MEĐUNARODNI SAJAM KOZMETIKE BOLOGNA 2018. - 3 dana autobusom

Moguć polazak iz Čakovca i Varaždina uz prethodnu najavu.

Cijena na upit

Mogućnost posjeta Međunarodnom sajmu kozmetike Cosmoprof Worldwide Bologna (sajam posvećen različitim sektorima industrije ljepote: parfemi i kozmetika, prirodni proizvodi, pakiranje, strojevi i uređaji, ugovorna proizvodnja i sirovine, ljepota i spa, kosa i nokti).

Svi ostali koje ne zanima navedeni sajam mogu jednostavno uživati u cjelodnevnom boravku u Bologni, glavnom gradu pokrajine Emilia-Romagna, koja je poznata i kao "trbuh Italije". Vjerujemo da odmah imate ideju što bi to sve moglo značiti, a najbolje je to istražiti iz prve ruke.

 

 

 

 

 

PROGRAM PUTOVANJA

1. dan ZAGREB/RIJEKA – PADOVA – HOTEL
Polazak autobusom iz Zagreba s Autobusnog kolodvora (peroni 502-506) u 07.00 sati. Vožnja preko Karlovca (moguć polazak s benzinske postaje Ka Petrol) kroz Gorski kotar do Rijeke. Polazak iz Rijeke sa sjevernog stajališta Vrata Jadrana u 9.30 sati. Vožnja kroz Sloveniju i Italiju uz usputna zaustavljanja do Padove. Ako se prisjetite serije „Malo misto“ i dotura Luigija, njegovog čitanja Dantea i studiranja u Padovi, onda će vas sigurno još više zainteresirati sam grad. Proći ćemo uz najveći kružni trg u Europi - Prato della Valle na kojem je 78 skulptura važnih osoba. Kružimo i dolazimo do Bazilike Svetog Antuna, u kojoj se nalazi njegov grob i relikvije. Kraće zadržavanje. Uskim ulicama odlazimo do poznatog kultnog mjesta caffe Pedrochi u palači iz 1831. godine. Zovu ga caffe bez vrata jer je do prvog svjetskog rata bio otvoren dan i noć. Možete birati – ili fancy kavica ili idite preko puta gdje ćete istu uslugu dobiti ali po normalnoj cijeni. Vodič će vas rado odvesti do Piazza dei Signori i pokazati vam smjer dobrih trgovina ili mjesto za ručak. Nakon pauze šetnja kroz arkade grada. Polazak iz Padove je predviđen u kasnim poslijepodnevnim satima. Vozimo se prema hotelu. Noćenje.

2. dan BOLOGNA – sajam kozmetike / MONTECATINI TERME
Doručak i odjava iz hotela. Krećemo autobusom prema Bologni. Po dolasku u Bolognu, zajednička šetnja i slobodno vrijeme za predah. Uživanje u arkadama nadsvođenim ulicama, starim ciglenim kućama s drvenim krovovima i stupovima, šarenim prozorima, restoranima iza čijih stakala možete vidjeti kako žene ručno, pred vama mijese tijesto za paštu i pripremaju tagliatelle. Mogućnost odlaska na jedan ulični mercato, plac, tržnicu, gdje vladaju ulični prodavači orašastih plodova, paprika, patlidžana i ostalih povrtnih čuda. Uživanje u ulici koja krije barove i trgovine pršuta i maslina. Savjetujemo posjet najstarijoj medicinskoj učionici – Teatro anatomico. Putnici koji žele, mogu posjetiti međunarodni sajam kozmetike Bologna 2018. Slobodno vrijeme. Ulaznice možete pribaviti na službenoj web stranici http://www.cosmoprof.com/visitatori/tickets/. Putnici koji ne žele ići na sajam kozmetike mogu uživati u Bologni. Odlazak prema hotelu i smještaj. Noćenje.

3. dan MONTECATINI TERME – FIRENCA – RIJEKA - ZAGREB
Doručak. Odjava iz hotela. Krećemo vlakom u Firencu, glavni grad Toskane, svjetsko središte kulture i umjetnosti. Izlazimo na stanici S. M. Novella gdje nas čeka naša lokalna vodička. Poludnevni razgled grada: katedrala - krstionica - Giottov zvonik - crkve Santa Croce - Medičejske grobnice - crkva San Lorenzo - Ponte Vecchio - Piazza della Signoria. Svoje vrijeme možete utrošiti na šetnju preko pitoresknog mosta Ponte Vecchio krcatog zlatarskim i draguljarskim radnjama, do palače Pitti i vrtova Boboli. Možete otići i do Piazzale Michelangelo, uživati u pogledu na Firencu i baš tamo, poput kakvog pravog Firentinca, pijuckati desertno Vin Santo i u njega umakati cantuccini, klasični toskanski slatki biskvit s bademima i hrskavom koricom. U popodnevnim satima krećemo prema Pratu vlakom te autobusom prema Hrvatskoj. Dolazak se očekuje iza ponoći.


First Minute cijena vrijedi do popunjenja kapaciteta po FM cijeni 

 

Cijena uključuje:

 • prijevoz visokoturističkim autobusom prema programu
 • smještaj u okolici Padove u hotelu 3* u dvokrevetnoj/trokrevetnoj sobi na osnovi 1 noćenja s doručkom
 • smještaj u Montecatini termama u dvokrevetnoj/trokrevetnoj sobi na osnovi 1 noćenja s doručkom
 • razgledavanja prema programu
 • pratitelja tijekom putovanja
 • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

 

Cijena ne uključuje:

 • ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom
 • troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)
 • cijena karte vlakom Montecatini centro – Firenca – Prato, lokalni vodič i slušalice za razgled grada, po osobi 15 eur
 • boravišna pristojba 1 Eur po osobi po noćenju – obavezna doplata u hotelu 3*
 • doplata za jednokrevetnu sobu: 290 kn
 • putno osiguranje

 

Rok za prijavu: 7 dana prije polaska  / Minimalan broj putnika: 40

 

Popusti i doplate:
- jedno dijete 4-11,99 god. na pomoćnom ležaju u trokrevetnoj sobi 50% popusta
- odrasla osoba na pomoćnom ležaju po redovnoj cijeni
- doplata za polazak iz Čakovca i Varaždina 60 kn po osobi

Autobus iz Karlovca kreće s parkirališta benzinske pumpe Ka Petrol u 07.45 sati, a iz Rijeke, Sjeverno odmorište Vrata Jadrana u 09.30 sati. Za sve polaske (osim Zagreba) potrebna prethodna pismena najava. Točno vrijeme polaska iz Varaždina i Čakovca bit će definirano 5 dana prije polaska.

 

Nadoplata za odabir sjedala u autobusu (nije obavezna):
• za posebno sjedalo u autobusu:
- 1 red – sj. 3,4  100 kn
- 2 red – sj. 5,6,7,8  100 kn
• za dodatno prazno sjedalo u autobusu  350 kn (nudimo vam veći komfor kako biste sjedili sami)

 

VAŽNE INFORMACIJE
- raspored sjedenja u autobusu sastavlja organizator putovanja prema redosljedu uplata, agencija garantira posebno sjedalo u autobusu samo u slučaju da se za isto izvrši odgovarajuća nadoplata,
- završno pismo vam dostavljamo mailom 48 sati prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom peronu i vremenu polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.),
- fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti zemje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta
- organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa,
- agencija putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja,
- agencija zadržava pravo promijene redoslijeda programa.

Italija je država na jugu Europe. Sastoji se od poluotoka i dva velika otoka na Sredozemnom moru, Sicilije i Sardinije.
Jedina kopnena granica joj se nalazi na sjeveru, na Alpama, gdje graniči s Francuskom u zapadnom dijelu, Švicarskom na sjeverozapadnom dijelu, Austrijom na sjevernom dijelu, te Slovenijom na sjeveroistočnom Dijelu. Uz kopnene granice ima i morsku granicu s Hrvatskom.Neovisne države San Marino i Vatikan nalaze se unutar teritorija Italije.

 

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:   
Za  državljane RH viza za Italiju nije potrebna, ali je za putovanje potrebna osobna iskaznica ili važeća putovnica.

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 40% ukupnog iznosa, a ostatak 29 dana prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju. A zatim 48 sati prije putovanja završno pismo. Minimalan broj putnika za putovanje je 40. Ukoliko se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 5 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja.

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, www.mvp.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa po danima ovisno o praznicima i vremenskoj prognozi. Šifra aranžmana: 2018IDPT