VALENCIA - 5 dana zrakoplovom

Termini putovanja: 15.10.

Predviđeni hotel: Hotel Senator Parque Central 4*

Dodatna vrijednost: uključena ulaznica u Burzu svile!
Zrakoplovne pristojbe i naknade uključene u cijenu aranžmana.

Termini

Polazak
Povratak
Cijena
Upit
Dolazak
15.10.2024.
Odlazak
15.10.2024.
Cijena
GarantiranoFM
790.00€
810.00€

 

PROGRAM PUTOVANJA:

 

1. dan: ZAGREB – BEČ – VALENCIA
Sastanak putnika s voditeljem putovanja u Zračnoj luci Zagreb dva sata prije polaska na katu kod kisoka Tiska. Polijetanje zrakoplova u 06:20 sati za Munchen. Nakon slijetanja u 07:30 sati nastavak na letu Lufthanse u 08:50 sati, slijetanje planirano u 11:15 sati Valencija je treći najveći grad po veličini u Španjolskoj. Usred španjolske sredozemne obale, na Costi del Valencia (koja graniči s druge dvije obale Valencijske zajednice, na sjeveru s Costa del Azahar i na jugu s Costa Blanca), Valencia je izvrsno smještena, u srcu jedne od najplodnijih europskih regija, obrubljena nasadima limuna i naranči. El Cid, španjolski srednjovjekovni junak, navodno je rekao na ulazu u grad: „Ovaj mi se grad svidio na prvi pogled, odmah sam ga poželio i zamolio Boga da me učini njegovim gospodarom.“ Grad su osnovali Rimljani 138.g.pr.Krista, a trebao je biti umirovljenička kolonija za stare vojnike. Organizirani transfer do hotela. Po dolasku, smještaj. Predlažemo šetnju s voditeljem putovanja kroz grad. Povratak u hotel. Noćenje.

 

2. dan: VALENCIA: razgled grada s lokalnim vodičem
Doručak. Pješački razgled grada uz ovlaštenog lokalnog vodiča: Lonja de la Seda (uključena ulaznica) – Mercado Central – Okrugli trg – katedrala – Barrio del Carmen. Pauza za ručak. Nastavak razgleda grada i to arhitektonskog remek-djela poznatog arhitekta Santiaga Calatrave u suradnji s arhitektom Felixom Candelom: Grada umjetnosti i znanosti. Gradnja tog dojmljivog kompleksa počela je 1991.g., a u kompleksu je dosad izgrađeno pet vrlo impresivnih građevina. Uz muzeje, operu, kina, planetarij, akvarij, itd., tu se nalaze brojni urbani sadržaji među kojima se ističe botanički vrt. U Gradu znanosti i umjetnosti svatko će naći nešto za sebe, popis mogućnosti koje pruža taj dojmljivi kompleks svakako je širi od posjeta na nekoliko sati. Raskošne, futurističke suvremene građevine danas su postale simbol grada. Slobodna večer. Povratak u hotel. Noćenje.

 

3. dan: VALENCIA: fakultativni cjelodnevni izlet ELCHE (ELX) I ALICANTE
Doručak. Slobodan dan ili odlazak na fakultativni, cjelodnevni izlet do gradova Elche (Elx) i Alicante (doplata prilikom rezervacije aranžmana, min. potreban za realizaciju 15 putnika). Prvo ćemo posjetiti Elche/Elx, važno civilizacijsko središte još od iberskih vremena. Elche je od 2001. na popisu UNESCO-ve zaštićene baštine zbog brojnih palmi u središtu grada, njegov je 'palmeral´ jedan od najpoznatijih i najvećih u Španjolskoj.  Danas poznat kao središte španjolske obućarske industrije, Elche je poznat i po Misteriju iz Elchea, crkvenoj drami koja se od 15.st. izvodi u Bazilici svete Marije od Elchea, a danas je upisana na popis zaštićene baštine UNESCO-a. Poslije posjeta Elcheu nastavljamo prema Alicanteu. Turistički grad, poznat po svojim pješčanim plažama i ludom noćnom životu, Alicante je jedan od većih gradova na obali i važna luka. Iznad njega dominira panoramom dvorac Santa Barbara čiji temelji datiraju iz vremena osvajanja Osmanlija na poluotoku. Centrom grada dominira jedna od najljepših španjolskih promenada, Explanada de España, napravljena od 6.5 milijuna mramornih pločica. Šetnja toplim i živahnim gradom, slobodno vrijeme u središtu grada. Povratak u Valenciju u večernjim satima. Noćenje.

 

4. dan: VALENCIA
Doručak. Slobodan dan za istraživanje Valencije, obilaske nekih od brojnih muzeja, dodatne obilaske Grada umjetnosti i znanosti, odlazak u poznati akvarij ili slično. Po želji možete otići do gradskog stadiona Mestalla gdje igra domaći nogometni klub i sagrađen je davne 1923.g., a vidjet ćemo u blizini i stazu na kojoj se održava utrka Formule 1. Kako se Valencia nalazi na Sredozemnom moru i ima prekrasne plaže nedaleko od centra grada, poslijepodne se uputite prema njima i uživajte u šetnji. Ili obavite kupovinu, španjolske poznate tekstilne marke su i do 30 posto jeftinije nego u ostatku Europe. Povratak u hotel. Noćenje.5. dan: VALENCIA – MÜNCHEN – ZAGREB
Doručak. Odjava iz hotelskih soba i transfer do zračne luke, let zrakoplovom za Munchen predviđen je u 12:05 sati. Dolazak u Munchen u 14:30. Nastavak putovanja prema Zagrebu u 20:20 sati, planirano slijetanje u Zagreb u 21:20 sati.

 


 

Informacije o letu:
 

Lufthansa
LH1731 15OCT ZAG 06:20 MUC 07:30
LH1842 15OCT MUC 08:50 VLC  11:15
LH1843 19OCT VLC 12:05 MUC  14:30
LH1730 19OCT MUC 20:20 ZAG  21:20

 

Cijena uključuje:

 • prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb–Munchen–Valencia–Munchen–Zagreb
 • obavezne zrakoplovne pristojbe i naknade
 • uključen 1 komad predane prtljage koja se prijavljuje po osobi (svaki kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm)
 • transfere zračna luka – hotel – zračna luka s panoramskim razgledom grada u dolasku
 • četiri noćenja s doručkom u hotelu 4* Valenciji
 • ulaznicu u Burzu svile u Valenciji
 • razgledi s lokalnim vodičem u Valenciji i u Gradu znanosti i umjetnosti
 • vanjski razgledi prema programu
 • voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku
 • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja.


Cijena ne uključuje:

 • ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)
 • boravišnu pristojbu od 3-5 EUR po osobi po noćenju (točna obavijest o iznosu boravišne pristojbe bit će objavljena u završnom pismu)
 • doplatu za jednokrevetnu sobu: 220 EUR (1.657,59 kn) - obavezna doplata ako osoba spava sama u sobi
 • cjelodnevni izlet autobusom u Elche i Alicante – uključuje autobusni prijevoz i lokalnog vodiča (doplata prilikom rezervacije aranžmana, minimum potreban za realizaciju 15 prijavljenih putnika): 96 EUR (723,31 kn) po osobi odrasli; 76 EUR (572,62 kn) djeca do 12 godina
 • napojnicu za vozače i vodiča od 3-5 EUR po osobi po danu (iznos se dijeli na tri osobe)
 • putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti.

 

Popusti i doplate:
 

 • · 80% popusta za jedno dijete do 1,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe, dijete nema svoje sjedalo u avionu i spava sa dvije odrasle osobe u krevetu, ne plaća zrakoplovne pristojbe ako su one posebno naznačene
 • · 20% popusta za jedno dijete od 1,99-11,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe, dijete ima svoje sjedalo u avionu i pomoćni krevet, plaća zrakoplovne pristojbe ako su one posebno naznačene
 • · trokrevetne sobe (na upit) za odrasle osobe po redovnoj cijeni.

 

Važne napomene

 • - Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja Lufthanse objavljenom u 2023. godini i podložna su promjeni.
 • - Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
 • - Uključen 1 komad prtljage koja se prijavljuje po osobi (kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm).
 • - Organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda grada u Barceloni, ovisno o redu letenja, radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda.
 • - Završno pismo dostavljamo vam e-mailom najkasnije 72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja, servisne informacije i sl.).
 • - Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.
 • - Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
 • - Trokrevetna soba je najčešće dvokrevetna soba s pomoćnim ležajem.
 • - Organizator ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
 • - Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću.

 

Španjolska je smještena na jugozapadu Europe te zauzima veći dio Pirenejskog poluotoka.

Dio su njenog teritorija i dva arhipelaga, smještena u Sredozemnom moru (Balearski otoci) i Atlantskom oceanu (Kanarski otoci), sjevernoafrički primorski gradovi Ceuta i Melilla, koji su pod španjolskom upravom te enklava Llívia u francuskim Pirenejima.

 

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:

Za državljane RH viza za Španjolsku nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.

 

U slučaju gubitka ili otuđenja putnog dokumenta najbliže predstavništvo Hrvatske u Španjolskoj nalazi se u Madridu.

 

Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Kraljevini Španjolskoj u Madridu nalazi se na adresi Calle Claudio Coello 78/2, 28001, Madrid, Espana.

 

Kontakt podaci: tel. 00 34 91 577 6881, 00 34 91 577 6901, fax. 00 34 91 577 6905, e-mail. madrid@mvep.hr. Izvanredna i opunomoćena veleposlanica: Nives Malenica

 

Uredovno vrijeme Veleposlanstva: • ponedjeljak-petak 9-17 sati

 

Uredovno vrijeme Konzularnog odjela Veleposlanstva: (za stranke)
• ponedjeljak, srijeda, četvrtak i petak 10-13
• utorak 13-16

 

Molimo stranke da se za sve konzularne slučajeve obrate direktno Veleposlanstvu RH u Madridu tijekom uredovnog vremena. Dežurni telefon za hrvatske državljane (za izvanredne situacije i hitne slučajeve izvan uredovnog vremena): 0034630526085.

 

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 40% ukupnog iznosa, a ostatak 30 dana prije početka putovanja.

 • Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti.
 • Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju. Završno pismo sa svim potrebnim informacijama dobit ćete 72 sata prije putovanja.
 • Minimalan broj putnika za putovanje je 20, a maksimalan broj putnika je 35. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 7 dana prije početka paket-aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja.

 

Mogućnosti plaćanja:

 • · uplata na žiro račun uplatnicom ili internetskim bankarstvom
 • · keks pay
 • · kreditne i debitne kartice, jednokratno i obročno: Visa Premium, Diners, Maestro, Visa, MasterCard
 • · online putem web stranice (navedenim kreditnim i debitnim karticama).

 

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Šifra aranžmana:IDP2024.

 

Polica jamčevine br. 45-7002915944 uplaćena kod UNIQA osiguranje d.d., Zagreb, tel. 01/6324-200. Ugovor o osiguranju od odgovornosti za štetu koju prouzroči Putniku neispunjenjem, djelomičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obveza koje se odnose na putovanje: broj police/ugovor 11-7002916091, uplaćena kod UNIQA osiguranje d.d., Zagreb, tel. 01/6324-200. 

 

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo izmjene redoslijeda programa.