OBAVIJEST - UČENIČKA PUTOVANJA

Poštovani učenici i roditelji, 

agencija Toptours u sklopu svog redovnog poslovanja organizira i učenička putovanja. 

Obzirom na nastalu situaciju u školstvu kao i u ostatku ekonomije uzrokovanu epidemijom virusa Covid – 19, već organizirane i ugovorene izlete i putovanja za učenička putovanja nećemo biti u mogućnosti izvršiti u dogovorenim terminima, te smo prema Preporuci Ministarstva Znanosti i Obrazovanja od 07. travnja 2020., sve dogovorene i ugovorene učeničke izlete i putovanja odlučili prolongirati za buduće razdoblje, kada će iste biti moguće realizirati, a sve prema smjernicama za održavanje nastave i epidemiološkom strukom.

Iz tog razloga agencija Toptours neće vršiti povrate za uplaćene izlete i putovanja od strane roditelja, nego će, kada prilike budu dozvoljavale, provesti dogovorene izlete.

Prema Preporuci Ministarstva Turizma, uz odobrenje Ministarstva Znanosti i obrazovanja i uz odobrenje ravnatelja, profesora, nastavnika, roditelja i učenika, potruditi ćemo se sva ugovorena putovanja realizirati u budućem periodu, čim epidemiološka situacija bude dozvoljavala provedbu istih. Naravno, omogučiti ćemo svim školama, koje su trebale putovati u inozemstvo, da svoje putovanje realiziraju i u Hrvatskoj. Mi smo u kontaktu sa odgovornim profesorima i učiteljima koji su sa nama kao agencijom ostvarili kontakt prilikom ugovaranja putovanja, te ćemo o svemu pravadobno obaviještavati i njih i same roditelje. 

Obzirom na trenutnu situaciju zahvaljujemo svim roditeljima na razumijevanju, te Vam u nastavku šaljemo i dodatno objašnjenje koje je samo dio poruke naše krovne udruge UHPA – Udruga Hrvatskih Putničkih Agencija, a čiji cijeloviti dopis možete vidjeti na OVOJ POVEZNICI:

„Čitav turistički sektor je pod pritiskom i nije održivo nametanje obveze povrata isključivo turističkim agencijama i tour operatorima jer one naprosto nisu u mogućnosti samostalno podnositi sav teret ove krize.

Imajući u vidu moguće posljedice, na snagu su stupile izmjene Zakona o pružanju usluga u turizmu, temeljem kojih turističke agencije u ovoj situaciji putniku mogu nuditi vaučere u vrijednosti uplaćenog iznosa za odgodu svojih putovanja. Ukoliko se putnik ipak odluči za povrat sredstava, ta zakonska mogućnost naravno postoji ali tek u roku od 180 + 14 dana od prestanka posebnih okolnosti.

Svi putnici koji će se u skladu s odlukom škole i u dogovoru s organizatorom putovanja odabrati novi termin putovanja ne trebaju činiti nikakve radnje na ovu temu nego čekati kontaktiranje od strane organizatora putovanja kad se za to stvore uvjeti. Alternativni termini mogu biti u ovoj i sljedećoj školskoj godini kao i tijekom ljetnog raspusta s obzirom na raspoložive smještajne kapacitete i skraćeni period godine u kojem se školska putovanja mogu realizirati s obzirom na trenutnu situaciju i prognoze. Navedeno podrazumijeva mogućnost realizacije višednevne izvanučioničke nastave u terminima koji dosad nisu bili uobičajeni, na primjer realizaciju škole u prirodi na početku 5. razreda osnovne škole ili, na primjer, realizaciju maturalne ekskurzije tijekom glavne turističke sezone.“

 

Svim učenicima i roditeljima, kao i nastavnicima, želimo da uspješno savladaju sve izazove koje nam nameće ova pandemija. Redovno ćemo pratiti sve promjene te Vas na vrijeme obavijestiti o svim promjenama termina i svih ostalih bitnih informacija vezano za provedbu ovog izlet, te se i sami nadamo brzom povratku u škole, i povratku našem normalnom životu i radu. Do tog trenutka, srdačno Vas pozdravljamo.

 

Toptours