WEBSHOP - KAKO KUPOVATI?

Dragi putnici,

TOPTOURS stranica je postala webshop. 

Svjesni novih trendova i razvoja tehnologije, pripremili smo stranicu i prilagodili je pregledavanju sa Vaših pametnih telefona i tableta.
Cilj izmjene web stranice bio je lakši način rezervacije Vašeg željenog putovanja iz udobnosti Vaš doma. Putovanje je moguće platiti putem bankovne doznake, koristeći Internet Bankarstvo ili uplatnicom,  te kreditnom karticom
Kao zaštitu za Vaše sigurno on line plaćanje kreditnom karticom  koristimo T-Com Pay Way sustav za sigurnu internet kupovinu. 
Na taj način želimo smanjiti vrijeme potvrde Vaše rezervacije i uštedjeti Vaše vrijeme. Naravno ostavili smo i prostor za sve Vaše upite i pitanja, na koja želimo odgovoriti u najkraćem mogućem roku.

Nadamo se da će Vaše iskustvo korištenjem naše web stranice biti pozitivno i da ćete nam se uvijek rado obratiti za rezervaciju i organizaciju Vašeg putovanja, odmora, izleta i svih ostalih upita.

U nastavku Vam u kratko opisujemo sami proces rezervacije, odnosno kupovine putovanja:


Kada ste odabrali željeno putovanje i na njemu imamo raspoloživih mjesta, na dnu ponude nalazi se tablica za predviđenim terminima putovanja. Odabirom Vašeg termina putovanja, odaberite gumb KUPI otvara Vam se kontakt forma za rezervaciju putovanja.:


1.    PODACI O NOSITELJU UGOVORA
Prvo što upisujete su podaci osobe koja će biti nositelja ugovora. Ukoliko putovanje kupujete za sebe i vaše suputnike, u ovom dijelu upišite vaše kontakt podatke. Ukoliko kupujete putovanje za nekoga drugoga ili je putovanje poklon, ovdje upišite ime osobe za koju kupujete putovanje. E-mail adresu koju ovdje navodite je e-mail na koji će doći potvrda rezervacije kao i sve ostale informacije vezane za putovanje. Znaći ako putovanje kupujete kao poklon, bez obzira što ćete upisati ime putnika kojem poklanjate putovanje, u ovom dijelu upišite svoju e-mail adresu.

2.    PODACI O SUPUTNICIMA
Zatim odabirete broj osoba koje putuju s Vama. Ako putujete sa suprugom, najboljom prijateljicom i sl. Odabrati ćete broj 1. Ako vas putuje više, odaberite onoliko osoba koliko vas putuje, ne uključujući i Vas. Obzirom na odabrani broj, otvaraju Vam se polja za unos Imena i prezimena osoba koje putuju sa vama.

3.    OSIGURANJA
U nastavku Vam nudimo, jer smo po zakonu dužni, odabir osiguranja – putno zdravstveno osiguranje ili paket: osiguranje od otkaza putovanja i putno zdravstveno osiguranje. Sve detalje o osiguranju kao i uvjete osiguravatelja molim pogledati na PUTNA OSIGURANJA. Ukoliko ne želite osiguranje, odaberite tu opciju. Ako odaberete opciju osiguranja, zatražiti ćemo Vas putem e-maila Vaše datume rođenja ili Vaš OIB. Kako bi ubrzali proceduru izrade police ove podatke nam uvijek možete upisati u polje Napomene.

4.    OBAVEZNE I NEOBAVEZNE DOPLATE UZ ARANŽMAN
Na svakom putovanju postoji opcija obaveznih i neobaveznih doplata koje su naznačene u samoj ponudi putovanja pod: CIJENA UKLJUČUJE / CIJENA NE UKLJUČUJE
Obavezne doplate će biti kao takve već i oznaćene, dok neobavezne doplate sami odabirete. Pretpostavka je da odabirom neobaveznih doplate, iste birate i za sebe i za svoje suputnike.

5.    NAPOMENA
Napomena služi da nam kroz ovaj obrazac pošaljete i svoje želje, molbe i napomene: vezano je uz raspored mjesta u autobusu, vrstu soba, ako imate poseban režim prehrane za hotel. Bilo bi super da nam ovdje navedete i datume rođenja putnika ukoliko se radi o djeci s kojom putujete kako bi odmah mogli izračunati i popuste za djecu. Ako odaberete opciju osiguranja, kako bi ubrzali proceduru izrade police, ovdje nam možete upisati Vaše datume rođenja ili Vaš OIB. Vaši podaci biti će spremljeni samo i korišteni samo za izradu police osiguranja.

6.    SIGURNOSNO POLJE
Ovo polje funkcionira kao sigurnosno polje i kojim nam potvrđujete da ste stvarna osoba a ne robot: 
Zbrojite 9 i 2 ili Zbrojite 15 i 3,.... vaš zadatak je da u polje upišete zbroj ova 2 broja koja vidite – 9 i 2 su 11, 15 i 3 su 18,.... i sl. Bez upisa ovog broja nećete moći završiti proces kupovine.

7. Opći uvjeti putovanja i GDPR

Promjenama zakona postavili smo i ova polja na koja trebate "kliknutu" kvačicu kada pročitate Uvjete putovanja Toptours agencije kao i uvjete koji se povezuju sa odredbom o zaštiti podataka kupaca - prema direktivi o GDPRu. Zato molimo kupce da pozorno pročitaju uvjete, jer želimo da ste upoznati sa svim svojim pravima i obavezama, te zatim kliknu na kvačice, kako bi mogli završiti kupovinu. Isto tako Vas pozivamo da se odlučite primati i naš newslette koji šaljemo periodički, koji nije obavezan i s kojeg se uvijek, kada god želite, možete odjaviti.

8.    PONUDA
U stupcu ponude nalazi se rekapitualcija Vaše kupovine. Ako ste odabrali sve što je potrebno, možete nastaviti kupovinu odabirom načina plaćanja: UPLATNICA ILI KREDITNA KARTICA.

9.    POCES KUPOVINE I PLAĆANJA

Odabirom opcije UPLATNICA završavate proces narudžbe. Dobiti ćete poruku da smo uspješno zaprimili Vaše podatke, a na e-mail adresu koju ste prijavili dobiti ćete potvrdu rezervacije i narudžbu, koju je potrebno uplatiti u sljedeća 2 dana. Kako bismo ažurnije registrirali vašu uplatu, molimo pošaljite nam kopiju plaćanja. Ukoliko ne evidentiramo Vašu uplatu u roku od 2 dana, Vaša rezervacija se automatski briše. 


Odabirom opcije KREDITNA KARTICA biti ćete preusmjereni na T Com Payway stranicu za autorizaciju kreditne kartice. Na ovom mjestu također upisujete podatke o nositelju odn. vlasniku kreditne kartice, te e-mail adresu na koju želite dobiti potvrdu provedbe plaćanja.
Unosite podatke o kreditnoj kartici. Sistem automatski tereti karticu jednokratno. Ako želite plaćati u ratama, kod određenih kartica moguće je odabrati i broj rata. Za opcije plaćanja na rate i vrste kreditnih kartica pogledajte NAČINE PLAĆANJA.  Odabirom gumba PLATI, Vaša kartica biti će autorizirana za iznos ponude i vi na svoj e mail dobivate potvrdu autorizacije kartice i potvrdu rezervacije putovanja.

Naši zaposlenici će provjeriti vašu rezervaciju i napomene koje ste nam naveli, ev. preračunati popust za dijete, ili akcijski popust za plaćanje karticom putem webshopa, ili bilo koje druge popuste koje smo prema Vama komunicirali i za taj iznos umanjiti konačan iznos plaćanja, i tek nakon toga naplatiti Vašu kreditnu karticu.
Na svoj e-mail dobiti ćete potvrdu naplate kreditne kartice od sustava T Com payway-a, a od strane Toptoursa primiti ćete ugovor o putovanju i uplatnicu za provedeno plaćanje.

10.    OBRAZAC „POŠALJI UPIT“
Na stranicama ćete također pronaći i putovanja za koja moramo provjeriti raspoloživost prije nego  Vam omogućimo proces kupovine. Popunite obrazac za UPIT sa svim potrebnim informacijama i mi ćemo Vam poslati odgovor najbrže moguće (možda već u sljedećih pola sata, možda će nam trebati i malo više – ali budite sigurni da ćemo Vam odgovoriti na Vaš upit).

Ako je traženo putovanje slobodno, dobiti ćete i ponudu za uplatu željenog putovanja - ako ste odabrali opciju plaćanja Uplatnicom, ili link za sigurno on line plaćanje ako ste odabrali opciju plaćanja Kreditna Kartica.
Nakon toga slijedi proces koji smo opisali u tekstu gore pod 8. PROCES KUPOVINE I PLAĆANJA


Nadamo se da ćete na stranicama Toptours putničke agencije pronaći Vaše željeno putovanje te da će Vam proces rezervacije biti brz i bez stresa.


Veselimo se svim Vašim prijavama
Vaš TOPTOURS