JAPAN, velika tura - 11 dana zrakoplovom

TOKYO - MT.FUJI – OSAKA - KYOTO - HIROSHIMA NARA - MIYAJIMA- KOBE - HIMEJI- FUSHIMI INARI

Cijena na upit

Vrijednost više: uključena Hiroshima i svi ostali izleti sa ulaznicama, let na Emiratesu  za Tokyo, te povratni iz Osake, polupansioni

PROGRAM PUTOVANJA:

 

1.dan 22.4. ZAGREB –DUBAI

Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb u 13:00. Preuzimanje putne dokumentacije te prijava na let za Dubai na zrakoplovnoj kompaniji Emirates u 15:35. Obrok i piće tijekom leta. Slijetanje u Dubai u 23:05. Presjedanje na let za Tokyo.

2.dan  23.4. DUBAI – TOKYO

Nastavak leta za Tokyo, zračna luka Narita u 02:40. Obroci i piće tijekom leta.  Slijetanje u Tokyo predviđeno u 17:35 po lokalnom vremenu ( + 7 sati od Hrvatske ).
Po preuzimanju prtljage susret sa predstavnikom lokalne agencije, te transfer prema hotelu. Prijava i smještaj u hotel. Kraća večernja šetnja gradom nestvarno osvijetljenim ulicama koja će vam već u prvim minutama dočarati veličinu ovog grada. Povratak u hotel. Noćenje.

3.dan  24.4. TOKYO
Doručak. Odlazak na organizirani cjelodnevni razgled japanske prijestolnice u pratnji lokalnog vodiča. Razgled ćemo započeti panoramskim pogledom sa poznate zgrade Tokyo Metropolitan Government u predjelu Shinjuku, odakle se pruža pogled na cijeli grad. Zgrada je do prije nekoliko godina bila najviša u gradu i ukoliko nas vrijeme posluži možda u daljini vidite i simbol Japana, planinu Fuji. Nastavak ture vodi nas do Meiji Jingu prekrasnoj park šumi sa poznatim istoimenim Shinto hramom posvećenom caru Meiji. Ovaj park i njegova okolica omiljeno su okupljalište lokalnog stanovništva i prostor za rekreaciju i opuštanje. Nastavak razgleda mondene četvrti Omotesando i Harajuku. Slobodno vrijeme.
U nastavku odlazimo na drugi dio grada, do Carske palače i njenih magičnih vrtova. Razgled i slikanje palače izvana. Nastavljamo prema Sensoji, poznatom budističkom hramu smještenom u starom dijelu grada Asakusa. Kraća šetnja kroz Nakamise, sa tipičnim štandovima i malim dućanima sa suvenirima i lokanim proizvodima. Razgled završavamo sa Ginza, najmondenijim dijelu Tokya sa premium dućanima gotovo svih vrhunskih svjetskih brendova. Pred kraj dana odlazimo na zajedničku večeru. Povratak u hotel. Noćenje.

4.dan  25.4. TOKYO – cjelodnevni izlet NIKKO

Doručak. U pratnji lokalnog vodiča odlazimo na cjelodnevni izlet vlakom u Nikko, grad na ulazu u Nikko nacionalni park, najpoznatiji po Toshogu, japanskom najokičenijem hramu  i mauzoleju Tokugawa leyasu, osnivaču istoimenog šogunata. Preći ćemo preko slikovitog Shinkyo mosta i posjetiti carsku vilu Tamozawa, vidjeti Kegon slapove i jezero Chuzenji, te imati organizirani ručak. Povratak u Tokyo. Zadnju večer u Tokyu otići ćemo do Shibuya dijela poznatog po svjetskom najprometnijem pješačkom dijagonalnom prijelazu gdje ulicu istovremeno prelazi do 1000 ljudi, a tu je  nastala i istinita priča o poznatom vjernom psu Hachiki čiji spomenik krasi mjesto nedaleko prelaza. Za završetak večeri predlažemo odlazak na poznati Cabaret show robota ili večernje krstarenje Tokyo zaljevom ( fakulatativni sadržaji ) Povratak u hotel. Noćenje.

5.dan 26.4. TOKYO – HAKONE i Mt. FUJI - OSAKA

Doručak i odjava iz hotela. Lokani agent preuzeti će vaše stvari, te će organizirati njihovu dostavu u naš hotel u Kyotu. Iz tog razloga potrebno je da u manju prtljagu izdvojite stvari koje ćete koristiti tijekom iduća 2 noćenja do Kyota. Napuštamo Tokyo i našim autobusom krećemo prema Hakone nacionalnom parku gdje ćemo imati i zajednički ručak. Uspeti ćemo se žičarom sa prekrasnim pogledom na dolinu, na međustanici prošetati aktivnim vulkanskim tlom, te se spustiti na jezero Ashi i sve to uz očekivanje da će nas vrijeme poslužiti i pružiti nam planinu Fuji na dlanu i u obrisu jezera. Krstarenje brodom do zadnje stanice odakle ćemo se prebaciti natrag do kolodvora i nastaviti naše putovanje prema Osaki brzim vlakom. Po dolasku u Osaku smještaj u hotel i u opuštenoj atmosferi javnim prijevozom i šećući odlazimo u obilazak  moderno osvijetljenih kanala ovog važnog lučkog grada. Povratak u hotel. Noćenje.

6.dan 27.4. OSAKA – HIROSHIMA – otok MIYAJIMA

Doručak. Odjava iz hotela. Odlazak do željezničke stanice odakle se ukrcavamo na popularni Shinkansen vlak ( tzv. Bullet train ) koji će nas za cca 2 sata dovesti u Hiroshimu.  Odmah po dolasku započinjemo sa razgledom. Vidjeti ćemo Genbako kupolu, preživjelu ruševinu u spomen parku mira na  prvu bačenu atomsku bombu 1945 g. Atomska bomba srušila je 80% grada, a posljedice su bile smrtonosne za 200.000 ljudi.  Nakon rata grad je obnovljen kao mirovni grad spomenik. Obići ćemo mirovni memorijalni muzej u spomen na taj događaj. Slobodno vrijeme za šetnju. Ostavivši na nas jak dojam napustiti ćemo grad brodom da bi upoznali otok Miyajima i posjetili Itsukushima hram pod UNESCO baštinom sa vrlo životopisnim koloritnim građevinama od kojih neki “leže“ na vodi.  Povratak na kopno, zajednička večera sa tipičnim Okonomiyaki menijem, te prijava u hotel. Noćenje

7.dan  28.4. HIROSHIMA – HIMEJI – KOBE - KYOTO

Doručak. Odlazak brzim vlakom za Himeji. Posjet prekrasnom UNESCO lokalitetu, dvorskom kompleksu Himeji, proglašenom najljepšim cjelovitim povijesnim dvorcem Japana, popularno nazvanom dvorac bijele čaplje. To je ujedno i najveći dvorac Japana i značajna turistička atrakcija. Nastavljamo prema susjednom Kokoen parku, nekadašnjoj rezidenciji lordova. Park oduševljava ljepotom svojim vodopada, vrtovima čaja, vrtom bambusa i drugim vrtovima. Nastavak putovanja prema obližnjem gradu Kobe, jednom od poznatijih gradova Japana. Prošetati ćemo do lijepo uređenih dokova, od kuda će vam se pružati prekrasna panorama na grad i zaljev. Slobodno vrijeme za kupnju suvenira i kavu. U predvečernjim satima čeka nas brzi vlak Shinkansen kojim ćemo brzo stići do Kyota, grada hramova. Smještaj u hotel nedaleko kolodvora. U hotelu vas čekaju vaše stvari koje ste predali prilikom odlaska iz Tokya. Večernja šetnja modernijim dijelom grada i zajednička večera. Noćenje.

8.dan  29.4. KYOTO – grad hramova - FUSHIMI INARI

Doručak. Krećemo našim autobusom u razgled nekadašnjeg glavnog grada Japana, što njegovo ime u prijevodu i znači, a danas definitivno prijestolnice japanske kulture. Popularno ga zovu gradom tisuću hramova koji su isprepletani unutar svih dijelova grada. Odabrati ćemo nekoliko najljepših i najdojmljivijih. Šetnja ulicama Kyota je kao šetnja između 11 stoljeća Japana, punih misterija i pitanja. U pratnji lokalnog vodiča započeti ćemo sa Zlatnim paviljonom – Kinkakuji hramom, sagrađenim kao vila šoguna, kompletno prekrivenim zlatnim listićima, na sredini još lijepšeg mirnog jezerca. U nastavku Nijo dvorac, nekadašnje sjedište Tokugawa šoguna. Nakon posjeta pozivamo vas na tradicionalnu ceremoniju čaja! Slijedi odlazak do Kiyomiza hrama, sagrađenog u cijelosti od drveta ispred kojeg se pruža prekrasan pogled na cijeli grad i Gion geiša dio. Geiše su, uz hramove prepoznatljivi simbol i najviše ih živi ovdje. Autobusom ćemo se spustiti do Shinto hrama Fushimi Inari, jednog od najslikanijih motiva Japana sa neprekidnim nizom crvenih vrata, ovjekovječenih i u filmu „Sjećanja jedne gejše“  Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Zajednička večera. Noćenje.

9.dan  30.4. KYOTO – NARA – ARASHIYAMA - KYOTO

Doručak. Odlazak na cjelodnevni izlet vlakom u Naru, još jedan od drevnih japanskih središta. Posjetiti ćemo Todaji hram, vidjeti poznati brončani kip Bude, Kasuga hram sa 3000 lanterni koje predstavljaju jedinstveni prizor, baš kao i Nara park sa 4000 jelena i srna koje slobodno lutaju gradom. Slobodno vrijeme. U povratku vlakom prema Kyoto predlažemo odlazak do šume bambusa na prekrasnu šetnju, obavezno slikanje i eventualni posjet jednom od hramova i vrtova. Povratak u Kyoto. Zajednička večera u hotelu ili lokalnom restoranu. Noćenje.

10.dan 1.5. KYOTO – OSAKA

Doručak. Odjava iz hotela, te predaja prtljage lokalnoj agenciji koja će je dostaviti u zračnu luku na kraju dana.  Povratak vlakom u obližnju Osaku, drugi po veličini grad Japana gdje ćemo odvojiti vremena da se popnemo na Umeda Sky Building, specifičan po visećim staklenim pokretnim stepenicama i tzv. plutajućem vrtu, platformi na 42 katu sa kojeg se pruža pogled na ovaj moderan grad i širu regiju. Kao jednu od ljepših lokaliteta našeg putovanja pred kraj ćemo posjetiti i Osaka dvorac, simbol ovog grada. Slobodno vrijeme iskoristite za kupnju suvenira i uživanje u gradu. U večernjim satima odlazak prema zračnoj luci u Osaki, te napuštamo Japan. Let preko Dubai za Zagreb sa polaskom u 23:45. Obroci i piće na letu.

11.dan 2.5. DUBAI – ZAGREB

Slijetanje u Dubai  u 05:15 po lokalnom vremenu, te nastavak leta prema Zagrebu u 08:15 sati, Obroci i piće na letu. Dolazak u Zagreb u 12:20.


First Minute cijena vrijedi do popunjenja kapaciteta po FM cijeni

 

CIJENA UKLJUČUJE:

 •  prijevoz zrakoplovom Emirates na relaciji Zagreb –Dubai– Tokyo u ekonomskoj klasi
 •  prijevoz zrakoplovom Osaka – Dubai - Zagreb na ekonomskoj klasi
 •  smještaj u hotelima 3/4* na osnovi 8 noćenja sa doručkom
 •  2 ručka i 5 večera tijekom boravka u Japanu
 •  sve pripadajuće transfere autobusom i vlakom
 •  povratni prijevoz trajektom za otok Miyajima
 •  lokalnog vodiča gdje navedeno
 •  stručno vodstvo tijekom cijelog putovanja - usluge voditelja putovanja
 •  ulaznice za lokalitete navedene u programu
 •  preuzimanje i dostavu prtljage kako navedeno u programu
 •  troškove javnog prijevoza tijekom službenih razgleda u pratnji lokalnih vodiča
 •  organizaciju i pripremu putovanja

 

CIJENA NE UKLJUČUJE:

 • zrakoplovne pristojbe i naknade 3490 kn,
 • osiguranje od otkaza i putno zdravstveno osiguranje

EVENTUALNA DOPLATA: jednokrevetna soba doplata 2990 kn

 

NAPOMENA: redoslijed obilaska je podložan promjenama prema procjeni pratitelja putovanja. Avio kompanija zadržava pravo promjene vremena leta.
Cijena aranžamana je izračunata na tečaju YEN na dan 12.12. U slučaju promjene tečaja YEN veće od 2% zadržavamo pravo korekcije cijene.

 

PRTLJAGA: U cijenu aranžmana uključena je prtljaga od 30 kg koja se prijavljuje + 1 komad ručne prtljage do 7 kg

 

VIZA: hrvatskim građanima viza nije potrebna

 

MINIMALAN BROJ PUTNIKA: 15

 

Opći i posebni uvjeti te upute za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Vašim potpisom ugovora iskazujete da ste suglasni s navedenim uvjetima. Prema zakonskim propisima u slučaju da za putovanje ne bude prijavljen dovoljan broj putnika, organizator putovanja pridržava pravo otkazivanja putovanja o čemu će obavijestiti putnike najkasnije 5 dana prije početka putovanja i ovisno o raspoloživosti kapaciteta ponuditi nove uvjete putovanja ili novo putovanje. Organizator putovanja pridržava pravo izmjene cijene ukoliko dođe do promjene tečaja za više od 1,5 % u odnosu na tečaj na dan izrade programa te ukoliko bi došlo do promjene cijene prijevoznika ili hotelijera. Agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda itinerera putovanja, vremena polaska zrakoplova te luke ukrcaja, ali garantira da će program izvesti u cijelosti. Iznos pristojba zračnih luka koje se obavezno plaćaju prilikom rezervacije aranžmana je promjenjiv do dana izdavanja zrakoplovnih karata. Putnici će dobiti obavijest o točnom redu letenja u putničkoj agenciji najkasnije unutar 3 dana prije puta. U hotelima s all inclusive uslugom početak usluge ovisi o itinereru zrakoplova. Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje, a može biti različita u odnosu na kategorizaciju u drugim zemljama. Šifra aranžmana: 2018MNDT