VALENTINOVO U PRAGU - 3 dana autobusom

Cijena na upit

14.-16.02.2020. - HOTEL KRYSTAL - http://hotel-krystal.eu

PROGRAM PUTOVANJA

1. dan PRAG

Polazak iz Zagreba u 01:00 sat s južnog parkirališta Gradskog poglavarstva (Trg Stjepana Radića 1). Noćna vožnja kroz Sloveniju, Austriju i Češku do Prag. Dolazak u Prag u prijepodnevnim satima. Po dolasku u Prag slijedi razgled Praga  u pratnji lokalnog vodiča HRADČANY: Kraljevska palača – Katedrala Sv. Vita … MALA STRANA: Malostranske namesti – Crkva Sv. Nikole – Karlov most… STARE MESTO: Karlova ulica – Starogradska vijećnica – Staromestske namesti... S Hradčana spuštamo se do jednog od glavnih simbola Praga: KARLOVOG MOSTA. Nastavljamo obilazak: ASTRONOMSKI SAT; najpoznatiji sat na svijetu s najstarijim mehanizmom takvog tipa u Europi; STAVOVSKE DIVADLO; HAVELSKE TRŽNICE, poznata praška tržnica koja potiče još iz 13. st.; VACLAVSKE NAMESTI središnji praški trg. Slobodno vrijeme.  Odlazak do hotela, smještaj i odmor. Navečer preporučamo posjet pravoj srednjovjekovnoj taverni sa višesatnim show programom uz večeru od 5 slijedova i neograničenm konzumacijom pića. Povratak u hotel. Noćenje.


2. dan PRAG - KUTNA HORA - PRAG

Doručak. Predlažemo poludnevni izlet autobusom u Kutnu Horu, koji je nekoć bio kraljevski grad srebra te politički i ekonomski centar Istočne Bohemie koji je svoj vrhunac doživio u 15. i 16. stoljeću. Kutna Hora nastala je u 12. stoljeću kao rudarsko naselje. U srednjem vijeku bila je jedan od najvećih rudnika srebra u Europi. Svoj srednjovjekovni štih, grad je sačuvao do današnjih dana. Naime, Kutna Hora je nadaleko poznata i po kosturnici u Sedlecu čija je unutrašnjost ukrašena kostima 30.000 tijela čija priča potiče još iz 12.st. i uključuje opata, hodočašće u svetu zemlju, groblje, odlazak u raj i stanovitog grofa, a cijelu priču ćete saznati na licu mjesta. Odlazak do veličanstvene crkve sv. Barbare, jedne od najznačajnijih crkvi centralne Europe, također na UNESCO popisu zaštićene svjetske baštine. Nakon razgledavanja slobodno vrijeme za kupovinu nakita i predmeta od srebra u mnogobrojnim dućanima suvenira. Po povratku u Prag predlažemo slobodno vrijeme u središtu grada. Navečer preporučamo odlazak u tipičnu češku pivnicu u kojoj možete uz veselu atmosferu uživati u tradicionalnim češkim specijalitetima i svjetski poznatom češkom pivu. Povratak u hotel. Noćenje.

 

3. dan PRAG

Doručak. Šetnja NOVE MESTOM: Prašna brana – Obecni dum – Namesti Republiky – Celetna ulica – Karlovo sveučilište –  Staromestske namesti – Židovska četvrt i židovsko groblje… Slobodno vrijeme za osobne programe. Predlažemo vožnju brodom po Vltavi s bogatim buffet ručkom. Polazak za Zagreb oko 15:00 sati. Dolazak na mjesto polaska očekuje se iza ponoći (informativno vrijeme dolaska u autobus a u Zagreb je između 1:00 i 2:00 sata)

 

U program putovanja je uključeno

 • prijevoz visokoturističkim autobusom prema programu putovanja
 • 2 noćenja s doručkom u hotelu s 3***  u dvokrevetnim sobama
 • razgledavanja prema programu
 • voditelja putovanja
 • razgled Praga u pratnji stručnog lokalnog vodiča
 • jamčevno osiguranje, osiguranje od odgovornosti
 • troškove organizacije i prodaje aranžmana 

 

U program putovanja nije uključeno

 • Ulaznice za objekte i muzeje koji se posjećuju, te javni prijevoz
 • Doplatu za jednokrevetnu sobu (u slučaju kada osoba putuje sama) - 390,00 kn
 • Doplata za boravišnu pristojbu – 3 € (obavezna doplata)
 • Za kretanje po Pragu koristimo javni prijevoz: pojedinačna karta 30 min. 24 CZK (cca 6 kn)
 • Poludnevni izlet u Kutnu Horu s uključnom ulaznicom za kosturnicu - 20,00 €
 • Večera u tipičnoj češkoj pivnici – 20,00 € (minimum 15 prijavljenih osoba)
 • Vožnja brodom po Vltavi uz ručak (švedski stol) – 25,00 € (minimum 20 prijavljenih osoba)
 • Večera uz zabavu, muziku i ples u češkom restoranu/taverni sa višesatnim show programom uz bogatu večeru u 5 slijedova i neograničenom konzumacijom pića: - 45 € (minimum 10 prijavljenih osoba)

 

Informativne cijene ulaznica:

 • Židovska četvrt 300 CZK 
 • Muzej voštanih figura 160 CZK
 • Kutna Hora: crkva Svete Barbare 80-120 CZK

 

Napomena

PREPORUČUJEMO DA SVAKI PUTNIK IZVADI EU ZDRAVSTVENU ISKAZNICU KOJA JE BESPLATNA
Zahtjev se može podnijeti putem e-građana ili u najbližem regionalnom uredu/područnoj službi HZZO.
 
Minimalan broj putnika: 40
 
Rok za prijavu: 7 dana prije puta ili do popunjenja slobodnih mjesta
 
Mogućnost doplate za odabrana sjedala u autobusu:
Na ovom putovanju nudimo mogućnost odabira određenih sjedala u autobusu uz nadoplatu prilikom rezervacije. Doplata nije obavezna. Raspoloživost odabranih sjedala je na upit i podložna provjeri prilikom rezervacije.
- sjedala 3 i 4 u prvom redu doplata po osobi 100 kn
- sjedala 5,6,7,8 u drugom redu doplata po osobi 100 kn
- sjedala iza  drugih vrata doplata po osobi 100 kn
- bilo koje drugo sjedalo po odabiru 50 kn
- za dodatno prazno sjedalo u autobusu 300 kn (nudimo vam veći komfor kako biste sjedili sami)    

UVJETI I NAČINI PLAĆANJA:
Prilikom prijave uplaćuje se 40% ukupne cijene aranžmana, a preostalih 60% najkasnije 30 dana prije početka putovanja. Ukoliko se putnik odluči na obročnu otplatu aranžmana putem kreditne kartice, tada se prilikom prijave/rezervacije uplaćuje cijeli iznos aranžmana na željeni broj rata.
 
VAŽNE INFORMACIJE

 • raspored sjedenja u autobusu sastavlja organizator putovanja prema redoslijedu uplata; agencija garantira posebno sjedalo u autobusu samo u slučaju da se za isto izvrši odgovarajuća nadoplata.
 • završno pismo vam dostavljamo e-mailom 48 sati prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom peronu i vremenu polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja i sl.)
 • fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta
 • organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa
 • organizator ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja
 • organizator zadržava pravo promjene redoslijeda programa
 • program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili osobe koje zahtijevaju WC u autobusu
 • predviđene pauze tijekom vožnje su okvirno svakih 2,5-3 sata, uz minimalnu pauzu od 15 minuta

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za državljane RH viza za Češku Republiku  nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica.

odaci sadržani u ovom materijalu obvezuju Organizatora putovanja koji pridržava pravo njihove izmjene i u tom slučaju mjerodavno je ono što su stranke ugovorile prilikom sklapanja Ugovora o organiziranju putovanja.

Šifra aranžmana:2020SVP Za ovo putovanje vrijede Opći uvjeti putovanja.