SARAJEVO - 2 dana autobusom

Cijena na upit

Da vrapci mogu govoriti i oni bi Vam rekli: Sarajevo je metropola kulture, humora i ćevapa! Vi to sve imate priliku iskusiti svojim očima Burna povijest, prirodne ljepote, arhitektura i naravno kulturna događanja ostavljaju već godinama bez daha sve posjetitelje ovog grada pod Jahorinom.

 

1.dan ZAGREB, SARAJEVO

Polazak autobusa u 05:00h iz Zagreba - TOČNO MJESTO POLASKA PREMA ZAVRŠNOJ OBAVIJESTI!  Predviđeni dolazak u Sarajevo u ranim popodnevnim satima. Prolazimo autobusom pokraj Stadiona Koševo i dvorana Zetra te poznatog sarajevskog groblja Bare.  Kraći panoramski razgled grada vožnjom uz rijeku Miljacku. Slijedi smještaj u hotel i kraći odmor. Nakon odmora razgledavanje grada uz pratnju vodiča: Latinska Čuprija i muzej atentata – Gradska viječnica – Inat Kuća – rijeka Miljacka – super popularna Baščaršija uz nezaobilazne čevape u Želji – Baščaršijska Džamija – Kazandžijska ulica – Gazi-Husrev Begova Džamija i bezistan – Sahat Kula – Katolička katedrala srca Isusova – Ferhadija Džamija – Markale – Vječna Vatra – saborna crkva – Careva džamija. Poslijepodne slobodno vrijeme za vlastite programe. Mogućnost organizacije fakultativne romantične večere u tradicionalnom restoranu sa bosanskom muzikom. Povratak u hotel. Noćenje.

2. dan SARAJEVO (fakultativni izlet "Ratno Sarajevo" i Vrelo Bosne)

Doručak. Slobodno vrijeme za vlastite programe, šetnju Sarajevom, kavu i uživanje u tradicionalnim bosanskim specijalitetima. 
Predlažemo odlazak na izlet Ratno Sarajevo i Vrelo Bosne u pratnji voditelja putovanja: „RATNO SARAJEVO“: Obilazimo poznatu “Aleju Snajpera” i liniju razdvajanja, prve borbene linije. Prolazimo pokraj stadiona Grbavica te odlazimo prema čuvenom sarajevskom ” Tunelu Spasa” koji je bio jedini izlazak iz okupiranog Sarajeva. Nakon posjeta tunelu idemo na Vrelo Bosne – mjesto gdje izvire rijeka Bosna. Svakako možete probati čistu izvorsku vodu. Vraćamo se u centar grada te ćete imati kraće slobodno vrijeme. Povratak prema Hrvatskoj je u poslijepodnevnim satima. Dolazak u Zagreb se očekuje u kasnijim večernjim satima.


CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE

 • Dvodnevno putovanje u Sarajevo
 • Jedno noćenje s doručkom u hotelu 3* u Sarajevu
 • Prijevoz turističkim autobusom visoke kategorije (klima, TV, video, WC)
 • Licenciranog turističkog pratitelja
 • razgled Sarajeva u pratnji lokalnog vodiča
 • Sve razglede prema programu u Sarajevu
 • Jamčevno osiguranje, troškove organizacije i realizaciju putovanja

Cijena aranžmana ne uključuje:

 • Ulaznice za objekte koji se fakultativno posjećuju
 • Boravišna pristojba  - 2,00 € (obavezna doplata)
 • Doplatu za jednokrevetnu sobu – 190 kn
 • Dobrovoljno putno osiguranje, osiguranje od otkaza putovanja
 • Izlet Ratno Sarajevo i Vrelo Bosne – 11,00 €, (uključuje prijevoz autobusom, ulaznicu za Tunel spasa i Vrelo Bose ); min 20 prijavljenih putnika

 

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti: Za  državljane RH viza za Bosnu i Hercegovinu nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća putovnica ili osobna iskaznica. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju.

Minimalan broj putnika za putovanje je 40. Ukoliko se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 5 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja. Završno pismo šaljemo 2 dana prije prije početka putovanja.

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http://www.mvp.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.