KINA - 10 DANA ZRAKOPLOVOM

PEKING-KINESKI ZID- Xi'AN-HANGZHOU - SUZHOU-SHANGHAI

Cijena na upit

 • Let na Emiratesu
 • Uključen unutarnji let XIAN-HANGZHOU
 • Hoteli 4*
 • Večera svaki dan sa uključenim 1 pićem
 • Uključena večera sa pekinškom patkom
 • Uključene sve ulaznice prema programu

PROGRAM PUTOVANJA:

 

1.dan ZAGREB –DUBAI ( 29.03 )

Sastanak putovanja u zračnoj luci Zagreb u 13:35. Preuzimanje putne dokumentacije te prijava na let za Dubai  na Emiratesu u 15.35. Slijetanje u Dubai u 23:05.

2.dan  DUBAI – PEKING ( 30.03. )

Nastavak leta za Peking u 03:55 sati. Slijetanje u Peking predviđeno je u 15:25 sati po lokalnom vremenu. Nakon obavljanja carinskih formalnosti slijedi transfer do grada te odlazak do čuvene tržnice Wangfujing koja je savršeno mjesto za pronaći najneobičnije kineske specijalitete, škorpione, svinjski mozak, morske zvijezde, krv od patke, pa čak i pohane pse. Turisti ih često kupuju, a zatim ih fotografiraju i bace. Samo najhrabriji ih zapravo i probaju, no tržnica je svakako jedna od atrakcija Pekinga. Kraće slobodno vrijeme te zajednički odlazak na večeru u lokalni restoran.  Odlazak do hotela. Smještaj, noćenje.

3.dan  PEKING- KINESKI ZID - PEKING ( 31.03. )

Doručak. Odlazak na cjelodnevni izlet  do jednog od svjetskih čuda, Velikog kineskog zida, najveće građevine na svijetu, dugačke gotovo 9.000 km, za koju kažu da se čak vidi sa Mjeseca. Zid je građen tijekom punih 20 stoljeća kao obrana Kine od čestih upada nomada sa sjevera. 1987 godine uvršten je na listu svjetske baštine UNESCO-a. Na putu do kineskog zida kraće zaustavljanje kod  „ Ptičjeg gnijezda „ i „ Vodene Kocke „, građevina napravljenih za Olimpijadu 2008 godine.  Šetnja dijelom zida te organizirani odlazak na ručak ( uključen u cijenu ). Nakon ručka razgled slavnih carskih grobnica dinastije Ming te šetnja uzduž Svetog Puta s divovskim mramornim ljudskim i životinjskim likovima koji čuvaju grobno područje careva dinastije Ming. Povratak u Peking. Odlazak na tradicionalnu večeru u lokalni restoran – vodimo Vas na svjetski poznati kineski specijalitet -Pekinšku patku (uključeno u cijenu aranžmana). Povratak u hotel. Noćenje.

4.dan  PEKING ( razgled grada ) – noćni vlak za XI'AN ( 01.04. )

Doručak. Razgled Pekinga. Odlazak do najvećeg trga na svijetu Tiananmena, koji zauzima oko 40 hektara površine, a potom i razgled Zabranjenog grada, drevne carske rezidencije dinastija Ming i Qing s više od 9.000 soba, okružene visokim purpurnim zidinama i zlatnim krovovima. Zabranjeni grad je stoljećima bio obavijen velom tajni i u njega nisu smjeli kročiti obični smrtnici. Ručak u lokalnom restoranu. Slijedi razgled Nebeskog hrama – oltara gdje je car prinosio žrtvu bogovima. Odlazak do Ljetne Palače koju okružuje najveći i najbolje očuvan carski vrt u cijeloj Kini. Tijekom dinastije Qing, bila je ljetnim utočištem od vrućine Pekinga za carsku obitelj. Večera u lokalnom restoranu. Odlazak prema željezničkoj stanici te prijava za vlak za Xi'an. Vožnja noćnim vlakom turističke kategorije, spavaća kola sa 4 ležaja. Vožnja traje cca 12 sati.

5.dan   XI'AN ( 02.04. )

Dolazak u Xi'an u jutarnjim satima. Odlazak do hotela na doručak, a nakon doručka  odlazak na izlet do mauzoleja prvog kineskog cara Qin Shija, gdje se nalazi gotovo 6.000 glinenih kipova ratnika i konja u prirodnoj veličini, koji čuvaju grobno područje i vječni mir cara o kojem postoje mnoge legende i priče. Svaka od figura je jedinstvena i ne postoje dvije iste. Povratak u Xian, smještaj u hotel. Odlazak u razgled  jednog od povijesno najznačajnijih gradova u Kini, sjedišta jedanaest dinastija, poznatog još pod imenom „Vječni mir“.  Posjetit ćemo i staro budističko svetište – pagodu Velike Divlje Guske te Kulu bubnja. Večera u lokalnom restoranu. Navečer predlažemo odlazak na Tang dynasty show. Povratak u hotel.  Noćenje.

6.dan XI'AN –HANGZHOU ( zrakoplovom ) ( 03.04. )

Doručak. Odjava iz hotela. Odlazak do muslimanske četvrti te šetnja jednim od najbolje očuvanim zidinama koje potječu iz vremena dinastije Ming.  Odlazak na čuvenu ceremoniju čaja. Ručak. Transfer do zračne luke te let za Hangzhou, jedan od najpopularnijih turističkih bisera Kine, s mnoštvom hramova i paviljona.  Transfer te smještaj u hotel. Noćenje.

7.dan  HANGZHOU – SUZHOU ( 04.04. )

Doručak. Razgled pagode Šest harmonija, posjet hramu Lingyin, a provozat ćete se i čamcem po biseru ovog grada, Zapadnom jezeru.  Odlazak prema Suzhou uz zaustavljanje na jednoj od plantaža najboljeg zelenog čaja na svijetu gdje ćete vidjeti način proizvodnje te imati priliku degustirati jedan od najkvalitetnijih zelenih čajeva na svijetu. Nastavak vožnje  do Suzhoua, kojeg zovu i Kineska Venecija, zbog brojnih kanala na kojima leži te bogatih kineskih vrtova od kojih su mnogi pod zaštitom UNESCA. Odlazak na vožnju brodom po Carskom kanalu uz koji su se smjestile najljepše pagode. Zajednički odlazak na večeru. Smještaj u hotel. Noćenje.

8.dan  SUZHOU – SHANGHAI ( 05.04. )

Nakon doručka odjava iz hotela te odlazak do Muzeja i tvornice svile gdje ćete se upoznati sa tradicionalnim načinom proizvodnje svile. Mogućnost kupovine originalnih proizvoda od svile po tvorničkim cijenama. Nastavak vožnje do Shanghaia. Po dolasku  Shanghai odlazak do Bunda od kuda se pruža prekrasan pogled na futuristički dio Pudong sa blještavilom svjetala i reklama. Predlažemo odlazak do Shanghai towera koji je sa svojih vrtoglavih 635 m drugi najviši toranj na svijetu i najviši toranj Azije. Popnite se ultrabrzim liftom koji u samo 1 sekundi prođe 18 katova do vidikovca sa nezaboravnim pogledom na Shanghai. Odlazak do glavne shopping ulice u gradu, užurbane Nanjing road koja obiluje mnoštvom trgovina i restorana. Slobodno vrijeme. Zajednički odlazak u restoran na večeru. Poslije večere predlažemo odlazak na svjetski poznati akrobatski show koji se održava u Shanghaiu ( zbog velikog interesa, obavezna prijava prilikom rezervacije aranžmana ). Odlazak  u hotel. Noćenje.

9.dan  SHANGHAI ( 06.04. )

Doručak te odjava iz hotela. Nastavak razgleda grada. Odlazak do starog dijela grada. Posjet vrtu sreće –Yuyang, koji je sagrađen prije 450 godina, prave oaze mira te do hrama Budhe od žada sa dva divovska budina kipa. Predlažemo posjet Šangajskom muzeju. Slobodno vrijeme. Zajednički odlazak na večeru. Ukoliko budu vremenski uvjeti dozvoljavali, predlažemo odlazak na vožnju po rijeci Huang –Pu  s koje se pruža nezaboravan pogled na kolonijalni dio Bund i prekrasno osvjetljen Pudong. Transfer do zračne luke te prijava za let za Dubai u 00:05.Noćni let.

10.dan DUBAI – ZAGREB ( 07.04. )

Slijetanje u Dubai u 05:35 po lokalnom vremenu, te nastavak leta prema Zagrebu u 08:15 sati, Dolazak u Zagreb u 12:20. Kraj programa.


First Minute cijena vrijedi do popunjenja kapaciteta po FM cijeni

 

CIJENA UKLJUČUJE:

 • prijevoz zrakoplovom Emiratesa na relaciji Zagreb –Dubai– Peking; Shanghai - Dubai – Zagreb na ekonomskoj klasi
 • prijevoz noćnim vlakom Peking – Xi'an (spavaća kola sa 4 ležaja)
 • unutarnji let Xi'an – Hangzhou
 • 6 noćenja u hotelima 4* u dvokrevetnoj sobi
 • večere u lokalnim restoranima sa uključeni 1 pićem po osobi
 • svi razgledi i izleti sa uključenim ulaznicama
 • izlet na Veliki kineski zid s uključenim ručkom
 • večera sa pekinškom patkom u Pekingu
 • lokalnog vodiča u svakom gradu
 • pratitelja putovanja
 • organizaciju i pripremu putovanja

CIJENA NE UKLJUČUJE:

 • zrakoplovne pristojbe
 • vizu za Kinu
 • uslugu posredovanja ishođenja vize
 • napojnice
 • osiguranje od otkaza i putno zdravstveno osiguranje

OBAVEZE DOPLATE:

 • zrakoplovne pristojbe 3.090,00 kn-iznos je promjenjiv do dana izdavanja zrakoplovnih karata,
 • vizu za Kinu,
 • napojnice lokalnim davateljima usluga (35 EUR po osobi – plaćanje na licu mjesta),
 • osobne troškove,
 • putno osiguranje.

 

EVENTUALNA DOPLATA:

 • jednokrevetna soba: 1490 kn,
 • Akrobatski show: 180 kn

 

POPUSTI: dijete do 12 godina na pomoćnom ležaju sa 2 odrasle osobe: 500 kn

 

VIZA: Cijena vize iznosi 280 kn ukoliko se ishodi redovnim putem, minimum 7 dana se čeka na putovnicu, a za žurno ishođenje cijena je 480 kn, a viza je gotova za 1 dan. Za izradu  vize potrebna je 1 fotografija, ispunjeni obrazac, putovnica. Veleposlanstvo je u Zagrebu. Ovisno o popunjenosti grupe, a najkasnije 14 dana prije polaska, putnik će biti obaviješten da dostavi putovnicu i ostalu dokumentaciju agenciji radi viziranja.
Kopiju putovnice potrebno je dostaviti agenciji prilikom rezervacije putovanja. Putovnica mora biti važeća najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u zemlju.

 

NAPOMENA: redoslijed obilaska je podložan promjenama prema procjeni pratitelja putovanja. Avio kompanija zadržava pravo promjene vremena leta.

 

MINIMALAN BROJ PUTNIKA: 20

 

PRIJEVOZNIK:  Emirates

 

RED LETENJA NA Emiratesu:

EK 130

Zagreb

15:35

Dubai

23:05

EK 306

Dubai

03:55

Peking

15:25

 

EK 303

Shanghai

00:05

Dubai

05:35

EK 129

Dubai

08:15

Zagreb

12:20

 

PRTLJAGA: U cijenu aranžmana uključena je prtljaga od 30 kg koja se prijavljuje + 1 komad ručne prtljage do 7 kg na prekooceanskom letu te 20 kg predane prtljage na unutarnjem letu Xian-Hangzhou + 1 komad ručne prtljage do 7 kg

 

 

PLAĆANJE: 30% akontacije prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 21 dan prije puta ili u ratama.

 

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske www.mvp.hr.

Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Cijena zrakoplovnih pristojbi podložne su promjeni i važeće su na dan izdavanja zrakoplovne karte. Kod programa s charter letovima moguće su naknadne promjene vremena letova, te u tim slučajevima agencija ne pruzima odgovornost. Organizator zadržava pravo promjene redosljeda realizacije programa. Za vaše bezbrižno putovanje preporučamo Vam uplatu putnog osiguranja. Šifra aranžmana: 2018MNDT