GRUZIJA I ARMENIJA - 6 dana zrakoplovom

Cijena na upit

Najljepši doživljaji:

 • istraživanje slikovitih, uskih ulica glavnog grada Tbilisi kojeg smatraju jednim od najljepših gradova Kavkaza
 • obilazak mjesta Gori, rodnog grada bivšeg predsjednika Staljina, koji će vam otkriti sve tajne njegovog političkog i životnog puta
 • razgled crkve Sv. Trojstva u blizini sela Gergeti koji se nalazi u podnožju 5.000 m visoke planine Kazbebi gdje su prema legendi, antički bogovi osudili Prometeja  i kaznili ga jer je bogovima ukrao vatru i poklonio ju čovječanstvu
 • posjet drevnom gradu Uplitsihe koji je uklesan u stijene
 • degustacija svjetski poznatog konjaka Aragat u glavnom gradu Armenije, u Erevanu, koji se smatra jednim od najstarijih armenskih kozmopolitskih gradova.

 

Izravnim charter letom iz Ljubljane

 

 

PROGRAM PUTOVANJA:

 

1.DAN: ZAGREB/LJUBLJANA – TBILISI let, doručak, večera, noćenje

LET U GLAVNI GRAD GRUZIJE I RAZGLED JEDNOG OD NAJLJEPŠIH GRADOVA ZAKAVKAZJA

Sastanak putnika na autobusnom kolodvoru Zagreb i prijevoz (doplata) do zračne luke Ljubljana ili dolazak u vlastitom aranžmanu. Prijava na let posebnim zrakoplovom u Tbilisi. Po dolasku, prijevoz do hotela, smještaj i doručak. Razgled glavnog grada Gruzije i jednog od najljepših gradova Zakavkazja ćemo započeti kod crkve Metekhi i u starom gradu, labirintu boja i vreve. Nastaviti ćemo pokraj starih, gradskih vila do područja kupki, nakon čega slijedi uspon na gradsku tvrđavu Narikala, s koje se širi lijepi pogled na Tbilisi s okolicom. Posjetiti ćemo više od 100 godina staru sinagogu, katedralu Sioni iz 6 st. i prošetati živahnom glavnom ulicom Rustaveli, s brojnim zanimljivim trgovinama. Slobodno vrijeme za ručak, nakon čega ćemo razgledati planinu Mttatsminda koja se veličanstveno uzdiže iznad grada. Večera i noćenje.

 

2. DAN:  TBILISI ANANURI KAZBEGI – TBILISI doručak, večera, noćenje

VOŽNJA VOJNOM CESTOM

Nakon doručka slijedi panoramska vožnja do tvrđave Fort Ananuri s usputnim stajanjima radi fotografiranja. Nastavak putovanja u poslijepodnevnim satima „vojnom cestom“ preko 2.400 m visokog prijelaza do središta Kavkaza odnosno mjesta Kazbegi koji se nalazi uz rusku granicu. Po želji, mogućnost odlaska na izlet pješice (cca 2 sata) do crkvice Gergeti – Sv.Trojice iznad koje se uzdiže veličanstvena planina Kazbek (5.000 m). Prema legendi, na ovoj su planini antički bogovi pribili Prometeja kada je ukradenu vatru poklonio čovječanstvu. Povratak u Tbilisi, večera i noćenje.


3. DAN:  MTSKHETA GORI UPLITSIHE TBILISI doručak, noćenje

STALJINOV RODNI GRAD I MUZEJ

Doručak. Vožnja do bivšeg gruzijskog glavnog grada Mtskheta čiji su spomenici uvršteni na UNESCO-ov popis svjetske baštine. Razgledati ćemo katedralu Svetitskhaveli, samostanski kompleks Samtavro i crkvu Jvari. Nastavak vožnje u industrijski i sveučilišni grad Gori te rodni grad Josifa Staljina. Razgled zanimljive gradske tržnice. Slobodno vrijeme za ručak. U povratku u Tbilisi, razgledati ćemo ostatke antičke prijestolnice Uplitsihe. Noćenje.

 

4. DAN: TBILISI – TSINANDALI – TELAVI – SIGHNAGHI – TBILISI doručak, večera, noćenje

U DRUŠTVU LJUBAZNIH DOMAĆINA

Doručak. Vožnja do Kakheti, istočne regije Gruzije, koja je poznata po proizvodnji slatkih vina. Po dolasku ćemo  najprije posjetiti posjed romantičnog pisca Aleksandra Čavčavadze i 200 godina staru vinsku klet u kojoj se još uvijek proizvode vina sorte Tsinandali. Kraća vožnja do domaćinstva u okolici Gurjaanija gdje će nas ugostiti ljubazni domaćini, ponuditi nam vino koje je napravljeno po starom »kvevri« postupku (ovaj postupak se nalazi i na popisu UNESCO-ve baštine) te nas upoznati s tradicijom »tamade« koju gruzijci koriste u svakodnevnom životu. Povratak u Tbilisi. Večera i noćenje.

 

5. DAN: TBILISI – ARMENIJA – HAGHPAT – SANAHIN – HOVHANAVANK – EREVAN  doručak, noćenje

ARMENIJA – KOLIJEVKA KRŠĆANSTVA

Nakon doručka, krećemo prema Armeniji. Nakon graničnih formalnosti, stići ćemo u mjesto Alaverdi koji se nalazi u klancu Debed. Razgledati ćemo značajni samostanski kompleks Haghpat koji je uvršten na UNESCO-v popis kulturne baštine. Nastavak vožnje kroz mjesta Vanadzor i Spitak uz usputno zaustavljanje radi razgleda parka Abecede. Obilazak samostana Ivana Krstitelja u blizini rijeke Kasakh. Vožnja u Erevan, glavni grad Armenije. Smještaj u hotel, noćenje.

 

6. DAN: EREVAN – LJUBLJANA/ZAGREB doručak, let

DEGUSTACIJA ARMENSKOG KONJAKA

Nakon doručka, odlazak u razgled Erevana, glavnog grada Armenije, koji je smješten u podnožju Aragata. Šetnja središtem do Trga Republike, Matenadaranske knjižnice i gradske tržnice. U parku ćemo razgledati Muzej žrtava genocida i spomenik Majke Armenije, nakon čega slijedi odlazak u tvornicu konjaka i degustacija ovog popularnog armenskog pića. Kasno poslijepodne, prijevoz u zračnu luku i direktan let u Ljubljanu. Vožnja do Zagreba u vlastitom aranžmanu ili po želji, mogućnost organiziranog (doplata) prijevoza. 


CIJENA UKLJUČUJE:

 • izravni charter let na relaciji Ljubljana – Tbilisi – Erevan – Ljubljana
 • lokalne autobusne prijevoze po programu
 • 5 x noćenja s doručkom u hotelima 3* po programu
 • 2 x večere u hotelima ili lokalnim restoranima
 • razglede prema programu
 • ulaznice (Narikala, Gori, Uplistsokhte, Tsinandali)
 • degustacija vina u Gruziji
 • degustacija konjaka u Armeniji
 • lokalnog vodiča i hrvatskog pratitelja*
 • trošak organizacije putovanja

 

*NAPOMENA: u slučaju manje od 25 prijavljenih putnika, pratitelj putovanja će biti na slovenskom jeziku.

 

CIJENA NE UKLJUČUJE: 

zrakoplovne pristojbe 990 kn, doplatu za jednokrevetnu sobu 1.390 kn, dvije tradicionalne večere (jedna u Gruziji, druga u Armeniji), dodatne usluge i obroke, sve što nije navedeno pod „cijena uključuje“, napojnice za vodiče/vozače, osiguranje od otkaza putovanja i putno zdravstveno osiguranje, povratni transfer do obližnje/polazne zračne luke 349 kn.

 

OBAVEZNE DOPLATE: 

napojnice za vodiče/vozače (plaćanje na licu mjesta).

 

Opći i posebni uvjeti te upute za turističke aranžmane” Palma d.o.o. sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Vašim potpisom na ugovoru iskazujete da ste suglasni s navedenim uvjetima. Prema zakonskim propisima u slučaju da za putovanje ne bude prijavljen dovoljan broj putnika, organizator putovanja pridržava pravo otkazivanja putovanja o čemu će obavijestiti putnike najkasnije 5 dana prije početka putovanja i ovisno o raspoloživosti kapaciteta ponuditi nove uvjete putovanja ili novo putovanje. Organizator putovanja pridržava pravo izmjene cijene ukoliko dođe do promjene tečaja za više od 1,5 % u odnosu na tečaj na dan izrade programa te ukoliko bi došlo do promjene cijene prijevoznika ili hotelijera. Palma d.o.o. zadržava pravo izmjene redoslijeda itinerera putovanja, vremena polaska zrakoplova te luke ukrcaja, ali garantira da će program izvesti u cijelosti. Iznos pristojba zračnih luka koje se obavezno plaćaju prilikom rezervacije aranžmana je promjenjiv do dana izdavanja zrakoplovnih karata. Putnici će dobiti obavijest o točnom redu letenja u putničkoj agenciji najkasnije unutar 3 dana prije puta. U hotelima s all inclusive uslugom početak usluge ovisi o itinereru zrakoplova. Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje, a može biti različita u odnosu na kategorizaciju u drugim zemljama. Šifra aranžmana: 2018PLM