BEČ - NOVA GODINA - 3 dana autobusom

Cijena na upit

Putovanje Nova godina Beč 3 dana autobusom 30.12.2021.-01.01.2022.
Uz atrakciju „Time Travel“
Putnici za ulazak u Austriju moraju imati jedan od ova tri dokumenta:
- negativan COVID test (PCR test ne stariji od 72 sata ili antigenski test ne stariji od 48 sati). Djeca do 12 godina oslobođena su obveze testiranja i predočenja ostalih potvrda.
- potvrdu o cjepivu (od prve doze cjepiva ili jednokratnog cjepiva mora proći najmanje 22 dana, do najviše 3 mjeseca, a nakon druge doze maksimalno 9 mjeseci. Ako se prva doza primila 21. dan nakon preboljenja, moguće je odmah putovati nakon prve doze.)
- dokaz da se infekcija preboljela u posljednjih 6 mjeseci ili nalaz antitijela ne stariji od 3 mjeseca.
Molimo informirajte se o preporukama za putovanja i upozorenja za Austriju na službenim stranicama MVEP-a.

     

PROGRAM PUTOVANJA:

 

Predviđeni hotel  7 Days Premium Hotel Wien-Altmannsdorf 3*
Hotel 7 dana Premium Wien-Altmannsdorf smješten je u južnom dijelu grada, savršeno povezan sa središtem grada putem pruge podzemne željeznice U6, vlakova i vlakova S-Bahnovih linija S1 i S2. Hotel sadrži moderno opremljene sobe s kupaonicom koje uključuju i sušilo za kosu, kablovsku televiziju ravnog ekrana i sef. U cijelom je hotelu besplatan wifi. Doručak je kontinentalni buffet. Recepcija radi 24/7. Ispred hotela nalazi se supermarket, a u blizini hotela je i nekoliko restorana.

 

1. dan: ZAGREB-BEČ 30.12.2021., četvrtak
Polazak autobusom iz Zagreba s autobusnog kolodvora (peroni 502-506) u 7:00 sati. Slijedi ugodna vožnja kroz Hrvatsku, Sloveniju i Austriju do Beča. U ranim poslijepodnevnim satima dolazak u Beč, panoramska vožnja bečkim Ringom: proći ćemo pored Urania opservatorija, Muzeja i akademija primijenjenih umjetnosti, Gradskog parka, hotela Imperial, zgrade Opere, obližnjeg Karlovog trga i istoimene crkve, Akademije i Muzeja likovnih umjetnosti, Prirodoslovnog muzeja, Hofburga, Trga Marije Terezije, parkova Burggarten, Volksgarten i Rathauspark, Parlamenta, Burgtheatra, zgrade sveučilišta i neogotičke Zavjetne crkve. Izlazimo iz autobusa u blizini Hofburga te pješice odlazimo u središte grada, prema katedrali svetog Stjepana iz XV. stoljeća, simbola grada Beča. Slobodno vrijeme. Odlazak prema hotelu oko 18:30 sati. Smještaj u hotel. Noćenje.

2. dan: BEČ 31.12.2021., petak
Doručak. Poslije doručka gradskim prijevozom odlazimo u centar grada. Predlažemo fakultativno odlazak na atrakciju Time travel (putovanje kroz vrijeme grada Beča, op.a.). Ulazimo u podrume starog samostana sv. Mihaela, gdje nas dočekuje hologram fratra koji se po legendi izgubio davno i sada luta hodnicima, ali osim njega našu će grupu dočekati vodič. Uz njih će nam o povijesti Beča pričati i voštane figure Franza Josepha i Sissi… Idemo u 5D kino gdje putujemo i borimo se, osnivamo Beč, proći ćemo i vrijeme kuge, tursku opsadu Beča, ući ćemo u biedermeier razdoblje, gradnju novog Beča, sva razdoblja grada do moderniteta. Cijela tura traje 50 minuta. NAPOMENA: Za projekciju se potrebno najaviti u agenciji zbog rezervacije termina. Možete posjetiti Mariahilfer Strasse, poznatu po odličnim trgovinama. Slobodno poslijepodne za vlastite programe. Preporučujemo posjet nekom od izvrsnih bečkih muzeja, odlazak do Pratera ili šetnju do Hundertwasser kuće. Povratak u hotel gradskim prijevozom. Navečer predlažemo odlazak u grad javnim gradskim prijevozom na doček 2022. godine na otvorenom! Doček ovisi isključivo o organizaciji gradskih vlasti. Noćenje.

3. dan: BEČ – SCHÖNBRUNN - ZAGREB 01.01.2022., subota
Doručak. Odjava iz hotela i odlazak prema dvorcu Schönbrunnu, jednom od najljepših baroknih europskih dvoraca, nekoć rezidenciji carice Sisi. Možete uz asistenciju našeg voditelja putovanja kupiti ulaznice za Imperial turu te posjetiti unutrašnjost dvorca ili prošetati parkom. Ulaznice se kupuju na glavnoj blagajni kod ulaza te ovise o raspoloživim terminima koji su slobodni te agencija ne garantira raspoloživost ulaznica. Nastavak putovanja prema Zagrebu. Dolazak se očekuje u večernjim satima.


 
 
Cijena aranžmana po osobi: 

FIRST MINUTE 1.290 kn / Redovna cijena 1.390 kn

Rok za prijavu: 7 dana prije puta ili dok ima mjesta
Minimalan broj putnika: 40 / Maksimalan broj putnika: 58

 

Cijena uključuje

 • prijevoz visokoturističkim (visokopodnim) autobusom prema programu
 • 2 noćenja s doručkom u hotelu 3* u Beču u dvokrevetnim sobama
 • vanjske razglede prema programu
 • voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku
 • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

Cijena ne uključuje

 • ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)
 • boravišnu pristojbu u iznosu od 1-2 eur po osobi po noćenju, točan iznos bit će objavljen u završnom pismu
 • doplatu za jednokrevetnu sobu 690 kn po osobi, obavezna doplata ako osoba spava sama u sobi
 • ulaznica za Time travel projekciju iznosi 160 kn po osobi (grupna cijena odrasli), 140 kn za djecu od 5-14 god, a djeca do 5 godina imaju besplatan ulaz – POTREBNO NAJAVITI U POSLOVNICI
 • ulaznicu u Schönbrunn (Imperial tour – 22 sobe, trajanje obilaska u prosjeku 40 minuta) 18 eur po osobi; studenti 19-25 godina 16 eur; djeca 6-18 godina 13 eur po osobi; djeca do 6 godina ne plaćaju ulaz – ulaznice se kupuju na glavnoj blagajni kod ulaza te ovise o raspoloživim terminima koji su slobodni. Ostale ulaznice unutar kompleksa Schönbrunn možete pogledati na ovoj stranici: https://www.schoenbrunn.at/en/our-tickets-and-prices/all-tickets-prices/
 • napojnicu za vozače i vodiča – po želji, nije obavezno, no ako ste zadovoljni uslugom, organizacijom i trudom naših vodiča, čistoćom autobusa, lijepo ih je nagraditi (preporuka prosječnog iznosa napojnice 2-5 eur po osobi; iznos napojnice ovisi o Vašoj procjeni i zadovoljstvu te može biti i viši, a određujete ga sami u slučaju da istu želite ostaviti
 • putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolest

 

Važne napomene


Nadoplata za odabir sjedala u autobusu (nije obavezna):
• za posebno sjedalo u autobusu:
- 1 red – sj. 3,4  100 kn
- 2 red – sj. 5,6,7,8  100 kn
• za dodatno prazno sjedalo u autobusu 250 kn (nudimo vam veći komfor kako biste sjedili sami)

 

VAŽNE INFORMACIJE

- Raspored sjedenja u autobusu sastavlja Organizator putovanja prema redoslijedu uplata; posebno sjedalo u autobusu garantiramo samo u slučaju da se za isto izvrši odgovarajuća nadoplata.
- Završno pismo vam dostavljamo e-mailom 72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom peronu i vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.).
- Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta voditelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.
- Organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
- Organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
- Organizator putovanja zadržava pravo promjene redoslijeda programa.
- Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili osobe koje zahtijevaju WC u autobusu.
- Organizator putovanja nije odgovoran za gužve na granicama, u gradovima i prilikom ulaska u objekte koji se posjećuju.
- Predviđene pauze tijekom vožnje okvirno su svakih 2,5 sata, uz minimalnu pauzu od 20 minuta.
 

 

 
Granične, vizne i zdravstvene formalnosti

Za državljane RH viza za Austriju nije potrebna, ali je za putovanje potrebna osobna iskaznica ili važeća putovnica. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.
U slučaju gubitka ili otuđenja putnog dokumenta najbliže predstavništvo Hrvatske u Austriji nalazi se u Beču.
Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Republici Austriji (Beč) se nalazi na adresi Rennweg 3, 1030 Wien, Austrija. Kontakt podaci: tel. 0043 1 485 9524, fax. 0043 1 480 2942, e-mail: croemb.bec@mvep.hr. Izvanredna i opunomoćena veleposlanica: dr.sc. Vesna Cvjetković.
Konzularni odjel Veleposlanstva Hrvatske u Republici Austriji (Beč) se nalazi na adresi Operngase 20b, 1040 Wien, Austrija. Kontakt podaci: tel. 0043 1 585 1976, 0043 676 842 500 554, fax. 0043 1 585 4845, e-mail: crocons@mvep.hr
Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 40% ukupnog iznosa, a ostatak 30 dana prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti.
Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju. A zatim 72 sata prije putovanja završno pismo. Minimalan broj putnika za putovanje je 40, a maksimalan broj putnika je 58. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 7 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja.
Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. 
Polica jamčevine br. 1501-00000732 uplaćena kod Wiener osiguranja Vienna Insurance group d.d. Zagreb, Slovenska 24. Ugovor o osiguranju od odgovornosti za štetu koju prouzroči Putniku neispunjenjem, djelomičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obveza koje se odnose na putovanje: broj police/ugovor 1399-00034979, Wiener osiguranje Vienna Insurance group d.d., Slovenska 24, tel. 072000006.
Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http://www.mvep.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa. Šifra aranžmana: IDPT2021
 
Za ovo putovanje vrijede sljedeći Opći uvjeti putovanja