MAKEDONIJA, ALBANIJA I CRNA GORA - 6 dana autobusom

SKOPJE-OHRID-TIRANA - KRUJE- BUDVA -KOTOR

Cijena na upit

Program u kojem malo očekujete jer mislite kako je Tirana godinama daleko od Hrvatske, ali po dolasku u Skopje, Tiranu, Budvu, ugodno se uvijek svi iznenade. Zašto? Zbog jednostavnosti na koju smo zaboravili, zbog predivnog Ohridskog jezera koje umiruje kao more te definitivno zbog pristupačnih cijena koje rijetko gdje možete još doživjeti. Apsolutna preporuka za ovaj program - zbog sadržaja, odličnih hotela i gurmanskih delicija.

Predviđeni hoteli:
Skopje:Ibis Hotel 4*, na glavnom gradskom trgu
Ohrid: Hotel International 4*
Tirana: VH Premier AS Tirana Hotel & Meeting Centre 4*(polupansion)
Budva:Hotel Butua Residence 4*, strogi centar Budve!

 

PROGRAM PUTOVANJA:

1.dan:  ZAGREB – SKOPJE830 km

Polazak autobusom iz Zagreba s autobusnog kolodvora (peroni 502-506) u 5 sati. Ugodna vožnja preko Hrvatske i Srbije do Skopja. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme. S obzirom da je hotel u strogom centru mogućnost izbora mjesta za okrjepu i večeru je široka. Orijentacijska šetnja s voditeljem putovanja. Povratak u hotel. Noćenje.

 

2.dan:  SKOPJE – OHRID171 km
Doručak. Sastanak s lokalnim vodičem, odlazak u razgled Skoplja: stara željeznička postaja, spomenik i kuća Majke Terezije, kameni most iz 6. stoljeća, Daut-pašin hamam iz 15. stoljeća, crkva sv. Spasa, tvrđava Kale, stara skopska čaršija, džamija Mustafa-paše, spomenici Aleksandru Makedonskom i Filipu II. Slobodno vrijeme. Svakako preporučujemo ručak u jednoj od tipičnih roštiljarnica na skopskoj čaršiji. Nastavak vožnje do Ohrida i Ohridskog jezera, jednog od najstarijih europskih naselja na UNESCO-vu popisu svjetske baštine, sa svjetski poznatom kolekcijom ikona. Prirodno tektonsko jezero sa šljunčanim plažama među najdubljima je u Europi. Smještaj u hotel. Prema želji, večera uz živu glazbu (doplata). Noćenje.

 

3.dan: OHRID – razgled i sv.Naum
Doručak. Obilazak Ohrida u pratnji stručnog lokalnog vodiča: čaršija, spomenik Ćirilu i Metodu, Golna Porta, crkva sv. Sofije, crkva sv.Klimenta u Plaošniku,crkva sv. Ivana Kanea (sagrađena na litici)... Povratak u centar. Slobodno vrijeme. Rano poslijepodne izlet uz obalu Ohridskog jezera (doplata za brod). Vožnja do manastira sv. Nauma. Razgled interijera u pratnji stručnog lokalnog vodiča; posebno su dojmljive scene iz života sv. Nauma i njegovih čuda, smještene iznad njegove grobnice. Slobodno vrijeme. Ručak u predivnom ambijentu glasovitog nacionalnog restorana„Ostrovo“,na otočiću usred jezera, nedaleko od izvora rijeke Crnog Drima (doplata). Slobodna večer. Povratak u hotel. Noćenje.

 

4.dan:  OHRID – TIRANA 180 km
Doručak. Vožnja prema Tirani, glavnom gradu Albanije. Nakon dolaska razgled grada: Ethembegova džamija, Skenderbegov trg - glavni gradski trg, kula sa satom, spomenik Majci Tereziji, Nacionalni povijesni muzej na čijem je pročelju spektakularni mozaik koji predstavlja Albance kroz povijest, Piramida, kulturni centar. Slijedi slobodno vrijeme za osobne programe. Prijava i smještaj u hotel. Večera. Noćenje. 

 

5.dan:  HOTEL  – KRUJE – BUDVA   200 km
Nakon doručkai odjave iz hotela polazak prema Kruji, najvažnijem albanskom povijesnom lokalitetu, Skenderbegovu rodnom gradu. Šetnja gradom koji se smjestio na visini od 600-tinjak metara, ispod stjenovitih planina, uz razgled Skenderbegova i Etnografskog muzeja te tradicionalnog bazara. Nastavljamo prema Budvi. Smještaj u hotel i večernja šetnja do tvrđe ili slobodno vrijeme u gradu. Povratak u hotel. Noćenje.

 

6.dan:  BUDVA – KOTOR – ZAGREB706 km
Raniji doručak. Odjava iz hotela. Odlazak do Kotora, grada trgovaca i pomoraca, smještenog u jednom od najljepših zaljeva na svijetu. Razgled grada koji je zbog svoje srednjovjekovne arhitekture i mnogih spomenika uvršten na UNESCO-ov popis svjetske prirodne i kulturne baštine. Obilazak i razgled u pratnji stručnog lokalnog vodiča; gradske zidine, glavna gradska vrata, stara gradska jezgra, katedrala i Trg sv. Tripuna, crkva sv. Nikole, crkva Gospe od zdravlja, Kneževa palača, Napoleonovo kazalište… Nakon razgleda kraće slobodno vrijeme za okrjepu. Nešto prije podneva krećemo prema Hrvatskoj. Dolazak u Zagreb očekuje se u kasnim večernjim satima, do ponoći. 

 


 
 
 
Rok za prijavu: 7 dana prije polaska ili dok ima mjesta
Minimalan broj putnika: 40  /  Maksimalan broj putnika: 58
 
 
Cijena uključuje:
• prijevoz visokoturističkim (visokopodnim) autobusom prema programu
• jedno noćenje s doručkom u Skopju, u hotelu 3*/ 4* u dvokrevetnim sobama
• lokalnog vodiča u Ohridu na hrvatskom jeziku
• lokalnog vodiča u Kotoru na hrvatskom jeziku
• dva noćenja s doručkom u Ohridu u hotelu 3*/ 4* u dvokrevetnim sobama
• jedan polupansion (doručak i večera) u Tirani ili Draču u hotelu 3*/4* u dvokrevetnim sobama
• jedno noćenje s doručkomu Budvi ili okolici u  hotelu 3*/4* u dvokrevetnim sobama
• razglede prema programu
• voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku
pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja
 
Cijena ne uključuje:
• ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgleda
• dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, osobne troškove (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)
• boravišnu pristojbu u iznosu od 5,5-7 eur po osobi za svih 5 noćenja (točan iznos bit će objavljen u završnom pismu)
• večeru uz glazbu u Ohridu - 25 eura po osobi
• najam broda do sv. Nauma - 20 eura po osobi
• doplatu za jednokrevetnu sobu - 890 kn (118,12€)(obvezna doplata ako osoba spava sama u sobi), doplata za jednokrevetnu sobu na polasku 22.6. i 10.8. iznosi 1.090 kn (144,67 €) po osobi
• razgled katedrale sv.Tripuna u Kotoru i Muzeja sakralne umjetnosti -3 eur po osobi
• napojnicu za vozače i vodiča–2 eur po osobi po danu
• putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti
 
 
Popusti i doplate
• dijete 5-11,99 god. na pomoćnom ležaju u trokrevetnoj sobi 20% popusta
• trokrevetne sobe u Skopju nisu moguće, ali možete bez doplate spavati u jednokrevetnoj sobi, dok u drugim hotelima koristite trokrevetnu sobu
• odrasla osoba na pomoćnom ležaju u trokrevetnoj sobi 10%
 
Nadoplata za odabir sjedala u autobusu (nije obavezna): 
1. za posebno sjedalo u autobusu:
- 1 red – sj. 3,4 100 kn
- 2 red – sj. 5,6,7,8 100 kn
2. za dodatno prazno sjedalo u autobusu 450 kn (nudimo vam veći komfor kako biste sjedili sami)
 
 
VAŽNE INFORMACIJE 
  • Raspored sjedenja u autobusu sastavlja Organizator putovanja prema redoslijedu uplata; agencija garantira posebno sjedalo u autobusu samo u slučaju da se za isto izvrši odgovarajuća nadoplata.
  • Završno pismo vam dostavljamo e-mailom 72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom peronu i vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.). 
  • Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta voditelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.
  • Organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
  • Organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
  • Organizator putovanja zadržava pravo promjene redoslijeda programa.
  • Organizator putovanja nije odgovoran za gužve na granicama, u gradovima i prilikom ulaska u objekte koji se posjećuju.
  • Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili osobe koje zahtijevaju WC u autobusu.
  • Predviđene pauze tijekom vožnje su okvirno svakih 2,5 sata, uz minimalnu pauzu od 20 minuta
 
Sjeverna Makedonija, službeno Republika Makedonija (mak. Република Македонија) država je na jugoistoku Europe, a glavni grad joj je Skoplje. Graniči s Bugarskom na istoku, s Grčkom na jugu, s Albanijom na zapadu te s Republikom Kosovo i sa Srbijom na sjeveru.
 
Albanija (albanski: Shqipëria, znači Zemlja orlova) sredozemna je država južne Europe. Graniči s Crnom Gorom na sjeveru, Kosovom na sjeveroistoku, Makedonijom na istoku, Grčkom na jugu, Jadranskim morem na zapadu te Jonskim morem na jugozapadu. Službeno ime glasi Republika Albanija.
 
Crna Gora je nezavisna i suverena država, republikanskog oblika vladavine. Glavni grad je Podgorica, a prijestolnica Cetinje.
 
 
Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:    
Državljani RH ne trebaju vizu za Srbiju, Makedoniju, Albaniju i Crnu Goru, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.
 
U slučaju gubitka ili otuđenja putnog dokumenta najbliže predstavništvo Hrvatske možete pronaći u Makedoniji, Albaniji i Crnoj Gori.
Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Republici Makedoniji (Skoplje) nalazi se na adresi Bukureška 91, 1000 Skopje, Makedonija. Kontakt podaci: tel. 00 389 2 32 48 170, 00 389 2 32 48 171, fax. 00 389 2 32 46 004, e-mail: croemb.skopje@mvep.hr. Izvanredna i opunomoćena veleposlanica: Nives Tiganj.
 
Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Republici Albaniji (Tirana) nalazi se na adresi Rruga Gjeneral Nikols, kati 7, Shtëpia e Bardhë, Tiranë, Albanija. Kontakt podaci: tel. 00 355 4 2256 948, 00 355 4 2311 110, 00 355 68 202 5826, fax. 00 355 4 2311 120, e-mail. vrhtirana@mvep.hr. Izvanredna i opunomoćena poslanik: Zlatko Kramarić.
 
Generalni konzulat Republike Hrvatske u Crnoj Gori (Kotor) nalazi se na adresiTrg Bokeljske mornarice 392, 85330 Kotor, Crna Gora. Kontakt podaci: tel. 00 382 32 323 161, 00 382 32 323 127, 00 382 32 404 680, fax. 00 382 32 323 124, e-mail. kotor@mvep.hr. Generalna konzulica: Jasminka Lončarević.
 
Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 40% ukupnog iznosa, a ostatak 30 dana prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti. 
Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju, zatim 72 sata prije putovanja dobit ćete završno pismo. Minimalan broj putnika za putovanje je 40, a maksimalan broj putnika je 58. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 20 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja.
 
 
Mogućnosti plaćanja: 
• uplata na žiro račun uplatnicom ili internetskim bankarstvom
• keks pay
• kreditne i debitne kartice, jednokratno i obročno: Visa Premium, Diners, Maestro, Visa, MasterCard
• online putem web stranice (navedenim kreditnim i debitnim karticama)
 
Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. 
Polica jamčevine br. 45-7002825220 uplaćena kod UNIQA osiguranje d.d., Zagreb, tel. 01/6324-200.  Ugovor o osiguranju od odgovornosti za štetu koju prouzroči Putniku neispunjenjem, djelomičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obveza koje se odnose na putovanje: broj police/ugovor 11-7002825243, uplaćena kod UNIQA osiguranje d.d., Zagreb, tel. 01/6324-200.
 
Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http://www.mvep.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.
 Šifra aranžmana: IDP2022 Za ovo putovanje vrijede sljedeći Opći uvjeti poslovanja.