. te je ujedno služio i kao pokazatelj francuske moći, ali i kao uzor drugim monarsima kada su se upuštali u gradnju ili obnovu svojih rezidencija. Ukupno je Versailles kao sjedište francuske vlasti služio više od 100 godina, odnosno od 1682. do 1789. godine. Više desetaka tisuća radnika podizalo je taj dojmljivi kompleks. Troškovi gradnje bili su golemi, a zanimljivo je da nisu potpuno izračunati ni danas. Nakon obilaska dvorca povratak u Pariz. Za sve one koji bi pak proveli dan u grad, a ljubitelji su mode, predlažemo odlazak do elitnih trgovina u Rue du Faubourg Saint-Honoré, aveniji Montaigne te raskošnom ambijentu avenije Champs-Elysées. Tu su još slavne robne kuće Galeries Lafayette, Printemps te mnoge druge. Nakon iscrpljujućeg shoppinga, počastite se čašicom vrhunskog vina u nekom od šarmantnih francuskih bistroa. Noćenje.

 

4. DAN: PARIZ - fakultativni izlet DISNEYLAND PARIS
Doručak. Ako volite zabavne parkove, preporučujemo odlazak prigradskim vlakom RER do zabavnog parka Disneyland. Disneyland Pariz otvoren je 1992. godine, kao prvi europski i četvrti svjetski Disneyev zabavni park. Smješten u neposrednoj blizini Pariza (cca 32 km od grada), i ovaj je zabavni park utemeljen na viziji Walta Disneya o čarobnom mjestu zabave za djecu i odrasle, prožetom bogatom tradicijom Disneyevih animiranih filmova. Park se proteže na površini od 400 hektara, a ostvaruje veću posjećenost nego Louvre i Eiffelov toranj zajedno. Uronite u svijet bajke s mnogobrojnim atrakcijama, predstavama i paradama. Disneyland Pariz sastoji se od dva tematska parka; Disneyland Park i Walt Disney Studios Park. Ulaznice se mogu kupiti ili samo za jedan ili za oba parka. Povratak u Pariz prema želji. Ako ostajete u Parizu, preporučujemo posjet nekom od pariških muzeja: Rodin, D’Orsay s kolekcijom slikarskih djela slavnih impresionista Moneta, Renoira, Cezannea, Van Gogha... odlazak do centra moderne umjetnosti George Pompidou gdje možete vidjeti djela Picassa, Matissa, Miroa ili slobodno vrijeme za šetnju, kavu i kušanje svjetski poznatih „macarona“ u nekoj od poznatih pariških slastičarni te vlastito istraživanje "grada svjetlosti". Noćenje.

 

5. DAN. PARIZ - ZAGREB

Doručak. Odjava iz hotela i transfer u zračnu luku. Prijava na let za Zagreb u 11.20 sati s predviđenim dolaskom u Zagreb u 13.10 sati.

 

 

Ovisno o terminu putovanja, raspored obilazaka bit će prilagođen radnom vremenu muzeja i kulturnih ustanova u Parizu i okolici.

 

U TERMINU 06.12.-10.12.2023. SMJEŠTAJ U HOTELU  IBIS PORTE D’ORLEANS


 

 

Cijena uključuje:

 • prijevoz zrakoplovom Croatia Airlines u ekonomskoj klasi na redovnoj liniji Zagreb – Pariz – Zagreb
 • zrakoplovne pristojbe
 • uključen 1 komad predane prtljage koja se prijavljuje po osobi (svaki kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm)
 • četiri noćenja s doručkom u dvokrevetnim sobama u hotelu ibis Paris la Défense Esplanade 3* ili slični u Parizu
 • transfere od/do zračne luke Pariz Charles-de-Gaulle (CDG)
 • razglede prema programu
 • voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
 • jamčevinu i troškove organizacije putovanja

 

Doplate

 • doplata za jednokrevetnu sobu 200 €
 • boravišnu pristojbu 4,50€ po osobi/ danu (plaćanje na licu mjesta)
 • doplata za polazak iz Splita, Dubrovnika, Zadra i Pule: od 60 € (isključivo na letovima Croatia Airlinesa; raspoloživost i potvrda letova na upit; individualna prijava na let u zračnoj luci do sastanka s pratiteljem putovanja u Zagrebu)
   

Popust za treći ležaj:

 • dijete do 12 godina 20% popusta na trećem ležaju u sobi s dvije odrasle osobe
 • Treći ležaj nije primjeren za smještaj osoba starijih od 12 godina.
   

FAKULTATIVNI IZLETI I SADRŽAJI:
 

 • Cabaret show Moulin Rouge: 132 € (uključeno 1/2 boce šampanjca, show u 23 sata - doplata kod prijave); za djecu od 6-12 godina 70 €. NAPOMENA:Sportska odjeća i obuća nisu dozvoljene.
 • Plovidba brodom po rijeci Seine: 16 €
 • Jednodnevna ulaznica za Disneyland (1 park: Disneyland Park): 99 € za odrasle, 92 € za djecu 3-11 godina
 • Jednodnevna ulaznica za Disneyland (2 parka: Disneyland Park i Walt Disney Studios Park.): 125 € za odrasle, 116 € za djecu 3-11 godina
 •  Muzej Louvre (s rezervacijom termina do 15.01.2024.): 22 €. Besplatan ulaz za djecu do 18 godina te mlade ispod 26 godina državljane zemalja Europske Unije i Europskog gospodarskog prostora.
 • Muzej Louvre (s rezervacijom termina od 15.01.2024.): 30 €. Besplatan ulaz za djecu do 18 godina te mlade ispod 26 godina državljane zemalja Europske Unije i Europskog gospodarskog prostora.
 • Dvorac Versailles: do 1.aprila: 30 € odrasli od 26 godina, osobe i djeca do 25 godina gratis. Od 1.aprila 35 € za odrasle od 26 godina, 12 € za djecu i mlade od 6 do 25 godina, besplatan ulaz za djecu do 6 godina. Ulaznica uključuje posjet dvorcu bez čekanja u redu (unaprijed određena satnica),  audio-vodiča, pristup imanju Trianon, privremene izložbe postavljene u dvorcu, Vrtove dvorca te park.

 
VAŽNA NAPOMENA :

 • gratis ulaznice ili ulaznice s popustom, za djecu i mlade, kod posjeta Louvru i Versaillesu, vrijede samo za građane Europske Unije!

 
 
Radno vrijeme najznačajnijih muzeja (podložno promjeni):

 

Eiffelov toranj: 9.30 – 22.45 sati, u ljetnom periodu od sredine lipnja do kraja kolovoza od 9.00 – 23.45 sati.
Cijene karata ovise o načinu posjete i vremenu, a kreću se od 10,70 € - 26,80 €, preporučujemo da iste kupite unaprijed online putem službene stranice https://ticket.toureiffel.paris/en ili na licu mjesta na blagajnama u podnožju tornja uz moguće dulje čekanje u visokoj sezoni (lipanj – rujan). Ulaznice nije moguće kupiti u agenciji.
 
Muzej Louvre: 9.00 – 18.00 svaki dan osim utorka i praznika (srijedom i petkom do 21.45). Besplatan ulaz za djecu do 18 godina te mlade ispod 26 godina državljane zemalja Europske Unije i Europskog gospodarskog prostora. www.louvre.fr

Muzej D'Orsay: 9.30 – 17.30, svaki dan osim ponedjeljka (četvrtkom od 10 – 21.45). Cijena ulaznice: 13 €. www.musee-orsay.fr
 
Dvorac Versailles: 9.00 – 18.30 svaki dan osim ponedjeljka i praznika. en.chateauversailles.fr

Informacije i upute za dolazak vlakom u Disneyland Paris možete pronaći na poveznici: https://parisbytrain.com/rer-train-paris-to-euro-disney/

 

Gradski prijevoz - informativne cijene karata: jednokratna karta za metro: 1,90 € (za 2 zone); karnet od 10 karata: 19,10 € (za 2 zone)
 

Hotel u Parizu:

 • ibis Paris la Défense Esplanade 3* ili slični.
 • Adresa: 4 Boulevard de Neuilly, La Défense 1 - Pont de Neuilly, 92081 Courbevoie, Paris
 • Hotel se nalazi 100 metara od postaje podzemne željeznice Esplanade de la Défense – linija 1 metroa koja povezuje direktno s centrom grada (Arc de Triomphe, Champs-Elysées, Louvre, Châtelet,..)

 

Letovi Croatie airlinesa po zimskom redu letenja (do 30.03.2024. - podložno promjenama):

ZAGREB - PARIZ (CHD) 08:25 10:30

PARIZ (CHD) - ZAGREB 11:20 13:10

 

Šifra aranžmana:PT2024