VINKOVCI i OTOČKI VIROVI - 1 dan autobusom

Termini putovanja: 09.10.

Posjetite Vinkovce, grad koji je kontinuirano naseljen preko 8000 godina, naučite nešto više o Suvari i oduševite se vožnjom brodom po virovima…

 

 

 

 

Termini

Polazak
Povratak
Cijena
Upit
Dolazak
09.10.2021.
Odlazak
09.10.2021.
Cijena
260.00kn

PROGRAM PUTOVANJA:

Okupljanje grupe u 05.00 h ispred zgrade gradskog poglavarstva grada Zagreba, na Trgu S. Radića 1. Nakon upoznavanja grupe sa voditeljem putovanja, polazak u 05.15h. Ugodna vožnja uz usputna zaustavljanja grupe, prema potrebi, sve do jugoistoka Vukovarsko-srijemske županije, točnije do VINKOVACA, grada koji ima kontinuitet naseljenosti preko osam tisuća godina. Vinkovci su smješteni na najsjevernijem meandru Bosuta, čija je lijeva obala, nadmorske visine od oko 88 metara, bila zaštićena od čestih poplava te pogodna za naseljavanje. Zahvaljujući svom povoljnom položaju Vinkovci su bili prostor na kojem su se nasljeđivale kulture od mlađeg kamenog doba pa sve do danas. Desna je obala Dunava u Istočnoj Hrvatskoj, na početku trećeg tisućljeća prije Krista, bila naseljena populacijom Vučedolske kulture i u tom je periodu nastao najstariji indoeuropski kalendar danas poznat kao ”Orion” – koji je pronađen na lokaciji današnjeg hotela Slavonija. Osim po kontinuitetu naseljenosti i bogate povijesti, Vinkovci su grad koji je poznat i po tradiciji – šokačkom  načinu životu, gastronomiji i ali poznatoj manifestaciji ”Vinkovačke jeseni”, najvećoj folklornoj manifestaciji u ovom dijelu Europe. Zajednička šetnja gradom uz lokalnog vodiča. Okupljanje grupe i kraća vožnja prema gradu OTOK, gradu roda i Vratima spačvanskog bazena, u kojem ćemo posjetiti SUVARU – tradicionalni mlin na konjski pogon iz 19. stoljeća. Nakon razgleda, odlazak prema Biološko-edukacijskom centru Virovi. Po dolasku, otići ćemo u plovdibu brodom i uživati u prekrasnom pogledu na šumu hrasta lužnjaka, a nakon plovidbe slijedi slobodno vrijeme za samostalno istraživanje i uživanje u netaknutoj prirodi: šetnja poučnim stazama Virovi i Lože, vožnja kanuom, biciklom,… Mogućnost ručka.  Okupljanje grupe u kasnijom poslijepodnevnim satima i odlazak prema Zagrebu. Slijedi ugodna vožnja , uz usputna zaustavljanja prema potrebi grupe. Dolazak na mjesto polaska je planiran u večernjim satima.


 

CIJENA ARANŽMANA: 260,00 kn


 

CIJENA UKLJUČUJE: 

 • prijevoz turističkim autobusom visoke turističke kategorije,
 • voditelja putovanja,
 • lokalnog vodiča,
 • posjet suvari,
 • sve razglede prema programu,
 • troškove jamčevine, organizacije, prodaje i realizacije, PDV

CIJENA NE UKLJUČUJE: 

 • troškove osobnih narudžbi,
 • sve ne navedene troškove,
 • skretanja s rute,
 • putno osiguranje,
 • vožnju  panoramskim brodom

OBVEZNA DOPLATA (U AGENCIJI):
– vožnja panoramskim brodom po Virovima:
30,00 kn/ odrasli
15,00 kn / djeca od 12-18 godinaVAŽNO:
U slučaju donošenja jedne od sljedećih mjera za putovanja unutar država članica Europske Unije za državljane Republike Hrvatske:
– da za ulazak u odabranu destinaciju budu uvedene mjere poput obveznog testiranja na Covid-19 prilikom ulaska u zemlju ili karantene za državljane Republike Hrvatske,
– obveze samoizolacije/karantene prilikom povratka u Republiku Hrvatsku iz odabrane destinacije,
– obveze testiranja na virus Covid-19 prilikom povratka u Republiku Hrvatsku iz odabrane destinacije,
– zabrane putovanja za državljane Republike Hrvatske u odabranu destinaciju,
– bilo koja druga epidemiološka mjera od strane Stožera koja bi rezultirala nemogućnošću realizacije planiranog putovanja u odabranu destinaciju.
Garantiramo povrat uplaćenih sredstava u punom iznosu u roku 1 radnog dana od otkaza putovanja od strane agencije.

U slučaju otkaza od strane putnika zbog sumnje na zarazu ili zaraze virusom Covid-19 prije putovanja, za vrijeme putovanja ili poslije putovanja primjenjuju se Opći uvjeti putovanja turističke agencije i organizatora putovanjaMINIMALAN BROJ PRIJAVLJENIH PUTNIKA

 • 30 (u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo otkaza putovanja ili promjene cijene).

 

NAPOMENE:
– Sukladno preporukama HZJZ, molimo Vas da na izlet ponesete maske te da ih nosite na licu za vrijeme vožnje. Na ulazu u autobus, potrebno je dezinficirati ruke. Agencija će osigurati potrebne dezinficijense za ruke.
– Za otkaze putovanja od strane putnika vrijede otkazni rokovi navedeni u Uvjetima putovanja, te Vas ljubazno molimo da iste pročitate! Ukoliko želite uplatiti policu Osiguranja od otkaza (u tom slučaju ostvarujete pravo na povrat), molimo da nas kontaktirate!
– Turistička agencija prilikom organizacije i realizacije putovanja poštuje pravila i propise ”Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu” kojim je između ostalog definirano vremensko zaustavljanje na odmorištima, dnevni odmor vozača, kao i maksimalno zauzeće autobusa u danu te Vas molimo na razumijevanje i suradnju!
– Od 7. travnja 2017. godine u primjeni je novi sustav granične kontrole svih osoba koje prelaze granične prijelaze, na svim granicama Europske unije na kojima se provode granične kontrole, uključujući i građane Europske unije što može uzrokovati duža čekanja na graničnim prijelazima te Vas molimo za razumijevanje.
– Sukladno članku 14. odluke o uređenju prometa (Službeni glasnik Grada Zagreba 21/14) na stajalištima javnog prijevoza dopušteno je stajanje samo autobusima trgovačkog društva kojemu je Grad povjerio obavljanje poslova javnog prijevoza putnika.
– Završna obavijest o putovanju se šalje 48 sati prije polaska na put (broju sjedala, imenu i kontaktu voditelja putovanja).
– Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili za osobe koje zahtijevaju korištenje WC u autobusu.
– Agencija nema saznanja o vremenu čekanja na graničnom prijelazu niti je odgovorna za isto, te Vas molimo za razumijevanje.
– Agencija ne odgovara za izgubljene, oštećene ili otuđene osobne stvari putnika / ostavljene u prijevoznom sredstvu / destinaciji!

Upute i Opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Kupnjom putovanja prihvaćate navedene uvjete, stoga Vas molimo da ih pozorno pročitate. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH, http://www.mvep.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji države u koju se putuje.
Organizator zadržava pravo izmjene redoslijeda provedbe programa.  Šifra aranžmana:2021SMTR Za ovo putovanje vrijede sljedeći Opći uvjeti poslovanja.