MUZEJ VUČEDOLSKE KULTURE, ILOK I ILOČKI PODRUMI - 1 dan autobusom

Cijena na upit

Polazak: 19.09.2020.          

Jednodnevni izlet u regiju koja će Vas očarati zlatnim poljima, gostoljubivim domaćinima, bogatom kulturom i lokalnim specijalitetima…

 

PROGRAM PUTOVANJA

Polazak: 19.09.2020. 

Okupljanje grupe u 06.00h na Trgu S. Radića 1, ispred zgrade gradskog poglavarstva grada Zagreba. Nakon upoznavanja grupe sa voditeljem putovanja, polazak u 06.15 h prema SLAVONIJI, regiji koja se ponosi svojom tradicijom koja se već stoljećima prenosi sa koljena na koljeno, koja će Vas očarati svojim zlatnim poljima, gostoljubivim domaćinima i lokalnim specijalitetima kao što su čobanac ili fiš paprikaš… Ugodna vožnja Slavonijom do SRIJEMA, točnije do VUKOVARA, gdje ćemo otići u razgled grada sa lokalnim vodičem, a potom slijedi odlazak do MUZEJA VUČEDOLSKE KULTURE, koji se zbog svog značaja može svrstati u prvi red arheoloških parkova. Nalazi se podno naselja na kojem se najintezivniji život odvijao u kasnom 4. i za vrijeme 3. tisućljeća prije Krista, i na kojem je pronađena slavna Vučedolska golubica / Jarebica, jedan od važnih dokaza koji je svjedok naseljenosti ovog područja… Svaka prostorija muzeja tematski je određena i posjetitelju pruža uvid u prošlost ovog područja: nastanak kulture, dolazak Indoeuropljana, način života i bavljenje poljoprivredom, izgled vučedolske kuće, stari zanati i sl. Muzej će Vam prikazati doseg civilizacije od prije nekoliko tisuća godina, čija je kultura bila izuzetno napredna te se proširila na čak 13 europskih država u kojima je pronađeno ukupno 160-ak lokaliteta! Razgled muzeja u pratnji kustosa (nadoplata na licu mjesta). Nakon razgleda muzeja, prepuni dojmova krećemo prema ILOKU, kraljevskom gradu koji je sve tajne dobre kapljice otkrio još u antičkom dobu, a vinogradarstvo pretvorio u pravu umjetnost zahvaljujući plemićkoj obitelji Odescalchi. Ovaj stari kraljevski grad se ponosno uzdiže iznad DUNAVA, okružen obroncima Fruške gore i slikovitim vinogradima. Srednjovjekovna jezgra Iloka svjedoči o njegovoj dugoj povijesti te je jedan od najvećih urbano – fortifikacijskih kompleksa na području Podunavlja. Jedna od zanimljivosti Iloka je što su vinski podrumi smješteni u samom naselju, tako da se u svakoj ulici nalazi barem po jedna vinarija – podrum dok se vinogradi nalaze na okolnim brežuljcima… Posjet Iloku i priču o vinu i vinogradima ćemo zaokružiti odlaskom u atraktivne STARE ILOČKE PODRUME, koje su izgradili kneževi Odescalchi tijekom 16. i 17. stoljeća. Ovdje ćete imati priliku kušati i kupiti neke od poznatih sorti (graševina, chardonnay, bijeli pinot, rajnski rizling,…), a najpoznatija sorta po kojoj je Ilok poznat je Traminac, koji se služio na engleskom kraljevskom dvoru prilikom krunidbe engleske kraljice Elizabete II. Nakon upoznavanja tajni podruma, uživanja u srijemskim specijalitetima i upoznavanja ljepota Iloka, okupljanje grupe i odlazak prema Zagrebu. Slijedi ugodna vožnja prema Zagrebu, uz usputna zaustavljanja prema potrebi grupe. Doazak na mjesto polaska je planiran u večernjim satima.

 

 

 


 

Cijena: 245,00 kn

CIJENA UKLJUČUJE: prijevoz turističkim autobusom visoke turističke kategorije, voditelja putovanja, lokalnog vodiča u Vukovaru, sve razglede prema programu, stručno vođenje u Muzeju Vučedolske kulture, trošak organizacije, troškove jamčevine, prodaji i realizacije, PDV

CIJENA NE UKLJUČUJE: ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu navedene kao uključene,  ulaznicu za Muzej Vučedolske kulture, Ulaznicu za Iločke podrume, troškove osobnih narudžbi, sve ne navedene troškove, skretanje s rute, putno osiguranje

NADOPLATA:
– Ulaznica za Muzej vučedolske kulture: 30,00 kn /odrasli, 20,00 kn / djeca
– Paket ”Vukovo” , Stari Iločki podrumi: obilazak starih vinskih podruma, Degustaciju 3 kvalitetna vina Iločkih Podruma i domaće slane lepinjice, sir i kruh: 40,00 kn/osoba

MINIMALAN BROJ PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 40 (u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo otkaza putovanja ili promjene cijene).

 

NAPOMENE:
– Za otkaze putovanja od strane putnika vrijede otkazni rokovi navedeni u Uvjetima putovanja, te Vas ljubazno molimo da iste pročitate! Ukoliko želite uplatiti policu Osiguranja od otkaza (u tom slučaju ostvarujete pravo na povrat), molimo da nas kontaktirate!
– Turistička agencija prilikom organizacije i realizacije putovanja poštuje pravila i propise ”Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu” kojim je između ostalog definirano vremensko zaustavljanje na odmorištima, dnevni odmor vozača, kao i maksimalno zauzeće autobusa u danu te Vas molimo na razumijevanje i suradnju!
– Od 7. travnja 2017. godine u primjeni je novi sustav granične kontrole svih osoba koje prelaze granične prijelaze, na svim granicama Europske unije na kojima se provode granične kontrole, uključujući i građane Europske unije što može uzrokovati duža čekanja na graničnim prijelazima te Vas molimo za razumijevanje.
– Polasci iz Zagreba su izričito sa Autobusnog kolodvora Zagreb, osim ukoliko u programu nije drugačije navedeno. Sukladno članku 14. odluke o uređenju prometa (Službeni glasnik Grada Zagreba 21/14) na stajalištima javnog prijevoza dopušteno je stajanje samo autobusima trgovačkog društva kojemu je Grad povjerio obavljanje poslova javnog prijevoza putnika.
– Završna obavijest o putovanju se šalje 48 sati prije polaska na put (broju sjedala, imenu i kontaktu voditelja putovanja).
– Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili za osobe koje zahtijevaju korištenje WC u autobusu.
– Agencija nema saznanja o vremenu čekanja na graničnom prijelazu niti je odgovorna za isto, te Vas molimo za razumijevanje.
– Agencija ne odgovara za izgubljene, oštećene ili otuđene osobne stvari putnika / ostavljene u prijevoznom sredstvu / destinaciji!

 

 

 

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http://www.mvp.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa. Šifra aranžmana:2020SMTR Za ovo putovanje vrijede sljedeći Opći uvjeti poslovanja.